תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: עתיד השמאל הישראלי
הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
teknoboy כתב:
אני מסכים עם אופטימי.
אי אפשר לשים את חד"ש ואת ציפי לבני, למשל, באותו מחנה.
יש מחנה אחד שנקרא "השמאל הציוני" שהוא האגף המתון והפרגמטי בתנועה הלאומית הציונית, ויש עוד איזה מאה אלף ישראלים שמצביעים לשמאל של ממש (לא לאגף אקראי מהתנועה הלאומית המקומית שהחליט על דעת עצמו להדביק על עצמו מדבקה שכתוב עליה "שמאל").

אתה מסוגל לשים את הליכוד ואת ברוך מרזל באותו מחנה?

בתור איש חד״ש, המחנה הציוני הוא לא בדיוק התגשמות השמאל בעיני. בלשון המעטה.
אבל אין ספק שהם משתייכים לאותו מחנה שאני משתייך אליו.

אם אני יכול לשים את מרזל במחנה של מי שמזהיר מפני הסכנה של ערבים בקלפיות?
לא רק שאני יכול, גם קל לי.

לגבי המחנה הציוני: לדעתי צריך להחליט קודם כל מה זה שמאל. אני לא חושב ששמאל זה רק מיקום יחסי על הסקאלה הפוליטית. אם מתעלמים מהמיקום הזה, רואים שמי שמקדם מה שמפלגת העבודה מקדמת הוא לא בדיוק בהגדרה הקלאסית של "שמאל". מה שכן, יכול להיות שהוא מספיק קרוב בשביל לשתף איתו פעולה לפעמים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עתיד השמאל הישראלי
הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
טקנו,
1.תגדיר בבקשה מה זה לדעתך שמאל?
2.האם לדעתך כל המפלגות הערביות הן שמאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
טקנו,
המון אנשים, כולל טקנו, כבר כתבו פה מאות פעמים במצטבר, שרק חד"ש היא שמאל (מתוך הרשימה המשותפת).
אני מסרב להאמין שלא ראית את זה כתוב פה כבר המון פעמים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
טקנו,

1. כמה עצלן אפשר להיות? כתבתי בדיוק את זה בהודעה הראשונה שלי באשכול. מה הטעם להתדיין אם אף אחד לא קורא מה כתוב, ויותר מזה - למה אתה שואל מה דעתי אם זה לא מעניין אותך (וברור שזה לא מעניין אותך, אחרת היית זוכר מה כתבתי בנידון)?
2. האמת שלא התעמקתי ואין לי מושג. על פניו, קשה לי להאמין שהתנועה האיסלמית, למשל, משתייכת לשמאל כמו שהגדרתי אותו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
טקנו,

1. כמה עצלן אפשר להיות? כתבתי בדיוק את זה בהודעה הראשונה שלי באשכול. מה הטעם להתדיין אם אף אחד לא קורא מה כתוב, ויותר מזה - למה אתה שואל מה דעתי אם זה לא מעניין אותך (וברור שזה לא מעניין אותך, אחרת היית זוכר מה כתבתי בנידון)?
2. האמת שלא התעמקתי ואין לי מושג. על פניו, קשה לי להאמין שהתנועה האיסלמית, למשל, משתייכת לשמאל כמו שהגדרתי אותו.

זאת ההודעה הראשונה שלך באשכול:
viewtopic.php?p=2048037#p2048037

ובאמת סליחה אם אני לא קורא וזוכר כל הודעה והודעה בפורום.

נ.ב - תגובות כאלה באמת מוציאות את הטעם להתדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
טקנו,

1. זאת ההודעה הראשונה שלך באשכול:
http://shedim.com/bb/viewtopic.php?p=2048037#p2048037

2. ובאמת סליחה אם אני לא קורא וזוכר כל הודעה והודעה בפורום.

3. נ.ב - תגובות כאלה באמת מוציאות את הטעם להתדיין.

1. נו? כתוב שם בדיוק מה ששאלת.
2. לא צריך לבקש סליחה, אבל אני מניח שאתה יכול להבין שאם אף אחד לא זוכר מה נאמר לפני יומיים הדיון קצת חסר טעם.
3. אם מראש אף אחד לא זוכר מה כל אחד כותב, אין טעם לדיון עוד לפני ההערה "הפוגענית" שלי.

עכשיו, לא צריך להגזים, זה לא שזה באמת מרגיז אותי, אבל קצת נמאס שכל עשרים הודעות בערך אני צריך להסביר מחדש "אז מה זה שמאל בשבילך" או "אז איזה פתרון אתה מציע", וזה נמאס כי אפשר להבין מזה שמי ששואל התעלם בהצלחה מעשרות הפעמים הקודמות שבהן נשאלתי את אותה שאלה ועניתי את אותה תשובה.
במקרה נפלתי דווקא עליך (אולי יש לי ממך ציפיות גבוהות כי אתה דוקטור). זה לא אישי, ואפילו לא ייחודי לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מרץ 2015, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

נ.ב - תגובות כאלה באמת מוציאות את הטעם להתדיין.

נפגעת ידידי ?
די כבר עם רגשי הנחיתות האלה ? ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 01:48 
teknoboy כתב:
גיא האדום כתב:
ואשר למה שאמיר כתב, אז מה אם בישראל שונאים ומפחדים מערבים? שמאלני לא חייב להיות איימן עודה. יכול להיות גם יצחק רבין או שמעון פרס או אהוד ברק שכולם הבטיחו לעמישראל שהם ייפרדו מהפלסטינאים. השנאה לפלסטינאים לא הזיקה יותר מידי לשמאל אז.
השמאל גם יכול לעשות את מה שהוא עשה בעשור האחרון. להתעלם מהסוגיה הבטחונית ולקוות שאם לא ידברו עליה ובמקום זה ידברו על "צדק חברתי" ו"יוקר המחייה" ושאר מותרות, אז ישראלים לא יחשבו על הנושא.

אני חושב שבדיון על השמאל הישראלי אפשר לומר בקול רם שרבין ופרס וגולדה ובן גוריון וכל אלה הם לא שמאל, הם האגף המתון או הפרגמטי של הימין.

אני חושב שהויכוח הסמנטי לא מעניין. לפחות לא אותי. כמו האמטי דמפטי אתה יכול לתת למילה איזה משמעות שאתה רוצה.
אבל אם בשמאל אתה מתכוון חדש אז כל הדיון קצת עקר. השמאל הישראלי במובן הזה הצליח יפה מאוד בבחירות האחרונות והגדיל את כוחו. הוא מעולם לא היה בשלטון. מעולם לא היה קרוב אפילו ללהיות בממשלה. הוא לעולם לא יהיה בשלטון והוא יודע את זה. יש לו השפעה מסויימת על השיח הפוליטי בישראל אבל היא די שולית ומצומצמת. תמיד היתה. מה שהיה הוא שיהיה. דיון על עתידה של חד"ש קצת פחות רלוונטי בעיני מאשר דיון בעתיד אותו שמאל שכן היה בשלטון אבל לא בעשור פלוס האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 03:07 
סמל אישי של המשתמש
דווקא לא חשבתי על חד"ש אלא על איזו מפלגה חדשה, מין חזית אזרחית רחבה שמבקשת לשפר את חייהם של כל הישראלים באשר הם.
חד"ש באמת לא תהיה אף פעם בשלטון, לפחות לא בעתיד הנראה לעין.
לא יודע אם למפלגה הדימיונית שלי יש סיכוי, אבל אולי שווה לנסות (בכל זאת זה נראה כמו הזדמנות אחרונה להסיט את הרכבת מהמסלול הישיר לגיהינום).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
מעניין לראות את ההבדלים בין הבחירות האחרונות (בסוגריים) לבין הבחירות לכנסת ה-12 (1988)

הליכוד 40 (30)
התחיה + צומת + מולדת 7 (ליברמן 6)

מערך 39 (24)
רצ + מפם + שינוי 10 (5)

ש"ס 6 (7)
אגודה + דגל התורה 7 (6)
מפד"ל 5 (בנט 8)

מפלגות ערביות 6 (13)

*מפלגות מרכז גזלו 21 מנדטים מהמפלגות הגדולות.
*הקול הערבי יותר מהכפיל את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 17:20 
השוואה ל1988 זה פשוט מגוחך. אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להסביר את זה. אולי בזה ש1988 זה לפני מליון פלוס עולים מברה"מ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מרץ 2015, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
השוואה ל1988 זה פשוט מגוחך. אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להסביר את זה. אולי בזה ש1988 זה לפני מליון פלוס עולים מברה"מ?

בחרתי במתכוון ב-1988 משום שזו הייתה הפעם האחרונה בה שתי המפלגות הגדולות הגיעו ל(כמעט) 40 מנדטים כ"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: