red_o כתב:
איפה ההסבר על הדף?
זה סתלבט על כל אלה שמצטלמים על רקע המחנות שואה?
התמונות בעמוד הורדו וחלקן הוחזרו מטושטשות פנים. הנה סטטוס הסבר של פותחת הדף, שאני אישית מצדיע לה:
"מהממים ומהממות שלי,
סה"כ עבר עלי יום די הזוי וכל מה שאני רוצה זה לשתות שוקו וללכת לישון. מי חשב שבדיחה קטנה בין חברים תהפוך ויראלית ותהיה כזאת סנסציה. הובא לידיעתי שיש בניכם מי שראה את תמונותיו וצחק, וגם כאלה שפחות. אני מתנצלת בפני אלה שלא אהבו, אם הייתי יכולה רק לדגדג כל אחת ואחד מכם...
מבקשת להסביר את כל העניין. לפני 3 שנים הייתי במסע מופלא לפולין עם חברים (לא יהודים, השם ייקום דמם), ובין השאר נסענו לאושוויץ. החוויה היתה מאוד חזקה. בליל השפות והלאומים השונים המגיעים לראות את הזוועה הדהימה אותי. עם זאת, רבים מחברי הקבוצות הישראליות היו יוצאי דופן. חבורות חבורות עטופים דגלי ישראל בצורה מתלהמת ורבים מהם מצטלמים בפוזות מביכות. מצאתי את עצמי מסבירה לחברי האירופאים (יימח שמם) את מהות ההתנהגות המביכה.
קשה לי לא להיות סרקסטית כשזה נוגע לנושא כזה, אבל הכאב שאני חשה ביחס של חלקים מהחברה לשואה וניצולה הציני הוא בלתי נסבל. קשה להאשים בחורים ובחורות צעירים במצב, כאשר ראש בממשלה מכניס בכל נאום את השואה כמטבע עובר לסוחר. אחדד שזה לא רק הוא, שלא יהיה בלבול בכוונותיי. יאיר לפיד (שהוא חתיך הורס) כבר הספיק להשתמש בשואה (דרך המשלחות לפולין) כנגד העיצומים של עובדי משרד החוץ, וגם כדי להימנע מדיון על יוקר המחיה (נו, שעשו השוואת מחירים לאירופה והמתוק הזה נאם בפרלמנט בבודפשט).
אם לא הבנתם אני בטוחה שתסבירו הכל אחד לשנייה כאן בתגובות למטה. מבקשת שתעשו לייק, כי אם לא בדוק שיש לכם בעיה בנפש יהודי הומיה.
בקשה אחרונה לשי פירון; אלוהים מרחם על ילדי הגן. אולי גם אתה?"