קומוניסים כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
קומוניסים כתב:
ידוע שהיהדות מקבלת אל חיקה כל אדם שרוצה להצטרף אליה באמת ובתמים ללא כל אבחנה בצבעו ובמוצאו.
אבל למה להתעמק אם השטחיות כל כך נוחה. ("הדתות הן גזעניות+יהדות היא דת=היהדות גזענית").
א. לא נכון, בן עמלק לא יכול להתקבל לדת היהודית רק בשל מוצאו.
ב. כנ''ל אסלאם ונצרות, זה לא סותר את היותן יחד עם היהדות דתות גזעניות בטבען.
אתה יודע, מי שבוחר לא להיות יהודי(ואתה יכול לסבן את זה איך שבא לך) שווה פחות בעיני האל, רק מפני שאינו יהודי.
א. כיום לדעת כל הפוסקים ולדעת הרמב"ם אנו לא משייכים ומגדירים עמלק לפי מוצא או אזור גאוגרפי והוא מוגדר "כל מי שקם נגד ישראל" .
ב. מכיוון שאני לא ה' תוותר על לי על לענות במקומו אבל לפי המקורות לדברים שלך אין שום בסיס. ה' אומר לנו "בנים אתם לה' אלוהיכם" ו"עמך כולם צדיקים" ובכלל אין אפשרות ליהודי להיות לא יהודי. פשוט אין כזאת. הוא יכול לומר אני נוצרי או סינדרלה וזה תופס בדיוק באותה מידה. בכל מקרה בדוק שלנו כולם כבר עשו תשובה. אבל עזוב, מה רצית לומר בזה בעצם?
סלח לי על ההקפצה:
א. היום, פעם היה עם שנקרא עמלק שאם רצה להתגייר הוא לא היה יכול. על פי כן, אם היום ישנם צאצאים של אותו עם אתה חייב להשמידם, במידה והוכחת שהם אכן צאצאי העם הזה. קרי הם
לא יכולים להתגייר כלל, קרי לא כל אחד יכול להתקבל לדת היהודית, אך ורק בשל מוצאו.
פשוט אנחנו לא יודעים מי הוא עמלק ומי הוא לא, אז ההקשר הפך למה שהרמב''ם אמר.
ב. מה? מה זה קשור? נוצרי שלא בראש שלו להתגייר, על פי האמונה היהודית שווה פחות. הוא צריך לקיים פחות משימות, אך גם מקבל פחות, במיוחד בעולם הבא.
למרות שגם הוא וגם אתה מתפללים בסופו של דבר לאותו אל, הוא עושה את זה דרך סוכן, ובחלק מהאמונות הסוכן הוא עצמו האל. זה ההבדל.