its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
ואיציק- האמת שאפשר לעשות מדגמים גם של 30 איש והם יהיו סבירים. הכל פונקציה של איזה הסתברות לטעות אתה מסתכן.
בN=120 התפלגות הדגימה מתפלגת נורמאלית ולכן מקובל להתייחס לזה כמינימום. המדרגה הממש מינימאלית היא 30 ואח"כ 120.
מה שאתה אומר פה מתאים למה שהאמינו בו בשנות ה 40 של המאה ה 20. אז אנשים הלכו על הגדלת מדגמים.
אחרי כשלון הסקרים בבחירות של טרומן כבר נערכו מחקרים שהוכיחו שעיקר שגיאת הסקר נובעת משני גורמים: אוכלוסיות שאינן נדגמות ואנשים שכן נדגמים ועונים תשובות לא מייצגות בכוונה או שלא בכוונה (כמו למשל חרדים בישראל שמשקרים בכוונה).
ביחס לשגיאות המטות האלה הגדלת המדגם אינם עוזרת (ממילא זו שגיאה קטנה מהן) וצריך כלים מיוחדים להתמודד איתן.
במדגם ההוא של טרומן היו בעיות שנבעו מפערים טכנולוגיים אדירים. כמובן שי שבעיות דגימה שונות שצריך לדעת איך להתמודד איתן, אין קשר בין הדברים.
אם אתה צריך לייצג את הכושים העבריים (כי אתה מניח שבהקשר שלך הם תת אוכלוסייה חשובה- אתה צריך שיהיה להם ייצוג הולם וכו'). אם יש לך הרבה תת אוכלוסיות כאלה זה יכול להגדיל את המדגם קצת. אני שוב אומר שמדגם של 600 הוא מעל ומעבר.
אגב, הטיות אפשר לתקן באמצעים טכניים אם מכירים את האוכלוסייה. בוודאי שלא ב100% אבל ההסתברות שהתוצאות הן הפוכות היא אפסית (אם הסקר נעשה בצורה רצינית)
קשה לי להבין על שום מה ולמה הנחת העבודה שהמצרים לא מכירים את הדברים האלה (אני לא אומר את זה לך אלא לדברים אחרים שעלו כאן)