תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: טיול ברכב באירופה
הודעהפורסם: 08 יוני 2015, 14:40 
אני מתחיל לחשוב על טיול באירופה ברכב.
הכיוון שלי הוא יותר צרפת/איטליה כשאני מחפש בעיקר לראות כפרים קטנים ואזורים כפריים.
כרגע הכל עוד לגמרי בחיתולים אז אשמח להערות והמלצות מכל סוג שהוא.

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טיול ברכב באירופה
הודעהפורסם: 09 יוני 2015, 10:20 
סמל אישי של המשתמש
עשיתי טיול כזה. טסנו לפריז (היינו שם כמה ימים). בסיום השהייה בפריז לקחתי את הרכב. נסענו לכיוון דרום מזרח דרך אזור דיז'ון לאלפים השוויצרים. הקפנו את אגם ז'נבה נסענו לאזור סן ברנרד וסן מוריץ. נשארנו לישון כמה לילות בעיירה מקסימה בשם מרטיני. כשעזבנו את שוויץ נסענו דרומה ואח"כ לאורך הריביירה הצרפתית והאיטלקית. עלינו דרך פיזה, בולוניה ונסענו מזרחה עד ונציה. בהמשך עד מילנו שם החזרנו את הרכב ומשם חזרנו ארצה. אם תרצה עוד פרטים רק תשאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2015, 20:20 
תודה רבה!
חשבתי להתחיל בדרום צרפת, נראה אזור מעניין.
דרך איפה שכרת רכב? איך עושים את זה בזול? מה צריך מלבד רישיון בין לאומי בשביל זה?
האם כדאי לקנות GPS בארץ?
איך בונים מסלול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2015, 21:14 
צור ש. כתב:
תודה רבה!
דרך איפה שכרת רכב? איך עושים את זה בזול? מה צריך מלבד רישיון בין לאומי בשביל זה?
האם כדאי לקנות GPS בארץ?
איך בונים מסלול?

תחפש קצת באתר למטייל, יש שם הרבה מידע.
אם אתה שוכר רכב חדיש אז לרוב יש בתוכו GPS מובנה
(כמובן שחברת ההשכרה לא אומרת לך את זה...).
עוד שיטה טובה - לעשות חבילת גלישה בטלפון מהארץ ולהפעיל וויז שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 05:27 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
תודה רבה!
האם כדאי לקנות GPS בארץ?
איך בונים מסלול?

תראה. אני לא יודע לכמה זמן אתה נוסע. לי לקח כל הטיול (באיזי - בלי לרוץ ממקום למקום) משהו כמו שבועיים. אני קיבלתי החלטה בבית "לקבע" לי כמה עוגנים (הזמנתי מראש מלונות בפריז, מרטיני, ונציה ומילנו) כל שאר הלילות מצאנו מקומות לינה "על הדרך". ככה זה פחות מגביל.
את הרכב שכרתי מהארץ (אופרן) לקיחה בפריז והחזרה במילנו. אני לא זוכר סכומים אבל היה יחסית ממש זול ולקחתי רכב גדול יחסית ואוטומטי (סיטרואן פיקסו). חוץ מרשיון בין לאומי אתה צריך להציג כרטיס אשראי וזהו.

אני לא יודע כמה אתם ואיזה סוג של טיול אתם מתכוונים לעשות (זוג, משפחה, צעירים) אבל אם תתחיל בדרום צרפת תפספס את אזור פרובנס שהוא אזור מקסים. עצרנו בדרך שם בכמה מקומות באופן בלתי מתוכנן, כמו בחווה פרטית שם הכרנו זוג מדהים שהראה לנו איך הם מכינים גבינות וכל מיני דברים כאלה. הדרום (הריביירה הצרפתית, קוט דאזור) זה אזור יותר תיירותי אבל אין ספק שהוא יפהפה. לנסוע לאורך החופים ולהנות מכל מה שיש להם להציע זה כיף. מסן טרופה במערב עד מונטה קרלו דרך ניס, קאן ושאר האזורים. משם לריביירה האיטלקית.
אם אתם זוג - אני ממליץ בחום לא לפספס את פורטופינו באיטליה. אין דברים כאלה. אתה מגיע לשם רק בסירה, בשייט קצר. אי אפשר להגיע עם רכב. תברר ותבין מה זה המקום הזה.

אשמח לעזור עוד אם תרצה.

תבלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 06:01 
סמל אישי של המשתמש
דרום צרפת אחלה, עשיתי טיול באוטו מברצלונה למונטה קרלו (עם עצירות בדרך וכאלו) והיה דבש.
אם אתה רוצה רעיונות אחרים, הייתי ממליץ ממש בחום על קרואטיה ומונטנגרו (שגם אמור להיות יותר זול).

וכמו ארבעת המופלאים, גם אני הייתי ממליץ לא לתכנן יותר מדי, תקבע לך זמנים לכמה ערים מרכזיות (או אטרקציות שאתה פשוט חייב לראות) ומעבר לזה תזרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 06:10 
לפני כמה שנים עשיתי טיול חוצה צרפת מגנט שבבלגיה למדריד. החלק שמפריז דרומה ועד ברצלונה הוא פשוט מדהים. הולכים לאיבוד עם האוטו בעמק הלואר רק כדי ללכת לאיבוד שוב פעם בפרובנס. רביירה. ובדרך לברצלונה עוברים באנדורה ואומרים תודה לקבוצה המקומית. עשינו את זה בבערך עשרה ימים אבל אפשר לקלות לבלות הרבה יותר זמן באזורים האלו.

עשיתי גם טיולים רכבים באזורים אחרים, ולמרות שחלקם יפים לנהיגה (איטליה למשל), צרפת לוקחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 08:36 
סמל אישי של המשתמש
גם אני הכי נהניתי בטיולים בצרפת, במיוחד בדרום. יש שם הכל. גם האי הבריטי ואיטליה אחלה. כל אלו מקומות יקרים יחסית.
גרמניה היה הכי מבאס מבחינתי, מלחמת העולם לא השאירה שם הרבה בנייה עתיקה שחביבה עלי במיוחד.

אנחנו מקפידים תמיד לא לתכנן יותר מדי ולנסוע לאן שמתחשק באותו רגע. כל הכיף באוטו זה החופש.
צריך רק לברר אם יש חגים או פסטיבלים, כי במקרה כזה כן חשוב להזמין מלון מראש. לא כיף לעבור בערב בין עשרות מלונות תפוסים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
בדרך כלל אפשר למצוא מלון יום-יומיים מראש באפליקציות התיירות למיניהן, אז אפילו את העצירות הגדולות לא חייבים לתכנן יותר מדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 15:40 
its-sick כתב:
גם אני הכי נהניתי בטיולים בצרפת, במיוחד בדרום. יש שם הכל. גם האי הבריטי ואיטליה אחלה. כל אלו מקומות יקרים יחסית.
גרמניה היה הכי מבאס מבחינתי, מלחמת העולם לא השאירה שם הרבה בנייה עתיקה שחביבה עלי במיוחד.

אנחנו מקפידים תמיד לא לתכנן יותר מדי ולנסוע לאן שמתחשק באותו רגע. כל הכיף באוטו זה החופש.
צריך רק לברר אם יש חגים או פסטיבלים, כי במקרה כזה כן חשוב להזמין מלון מראש. לא כיף לעבור בערב בין עשרות מלונות תפוסים.

בגרמניה תלוי איפה מטיילים. אזור בווריה מדהים. ובעוד בערים מלחמת העולם מחקה בניה עתיקה בעיירות ובכפרים שם הכל נשאר, כולל טירות, כיכרות, ומגדלים. האמת שזה לא פחות יפה מדרום צרפת. העיר המרכזית במחוז (מינכן) לא מרגשת במיוחד אבל חוץ מזה, זה ממש מומלץ.
ואני מצטרף להמלצה על הזמנת מלונות בהתרעה קצרצרה. אם אין ארוע מיוחד אין סיבה להזמין שבועות מראש. ממילא לא נמצאים במלון יותר מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2015, 21:12 
בצרפת האזורים הכי יפים בעיני הם דווקא בורגון ודורדון. האלפים יפים מאד, אבל נראים יותר מידי כמו גלויה, ופרובנס גם מאד יפה, אבל פחות ירוקה מהאזורים הצפוניים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2015, 21:50 
כפי שנאמר לעייל מצטרף מאוד להמלצה על איזור הדורדון .איזור מדהים עם כל מה שנדרש להנאה מטיול עם רכב. לא חייבים להצמד לספרים פשוט לעלות לכבישים ולנהוג. עיירות כפרים מקסימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 19:22 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
אני מתחיל לחשוב על טיול באירופה ברכב.
הכיוון שלי הוא יותר צרפת/איטליה כשאני מחפש בעיקר לראות כפרים קטנים ואזורים כפריים.
כרגע הכל עוד לגמרי בחיתולים אז אשמח להערות והמלצות מכל סוג שהוא.

תודה!

עשיתי כזה טיול בריביירה הצרפתית. מונאקו, ניס, מונטה קרלו, קהאן, ועוד.
טיול מדהים, מדהים, מדהים!
הכל מהכל, עד כפרים ואזורים כפריים קטנים במיוחד אחרי הגבול של צפון איטליה (נסענו ברכב), וגם בצרפת עצמה באיזור הריביירה.
השכרנו רכב מSIXT, ממליץ על סיטרואן C4 פיקסו דיזל חסכונית בטירוף, עלה לנו 1,200 שקל לשבוע ימים.
נסענו המון המון המון, לאיטליה פעמיים, וכל יום בסביבות ה500 קילומטרים.
לגבי לינה - לא יכול לעזור לך כי היינו בדירה של חבר איש עסקים בניס. יש לו שם 3 מסעדות במידה ומעניין אותך אוכל כשר עם הנחה מהבית :D
ורק שתדע ש90% מהדברים זולים ביחס לארץ אם זה דלק, תחבורה ציבורית, קניות כאלו ואחרות כמו מוצרים דיגיטליים, בגדים, וכו'.
הדבר היחיד שיקר זה אוכל. אני הייתי ממליץ להביא אוכל מהבית כמה שאפשר. ואם אתה שומר כשרות אז בכלל יהיה יקר.
תהנה אחי ואם תרצה המלצות למקומות ספציפיים יותר דבר איתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2015, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
לפני כמה שנים עשיתי גם טיול דומה במסגרת תוכנית של חילופי סטודנטים עם בת הזוג - הזמנתי כרטיסים הלוך חזור מפריז, בערב הראשון הופעה של קולדפליי, משם המשכתי לגרנובל שזו עיר אסטרטגית באלפים הצרפתים ושהיתי שם חודש (תוך כדי גיחות להמון מקומות יפים ברדיוס נסיעה משם, בצרפת איטליה ושוויץ). אחרי חודש שם התחיל הטיול עצמו דרך הריביירה הצרפתית, מונאקו, איטליה (הריביירה האיטלקית דרך פארמה, מילאן וונציה), משם לסלובניה (לובליאנה) אל האלפים האוסטרים וזאלצבורג (שהינו שם דווקא בפונדק מדהים בהרים, חוויה אדירה), המשכנו לאוקטוברפסט במינכן, עוד קצת גרמניה דרך היער השחור ופרנקפורט, אל הולנד באזור איינדהובן ומשם לבלגיה עם חג באנטוורפן (הזמינו אותנו לארוחת חג נפלאה בבית של אחד היהודים במקום), עוד קצת בלגיה דרומה, קצת צפון צרפת ובחזרה לפריז.

לגבי הרכב עשינו המון בירורים בארץ ובאינטרנט, היו שתי בעיות עיקריות: אי אפשר היה לשכור יותר מחודש ברצף (במקומות בהם בדקנו שהמחיר היה סביר) וכל עניין הביטוח עם אי השתתפות עצמית מאוד ייקר את ההצעות המפתות באתרים בלעז של השוואת מחירים (וחובה להתעקש על זה, כי אם הרכב ניזוק או נגנב יש השתתפות עצמית כבדה למדי). בסופו של דבר הכי משתלם היה דווקא דרך חברה ישראלית (לא זוכר אם אלדן או אופרן, הם משכירים דרך חברות מוכרות במחירים נמוכים משמעותית) שנתנה הצעה טובה מאוד והיה שווה להתמקח איתם כי זה שינה את המחיר. לגבי תקופת ההשכרה נאלצנו להחזיר את הרכב אחרי חודש בצרפת ובמעמד ההחזרה לקחת רכב אחר (מפגר, אבל לא ייקר את הסיפור משמעותית ודווקא היה נחמד להחליף אוטו ולהתחדש).

לקחת בחשבון שיש הוצאות דלק לא מבוטלות, יש מדינות בהן המיסים נמוכים אז שווה לתדלק לפני שיוצאים מהן ותמיד כדאי לחפש תחנות זולות יותר, פערי המחירים עצומים ובלתי נתפסים (אין מחיר אחיד, לרוב ממש ביציאה מהעיר זה הכי יקר). דבר נוסף שמעיק זה מצלמות מהירות שמאוד לא מפרגנות עם אחוזים מעל המותר, היה לנו GPS יחסית מעודכן על המצלמות וזה הועיל, הוויז לפעמים נתן השלמה טובה של התמונה (בכל מדינה קנינו כרטיס סים Pre-paid שעולה עשרה יורו ונותן אינטרנט חופשי מה שמספק את כל צרכי התקשורת, אבל במעבר בין מדינות אתה נתקע בלי אינטרנט עד שמוצאים חנות סלולר). דווקא בחניות לא היו קשיים ברוב מוחלט של המקומות, וגם כשקיבלנו דו״ח חניה הוא היה על סכום זעום של כמה יורו בודדים ולא מכה קשה.

מבחינת מלונות, כמעט ולא הזמנו מראש כי הגמישות והדינמיות של הטיול זה כל הקסם, מומלץ כן להזמין מראש במקומות המאוד מבוקשים ולהשתמש בזה כמעין מסגרת זמן לטיול שכל מה שבין לבין גמיש ונתון לשינוי. את כל ההזמנות עצמן בין אם ממש מראש ובין אם יום לפני עשינו דרך Hotels.com בגלל שעל כל עשרה לילות מקבלים לילה במתנה (או קיזוז של הסכום הממוצע ללילה של כל עשרה לילות מההזמנה בה רוצים להשתמש בזה, אם לדייק). בטיול ארוך זה מצטבר להמון כסף מה גם שהם מתחייבים להשוות את המחיר למחיר הנמוך ביותר שתקבל ממתחרים ולרוב הם מלכתחילה הכי זולים.

במקומות מרכזיים בהם אתה יודע שתהיה שווה לחפש בגוגל על הופעות שיש באותו זמן, באתרים כמו ticketmaster ואחרים (גם האפליקציה seatgeek לכרטיסים יד שניה הוכיחה את עצמה), תופתע לגלות הופעות של הרבה להקות וזמרים שאתה אוהב במחירים שבארץ היו נחשבים הזייה והופעה באיכות הרבה יותר גבוהה מפארק הירקון (כמו שאמרתי, התחלנו את הטיול בקולדפליי בסטאד דה פראנס, כרטיס מעולה בשבעים יורו וחוויה אדירה).

בימי ראשון יש מדינות שלמות שהכל מת בהן, חנויות ומסעדות כאחד, במיוחד בצרפת (הצרפתים עצלנים בקטע אחר). שזה להערך מראש ולחפש בימי ראשון שווקים, קרנבלים ואירועי תרבות. גם הייקינג בימי ראשון זו חוויה כי יש המון מטיילים בכל הגילאים ולא תרגישו בודדים או תחושו פחד למצוא את הדרך חזרה. יש מלא מעיינות ואגמים משגעים, רק לצאת ולטייל.

ממליץ כן לחפש את החוויה היהודית במקומות ומועדים שהיא קיימת, בערים גדולות בחגים או שבתות שווה למצוא בית חב״ד ולהרגיש קצת ישראליות. אנחנו היינו בערב חג סוכות בוונציה, אכלנו בסוכה של חב״ד על המים במרכז וונציה מחוץ למסעדה היהודית שם, הייתה אחלה חוויה עם חבר׳ה צעירים מישראל שהכרנו, הרבה ריקודים בהשראת ליקר שמייצרים החבדניקים ואוכל של בית. לא מתאים לכל אחד, אבל בעיני זו חוויה (איני אדם דתי או משהו). היה גם מקרה שנתקענו עם איזה עניין ויצרנו קשר עם הרבה המקומי של חב״ד והוא פתר לנו מלא בעיות בהמון אהבה ובלי שום תמורה.

אם יש לך שאלות תרגיש חופשי, עדיף בפרטי כי אני לא המון בפורום, אבל אענה בשמחה ברגע שאראה את ההודעה. והכי חשוב - תעשו מלא כיף!

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: