שבבית יש לו אינטרנט וממנו הוא יכול לרכוש המון ידע בחינם
הוא יכול גם לדבר עם הילד הבדואי שבזק והוט מעולם לא פרסו באיזור שלו תשתית ועכשיו עם הסלולר המפותח יכול לגלוש באינטרנט בפחות מ100 ש"ח לחודש
אמיר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
הטכנולוגיה מצמצמת את הפער בין העשירים לעניים ולא מגדילה אותו.
זה פשוט לא נכון.
טכנולוגיה מורידה באופן משמעותי את הצורך בעובדים מיומנים וכתוצאה מכך פוגעת בעמדת המיקוח שלהם, מה שמוביל לחולקת רווחים שהרבה יותר מוטה לבעלי העסק ובעלי המניות.
ושלא יהיו אי הבנות, אני לא לודיט, אני לא יוצא כנגד הקידמה. טכנלוגיה הביאה אין ספור שיפורים לחיי המין האנושי, אבל צימצום הפער בין עשירים לעניים הוא לא אחד מהם.
יכול להיות שבעתיד כשכולנו נהיה טכנאי רובוטים היא תביא לצמצום הפערים, אבל נכון לעכשיו זה לא קורה.
נהפוך הוא.
אני לא מרגיש את זה בפועל אלא להיפך. אני רואה בחורים צעירים מעיירות פיתוח שהולכים ועובדים בעבודות פתיחה בשוק הטכנולוגי שלא היו יכולים לעבוד בהן בלי העזרים של היום.
אז נכון, העשירים מאוד נהיים עשירים עוד יותר, אך הם גם ככה חלק מאוד מצומצם באוכלוסיה וזה לא ממש משנה לפועל הפשוט אם הם עושים 50 מיליון דולר או 80 מיליון דולר.
מצד אחר, בלי הטכנולוגיה כנראה שלא היה מתמזל מזלי לדעת מה זה 'לודיט', או לבוא במגע יום-יומי עם אנשים ברמה גבוהה הרבה יותר מאנשים שמסתובבים בעיר הגרועה שגדלתי בה, או ללמוד תחומים שמעניינים אותי ולא מעניינים עוד אף אחד בישראל (כמו חתולים שדומים להיטלר).
היתרון המשמעותי הוא שהידע נמצא על השולחן, בכל בית בישראל וכמעט בכל העולם. החסרון הגדול הוא שצריך פחות תופרים/מלחימים/כל משרה אחרת שאף ילד לא חולם להיות כשהוא יהיה גדול גם ככה.