dekellevy כתב:
אחד האדומים כתב:
לא, זה לא אותו תפקיד.
קצין מודיעין קרבי בדר"כ מסופח לחילות אחרים כקמ"ן - קצין מודיעין גדודי ומתעסק עם כל המודיעין של היחידה שלו.
לוחם האיסוף הקרבי (איפה מוד"ש?) עובר מסלול הכשרה בחייל, וכלוחמים הם תופסים גזרה ובה, ע"י המצאות בשטח אוספים מודיעין.
לוחם במערך הנ"מ (נגד מטוסים) שייך לחיל אוויר. זה לא טוב כמעט בשום צורה.
לגבי המנילה
כמובן שתקרא, תשאל, תתעניין עם אנשים שהיו בחילות השונים.
כשאתה פחות או יותר יודע מה אתה רוצה (לא באמת יש לך מושג מה זה עד שאתה מתגייס, וגם אז, לוקח זמן), נוכל לעזור לך בנושא
אתה תוכל לפרט באיזה צורה זה לא טוב, כי אני פשוט לא יודע אם אני ואתה חושבים באותו הכיוון, בכל זאת זה חיל אויר (את האמת שקצת ביאסת אותי כי ממש התלהבתי על זה וקראתי בפורומים אחרים שזה סבבה).
ותוכל לפרט גם מה זה קצין תקשוב גדודי קרבי, בגלל שנתנו לי לבחור מה אני מעדיף, את זה או קצין מודיעין קרבי.
נ"מ זה נשמע טוב כי זה חיל אוויר, וכשאתה לא מכיר את צה"ל, אז חיל אוויר נשמע לך מקום טוב.
אל תלך לנ"מ, אל תסמן את החיל הזה, ואל תתקרב ליחידה הזאת. פשוט לא תהנה ולא תועיל. נקודה.
ליברפול כתב:
נתפוס טרמפ על האשכול...
קיבלתי מנילה בערך כזאת
חיל התותחנים (תותחים / מנתץ / יחידת ''מורן'' / ''רוכב שמיים'' / מכ''מים)
לוחם איסוף בחיל האיסוף הקרבי
חיל השריון (כולל פלוגות סיור- פלס''ר)
לוחם במערך הנ"מ
לוחם חילוץ והצלה בפיקוד העורף
מאבחן ביטחוני במשטרה צבאית
אני אחד שלא מתלהב מכל הקטע של קרבי וכל זה, מה כדאי, מה פחות כדאי?
ועוד שאלה - יש סיכוי להוריד פרופיל בשלב כזה אחרי שכבר קיבלתי את המנילה?
אם יש לך מנילה כזאת סימן שאתה פרופיל 72\82.... פרופיל קרבי.
גם אם אתה "לא מתלהב" מלהיות קרבי, אתה תראה שאתה תתרגל טוב מאוד לסביבה ותראה שתמצא את החבר'ה שלך.
אני אישית הייתי לפני 5 שנים בערך במצב שלך, עם אותה מנילה והרבה שאלות.
סימנתי 5 שיריון בידיעה שאני הולך להגיע לשם.... אם הייתי יודע שאני אהיה בתחושה כל כך טובה אחרי השירות שלי, לא הייתי בכלל מהסס לפני הגיוס.
היום, עם הכמות חיילים הסמרטוטים שאני רואה ברחוב (ואני לא מדבר על ג'ובניקים באופן כללי), חבל לי שאתה תוותר על הזכות להיות לוחם כי זה לא נראה לך.
במקום לחפש איך להוריד פרופיל, תחפש איפה לשרת