תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 01:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ממשלת ישראל לחוצה מכל המדינות שהכירו במדינה פלסטינית
הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 09:55 
סמל אישי של המשתמש
שוב לא קראתי את כל ויקיפדיה שהבאת לפה, שכחת לציין את הסעיף הבא
ציטוט:
ההצהרות באמנה השוללות את הלגיטימיות של מדינת ישראל הביאו לדרישה מצד ישראל לבטל את האמנה כאשר נחתמו הסכמי אוסלו. במכתב ששלח יאסר ערפאת ליצחק רבין, שבו הוא מכיר בשם אש"ף במדינת ישראל, הוא מגדיר את סעיפי האמנה הפלסטינית הסותרים את תוכן מכתבו: "בלתי-תקפים ובלתי-ישימים". לפני הבחירות בישראל ב-1996 כונסה המועצה הלאומית הפלסטינית, והחליטה לכאורה על ביטול סעיפי האמנה הסותרים את הסכמי אוסלו. מאוחר יותר טענו גורמי ימין שלהחלטה אין משמעות של ממש, מאחר שנקבע רק שתוקם ועדה שתשנה סעיפים הסותרים להסכמי אוסלו, מבלי לשנותם בפועל, ואף לא נעשה פרסום כלשהו של האמנה המתוקנת. לפיכך משעלה לשלטון בנימין נתניהו הוא תבע כינוס נוסף לביטול האמנה. וכך היה בדצמבר 1998 בעת ביקור ביל קלינטון בעזה. המועצה המרכזית של אש"ף אישרה את ביטול סעיפי האמנה הבעייתיים בהצבעה גלויה, באמצעות הרמת ידיים, כשהרוב נקבע על-פי התרשמות יושב-ראש האספה, ולא בספירה מדויקת של הקולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 10:15 
אחד אדום כתב:
שוב לא קראתי את כל ויקיפדיה שהבאת לפה, שכחת לציין את הסעיף הבא
ציטוט:
ההצהרות באמנה השוללות את הלגיטימיות של מדינת ישראל הביאו לדרישה מצד ישראל לבטל את האמנה כאשר נחתמו הסכמי אוסלו. במכתב ששלח יאסר ערפאת ליצחק רבין, שבו הוא מכיר בשם אש"ף במדינת ישראל, הוא מגדיר את סעיפי האמנה הפלסטינית הסותרים את תוכן מכתבו: "בלתי-תקפים ובלתי-ישימים". לפני הבחירות בישראל ב-1996 כונסה המועצה הלאומית הפלסטינית, והחליטה לכאורה על ביטול סעיפי האמנה הסותרים את הסכמי אוסלו. מאוחר יותר טענו גורמי ימין שלהחלטה אין משמעות של ממש, מאחר שנקבע רק שתוקם ועדה שתשנה סעיפים הסותרים להסכמי אוסלו, מבלי לשנותם בפועל, ואף לא נעשה פרסום כלשהו של האמנה המתוקנת. לפיכך משעלה לשלטון בנימין נתניהו הוא תבע כינוס נוסף לביטול האמנה. וכך היה בדצמבר 1998 בעת ביקור ביל קלינטון בעזה. המועצה המרכזית של אש"ף אישרה את ביטול סעיפי האמנה הבעייתיים בהצבעה גלויה, באמצעות הרמת ידיים, כשהרוב נקבע על-פי התרשמות יושב-ראש האספה, ולא בספירה מדויקת של הקולות.

אני מצטער אבל אתה רק מוכיח כמה אתה שטחי בקריאת המציאות שלך.
בתמורה לזה שאש"ף, (ארגון טרור, ששם לו למטרה מוצהרת ויסודית להשמיד ישראל, סמלו הוא סמל ישראל כולה, ("כולהה צעק עראפת בנאומיו) והוא הוקם טרם מלחמת ששת הימים בלי שום קשר ל"שטחים הכבושים", ארגון שדגל מאז ומעולם בטרור כאמצעי להשגת המטרות,) בתמורה להכרה חסרת משמעות זו הוא השיג השיג עצום:
"שנה לאחר פרוץ האינתיפאדה הראשונה הודיע אש"ף ב־15 בנובמבר 1988 על הקמת מדינה פלסטינית. לאחר לחץ אמריקאי הצהיר גם כי הוא מכיר במדינת ישראל. בעקבות הצהרה זו הכירו ארצות הברית ומדינות רבות אחרות באש"ף."
וגם ישראל...
וברגע שישראל הכירה בארכי מחבל עראפת ובאש"ף כמייצג העם הפלסטיני התמלאו קווי אגד ושוק מחנה יהודה בדם יהודים.
לשכתב את ההסטוריה זה תחביב שמאלני ידוע. אבל מה לעשות בעידן האינטרנט וויקיפדיה (למה לא קראת בעצם???) קצת קשה להסתיר את האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 10:28 
סמל אישי של המשתמש
אתה שכחת מי עשה את הפיגועים? שכחת את הקשר הישיר בין הפיגועים לבין ההתנגדות להסכמי השלום? שכחת שבעצם האינטרס שלך ושל החמאס זהה רק הדרך שונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 10:42 
אחד אדום כתב:
אתה שכחת מי עשה את הפיגועים? שכחת את הקשר הישיר בין הפיגועים לבין ההתנגדות להסכמי השלום? שכחת שבעצם האינטרס שלך ושל החמאס זהה רק הדרך שונה?

מה אחי, באת עם זה מהבית הא? האינטרס שלי ושל החמאס זהה? האינטרס של החמאס הוא להרוג אותי. האינטרס שלי הוא לחיות. לא רק שאין כאן דמיון, יש כאן ניגוד אינטרסים ברור. החמאס פשוט אומר את הדברים כפי שהם- אנחנו מעוניים בהכל וכל האמצעים כשרים לקידוש המטרה. ארגונים אחרים ינסחו את שאיפותיהם והדרכים להשגת המטרות באופן דיפלונטי יותר והם כן יהיה מוכנים (תודה באמת) לקבל עצמאות רק על חלק מישראל בשלב הזה.
האמת שממש לא נעים לי ממך. אני מרגיש שאתה פשוט לוקה באיזושהי בעיה וממש לא נוח לי עם זה.
אם אתה רואה באש"ף כמי שאפשר להגיע איתו להבנות, אם אתה חושב שהיה סיכוי ולו הקלוש ביותר להגיע להסכם שלום אמיתי עם רב המחבלים, גדול אוייבי ישראל בעשורים האחרונים, רוצח מפלצתי וחייתי כמו עראפת, אתה בהזיות. פשוט בהזיות.
לא הטרור הוא זה שמנע את ההסכם, הטרור בא (גם) בעקבות הנכונות שלך להגיע להסכם. אתה פשוט מבולבל אחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 10:43 
סמל אישי של המשתמש
כל עוד ארה"ב איתנו כל המדינות האלו יכולות לקפוץ לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 19:01 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:

נו, באמת, לבקש מקומוניסים להבדיל בין ערבי שעושהפיגועים לערבי שמפגין למען השלום זה כמו לבקש מכלב להבדיל בין חתול רגיל לחתול "חבר".
בלע"ז אומרים - ain't gonna happen.

בחייאת דינאק, תהיה קצת ריאלי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 08:29 
אז בסופו של דיון, לא התייחסתם לטענות שהעליתי. לא הגבתם לגוף הדברים. מבין אתכם.
אגב, טקנובוי, תקרא שוב מה שאחד אדום כתב ותערוך, נראה שאתה לא הבנת אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 10:38 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אז בסופו של דיון, לא התייחסתם לטענות שהעליתי. לא הגבתם לגוף הדברים. מבין אתכם.
אגב, טקנובוי, תקרא שוב מה שאחד אדום כתב ותערוך, נראה שאתה לא הבנת אותו.

לגבי גוף הדברים של אחד אדום:
קראתי שוב (ושוב) ואני משוכנע שהסיבה היחידה שאתה לא רואה עד כמה אתה והחמאס דומים ועד כמה אתם מובילים את כולנו לאותו כיוון היא שאתה מסנוור מהלהט המשיחי שבוער בך (כנ"ל, אגב, לגבי אנשי החמאס).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 10:43 
שישליק כתב:

או, הנה טיעון הגיוני ומאוזן. שכל העולם יהיה נגדנו העיקר שארה"ב איתנו.
יישר כח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 11:25 
סמל אישי של המשתמש
וגם הייתי מצפה מאדם מאמין לדעת מזה "משענת קנה רצוץ".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אחד אדום כתב:

מה אחי, באת עם זה מהבית הא? האינטרס שלי ושל החמאס זהה? האינטרס של החמאס הוא להרוג אותי. האינטרס שלי הוא לחיות. לא רק שאין כאן דמיון, יש כאן ניגוד אינטרסים ברור. החמאס פשוט אומר את הדברים כפי שהם- אנחנו מעוניים בהכל וכל האמצעים כשרים לקידוש המטרה. ארגונים אחרים ינסחו את שאיפותיהם והדרכים להשגת המטרות באופן דיפלונטי יותר והם כן יהיה מוכנים (תודה באמת) לקבל עצמאות רק על חלק מישראל בשלב הזה.
האמת שממש לא נעים לי ממך. אני מרגיש שאתה פשוט לוקה באיזושהי בעיה וממש לא נוח לי עם זה.
אם אתה רואה באש"ף כמי שאפשר להגיע איתו להבנות, אם אתה חושב שהיה סיכוי ולו הקלוש ביותר להגיע להסכם שלום אמיתי עם רב המחבלים, גדול אוייבי ישראל בעשורים האחרונים, רוצח מפלצתי וחייתי כמו עראפת, אתה בהזיות. פשוט בהזיות.
לא הטרור הוא זה שמנע את ההסכם, הטרור בא (גם) בעקבות הנכונות שלך להגיע להסכם. אתה פשוט מבולבל אחי.

קונוניסים, קראתי שוב, והבנתי שזה לא שהוא מבולבל אלא שאתה לא יודע את העובדות (או שאתה יודע אבל בוחר בפרשנות מאוד מוזרה שלהן, ככל הנראה לפי אג'נדה שהכנת מראש בבית).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
שישליק כתב:

היינו לפני שארה"ב תמכה בנו ואני מקווה מאד שגם אחרי שהיא תפסיק לתמוך בנו, מצד שני אז היו לנו אלטרנטיבות (לפני האמריקאים היו אלה הצרפתים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 11:51 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אחד אדום כתב:

אתה חי בהזיות כשאתה לא רואה קשר בין מי שביצע את הפיגועים לבין מה שראשי האירגון טענו.
אל תשכח שאנשי הביטחון הכי גדולים שהיו לנו כמו רמטכ"ל ששת הימים חשבו שאפשר להגיע איתם להסכם...
ואבו מאזן הביא שקט שלא היה פה שנים, אבל אתה אפילו לא מוכן לתת לו קרדיט או לבדוק לצורך העיניין מה הוא עשה בתחומי שיפוטו, אז אולי אתה עקשן
נ.ב.
היו לנו אויבים יותר גדולים מעראפת כמו נאצר וסאדאת, שגרמו ליותר הרוגים אבל אתה יודע שלום עושים עם אויבים ואם הוא גדול האויבים מה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 12:27 
אחד אדום כתב:
קומוניסים כתב:
אחד אדום כתב:

אתה חי בהזיות כשאתה לא רואה קשר בין מי שביצע את הפיגועים לבין מה שראשי האירגון טענו.
אל תשכח שאנשי הביטחון הכי גדולים שהיו לנו כמו רמטכ"ל ששת הימים חשבו שאפשר להגיע איתם להסכם...
ואבו מאזן הביא שקט שלא היה פה שנים, אבל אתה אפילו לא מוכן לתת לו קרדיט או לבדוק לצורך העיניין מה הוא עשה בתחומי שיפוטו, אז אולי אתה עקשן
נ.ב.
היו לנו אויבים יותר גדולים מעראפת כמו נאצר וסאדאת, שגרמו ליותר הרוגים אבל אתה יודע שלום עושים עם אויבים ואם הוא גדול האויבים מה טוב

חשבו וטעו. איך אתה מסביר את העובדה שהמועצה לבטחון לאומי טועה פעם אחר פעם בהערכות ובתחזיות שלה (ימית, אוסלו, היציאה מלבנון, ההתנתקות) כשהיא חושבת שהנה הנה עכשיו יש הזדמנות לשלום. שוב, אתה צריך להיות ממש תמים או לא מודע למציאות ולהתרחשויות אם אתה חושב שאפשר להגיע להסכם שלום אמיתי עם אבו מאזן כזה שיבטיח את בטחון ישראל. מה יקרה יום אחרי שאבו מאזן ימות? לא יודע. מה יקרה אם יודע בהפיכה נוסח מצרים ואחרות? לא יודע. מה יקרה אם ה"קיצוניים יותר" לא יקבלו את ה"פשרה" שהביא בעוד 20 שנה? לא יודע. מה יקרה אם תקשיב למ ה שאבו מאזן אומר ? "אני לא פוסל בעתיד חזרה למאבק מזויין בישראל." "יום אחד אשוב לצפת, עיר הולדתי" ועוד ועוד... לנקד לך? אתה יודע מהי טקטיקה? מהי אסטרטגיה? הוא מוציא מראשי ממשלות הקפאות והצהרות, מקבל מליונים על גבי מליונים מישראל וארה"ב, נשק!! כוח ומעמד. מתי שמעת אותו קורא להפסיק את הג'יאהד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אחד אדום כתב:
קומוניסים כתב:
אחד אדום כתב:

נ.ב.

חשבו וטעו. איך אתה מסביר את העובדה שהמועצה לבטחון לאומי טועה פעם אחר פעם בהערכות ובתחזיות שלה (ימית, אוסלו, היציאה מלבנון, ההתנתקות) כשהיא חושבת שהנה הנה עכשיו יש הזדמנות לשלום. שוב, אתה צריך להיות ממש תמים או לא מודע למציאות ולהתרחשויות אם אתה חושב שאפשר להגיע להסכם שלום אמיתי עם אבו מאזן כזה שיבטיח את בטחון ישראל. מה יקרה יום אחרי שאבו מאזן ימות? לא יודע. מה יקרה אם יודע בהפיכה נוסח מצרים ואחרות? לא יודע. מה יקרה אם ה"קיצוניים יותר" לא יקבלו את ה"פשרה" שהביא בעוד 20 שנה? לא יודע. מה יקרה אם תקשיב למ ה שאבו מאזן אומר ? "אני לא פוסל בעתיד חזרה למאבק מזויין בישראל." "יום אחד אשוב לצפת, עיר הולדתי" ועוד ועוד... לנקד לך? אתה יודע מהי טקטיקה? מהי אסטרטגיה? הוא מוציא מראשי ממשלות הקפאות והצהרות, מקבל מליונים על גבי מליונים מישראל וארה"ב, נשק!! כוח ומעמד. מתי שמעת אותו קורא להפסיק את הג'יאהד?

מה יקרה להסכמי השלום אם אביגדור ליברמן יהיה ראש הממשלה ואלי ישי יהיה שר החוץ?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 12:46 
נ.ב עם אוייבים לא עושים שלום. אוייבים משמידים.
עם אוייב אתה לא יכול לעשות שלום. מי שאתה יכול לעשות איתו שלום אינו אוייב. אוליי עויין.
להנהגה ה"פלסטינית" בניגוד למדינות ערב יש שאיפה יסודית, מושרשת, מוצהרת, בסיסית, להשתלט על כל א"י.
ז"א, אני בהלט רואה מצב שאפשר לחתום על הסכם חוסר לחימה עם מדינות שכנות ואני חושב שזה דבר שצריך לשאוף אליו. זה נראה לי הגיוני הרבה יותר מלחתום הסכם עם מחבלים רוצחים, או אם כאלה שמוקירים את זכרם (ע"ע הקמת כיכרות וקריאת שמות על שם "שאהידים" לרחובות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 12:52 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
נ.ב עם אוייבים לא עושים שלום. אוייבים משמידים.
עם אוייב אתה לא יכול לעשות שלום. מי שאתה יכול לעשות איתו שלום אינו אוייב. אוליי עויין.
להנהגה ה"פלסטינית" בניגוד למדינות ערב יש שאיפה יסודית, מושרשת, מוצהרת, בסיסית, להשתלט על כל א"י.
ז"א, אני בהלט רואה מצב שאפשר לחתום על הסכם חוסר לחימה עם מדינות שכנות ואני חושב שזה דבר שצריך לשאוף אליו. זה נראה לי הגיוני הרבה יותר מלחתום הסכם עם מחבלים רוצחים, או אם כאלה שמוקירים את זכרם (ע"ע הקמת כיכרות וקריאת שמות על שם "שאהידים" לרחובות).

בעולם האמיתי קשה מאוד "להשמיד" אוייב. אתה פשוט לא תצליח. (שלא לדבר שלא מקובל לעשות דברים כאלה.)
מה שייקרה זה שימותו עוד ועוד אנשים משני הצדדים עד שכל האזור יוחרב, או עד שאיזה מבוגר אחראי יתערב בכוח.
אלא אם כן כל הקומוניסימים המטומטמים שמשתכנים משני צידיו של קו הגבול יתבגרו באופן פתאומי ויחליטו שנמאס להם מכל המוות הזה ומזה שכל חייהם מוקדשים לשנאה וללחימה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 13:10 
קשה זה בטוח אבל זאת המטרה שלך ברגע שאתה עומד על רצונך לחיות. אם בא לך למות, תחכה. למשפחת פוגל הוא הגיע הבייתה. אם בא לך לחיות, אז אל תתן לו נשק! אל תתן לו כסף! אל תתן לו מדינה!! תשמיד אותו, תשמיד לו את היכולות והתשתיות, תמזער את המוטיווציה שלו לפעול נגדך למינימום, תרתיע אותו, תעניש! אל תתייפייף, אל תשא ותתן! אל תתרפס. אין בזה טעם. הוא מרוויח זמן, הוא צובר כוח, כוח טכני ואמצעי נשק אך גם כוח בינ"ל והכרה (כמו שאנחנו רואים כאן אשכולות חדשות לבקרים על עוד מדינה שהכירה במדינה פלסטינית.)
אני גם לא חושב שנצליח איי פעם למגר את הטרור לחלוטין. זה רק מחזק את התחושב שלי שאנחנו צריכים לפעול היום. המטחים בשבוע שעבר נועדו להעביר לנו מסר ע"י חמאס, הם אומרים שיש להם יכולת לשלוח לישראל עשרות טילים מידי יום וכן שיפור בטווחים שהם הגיעו אליהם. על חיזבאללה אני בכלל מפחד לדבר, מי יודע איזו יכולת יש להם היום (לפי הערכות הם ביכולת רבה ועצומה פי כמה וכמה מטרם מלמת לבנון השניה) מה יקרה אם כוחות הבלע ישלבו כוחות נגדנו?? בזמן שאתה מפנטז על אחוות טקנובויים משני הצדדים, נחפרת עוד מנהרה, נבנה עוד בונקר. מה אתה חושב שאני לא רוצה שלום? שאני נהנה מהמחשבה שאולי יפול על הגן של הילד שלי טיל? שאולי מחבל יתפוצץ לי באמצע ליל הסדר במלון או במסעדה או באוטובוס? אני גם הייתי מעדיף לעשות סולחה, לתת קצת מעצמי ולהפשר איפה שאפשר.. אבל אין לזה סיכוי פשוט. ובטח שאין עם מי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, תפסיק להכניס לויכוחים על שלום את ההתנתקות שנעשתה ע"י הימין בן היתר כדי להנציח את המצב הקיים וכשהחמאס השתלט על הרצועה זה רק הסב להם יותר נחת. הרי אם זה היה בהסכם אפשר היה להכניס כוחות פלשתינאים לעזה וכולי וכולי, אפשר היה למנוע את השתלטות החמאס. התנתקות זה לא שלום, זה פיתרון הבעיה הדמוגרפית והכלכלית של הכיבוש בהתעלם מבעיית הביטחון של תושבי ישראל.
ומה ימית פתאום, מה הבעיה שלך עם פינוי ימית, זה לא היה אף פעם חלק מארץ ישראל, זה גם מקום קדוש? מה אם קונטרה, אין לך משהו טוב להגיד על זה שיצאנו משם? חוץ מזה שעדיין השלום עם מצרים מחזיק מעמד למרות המהפכה...

וכן, אתה בוחר למה להקשיב כמו שאני בוחר למה להקשיב, לצד אמירות בכיוון אחד יש גם אמירות לכיוון השני. מה שחשוב זה מעשים ואני רואה שאבו מאזן עושה ע"מ למגר את הטרור. אני רואה שסלאם פיאד עושה לפתח את הכלכלה הפלשתינאית ולקדם את העם שלו. אני רואה את הגדוד בג'נין שמביא לצה"ל פצצות שהם מצאו כדי שיפרק אותם. אני רואה שבקומות שהיו הכי מסוכנים והיו הכי מערב פרוע, לא תמצא פלשתינאים שמסתובבים עם נשק ברחוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים,
לא התכוונתי שזה יהיה לך קשה מוסרית.
התכוונתי שזה יהיה קשה מאוד מבחינה מעשית להשמיד את האוייב.
בטח ובטח כשהוא כל כך קרוב אליך פיזית שאמצעי השמדה המונית אינם ישימים.
מה תעשה?
תקים מחנות השמדה? אמנם זה יהיה יותר זול מלהחזיק את המשטר הצבאי בשטחים ו\או את הגבולות שלנו איתם, אבל זה ייקח הרבה זמן ויעצרו אותך באמצע.
אתה פשוט לא תצליח להשמיד את האוייב, בטח שלא את בעלי בריתו, בטח ובטח לא את אלה שיקומו להגן על כל אלה אם כן תצליח.
תתעורר, בנאדם.
אפילו מאות אלפים שימותו באוהלה של תורה (שאתה לא עושה), בטח שלא מאות אלפי חיילים (שגם זה אתה לא עושה), לא יעזרו לך להגשים את החלום ההזוי שלך על השמדת האוייב.

וכל זה בלי להגיד מילה על הצד המוסרי של ההתבטאות הזו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
קשה זה בטוח אבל זאת המטרה שלך ברגע שאתה עומד על רצונך לחיות. אם בא לך למות, תחכה. למשפחת פוגל הוא הגיע הבייתה. אם בא לך לחיות, אז אל תתן לו נשק! אל תתן לו כסף! אל תתן לו מדינה!! תשמיד אותו, תשמיד לו את היכולות והתשתיות, תמזער את המוטיווציה שלו לפעול נגדך למינימום, תרתיע אותו, תעניש! אל תתייפייף, אל תשא ותתן! אל תתרפס. אין בזה טעם. הוא מרוויח זמן, הוא צובר כוח, כוח טכני ואמצעי נשק אך גם כוח בינ"ל והכרה (כמו שאנחנו רואים כאן אשכולות חדשות לבקרים על עוד מדינה שהכירה במדינה פלסטינית.)
אני גם לא חושב שנצליח איי פעם למגר את הטרור לחלוטין. זה רק מחזק את התחושב שלי שאנחנו צריכים לפעול היום. המטחים בשבוע שעבר נועדו להעביר לנו מסר ע"י חמאס, הם אומרים שיש להם יכולת לשלוח לישראל עשרות טילים מידי יום וכן שיפור בטווחים שהם הגיעו אליהם. על חיזבאללה אני בכלל מפחד לדבר, מי יודע איזו יכולת יש להם היום (לפי הערכות הם ביכולת רבה ועצומה פי כמה וכמה מטרם מלמת לבנון השניה) מה יקרה אם כוחות הבלע ישלבו כוחות נגדנו?? בזמן שאתה מפנטז על אחוות טקנובויים משני הצדדים, נחפרת עוד מנהרה, נבנה עוד בונקר. מה אתה חושב שאני לא רוצה שלום? שאני נהנה מהמחשבה שאולי יפול על הגן של הילד שלי טיל? שאולי מחבל יתפוצץ לי באמצע ליל הסדר במלון או במסעדה או באוטובוס? אני גם הייתי מעדיף לעשות סולחה, לתת קצת מעצמי ולהפשר איפה שאפשר.. אבל אין לזה סיכוי פשוט. ובטח שאין עם מי.

אתה לא יכול למגר את הטרור כמו שכתבת. שלטת בשטח ולא הפסקת ירי של קטיושות, שלטת בשטח ולא הפסקת פיגועים. דווקא בגדה המערבית פחתו משמעותית אירועי הטרור בגלל המלחמה הבלתי פוסקת של הרשות הפלשתינאית בגורמי טרור. בעולם האמיתי (לא בפנטזיות שלך) הדרך היחידה שטרור הופסק זה באמצעות הסכמים. אולי אם תלמד היסטוריה זה יעזור לך לעתיד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 14:00 
סמל אישי של המשתמש
היום בידיעות היה כתוב שיש גל של קריאות מטעם שגרירים שלנו בארצות שונות שקוראות לממשלה להכיר במדינה פלשתינית לפני שתהייה הכרה חד צדדית בעולם וזה יגרום נזק בלתי הפיך לישראל.
הכרה במדינה פלשתינית מטעם הממשלה שלנו - נזק קשה למדינה, צריך להתחיל כבר משא ומתן
הכרה במדינה פלשתינית ברחבי העולם - נזק קשה למדינה, צריך להתחיל משא ומתן

עד מתי הממשלה הזאת תונהג ע"י אנשים שמשנתם "פלשתינים הם לא עם" שלבסוף הם אלה שיאלצו להכיר במדינה פלשתינית בלי משא ומתן, וככה נקבל זין נטו מבלי שיבטיחו לנו כלום ומבלי הכרה בין לאומית בדרישות שלנו ומחויבות ארוכת טווח לסטטוס קוו.

איי איי איי...אנחנו נחלשים מרגע לדודלי, והציבור יבחר דווקא יותר ימין, שהוא זה שהביא אותנו למצב הזה מלכתחילה.
מלחמות הם פתרון זמני מצוין (כל עוד אתה החזק...), אבל הן מחזיקות מעמד שנה ובמקרה הטוב שנתיים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 14:38 
קומוניסים כתב:

הבריטים בצפון אירלנד ניסו כוח.
לא עבד - ניסו עוד יותר כוח
לא עבד - ניסו עוד הרבה הרבה יותר כח
לא עבד - ניסו הסכם
עבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 14:47 
בני אני לא בטוח שהדוגמה של צפון אירלנד רלבנטית כיוון שרב האוכלוסיה שם הינו פרוטסטנטי ורוצה להשאר חלק מבריטניה
אני יכול להביא הרבה דוגמאות שכוח כן עזר
למשל צ'צ'ניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 14:48 
סמל אישי של המשתמש
מקרומן רוסיה עדיין סובלת מהטרור הצ'צ'ני, והצ'צ'נים עדיין סובלים מטבח שנעשה בהם מצד הרוסים.
שוב, מלחמה עוזרת לטווח מאד קצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2011, 14:55 
למשל הסודטים
כמה צרות עשו הגרמנים שם לצ'כוסלובקיה בין 2 מלחמות העולם
בסוף גרשו את כולם לגרמניה ונהיה שקט
למשל אלזס -לוריין
צרפת הושפלה ב-1871 ונאלצה למסור את האזור לגרמניה ובמשך 50 שנים חיכתה לנקום בגרמנים
בסוף היא קיבלה את השטח בחזרה ב-1918 ואז הגרמנים חשו מושפלים ומיהרו לספחו חזרה אליהם ב-1940
הצרפתים שחררו ב-1945 ומאז שקט ושלווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: