אמיר כתב:
בר קולמוסא כתב:
קרינה אלקטרומגנטית יכולה גם לשבור (וליצור) מולקולות וליינן אטומים (כידוע מ״קרינה מייננת״:) ) , זה באמת קשור לאורך הגל ולאותם רזוננסים במבנה של המולקולה. במקרה של קרינת מיקרו, גם אם יש כזה רזוננס (כלומר התדר של הגל מתאים במקרה לאיזו תופעה במבנה של המולקולה), האנרגיה הנמוכה יחסית של הקרינה מבטיחה לנו שזה יהיה איזה רזוננס מכאני (נניח יעורר את התנודה של שני אטומים במולקולה האחד כנגד השני)*. האנרגיות שדרושות כדי לעשות משהו ״כימי״ כמו ינון או שבירת מולקולה הם בסדרי גודל גדולים יותר, ככל שאני מכיר.
* יש עוד דברים פחות מכאניים שקרינה כזו יכולה לעשות, כמו בmri, אבל גם זה לא אמור לסכן.
אני לא מבין שום דבר ברפואה ואני גם ממש לא מעודכן לגבי מה המדע אומר היום על הבטיחות של טלפונים ניידים, אבל אני קצת מבין בפיזיקה, ובלי להעליב, די עשית סלט שם.
דבר ראשון, (1) הקרינה מטלפונים ניידים היא קרינת מיקרוגל והיא לא מייננת, ומן הסתם לא יכולה "לשבור וליצור מולקלות".
(2) רזונסס מכאני זה משהו אחר בכלל שלא קשור לעניין הזה, והאמת,(3) גם MRI לא ממש.
(4) אה, והקטע הזה שהמיקרוגל מכוון לתדירות של מולקולת המים זו אגדה אורבנית שאין לי לגמרי מושג מאיפה היא באה ולמה היא כל כך נפוצה, אבל מיקרוגל לא עובד ככה.
(1) הממ.. זה מה שאמרתי. "במקרה של קרינת מיקרו... האנרגיה הנמוכה יחסית של הקרינה (מבטיחה שהיא לא תעשה כימיה) "
(2) רזוננס מכאני בהחלט קשור לעניין הזה - הכוונה לתדר תנודה עצמי של המולקולה, להבדיל מנגיד רזוננס אלקטרוני. למה זה לא רזוננס מכאני?
(4א)אני מודה שאני לא בקיא ספציפית בתנור מיקרו, אז אולי נפלתי באגדה האורבנית, הייתי די בטוח שאופני התנודה (ויברציה) של מולקולות פשוטות כמו מים מעוררות באנרגיה דומה לגלי מיקרו, ככה שזה נשמע כמו הסבר הגיוני לחימום. מהסתכלות זה באמת לא נכון, הויברציות בתדרים גבוהים יותר אבל הסיבובים בתדרים מתאימים.
(3) וגם MRI קשור לטענה - הוא קשור כי מדובר ברזוננס של הספין בתדרים זהים (טוב, זה תלוי בשדה המגנטי החיצוני) אבל הנקודה היא שקרינת מיקרו יכולה לעשות עוד דברים, שונים מ(חשבתי ויברציות אבל יותר נכון) סיבובים של המולקולה.
(4ב) ועכשיו לחימום מיקרו, אם אתה מבין אשמח להסבר: בנתיים ראיתי שהמנגנון של חימום מים ע"י מיקרו נשען על dielectric heating. המנגנון הוא שחומרים דיאלקטרים, שיכול להתפתח בהם דיפול חשמלי מושרה, מנסים להתיישר בכיון של השדה, כך שאם השדה משתנה (כמו בגל) הם מסתובבים איתו. אני מניח ש
1. אורך הגל של תנור מיקרו מתאים לאופן סיבוב של מולקולת מים.
2. האנרגיה באופן הזה עוברת דרך התנגשויות לאנרגיה קינטית (פה אני סתם מנחש)
מה באמת נכון לגבי תנור מיקרו?