שישליק כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אני מציע לך שני דברים, שישליק
1. שתגיב לגופו של עניין - דעתך האישית עלי לא מעניינת אותי, וחבל שתבזבז פיקסלים
2. שלא תיפול לפח של מי שמנסה להפוך את הדיון ל"האם העובדה ששני ערבים רצחו תינוקת בסכין מטבח מוכיחה שישמעאל רצחני ובהמי מטבעו", קודם כל משום שזו גזענות לשמה, אבל חשוב יותר - משום שמי שמנסה לרדד את העניין לרמות כאלה - בדרך כלל זה משום שיש לו מה להסתיר.
במקרה הזה - מה שיש לו להסתיר הוא שבהמי או לא בהמי, בסכין מטבח או ברובה צלפים - מי שמת לא ישוב עוד. ילד ערבי שנהרג כואב להוריו לא פחות מילד יהודי שנהרג להוריו. ולכן - ההרג שצה"ל מבצע בשטחים (בין אם בחפים מפשע או בלוחמי גרילה כנגד הכיבוש הצבאי) גורם לתוצאות מזעזעות מחרידות ונוראות לא פחות.
להגיד - אנחנו הורגים ברובים והם הורגים בסכינים ולכן אנחנו צודקים והומאנים והם חיות אדם, זה, כמו שאומר הפתגם: "זה גרוע מפשע, זו טפשות"!
מה שאתה עושה זו בדיחה.
אתה יודע בכלל על כמות המעצרים שמתבצעים בשטחים?אתה יודע בכלל על כמות הפיגועים שלא יצאו לפועל בגלל שלך יש רובה?אם הדברים האלו לא היו קורים והשליטה במקומות האלו לא הייתה כל כך חזקה כל יום היה מתעופף לך פה אוטובוס לאוויר.
אם נהרג חף פשע פלסטיני הדבר לא נעשה בכוונה ב-99% מהמקרים, ובטח שזה לא נעשה מסיבה כמו "צריך להרוג את כל הערבים".
יחי ההבדל הקטן.
אגב,אני לא חושב שהם חיות אדם,רק חבל שכל מיני קיצוניים דתיים מובילים אותם מאז ומתמיד.
אבל אתה כבר בנית לעצך תיאוריות ובטוח שהן נכונות,אז חבל על הזמן שלי ושלך נכון?
אתה מוזמן להמשיך לחשוב שאתה מוסרי בגלל שאתה יוצא נגד הצבא,זה אולי עושה רושם על כל מיני אנשים בפורום או בכל מיני הפגנות בשייח ג'ראח למיניהם,לא עליי ולא על רוב מוחלט במדינה.
אני לא מבין למה נדמה לך שאני "יוצא נגד הצבא". אותו צבא ששירתתי בו שנים רבות, אגב.
הצבא מתנהג כמו שצבא כיבוש אמור להתנהג, זו לא 'אשמתו' - אחרת אי אפשר היה להמשיך ולקיים את הכיבוש
בוודאי שהצבא מסכל פיגועים, פיגועים שהיו מתבצעים על ידי אנשים שנשלטים על ידי צבאו של עם אחר. יש דבר יותר טבעי מזה, שאנשים שנשלטים על ידי אחרים יתמרדו ויבצעו פעולות טרור? האם אנחנו לא ביצענו פעולות טרור נגד הבריטים? והאירים? והדרום אפריקאים? והאלג'יראים?
זו לא שאלה של תיאוריות - זו שאלה של עובדות יבשות. הכיבוש הוא עובדה יבשה. הוא מוליד טרור, וטרור שמנגד, זה טבעי כמו כוח המשיכה וחילופי העונות - וכל היתר כלאם פאדי.
בחייאת תן לי קצת קרטיד שאני יודע שלא הכל התחיל ונגמר ב-1967.
לפניי ה"כיבוש" להגדרתך,בוצעו פה מאות פיגועים נגד יהודים שהיו ממשיכים להתבצע אם לא היה את הדבר שאתה קורא לו "כיבוש",עכשיו זה פשוט פעם בחודש-קצת יותר קצת פחות.
אגב,ביום שהם יפסיקו להפעיל טרור נגדנו לא תהיה לי שום בעיה לעוף מהמקומות האלו,אין לי שום עניין דתי שם(אם אתה מתכוון להגיב לזה ב"אם תעוף מהמקומות האלו אז לא יהיה יותר טרור",התשובה כבר למעלה).
מצטער אם לא אוכל להגיב לך בזמן הקרוב.