תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 09:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: למבינים בדיני עבודה (חברה נסגרת ואחרת נפתחת ללא ידיעת העובד)
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 11:57 
נקלעתי לסיטואציה די אמורפית, של סגירת חברה ופתיחה במקומה של חברה חדשה באותו מקום העבודה וללא ידיעת העובד (אני).
נראה לי שזאת תופעה די שכיחה בג'ונגל התעסוקה הישראלי (ד"ש לשאוליקו), אבל לא מצאתי אליה שום התייחסות ברשת, או איזשהם נהלים מוסדרים ומעוגנים בדיני עבודה ופיטורין או באתר של משרד הכלכלה, לכן אשמח אם תוכלו לעזור:
ערב בהיר אחד ובלי שום התראה מוקדמת, פתאום דוחפים לי במקום עבודתי טופס 101 (או שזה בעצם נקרא טופס 106?) כדי שאוכל לקבל את המשכורת החודשית (של החודש הקודם).
כשאני מברר מדוע אצטרך שוב למלא מחדש את פרטיי האישיים כדי לקבל משכורת, רק אז נאמר לי שזה מכיוון שהם סגרו את החברה הישנה ופתחו חברה חדשה (עקב כניסת שותף חדש). לי אישית זה די קריטי, מכיוון שמדובר בעבודה נוספת ומשנית, מה שאומר שאני גם אצטרך לרוץ שוב לבלאגן של תיאומי מס וכו', אני בכלל לא בטוח שארצה לעשות את זה.
מבחינה חוקית זה אומר שפוטרתי מהחברה הישנה ואני כמובן אמור לקבל את כל הפיצויים בהתחשב בתקופה שהועסקתי בה (כארבע שנים). אבל הדבר נודע לי בדיעבד רק כארבעים יום בערך לאחר שהם נסגרו ולאחר שהתחלתי לעבוד תחת החברה החדשה.
כעת העניין מתפצל לשניים, מול החברה הישנה ומול החברה החדשה:
לגבי החברה הישנה - מבחינת הוותק שלי, החוק אומר שבעבודה שעתית כגון זאת הם היו צריכים להודיע לי בכתב כחודש מראש, ובאם לא הודיעו אז כעת הם צריכים לפצות אותי על כך בסכום של אותו החודש שבו לא טרחו להודיע. האם במבחן של בית דין לעבודה זה יעמוד? כי מהות החוק הנ"ל היא לתת לעובד את האפשרות להתארגן במהלך אותו החודש ולמצוא עבודה חדשה. אבל מעשית (ולא פורמאלית) המשכתי לעבוד רצוף תחת החברה החדשה עם אותם התנאים הזהים בדיוק, ולכן לא היה נדרש לי החודש הנ"ל כדי להתארגן ולמצוא עבודה. אבל מנגד, נכפה עליי ללא ידיעתי לעבוד במקום עבודה חדש, ובאותו החודש אכן הייתי יכול להתארגן כדי למצוא עבודה אחרת. הנקודה האחרונה מתקשרת גם לנקודה הבאה, בנוגע לחברה החדשה:
מבחינת החברה החדשה, כאמור איש לא עדכן אותי על עצם הקמתה ובדק האם אני בכלל מעוניין להיקלט בה מחדש. לאחר כארבעים יום בערך אני מגלה שבכל התקופה הזאת עבדתי תחתיה, וזאת מבלי שידעתי ומבלי שהוחתמתי מראש על טופס 101 (106?), אלא רק לקראת קבלת תלוש המשכורת על החודש הקודם. שוב, במקרה שלי הדבר מצריך גם תהליך של תיאום מס ובלאגן מתמשך מול העבודה הראשית שלי. עכשיו האם הדבר אומר שאהיה חייב להיקלט שם בעל כורחי כדי לקבל את הכספים שהם חייבים לי על התקופה שעבדתי אצלם ללא ידיעתי, או שישנה דרך מילוט? האם אני יכול לחייב את החברה הישנה לשלם לי עקב הנסיבות החריגות? והאם יש אי אלו הנחיות המעוגנות בחוק לגבי נוהל קליטת עובד חדש, מבחינת החתמה על טפסי 106/101 לפני העבודה ולא בדיעבד רק כשצריך לקבל את השכר, וכו'?

תודה מראש למסייעים :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: למבינים בדיני עבודה (חברה נסגרת ואחרת נפתחת ללא ידיעת העובד)
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2013, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
תציץ בתלוש "החדש" (כלומר של ה"חברה החדשה" שמעסיקה אותך כיום) - צריך להיות רשום הותק שלך במקום העבודה (או כותק או כתאריך תחילת עבודה).
האם התאריך נותר כשהיה - כלומר, הוא משקף את הותק שלך במקום או שמא הותק "קוצץ" ואתה בעצם מוגדר כעובד חדש של חודש-חודשיים במקום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 08:12 
Charlie כתב:
תציץ בתלוש "החדש" (כלומר של ה"חברה החדשה" שמעסיקה אותך כיום) - צריך להיות רשום הותק שלך במקום העבודה (או כותק או כתאריך תחילת עבודה).
האם התאריך נותר כשהיה - כלומר, הוא משקף את הותק שלך במקום או שמא הותק "קוצץ" ואתה בעצם מוגדר כעובד חדש של חודש-חודשיים במקום?

אני לא מסכים עדיין לחתום על 101 עקב השתלשלות הנסיבות, אז אין עדיין תלוש "חדש" כי אנחנו במחלוקת.
אבל מדובר בחברה חדשה, הכל טבולה רסה מאפס, ואת כל פיצויי הפיטורין אני אמור לקבל מהחברה הישנה ועל כך אין עוררין או מחלוקת.
העניין פה זה ב"מעבר" העקום בין שתי החברות ללא הפיטורין מראש וללא קליטת העובד בחברה החדשה וללא ידיעתו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2013, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
יש לחברה החדשה 2 אפשרויות:
1. "לנקות שולחן" ולהתחיל מאפס - כלומר, היא קולטת את כל (או חלק) מהעובדים הקיימים כאילו החלו בעבודה שלהם עכשיו כאשר החברה הקודמת חייבת לשלם לכל העובדים את כל מה שמגיע להם - פיצויי פיטורין, גמר חשבון בדבר פדיון ימי חופשה אם נצברו, הבראה וכו'.
2. להמשיך את החברה הקודמת - מבחינת רשויות המס זו אמנם אישיות משפטית חדשה, עם מס' ח.פ. אחר וכיו"ב אבל מבחינת העובד הוא לא נפגע - הוותק והזכויות בעקבותיו (ימי חופשה והבראה, תוספת יוקר, פיצויים אם וכאשר וכו') נשמרות.
אגב, מעביד יכול לפטר עובד ולהחזיר אותו לעבוד אצלו ועדיין זה ייחשב כאילו העובד מעולם לא פוטר לעניין זכויותיו והוותק שלו אם לא עברו 6 חודשים לפחות בין ההפסקה לחידוש יחסי עובד מעביד.

אתה צודק שעשו את זה בצורה עקומה, לא באו וסיפרו לעובדים על השינוי. אבל ככל שנכנס שותף חדש ובעקבותיו נאלצו לפתוח חברה חדשה ואז רשויות המס חייבו אותם בכל הטיפסולוגיה, אני לא רואה כיצד מדובר בהרעת תנאי עבודה שלך, למעט כמובן הטרטור האישי שלך שאולי לא נוגע ל-99% מעמיתיך במקום העבודה, כמי שצריך כעת ללכת לפקיד השומה ולבצע תיאום מס וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: