תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 01:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראיון מרתק על דת ומדינה
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2016, 16:47 
מתוך THE MARKER של ראש השנה:
"הפילוסוף וחוקר ההלכה פרופ' אבי שגיא, חובש כיפה ושומר תורה ומצוות, סבור שהציונות הדתית והחרדים מובילים את המדינה לאסון"

ממליץ לכולם ולאופיסר ברבריידי לקרוא

בכלל, המוסף לראש השנה על דת ומדינה - טוב וחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ראיון מרתק על דת ומדינה
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2016, 17:31 
סמל אישי של המשתמש
חייב להפריד את הדת מהמדינה כמה שיותר מהר (לא שזה יקרה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2016, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
לעובדה שהוא חושב כיפה אין שום, אבל שום משמעות בנוגע לפסיקת הלכה וענייני יהדות. ראינו כבר את ה"חרדי" שחבר במפלגת השמד "יש עתיד".
אני (והחרדים) מסכימים איתו בעניין הממזרות, לא יודע מאיפה הגיעה השטות הזאת שמחתנים ברבנות כדי להימנע ממזרות. להיפך, אני שמעתי שרבנים מחמירים לא מחתנים חילונים\מסורתיים\דתיים סרוגים מחשש לממזרות ומשאירים אותם לא נשואים. אני, שלא כמו רוב החרדים (פרט למספר רבנים, הידוע שבהם הוא הראשון לציון הרב בקשי דורון), מוכן לפתוח את מוסד הנישואים לנישואים אזרחיים. תמורת הכנסת הנישואים האזרחיים, יוכנס חוק יסוד שיקבע שהגיור לעולם יהיה בחזקת החרדים ויפורקו כל הארגונים ההזויים כמו "צהר", "נתיב" ושאר ירקות כאלה ואחרים. לגויים שחיים כאן לא תהיה יותר סיבה לבקש הקלות בגיור ולא יכפו עלינו להכניס פושעים לעם ה'.
שבת במרחב הציבורי? זה נתון לגדולי הדור. כשהרב שטיינמן והרב קנייבסקי יגידו שזה בסדר (ולדעתי לא רחוק היום שזה יקרה)- תפאדל.
ציונות ודת- מסכים איתו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוקטובר 2016, 10:05 
"חושב כיפה" - אהבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוקטובר 2016, 14:07 
Officer Barbrady כתב:

תמורת הכנסת הנישואים האזרחיים, יוכנס חוק יסוד שיקבע שהגיור לעולם יהיה בחזקת החרדים ויפורקו כל הארגונים ההזויים כמו "צהר", "נתיב" ושאר ירקות כאלה ואחרים. לגויים שחיים כאן לא תהיה יותר סיבה לבקש הקלות בגיור ולא יכפו עלינו להכניס פושעים לעם ה'.
.

זהו, שכשהייתי באוסטרליה למשל, המדינה לא קבעה שום חוקים לגבי הגיור, ובידי מי הוא נמצא. ועדיין, היהודים באוסטרליה מסתדרים היטב ומקיימים חיים יהודיים וקהילות יהודיות על פי דרכם. למה כאן זה לא יכול לעבוד? זה גם מה שאומר לדעתי הכותב - שזה שהוא דתי לא משנה כלום נניח, אבל הוא חוקר את היהדות ואת עולם הדת שלה לאורך ההיסטוריה - שלא היה מעולם ולא צריך להיות קשר בין המדינה למוסדות הדתיים.

Officer Barbrady כתב:

שבת במרחב הציבורי? זה נתון לגדולי הדור. כשהרב שטיינמן והרב קנייבסקי יגידו שזה בסדר (ולדעתי לא רחוק היום שזה יקרה)- תפאדל.

כנ"ל. מה פתאום שהשבת במרחב הציבורי של כולם תהיה נתונה לגדולי הדור בעיניך? בארץ נורמלית לכל אחד יש את גדול הדור שלו. אתה תשאל את הרב קנייבסקי מה לעשות, ואני אשאל את אשתי. מבטיח להשתדל לא להפריע לך. מה פתאום שהמדינה תחליט בשם גדול דור של ציבור מסוים עבור כולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2016, 11:49 
סמל אישי של המשתמש
הרבנים באוסטרליה לא קובעים מי יהיה אזרח, הרבנים הישראלים כן. באוסטרליה, אין לגוי אינטרס להתגייר, אלא אם הוא באמת רוצה להיכנס לעם ישראל. הגיור הוא לשם הגיור.

שנית, גדולי הדור שלך הם המנהיגים הפוליטיים שקובעים מה הולך במדינה. ברצות ביבי (וזה לא משנה כרגע אם בחרת בו או לא), יהיה עבודות בשבת. ברצות ביבי, נצא למלחמה. ברצות כחלון, נשלם יותר מס. ברצות חיים כץ, ישללו קיצבה מניצולי שואה. וכן הלאה. גדולי הדור הם ראשי המפלגות האמיתיים, בדיוק כמו ביבי וכחלון. אז אני מניח שהם לא מתערבים יותר מידי בענייני הבריאות או הפנים, אבל בענייני דת ומדינה כן. יש להם ציבור של יותר ממיליון איש, יש להם לגיטימציה לנצל את הכוח האלקטורלי של הציבור שלהם לדברים שחשובים להם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2016, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
הרבנים באוסטרליה לא קובעים מי יהיה אזרח, הרבנים הישראלים כן. באוסטרליה, אין לגוי אינטרס להתגייר, אלא אם הוא באמת רוצה להיכנס לעם ישראל. הגיור הוא לשם הגיור.

שנית, גדולי הדור שלך הם המנהיגים הפוליטיים שקובעים מה הולך במדינה. ברצות ביבי (וזה לא משנה כרגע אם בחרת בו או לא), יהיה עבודות בשבת. ברצות ביבי, נצא למלחמה. ברצות כחלון, נשלם יותר מס. ברצות חיים כץ, ישללו קיצבה מניצולי שואה. וכן הלאה. גדולי הדור הם ראשי המפלגות האמיתיים, בדיוק כמו ביבי וכחלון. אז אני מניח שהם לא מתערבים יותר מידי בענייני הבריאות או הפנים, אבל בענייני דת ומדינה כן. יש להם ציבור של יותר ממיליון איש, יש להם לגיטימציה לנצל את הכוח האלקטורלי של הציבור שלהם לדברים שחשובים להם.

הדוגמאות שלך ממש גרועות

לגבי אוסטרליה, אז אולי כדאי שגם הרבנים בארץ לא יקבעו מי יהיה אזרח
לגבי "גדולי הדור שלך" (מי שישמע) במקרה של פוליטיקאים, הם, לפחות לכאורה וזה, לא ממונים ע"י חבריהם עד המוות. (ויש כאלה שגם אחרי...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2016, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
יש לך את חוק השבות. אתה רוצה להוציא ממנו את המתגיירים? נו, אני לא יודע אם אני כל כך נגד. כל דבר שיעצור את מה שעושים לנו בגיור. אולי אפשר להכניס סעיף שאומר שרק אחרי 5-6 שנים, גר\גיורת יהיו זכאים למעמד בישראל ואז האינטרס של גויים להתגייר ירד.

זה משנה אם גדול הדור שלי קובע במשך 30 שנה או כל פעם מתחלף מישהו חדש? היום ביבי קובע, לפני כן אולמרט קבע, לפניו שרון וכן הלאה. הצד החילוני תמיד מעמיד מנהיגים משלו שרוצים לשנות את הסטטוס קוו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2016, 20:23 
סמל אישי של המשתמש
עכשיו בערוץ 10, עוד תוכנית חזרה בתשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2016, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
אין לי שום בעיה שרק החרדים יחליטו מי יהודי בעיניהם..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2016, 07:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

הפוליטיקאים הם גדולי הדור שלי בדיוק כמו שהם גדולי הדור שלך. אין הבדל.
בהנחה ואתה מרשה לעצמך שיהיו לך אחרים, תרשה גם לנו ואל תקבע בשבילנו, סבבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2016, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
בוודאי. אני רק אומר שגם לכם יש גדולי דור שמושכים את החבל לכיוון החילוני, זה רק הגיוני שלגדולי הדור שלנו תהיה אפשרות למשוך בחבל לכיוון הדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2016, 15:18 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שאתה קצת מתבלבל.
אין אף דמות חילונית שנחשבת עליונה שאסור לפקפק במסקנותיה.
יש תנועה חילונית ויש חילונים בעלי השפעה, אבל זה לא קרוב בכלל.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2016, 18:22 
דת זה לטיפשים! גם חכמי הדור שלכם טיפשים. חבורה של מפגרים שמאמינים באליל שדורש מהם להטיל מום בתינוקות.
קחו כבר את האליל שלכם ותדחפו לתחת!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2016, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
בוודאי. אני רק אומר שגם לכם יש גדולי דור שמושכים את החבל לכיוון החילוני, זה רק הגיוני שלגדולי הדור שלנו תהיה אפשרות למשוך בחבל לכיוון הדת.

שוב אני אחזור על זה - ביבי הוא לא גדול הדור שלי. הוא לא שלי יותר מאשר שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:

שוב אני אחזור על זה - ביבי הוא לא גדול הדור שלי. הוא לא שלי יותר מאשר שלך.

גדול דור לא תמיד מקובל על כולם (לא כל ליטאי מקבל את הרב שלום כהן כגדול הדור שלו ולא כל חסיד מקבל את הרב שטיינמן כגדול הדור שלו). הוא הדמות החילונית הבכירה ביותר במדינה והוא מושך כלפי חילולי שבת ורפורמים. הוא הנציג שלכם לשינוי הסטטוס קוו, הרב שטיינמן הוא הנציג שלי לשמירה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 21:01 
סמל אישי של המשתמש
בולשיט. הוא הנציג שלך. ואני אשתמש בדיוק במילים שלך בנושא - ״זה לא משנה כרגע אם בחרת בו או לא״. הוא לא ראש הממשלה של החילונים, הוא ראש ממשלת ישראל. הממשלה היא לא גוף חילוני, אלא גוף מדיני. זה גם אתה, וגם כל הדתיים במדינה.
או שהוא לא, ואז הוא גם לא גדול הדור של החילונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2016, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
אתה רוצה להגיד לי שבן גוריון לא היה נציג החילונים בסטטוס קוו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2016, 08:41 
סמל אישי של המשתמש
לפני הקמת המדינה? אולי. אני לא בטוח בכלל.
אחרי הבחירות? לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: