תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 20:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 396 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפריימריז בעבודה
הודעהפורסם: 05 דצמבר 2017, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
לבדיקת בקשות יש לדעתי כמה השלכות שליליות. קודם כל, אם יהיה הליך שכזה, דחיית בקשות תוביל לערעורים משפטיים, השוואות בינלאומיות במקרים דומים ושאר מרעין בישין שיובילו לכך שיצטרכו לאשר חלק בסופו של דבר, ואחרי תהליך שיכול לגרום להרבה ביקורת ציבורית בארץ ובחו"ל.
וזה מצטרף לסיבה השניה שהיא הרתעה. אם יהיה פתח כלשהו להישארות פה יש סיכוי שזה יוביל לחידוש זרם הפליטים לישראל. במקום זה מעבירים את תפוח האדמה הלוהט הלאה (ומקשים ככל האפשר את חיי הנמצאים פה). קצת מזכיר את מה שהוביל לכך שאוניות מעפילים הסתובבו בכל הים התיכון במהלך המלחמה בלי שאף אחד הסכים לקבל אותן, עד שהוחזרו לנמל המוצא. אנשים נואשים יקפצו על כל הזדמנות. צריך להבהיר שאין הזדמנות פה, ושכל מי שמגיע יעשו הכל כדי להחזיר אותו לאפריקה לחיי הנדודים והפליטות מלאי הסיכונים.

לא הבנתי, למה לא לקבל לכאן פליטים?
למה ארצות הברית או אוסטרליה או קנדה היו צריכים לקבל פליטים יהודים מהשואה, ואנחנו לא צריכים לקבל לכאן פליטים מאפריקה?
מה יקרה אם נציל חיים של 30-40 אלף בני אדם? למה גרמניה וצרפת צריכות לעשות את זה ואנחנו לא?
מנין צצה הרשעות הזו?

אני מניח שאתה יודע את התשובה לזה, שהיא אותה תשובה לאורך כל ההיסטוריה ואותה תשובה לכך שמרבית הארצות גם כיום לא עושות את זה - אתנוצנטריות, חוסר רצון לשלם את המחיר הכלכלי (שעצם קיומו מוטל בספק אבל נניח), פחד מתקדים שיוביל לשטף גדול יותר ושינוי החברה.

אדוני, התהליך במדינות המערב הוא כזה: מבקשי מקלט מגיעים, מגישים בקשה להיות פליט. המדינה בודקת את הבקשה כפי יכולתה, מאשרת אותה או מסרבת לה.
עכשיו, ברוב מדינות אירופה רוב הבקשות נענות בחיוב. במדינת ישראל בכלל לא נותנים למבקשי המקלט להגיש בקשה. אתה מבין שיש הבדל עצום ורשעות מובנית?

בעקבות ההיסטוריה הקרובה שלנו, הייתי מצפה שנהיה יותר טובים מהאחרים, ולא הרבה-הרבה יותר גרועים מהם.
בלי קשר להיסטוריה, בעקבות זה שאנחנו עם סגולה, הייתי מצפה שנהיה הרבה יותר טובים מאחרים, ולא הרבה יותר גרועים מהם.

זה רק חלקית מדויק. לפי הנתונים שטקנו הביא פה, הממוצע האירופי הוא כמעט 40% דחיה. מעשית זה בעצם יותר וגרמניה פה מטה הכל. נקבעו מכסות לקליטה ומרבית מדינות האיחוד לא עומדות בהן. בגלל זה הייתה נהירה לגרמניה משאר מדינות האיחוד, אחרי שזו הכריזה שתקלוט מעבר למכסה. כך שהנתונים של שאר המדינות מתייחסים להרבה פחות אנשים, אפשר לשער שהאחוזים היו יורדים אם היו צריכות לטפל בעוד פליטים. לצורך הענין, באיטליה וצרפת שבמקומות 3-4 במספר מבקשי המקלט יש 65% דחיה. זה עדיין כמובן הרבה הרבה יותר טוב מישראל ובכל מקרה מעיד שיש פה בעיה אמיתית שישראל מתעלמת ממנה.
אפשר גם להוסיף את היחס המביש של אוסטרליה לפליטים לטבלה אגב.

בקשר לחלק השני של דבריך אני מסכים לחלוטין. דעתי האישית בנושא זהה לשלך. אני רק מציין שמרבית המדינות בהיסטוריה עושות הרבה מאמצים כדי להיפטר מפליטים. ישראל מרשה לעצמה אולי יותר ממרבית מדינות אירופה היום, אבל לא מאד יוצאת דופן, מלבד ההיסטוריה הספציפית של ישראל כאמור שממנה ניתן היה לצפות שנתנהג אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2017, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
הכותרת של הגרף שהעלתי הינה:
File:Distribution of final decisions on (non-EU) asylum applications, 2016 (%) YB17 II.png

בשום מקום בטבלה לא ראיתי כי זה מדבר על ערעורים על החלטת הראשונית, אבל יכול להיות שאתה צודק כי לא קראתי את כל המלל לעומק.
.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... on_(non-EU)_asylum_applications,_2016_(%25)_YB17_II.png

(הסיבה שלא שלחתי את הלינק המקורי כי כמו שניתן לראות הוא נשבר ולא מוביל לעמוד הרלוונטי)

אז אתה טוען שהעלית טבלה שלא טרחת בכלל לקרוא מה מתואר בה?
אתה מעדיף שנחשוב שאתה רק מזלזל בכולנו ולא משקר לנו? שאתה לא יודע לקרוא ולא יודע על מה אתה מדבר ,ולא בנאדם ערמומי שניסה להטעות אותנו?
אוקיי, זורם איתך.
אם ככה, אני מציע שאו שתיקח את חבריך לדיון (ובעיקר את עצמך) קצת יותר ברצינות, ושתלמד להצטנע ולא לקפוץ בראש עם שטויות בנושאים שאתה לא מבין בהם (כלומר שתהיה רציני מספיק כדי להגיב רק אחרי שתקרא).

כמו כן, אם אתה צריך שיעורים בשימוש במחשב ואינטרנט (העתקת לינקים, שימוש בקופי+פייסט וכדומה), אני גובה רק 10 יורו לשעה והשיעור מתקיים דרך סקייפ.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2017, 11:11 
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
לבדיקת בקשות יש לדעתי כמה השלכות שליליות. קודם כל, אם יהיה הליך שכזה, דחיית בקשות תוביל לערעורים משפטיים, השוואות בינלאומיות במקרים דומים ושאר מרעין בישין שיובילו לכך שיצטרכו לאשר חלק בסופו של דבר, ואחרי תהליך שיכול לגרום להרבה ביקורת ציבורית בארץ ובחו"ל.
וזה מצטרף לסיבה השניה שהיא הרתעה. אם יהיה פתח כלשהו להישארות פה יש סיכוי שזה יוביל לחידוש זרם הפליטים לישראל. במקום זה מעבירים את תפוח האדמה הלוהט הלאה (ומקשים ככל האפשר את חיי הנמצאים פה). קצת מזכיר את מה שהוביל לכך שאוניות מעפילים הסתובבו בכל הים התיכון במהלך המלחמה בלי שאף אחד הסכים לקבל אותן, עד שהוחזרו לנמל המוצא. אנשים נואשים יקפצו על כל הזדמנות. צריך להבהיר שאין הזדמנות פה, ושכל מי שמגיע יעשו הכל כדי להחזיר אותו לאפריקה לחיי הנדודים והפליטות מלאי הסיכונים.

לא הבנתי, למה לא לקבל לכאן פליטים?
למה ארצות הברית או אוסטרליה או קנדה היו צריכים לקבל פליטים יהודים מהשואה, ואנחנו לא צריכים לקבל לכאן פליטים מאפריקה?
מה יקרה אם נציל חיים של 30-40 אלף בני אדם? למה גרמניה וצרפת צריכות לעשות את זה ואנחנו לא?
מנין צצה הרשעות הזו?

אני מניח שאתה יודע את התשובה לזה, שהיא אותה תשובה לאורך כל ההיסטוריה ואותה תשובה לכך שמרבית הארצות גם כיום לא עושות את זה - אתנוצנטריות, חוסר רצון לשלם את המחיר הכלכלי (שעצם קיומו מוטל בספק אבל נניח), פחד מתקדים שיוביל לשטף גדול יותר ושינוי החברה.

אדוני, התהליך במדינות המערב הוא כזה: מבקשי מקלט מגיעים, מגישים בקשה להיות פליט. המדינה בודקת את הבקשה כפי יכולתה, מאשרת אותה או מסרבת לה.
עכשיו, ברוב מדינות אירופה רוב הבקשות נענות בחיוב. במדינת ישראל בכלל לא נותנים למבקשי המקלט להגיש בקשה. אתה מבין שיש הבדל עצום ורשעות מובנית?

בעקבות ההיסטוריה הקרובה שלנו, הייתי מצפה שנהיה יותר טובים מהאחרים, ולא הרבה-הרבה יותר גרועים מהם.
בלי קשר להיסטוריה, בעקבות זה שאנחנו עם סגולה, הייתי מצפה שנהיה הרבה יותר טובים מאחרים, ולא הרבה יותר גרועים מהם.

אתה בטוח במה שכתבת בחלק המודגש? כי ממה שאני מצאתי בחיפוש מהיר עולה כי מכל הבקשות שהגיעו לאירופה ב2016 יותר מ80% נדחו ולא התקבלו כלל, כ10% קיבלו מעמד של פליט, ועוד כ10% קיבלו מעמד אחר ולא יצטרכו להיות מגורשים (הגנה וסיבות הומניות).

למעשה שלוש המדינות היחידות באירופה שבהן אחוז דחיית בקשות המקלט עובר את ה%50 הן אנגליה (כ51% מהבקשות מתקבלות כשרק כ5% מקבלים מעמד פליט), הולנד (כ58% מתקבלות ו7-8% מקבלים מעמד פליט) ובולגריה כ65% כשכולם מקבלים מעמד הגנתי כלשהוא ולא מעמד פליט.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... B17_II.png

pokara,

אני מאוד מכבד אותך, והדיונים איתך ברוב המקרים לעניין.
במקרה הזה, לקחת טבלה סטטיסטית, שהיא נכונה, אבל לא ממש מספרת את כל הסיפור.

אחוז מבקשי המקלט בכל מדינה, הוא נחמד בעיקר לסטטיסטיקה, אבל כששני שליש ויותר מהמבקשים הם בגרמניה, אז כל השאר הם זניחים.
הטבלה הבאה, מאותו אתר מגישה את מספר מבקשי המקלט בכל מדינה ב- 2016 (שיחסית ל- 2015, הייתה שנה מאוד רגועה):
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui ... za&lang=en

לשם הדיוק:
גרמניה - 745,155 מבקשי מקלט
איטליה - 122,960 מבקשי מקלט
צרפת - 84,270 מבקשי מקלט
יוון - 51,110 מבקשי מקלט
אוסטריה - 42,255 מבקשי מקלט
אנגליה - 39,735 מבקשי מקלט
הונגריה - 29,430 מבקשי מקלט
שבדיה - 28,790 מבקשי מקלט
שווייץ (לא באיחוד/סולידריות) - 27,140 מבקשי מקלט
הולנד - 20,945 מבקשי מקלט

אלו הן עשר המדינות המובילות, בהגשת בקשות בשנת 2016.
בולגריה דרך אגב עם 19,420 מבקשי מקלט

מספר הערות:

1. לפי החוק האירופאי, מבקש המקלט צריך להגיש את הבקשה בארץ בה רגלו דרכה לראשונה בתחומי האיחוד. לא מיושם, בעיקר מהסירוב של אותן מדינות לבצע את המוטל עליהם. הן דורשות כסף מגרמניה, כחברה הבחירה באיחוד לטיפול בכל הפרוצדורות. בדר"כ מדובר באיום, על מנת לחמוק מהמוטל עליהם, ולתת לאותם פליטים דרך חופשית לגרמניה.

2. גרמניה מטפלת בשני שליש ממבקשי המקלט באירופה. עובדה.

3. אין באמת קורולציה בין מבקשי המקלט בשנה מסויימת, לאישורי פליטים באותה שנה, מהסיבה הפשוטה שהתהליכים ארוכים, ומסתיימים גם שנה ושנתיים, לאחר הגשת הבקשה.

הצצה נוספת בהסברים לסטטיסטיקה מגלה, ששלוש חמישיות מבקשות הפליט בשנת 2016 (61%), אושרו לחיוב, בדיון הראשון. משמע, מעמד של פליט, אפשרות שהייה מסיבות הומניטריות.

אין לי מושג למה דיון על פליטים, צריך להגיע לדיון של הבחירות למפלגת העבודה. הדינמיקה של הדיונים פה, היא מעבר להבנה שלי.
הנושא מספיק חשוב, על מנת להקדיש לו אשכול משל עצמו.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :WHOME:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2017, 13:15 
נקודה נוספת, שהיא בעצם האינדקציה האמיתית, האם הבקשה נדחתה סופית, הינה מספר המגורשים בפועל.
אלו שהועלו על מטוס/רכבת/אוטבוס, והועברו במעבר הגבולות, חזרה למדינת המוצא ו/או המדינה שהסכימה לקבלם חזרה (גם בתוך האיחוד).
אני מתייחס רק לגרמניה, כאחראית על 2/3 מהבקשות בפועל.
המספרים מדברים על:
11,000 גירושים בשנת 2014
21,000 גירושים בשנת 2015
25,375 גירושים בשנת 2016
13,743 גירושים במחצית הראשונה של שנת 2017

המקור למספרים בשנת 2016, היא תשובה לשאילתה של חברת הפרלמנט הגרמני, ממפלגת השמאל "Die Linke".
https://www.proasyl.de/wp-content/uploa ... n-2016.pdf

באתר הבא אפשר למצוא סטטיסטיקות משנים קודמות:
https://www.proasyl.de/thema/fakten-zah ... atistiken/

מעניין לראות מי המדינות המובילות בגירושים. לאו דווקא לאן "הפליטים" גורשו, אלא מה ארץ המוצא של המגורשים(Staatsangehörigkeit ), לדוגמא דרך האוויר:
אלבניה - 6035
קוסובו - 5037
סרביה - 3776
מקדוניה - 1968
בוסניה הרצגובינה - 796

75% פלוס מינוס, לא קשורים לאזורי לחימה.

מסוריה גורשו 495
מאפגניסטן גורשו 298

חלקם חזרו לארצם מתוך החלטה פרטית, וללא קשר לגירוש רשמי.

אחוז מזערי ביותר, בסופו של תהליך, לפחות לעת עתה, מגורש חזרה.

99.9% מהסורים יכולים להיות בטוחים, שהם יקבלו אשרת שהייה בגרמניה.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2017, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
נתונים מדהימים. אני חושב שרק עוד 50 שנה ידעו להעריך את מה שמרקל עשתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2017, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
https://www.20il.co.il/הצביעו-סקר-הבחירות-של-אתר-ערוץ-20/

אני יודע שזה לא אומר הרבה, אבל משאל של ערוץ 20 (אתר ימני) עם למעלה מ-16,000 משיבים וכמעט בכל השאלות גבאי מנצח. זה מזכיר את הסקרים ברשתות החברתיות שלפני הבחירות בארה"ב בהם טראמפ ניצח אבל בסקרים המסורתיים לא היה לו סיכוי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 396 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: