הגלמוד מלוד כתב:
אחי, סמל הקבוצה זה פטיש ומגל. לקבוצה קוראים ה-פועל. שם המשתמש שלך זה "קומוניסים".
איזה מהדברים האלה גורם לך לחשוב שהפועל היא לא קבוצה שמזוהה עם השמאל, וזה רק בגלל שאוהדי בית"ר קוראים לנו שמאלנים?
התייחסתי לשמאל קיצוני מבחינה מדינית-ביטחונית.
עם השמאל המדיני ההיסטורי גם אני מזדהה (והסברתי מדוע) ועם חלק גדול מהעמדות החברתיות שהשמאל הפוליטי מייצג היום, אני גם מזדהה.
ערכי הקבוצה כשהוקמה לא היו אנטי-ציוניות אלא בדיוק ההפך הגמור. הם הקימו ישובים וקיבוצים (לעיתים על חורבות כפרים ערביים) וגם בשנים שלאחר המלחמה מנהיגי מפאי והעבודה היו אחראיים על הקמת רוב ההתנחלויות בשומרון.
הפטיש והמגל, החלוציות והקמת הישובים העבריים (נקראו גם אז התנחלויות) בתקופה הזו של שנות העשרים עד הקמת המדינה, היו ממניעים ציוניים של אהבת ארץ מולדת. תשאל את נעם אם הוא מגדיר עצמו כציוני. ותבין מי בעמדותיו הפוליטיות רחוק יותר מהערכים שהניעו את מקימי הקבוצה ואוהדיה. אני ציוני. גם בלומפילד היה ציוני. גם אוסישקין היה ציוני.
האמת נמצאת שתי לחיצות ממך בגוגל, לא מדובר בסוד כמוס. ההסתדרות הוקמה "לטובת העבודה העברית בארץ ישראל". שלוש שנים אחר כך הקימו את הפועל ת"א. חמש שנים אחר כך הם זכו בגביע ארץ ישראל.
השם שלי כאן נקרא כך בחצי הומור, כיוון שכך כינו אותי חבריי אוהדי בית"ר. ניסים הוא שם משפחתי. וכידוע, אוהדי הפועל "קומוניסטים". בזמנו זה היה נראה לי משעשע.