תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 אוגוסט 2025, 10:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיור/ יום כיף באל-קודס
הודעהפורסם: 22 מרץ 2014, 19:23 
סמל אישי של המשתמש
אז אני צריך למלא יום אטרקטיבי, עד כמה שניתן, בבירה הירדנית.
חשבתי על טיול רגלי בהתחלה (אולי סטף?) שצריך להיות יחסית קל ולא ארוך, להמשיך עם ארוחת בוקר בעין כרם ומהצהריים להיות באזור העיר העתיקה.

מקומות, מסלולים, אירועים, מסעדות, בתי קפה ופאבים יתקבלו בברכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סיור/ יום כיף באל-קודס
הודעהפורסם: 22 מרץ 2014, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה לא עם תקציב נמוך אז יש טיולי סגוויי, שזו דרך מאד מהנה וקלה לטייל

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2014, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אם אתה לא עם תקציב נמוך אז יש טיולי סגוויי, שזו דרך מאד מהנה וקלה לטייל

זה קצת גייז מדי בשבילנו. ננסה ללכת כל עוד הרגליים עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2014, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
בקשר למסלול, יש לי שתי המלצות לשני מסלולים סמוכים שאני מאוד אוהב, מהתקופה שגרתי באזור, שמתאימים לעונה (לא הייתי בירושלים הרבה זמן, אם השקדיות עוד פורחות שם מה שקשה לי להאמין תוסיף לרשימה גם את השביל מעין כרם להר הרצל)
מסלול 1 מעין איתמר לעין לבן (סמ"ש כחול), הנוף הוא נוף נחל רפאים, מסלול קל ולא ארוך (לא יותר מ3 קילומטר) ומאוד אהוב עליי. אפשר לעבור בדרך גם בעין חינייה. מסיימים בעין לבן (מקום יפהפה, פעם ראיתי שם 2 צבאים שותים מים מהבריכה והצלחתי להתקרב למרחק של בערך 10 מטר בלי להבריח אותם. חוויתי מאוד :SMOKE: ) ועולים לכביש ההגעה - לבאים מכיוון ירושלים בצומת אורה פונים שמאלה לכיוון אורה, ממשיכים ישר כאילו לכיוון עמינדב עם הכביש המתפתל, אחרי משהו כמו 2 ק"מ פונים שמאלה עם הכביש שחותך דרומה חזק, אחרי קילומטר בערך עוצרים בצד הדרך והולכים 50 מטר עד למעיין איתמר ממנו מתחילים (על כל זה יש מידע באינטרנט וגם בספרי טיולים אם ההסבר שלי לא נהיר מספיק).
מסלול 2 ציר המעיינות המוכר שליד עמינדב ששביל ישראל עובר בו. אין לי מה להרחיב, לא סתם שביל ישראל עובר בו, זה מסלול מצוין. רק אוסיף שאפשר במקום להתחיל מעמינדב להתחיל מעין חינדק/עין אשקף/עין ספיר (או לחלופין לעבור בשלושתם אם אתם חובבי מעיינות :SMOKE: ) ואז לעלות לציר המעיינות עם שביל שעולה מאבן ספיר לעין עוזי. ממשיכים עד עין שריג ואז עולים לאורה. מדובר ב3-4 קילומטר במקסימום למיטב זיכרוני.
אם אתם מיטיבי לכת אתם יכולים בכלל להתחיל מהסטף, לעבור דרך מנזר יוחנן ואז להמשיך למסלול המתואר מעלה. אני מאמין שזה לא מוסיף יותר מ2 קילומטר אבל זה גוזל עוד הרבה זמן.

כל המסלולים הנ"ל גם קרובים לעין כרם (ארוחת בוהוריים בעין כרם זה רעיון לא רע)
אגב לא יודע מה קהל היעד שלך, אבל לעומת מקום כמו עין כרם שאף פעם לא נמאס, העיר העתיקה זה חרוש מדי, ולי הרבה יותר מעניין להסתובב בעיר עצמה, יש בה הרבה חלקים מאוד יפים (מרכז העיר, כל האזור של המוזואנים וגבעת רם, כל האזור של עמק רפאים והמושבה הגרמנית, תאטרון החאן-סינמטק-משכנות שאננים. התצפית משם מעל הטחנה ביום טוב לכיוון גיא בין הינום זה מראה מיוחד. ווואי, כבר הספקתי לשכוח שעם כמה שירושלים עיר מחורבנת מכל כך הרבה בחינות, מבחינה תרבותית-תיירותית זאת חתיכת עיר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2014, 22:50 
אני לא יודע אם הר הבית פתוח אבל זה באמת מקום די מדהים. מעט מידי ישראלים מבקרים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2014, 22:35 
תבקש מתובל שישיג לך אישור כניסה ותעשה טיול יצורים בכנסת.

חוצמיזה, וחוץ משכונת עין כרם ואיזה חומוס בעיר העתיקה כל השאר זה סתם רוחניות בשקל, כמאמר השיר: "כי כל דבר בעיר הזאת הוא מיותר..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: