תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 08:39

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 422 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אלוקים תעזור לעולם הזה
הודעהפורסם: 17 מרץ 2011, 23:57 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
קומוניסים כתב:
טקנובוי,

אני חושב שהרבי, מעבר לכך שהוא רואה את המציאות בצורה שונה (הוא רואה מסוף העולם ועד סופו, נושא בפני עצמו, אשמח לפרט אם תרצה) הוא גם גורם לדברים לקרות, למציאות שתשתנה, "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" והרבי הראה לנו אלפי פעמים את יכולותיו העל טבעיות, נסיות, לשנות מציאות והושיע מאות עקרים, הביא לרפואת אלפי חולים, הוביל מהפכות ואף יעץ נכונה לאנשי עסקים שהתעשרו , ניבא את מלחמות ישראל ואת תוצאותיהן (רבים זוכרים את מלמת המפרץ בה הרבי הכריז בניגוד לדיעה הרווחת כי לא יפלו בישראל טילים כימים או ביולוגים, אגב, אבא שלי לא הסכים לגזוז את הזקן כדי שהמסכה תתאים באמונתו בדברי הרבי. אבל מי שקצת מברר רואה שהרבי דיבר ערב מלחמת ששת הימים ויום כיפור ואמר בדיוק מה יהיה (רק נביא יכול להרשות לעצמו לדבר על ניצחון מוחץ כשכל מדינות ערב תוקפות מדינה קטנה.

מודה לך שהקדשת מזמנך לקרוא את הדברים..

אם רק תוכל לענות לי על 2 שאלות אשמח ;)
1)לגבי הקטע המודגש הראשון:למה אתה אומר שהרבי מלובביץ הוא דווקא חייב להיות המשיח,הרי בדור האחרון היו הרבה שהיו להם את התכונות האלה(כביכול) כגון:הבבא סאלי,הרב מרדכי אליהו ועוד הרבה רבנים אחרים...

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אלוקים תעזור לעולם הזה
הודעהפורסם: 18 מרץ 2011, 08:43 
MANDALA כתב:
קומוניסים כתב:
טקנובוי,

אני חושב שהרבי, מעבר לכך שהוא רואה את המציאות בצורה שונה (הוא רואה מסוף העולם ועד סופו, נושא בפני עצמו, אשמח לפרט אם תרצה) הוא גם גורם לדברים לקרות, למציאות שתשתנה, "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" והרבי הראה לנו אלפי פעמים את יכולותיו העל טבעיות, נסיות, לשנות מציאות והושיע מאות עקרים, הביא לרפואת אלפי חולים, הוביל מהפכות ואף יעץ נכונה לאנשי עסקים שהתעשרו , ניבא את מלחמות ישראל ואת תוצאותיהן (רבים זוכרים את מלמת המפרץ בה הרבי הכריז בניגוד לדיעה הרווחת כי לא יפלו בישראל טילים כימים או ביולוגים, אגב, אבא שלי לא הסכים לגזוז את הזקן כדי שהמסכה תתאים באמונתו בדברי הרבי. אבל מי שקצת מברר רואה שהרבי דיבר ערב מלחמת ששת הימים ויום כיפור ואמר בדיוק מה יהיה (רק נביא יכול להרשות לעצמו לדבר על ניצחון מוחץ כשכל מדינות ערב תוקפות מדינה קטנה.

מודה לך שהקדשת מזמנך לקרוא את הדברים..

אם רק תוכל לענות לי על 2 שאלות אשמח ;)
1)לגבי הקטע המודגש הראשון:למה אתה אומר שהרבי מלובביץ הוא דווקא חייב להיות המשיח,הרי בדור האחרון היו הרבה שהיו להם את התכונות האלה(כביכול) כגון:הבבא סאלי,הרב מרדכי אליהו ועוד הרבה רבנים אחרים...
2)לגבי הקטע השני המודגש:חז"ל אומרים ש"אסור לסמוך על הנס",זה לא המקרה פה?(אגב אני לא מדבר על אביך,אבי היה מלמד בישיבה תיכונית והוא אמר לי שמלבדו ועוד רב אחד לא היה אפילו עוד רב אחד שזז את זקנו,ולא מדובר פה על עבירה אפילו לא דרבנן)
לגבי הכביכול שכתבתי לפני כן, הרמב"ם לא אמר משהו כזה שאחרי בית שני פסקה הנבואה בעולם? אם כן אז איך זה מסתדר עם הסיפורים על הרבי מלובביץ(ועוד הרבה רבנים אחרים)?

בכיף אחי.
1. הדוגמאות שנתת הם מדהימות, הרב מרדכי אליהו זצ"ל גאון עולם וצדיק והבאבא סאלי זצ"ל שניהם היו בקשרים יוצאי דופן עם הרבי מלך המשיח.

כשבאו לספר לבאבא סאלי שאחד מהרבנים יצא כנגד הקריאה הקדושה של הרבי לצאת במבצע תפילין, ביטל זאת לגמרי והגיב כמשתומם: “מה לזבוב קצוץ כנפים אצל הנשר בשמים?” .

בשעה שישב הצדיק “שבעה” ל”ע אחרי הסתלקותו של בנו הצדיק רבי מאיר זצ”ל, קיבל מכתב תנחומים מהרבי. עם קבלת המכתב קם ממקומו בבכיה ואמר: “מי אני ומה אני שהאדמו”ר מליובאוויטש יחשוב עלי וישלח לי מכתב תנחומין?”

פעם הביאו לו חתיכת עוגת דבש שהרבי שלח אליו. הוא שמח על זה כמוצא שלל רב. מיד קרא לי ולכל בני הבית, וחילק בשמחה עצומה חתיכה קטנה לכל אחד ואחת, באומרו, שזכות גדולה היא לנו וסגולה נפלאה, לאכול מהעוגה שהרבי שלח.

אחד הרבנים שביקרו בביתו היה מעיין באלבום תמונות של הרבי, ושאל את הצדיק מה דעתו על כך שהחסידים אומרים שהרבי הוא מלך המשיח. הבבא סאלי ענה לו עם חיוך והבעה של התפעלות והערצה: “אישתהיל קילשי!” (זהו ביטוי בערבית שפירושו: נאה לו הכל, מגיע לו הכל).

הגה”צ רבי יוסף דייטש זצ”ל מספר “יום אחד השתתפתי בסעודה אצל הצדיק הבאבא סאלי, בעת הסעודה חזרתי על דבר תורה מאת הרבי שליט”א מליובאוויטש. כאשר שמע הצדיק את שמו של הרבי הרים את ידו ואמר: “ולו יקהת עמים” (פסוק זה מדבר על מלך המשיח)“.

הרה”ח רבי משה אדרעי שי’:
“זכיתי להיות בין המקורבים ביותר אצל הצדיק הבבא סאלי זצוק”ל, ולא אחת ביקרתי אצלו אפילו פעמיים ביום .. פעם אחת, לאחר ששמעתי שידור מהתוועדות של כ”ק אדמו”ר שליט”א (במושב ברוש הסמוך לנתיבות) נכנסתי כדרכי לביתו של הצדיק והתישבתי על המיטה מולו. אותה שעה נמנם קצת. חיכיתי בשקט עד שיתעורר. כאשר ראה אותי שאלני: “מה אתה עושה פה? ועניתי: “באתי לומר תיקון חצות עם הצדיק”. בת צחוק השתפכה על פניו הקדושים ומזג לי כוס לאמירת “לחיים”. כדרכי סיפרתי לו נקודות מהדברים ששמענו עכשיו בשידור מהרבי.

אחר כך שאלתי אותו: “מתי יבוא כבר הרבי שליט”א מליובאוויטש לארץ הקודש?” כאשר שמע את שאלתי, הרצינו פניו הקדושים, ואח”כ אמר בהתרגשות: “הטעם שמשה רבינו לא נכנס לארץ, הוא משום שמשה היה פני חמה והארץ נמשלה ללבנה, ואם היה נכנס היתה הארץ מתביישת מפניו. לכן רק יהושע שהוא פני לבנה נכנס לארץ. ולעתיד לבוא, שאז אור הלבנה יהיה כאור החמה, והארץ תתעלה לדרגת פני חמה, אז יכנס משה רבנו לארץ. ודי למבין”.

הרב חביב ביטון שי’:

“בשנת תשמ”א נסעתי עם אשתי מרים אל הרבי כדי לבקש ברכה לזרעא חיא וקיימא. לפני הנסיעה הלכנו להקביל את פני ה”בבא סאלי” זיע”א ולבקש ברכתו. כאשר שמע שאנו נוסעים עתה אל הרבי, הוא ביקש ממני שאמסור בשמו דרישת שלום, אח”כ קרא בהתלהבות (בשפה הערבית): “הוא הגדול מכולנו!”

הרב יורם אברג’יל שליט”א מנתיבות, סיפר:
“כאשר היו מזכירים את שמו של האדמו”ר מליובאוויטש בפני הבאבא סאלי, היה אומר: הוא ישראל שלם, הוא שלימות הכל, ואנו הלואי ונזכה ללמוד ממנו לפחות מעלה אחת”.

הרב יעקב וינטרוב שליט”א:

“לפני נסיעתי אל הרבי בשנת תשמ”א, נכנסתי אל ה”באבא סאלי” זצ”ל לקבל את ברכת הדרך. כשאך שמע שאני בדרכי אל הרבי, קם מלוא קומתו, תפס את ידי בשתי ידיו הקדושות ואמר: “מיד כשתגיע, תמסור לרבי פריסת שלום ממני, ותאמר לו שאני מתפלל עליו ג’ פעמים בכל יום”.

כשהגעתי מסרתי זאת למזכיר של הרבי, ותוך זמן קצר קיבלתי תשובה שהרבי מחזיר לו פרישת שלום. כשחזרתי לארץ הקודש מסרתי זאת לצדיק בנתיבות, ופניו קרנו משמחה ועונג. בהזדמנות אחרת, כאשר ישבנו בסעודת מלוה מלכה, קירב אותי הצדיק אליו ולחש באזני: משיח קרוב, קרוב, קרוב, קרוב מאוד”.

לאחר הסתלקותו הגיע מכתבו של הרבי לבני המשפחה: “משפחת אבוחצירה שליט”א. מאד נצטערתי להשמועה, מפטירת הרב הצדיק הרה”ח הוו”ח אי”א נו”נ רברבן ובר רברבן, מוכתר במעלות ומדות תרומיות, מפורסם בתורתו ויראתו, יראת ה’ אוצרו, ישב על מדין ומצודתו היתה פרוסה וכו’, מוהר”ר ישראל ע”ה. המקום ינחם אותם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים. ומכאן ולהבא אך טוב וחסד ימצא אותם תמיד כל הימים”.

על הקשר המיוחד בין הרבי לרב מרדכי אליהו אספר בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 422 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: