תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 10:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חודשיים בצפון הודו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 01:06 
סמל אישי של המשתמש
אני טס עוד 3 שבועות לצפון הודו לחודשיים (עד ה20 באוקטובר)
למישהו יש מסלול מומלץ בערך? הבנתי שזה יכול להיות קצת בעייתי מבחינת מזג אוויר, במיוחד באוקטובר.
אולי כדאי לקחת איזה טיסה מדלהי ללה ולהתחיל שם? כי הבנתי שבאוקטובר אי אפשר להיות שם.
כל המלצה תתקבל בברכה, תודה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חודשיים בצפון הודו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 03:59 
סמל אישי של המשתמש
לך לקאסול בפרוויטי יסגור לך חודשיים כמו גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 04:55 
בתקופה הזו של השנה צריך לחשוב טוב טוב אם לעלות ללה, תבדוק שעדיין פתוח כי מזג האוויר מתחיל להידרדר.
באוקטובר עמק פרווטי כבר די ריק מאנשים, אבל מזג האוויר מאפשר טיול,אם כי מעט גשום וקריר.
מבחינתי אין בעיה להגיע לצפון הודו כמעט בכל תקופה בשנה( למעט 3 חודשי חורף קשים),אבל אני לא בטוח שכל אחד ירצה לחוות את הודו במזג האוויר הזה ובoff season.

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה בקטע של לקלוט כל מיני נופים מפגרים, ולא בזול (יחסית להודו) אז תתחיל בלה (גם בגלל העונה וגם כי יש לך את הלוקסוס של לנחות שם ואז לא תצטרך לעשות את הנסיעה המסריחה הזאת של ה20 שעות באוטובוס פעמיים) כי הלינה, הג'יפים, המדריכים וכו' עולים שמה לא קצת.
בכל מקרה ההמלצה היא לזרום עם האנשים שאתה מוצא ומה שמעניין אותך. זה הקסם של הודו וההינדואיזם, שהיא יותר תרבות מדת.
אם אתה טס לבד, ולמרות שזה תלוי באופי, אז הרווחת. אתה יכול לתנהל נטו לפי הדודא.
אני הייתי מתחיל במנאלי כי זו אחלה של נחיתה רכה שתעזור לך לקבל את הFEEL של המקום והאנשים. הרבה נופים מדהימים מסביב, כפרות, יערות, וגם ואשישט הצמודה שהיא קסם של עיר (אם אפשר לקרוא לה ככה) עם מפל מדהים ומעניינות חמים שלא יצא לי לבקר בהם.
אחרי התחממות קצרה תמשיך לפרוואטי, לדלג בין הכפרים, כאשר לכל כפר יש הקסם והדברים שהוא מציע, ואולי קצת להשתולל בקאסול (יש לה תקופות שהיא מכוערת ומלאה בפונג'אבים שנוסעים לכפר הקדוש הסמוך שכל מה שהם מחפשים זה לעשות בלאגן).
דרמסאללה שמור לסוף, למרות שהסדר לא מחייב בין ה-3 האלו. אפשר להגיד שמאמצע ספטמבר כבר מתחילים להסגר מקומות בצפון כי הרבה מקומיים מדלגים עם העונות ונודדים דרומה, ובאוקטובר כבר אפשר להרגיש את הקור בלילות (אבל מתחילה עונת המייקינג, שמכינים ג'ראס בקוטלות שבהרים. אחלה חוויה אם זה מעניין אותך).
אם תרגיש שאתה ממצא יחסית מהר מקומות, ממליץ לך להגיע לפושקר. זו בדיוק שיא העונה באוקטובר שמה, והשווקים שם זולים בטירוף. רק לשלוח חבילות הביתה.
אתה תהנה שם משמש מדברים ולחות נמוכה, אגם קדוש, אולי מסיבות (אולי בריכה), ובכללי ממש מקום שאנטי.
יש גם את רישיקש אבל אני חושב שזה לחוץ מדי וכבר סתם מגיע למצב של לסמנו. אותו דבר לגבי ספיטי קינור, שזה בתאכלס או 10 ימים בג'יפ עם הרבה בלת"מים ועלות לא נמוכה אבל נופים של עולם חיצון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל תודה :ROSE:
אני אכן מטייל לבד ולא יהיה לי כיף להיות במקומות בלי אנשים. אז אתה אומר שכדאי לסיים בפושקאר ששם אוקטובר זה בעונה?
מה באמת קורה בפרוואטי/קאסול באוקטובר? אין לי בעיה לטייל "לא בעונה" אבל אם בכלל לא יהיה אנשים נשמע שגם לא יהיה כיף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
בפושקר עונה נפתחת בספטמבר ככה. יש גסטהאוסים עם בריכות, או סתם כניסה לבריכה ב100 או 50 רופי (לא זוכר בדיוק) בגסטהאוס נהריאן לדוגמא.
תשאיר לעצמך שבוע בכיף בפושקר לקניות וקסם מדברי, יופי של סגירה לטיול שרובו המוחלט יהיה הנופים הירוקים של הימצ'ל (קאסול וכו').
בכל מקום שתהיה בו יהיו אנשים. בהימצ'ל לרוב תמצא ישראלים בכל חור. בינלאומי יש יותר בואשישט וקצת במנאלי ובכפרים (פחות בהרבה בקאסול עצמה) לדוגמא.
לא יצא לך להגיע לאף מקום שכבר יהיה הOFF SEASON כנראה.
באוקטובר בקאסול לרוב נשארים רק האנשים שרוצים להכין ג'ראס, כי נכנס הקור ומפסיק הגשם (אמור) ואז השיחים מתייבשים and can be put to good use. אולי גם אנשים שהתחילו את הטיול ורוצים לטעום מהצפון רגע לפני שנגמר הסיפור שמה וממשיכים דרומה.
אלא אם כן מושך אותך כל עניין עבודת הכפיים, אני מציע לוותר על זה. גם צריך להכיר את ההודים הנכונים ולדעת למי להתחבר. לא הייתי אומר שבכלל לא יהיו שם אנשים, יהיו. אבל זה לא מה ומי שתמצא שם באוגוסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
לסיים בפושקאר נשמע אחלה
אז מה אפשר להספיק בצפון בבערך חודש וחצי? מנאלי,דרמסאלה ועמק פרוואטי זה סביר? או שזה יהיה קצת לרוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
דווקא נשמע לי על הכיפאק.
מן הסתם שזה לא אופטימלי, אבל אם אני הייתי עושה עכשיו חודשיים בתקופה הזו, ככה הייתי מחלק את זה.
אתה יכול לקפץ איך שבא לך בין השלוש. אם לא תהיה סטלן חרא ותעבוד מקומות על הבוקר אז אתה גם בכלל לא תאבד את היום של הנסיעה. זה רלוונטי לכפרים של קאסול ולציר של פרוואטי-מנאלי. דרמסאללה זה קצת יותר נסיעה, באיזור ה6-7 אם אני זוכר נכון. ממליץ על לתכנן נסיעות ארוכות (כמו דרמסאללה או פושקר) בצורה שתגיע עד 11-12 בצהריים וככה אתה גם חוסך לילה בגסט האוס וגם לא שורף יום של טיול.
שינה זה לחלשים וכו' + הג'ראס לא מפיל כמו וויד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
אל תדאג אני מומחה לנסיעות לילה, עשיתי את וייטנאם בשלושה שבועות
קצת מבאס אותי שאני אפספס את לה אבל לא יודע אם יש מה לעשות בעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
אולי קצת להשתולל בקאסול (יש לה תקופות שהיא מכוערת ומלאה בפונג'אבים שנוסעים לכפר הקדוש הסמוך שכל מה שהם מחפשים זה לעשות בלאגן).

היא יותר מכוערת כשהיא מלאה בישראלים,
וה"כפר הקדוש הסמוך", שנקרא מאניקאראן, זה מקום יותר מגניב ומעניין מקאסול.
בהנחה, כמובן, שמה שמעניין את מי שנוסע להודו זה לא לשבת בכפר נופש ישראלי עם ישראלים שמתלוננים שיש יותר מדי הודים באזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 18:46 
סמל אישי של המשתמש
קאסול עצמה באמת פחות מעניינת
היא תחנת מעבר לקלגה/פולגה/טוש למטייל הממוצע. ול ראשול/מלאנה/מטאורה למי שקצת רוצה לחרוג מהמסלול הישראלי.
בכל מקרה, בשום פנים ואופן אאל תוותר על העלייה לקיריגנגה, מקום מושלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: חודשיים בצפון הודו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2016, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
טיפה בעליה לקיריגנגה 3>

Sent from my iPhone using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
שאלות של צעיר:
צריך שק שינה, או שישנים תמיד בגסטהאוסים?
נעלי טיול צריך? לתאילנד/לאוס/וייטנאם/קמבודיה לקחתי אבל בסוף לא השתמשתי בהם (גם כשטיילתי השורש הספיקו תמיד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 15:14 
אני גם מתכנן לתת גיחה בקרוב ואני רואה שיש פה הרבה כאלה שטיילו בהודו אז אני מנצל תפוסט בשביל לשפר את הדיוק של הממוצע. כמה עולה חודשיים בהודו לדעתכם?(אמצע אוג עד אמצע אוק ככה, אז כנראה שזה צפון הודו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 17:32 
אני חושב שיש משמעות לא קטנה לגיל שלך ולמקומות הבילוי האופציונליים.
האוכלוסיה בקאסול היא לרוב ילדים אחרי צבא עד גיל 24, עושים ישיבות ולא מעט בלאגן.
מבחינתי קאסול הייתה לא פחות מתחנה מרכזית, על אף זה עדיין הודו כן וגם לה יש את הקסם שלה.
מבחינתי העלייה לקיריגאנגה הייתה החוויה שכן הדרך לשם היא חוויה עצומה, אני הרגשתי במשך 5 שעות כאילו אני נמצא בסרט מצוייר, עצים נופלים, אוויר משוגע, צבעים משוגעים. בקיריגאנגה עצמה לא מצאתי יותר מידי עניין, על אף שהיה פסטיבל ריינבו בזמן שהייתי שם, דבר שידעתי רק בדיעבד, אחד החבלים של החיים שלי.
ועכשיו פחות לקיטורים...
דמסאללה, אהבת חיי, המקום הכי קסום בעולם, כפר שוטים, אחלה אוכלוסיית מטיילים, המון תיירים אוכל ממש טוב ושוק טיבטי טוב וצבעוני.
אגב אם אתה מגיע לדרמסאללה, המלצתי לך היא להתמקם בדרמקוט (ולמסור דש למניש) ולא בבגסו ולו רק בגלל השקט והקסם מזה שאין שם מכוניות.
הכפרים מסביב לקאסול, טוש היא מדהימה, פשוט מאוד הנוף הכי יפה שאפשר לבקש, הריח של הטאנדורי באוויר, השלג בהרים והנהר שעובר ביניהם.
קאלגה, הכל מסביב עצי תפוחים, קטנה, שקטה ומיוחדת. קרובה מאוד ליער הפיות.
דבר לשים אליו לב, לא שיש לך כל כך בחירה למען האמת, היא האוטובוס שאתה לוקח בין הדרכים. בדר"כ השעות שמגיעים ויוצאים מיעד ליעד נורא מוזרים כיאה להודו. אני מצאתי את עצמי יורד בשעה 03:00 לפנות בוקר, בתחנה הרחוקה כשעה מקאסול.
החזרתי אותי אחורה קצת איזה כיף, תהנה אחי ותשמור על עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
KID A כתב:
אדום אש כתב:
אולי קצת להשתולל בקאסול (יש לה תקופות שהיא מכוערת ומלאה בפונג'אבים שנוסעים לכפר הקדוש הסמוך שכל מה שהם מחפשים זה לעשות בלאגן).

היא יותר מכוערת כשהיא מלאה בישראלים,
וה"כפר הקדוש הסמוך", שנקרא מאניקאראן, זה מקום יותר מגניב ומעניין מקאסול.
בהנחה, כמובן, שמה שמעניין את מי שנוסע להודו זה לא לשבת בכפר נופש ישראלי עם ישראלים שמתלוננים שיש יותר מדי הודים באזור.

מאניקאראן זה מקום מגניב בדיוק ליום אחד.
קאסול מכוערת כשיש פקק בין מאניקאראן לכניסה איפה שהפורנימה, כשבכל הקטע של ה2 ק"מ הזה פשוט יש שובל של מכוניות עומדות, מפוצצות בפונג'אבים שצועקים הערות, קללות, מצלמים (זה כבר אישו תרבותי בפני עצמו שמה), צופרים, מלכלכים וכו'
ספק אם קאסול מלאה בישראלים זה דבר מכוער יותר. ובכל אופן קאסול זו תחנת מעבר ממילא. רק בשביל מי שרוצה תנאים יותר נורמלים ליום-יומיים, שיחות עם הבית, להוציא כסף או להשתולל במסיבה (תלוי מי שואל).
ניר בלומפילד כתב:
אני גם מתכנן לתת גיחה בקרוב ואני רואה שיש פה הרבה כאלה שטיילו בהודו אז אני מנצל תפוסט בשביל לשפר את הדיוק של הממוצע. כמה עולה חודשיים בהודו לדעתכם?(אמצע אוג עד אמצע אוק ככה, אז כנראה שזה צפון הודו).

הייתי אומר ש10-11 אלף כולל טיסה. תלוי כמה אתה חזיר. בגדול אפשר לעבוד יופי עם 3 אלף לחודש. תשאיר לעצמך משהו לבזבוזים, יש הרבה מה לקנות שמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
בכללי הטיפ הכי טוב שאפשר לתת זה תתרחק ממרכזי הישראלים הסחים כמה שאפשר.
חבל לאדאק יפהפה אם כי בסוף אוגוסט כבר עלול להיות קר מאוד שם. בכל מקרה ממליץ פי מיליון מכל מיני קאסול דרמסלה רישיקש פושקר וכו'.
בקטע של נופים ממליץ על עמק ספיטי אף על פי שגם הוא שורץ ישראלים. בספטמבר בטח סגור המעבר אבל יכול להיות שבסוף ספטמבר או אוקטובר יהיה פתוח.
קשמיר חבל ארץ מיוחד מאוד, ממליץ בחום.
באמת שהטיפ הכי טוב זה להתרחק ממקומות ואנשים שכל מהותם זה ישיבות בגסטהאוס ימים שלמים. כל האזור ההררי של צפון הודו מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:55 
אני יכול לדווח לך ממש הרגע שכל איזור הצפון מפוצץ בישראלים, חוץ מסרינגר. מנאלי, וושישט(קצת פחות), לה ודרמסאלה. בקאסול לא הייתי בעיקר בגלל שכנראה יש שם ממש ממש הרבה ישראלים.
החלוקה שלי ברורה לגבי הודו:
הצפון הוא יותר טיבטי ורגוע בחלקו וזה מקום נהדר למי שאוהב לעשן/לטרק. מה שכן אני מרגיש שם כאילו הכל נבנה עבור התיירים והחיכוך עם האוכלוסיה המקומית מינימלי לרוב.
הדרום הוא הרבה יותר הודי, יותר מטורף ומלוכלך והרבה פחות מתוייר. האוכל הוא אוכל הודי אמיתי, הריחות ברחובות בועטים לך באף ואתה מתרגל להזיע המון. עבורי זו חוויה הרבה יותר מעניינת. העונה נפתחת עוד חודש/חודש וחצי אבל אני כרגע ברג'סטאן(לא לגמרי דרום) וחוץ מטיפה גשם פה ושם מזג האוויר פה סבבה.

אם תצטרך עוד פרטים או עזרה אני נמצא בהודו עד אמצע ספטמבר ואשמח לעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 00:54 
סמל אישי של המשתמש
נחש סולידי כתב:
אני יכול לדווח לך ממש הרגע שכל איזור הצפון מפוצץ בישראלים, חוץ מסרינגר. מנאלי, וושישט(קצת פחות), לה ודרמסאלה. בקאסול לא הייתי בעיקר בגלל שכנראה יש שם ממש ממש הרבה ישראלים.
החלוקה שלי ברורה לגבי הודו:
הצפון הוא יותר טיבטי ורגוע בחלקו וזה מקום נהדר למי שאוהב לעשן/לטרק. מה שכן אני מרגיש שם כאילו הכל נבנה עבור התיירים והחיכוך עם האוכלוסיה המקומית מינימלי לרוב.
הדרום הוא הרבה יותר הודי, יותר מטורף ומלוכלך והרבה פחות מתוייר. האוכל הוא אוכל הודי אמיתי, הריחות ברחובות בועטים לך באף ואתה מתרגל להזיע המון. עבורי זו חוויה הרבה יותר מעניינת. העונה נפתחת עוד חודש/חודש וחצי אבל אני כרגע ברג'סטאן (לא לגמרי דרום) וחוץ מטיפה גשם פה ושם מזג האוויר פה סבבה.

אם תצטרך עוד פרטים או עזרה אני נמצא בהודו עד אמצע ספטמבר ואשמח לעזור.

לגמרי לא דרום...
זה אכן קצת דרומית לאזור המכונה "הצפון" ממנו באת, אבל הודו קצת יותר גדולה ממה שדמיינת, גם רג'סטאן זה בצפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 12:18 
מבחינת עונות המונסונים רג'סטאן נכללת בדרום, לזה התכוונתי. ברור שגיאוגרפית, מחוז שגובל בפקיסטן לא יכול להחשב במחוזות הדרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 23:15 
מסוכן ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2016, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
כשדיברתם פה קודם על מנאלי, זה כלל את ספיטי וכינור?
ממי שדיברתי איתו הבנתי שמאוד מומלץ להיות שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2016, 22:03 
אליהו הנביא כתב:
מסוכן ?

לא כמו סיני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: