תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 05:40

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלת מכס, או יותר נכון שאלת אי מכס
הודעהפורסם: 02 מרץ 2014, 02:10 
סמל אישי של המשתמש
שאלה שחבר שואל. הוא בשיקגו ומעוניין לשלוח לארץ לאימו היקרה סלולרי יקר גם כן. האם יש המלצות לביצוע פרט לבלדרות( לא חוזר בקרוב )?
עדיף usps? Ups? אפשר לדאוג שלא ייעצר במכס?
תודה לעונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלת מכס, או יותר נכון שאלת אי מכס
הודעהפורסם: 02 מרץ 2014, 09:55 
מהניסיון האישי שלי, כאשר משתמשים בשילוח דרך החברות המסודרות (ups, fedex וכ"ו) הסיכויים שהחבילה תעצר ותצטרך לשלם עליה מכס גבוה יותר (בנוסף למס רכישה ומע"מ).
דווקא בשילוח דרך הדואר הרגיל הסיכוי כי היא תעבור מתחת לרדאר הרבה יותר גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מרץ 2014, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
שאלה שחבר שואל. הוא בשיקגו ומעוניין לשלוח לארץ לאימו היקרה סלולרי יקר גם כן. האם יש המלצות לביצוע פרט לבלדרות( לא חוזר בקרוב )?
עדיף usps? Ups? אפשר לדאוג שלא ייעצר במכס?
תודה לעונים.

שימצא מישהו שנוסע לארץ משיקגו בזמן הקרוב, ויבקש ממנו שיקח את זה עבורו.
בשירותי השילוח יש ודאות כמעט מלאה שהוא יידרש לשלם את המס (מס קניה + מע"מ = 35.5%), ואולי גם אגרות שיחרור למיניהן.
בשיגור בדואר רגיל יכול להיות שזה יעבור מתחת לרדאר של המכס, אבל בחודשיים האחרונים המכס תפס אלפי סלולרים, וחלקם תקועים שם כבר שבועות ארוכים, כך שאם המכשיר ייתפס, זה יהיה מאד מעצבן.
הכי בטוח, לכן, הוא באמצעות חבר-שליח. רצוי שהמכשיר ייראה כמכשיר בשימוש, כלומר, להפעיל אותו כבר בחו"ל, לקחת אותו בכיס או בתיק היד, להשליך את כל האריזות המיותרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 02:26 
תבדוק איתם: https://www.facebook.com/DealTas
מאוד מומלצים ואמינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 05:03 
סמל אישי של המשתמש
הסלולרי כבר נקנה ואין מישהו שנוסע בקרוב לארץ הקודש.
האם יש המלצות לדרך משלוח שבה הסיכון להתפס קטן יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי אם הוא שולח רק את המכשיר פתוח בלי שום קבלה ובלי הקופסא הוא לא צריך לשלם מכס.
זה תופס כשאתה עובר פיזית במכס. לגבי משלוח לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2014, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
הסלולרי כבר נקנה ואין מישהו שנוסע בקרוב לארץ הקודש.
האם יש המלצות לדרך משלוח שבה הסיכון להתפס קטן יותר?

במשלוח רגיל, דרך USPS, הסיכוי שתידרש לשלם מיסים הוא נמוך הרבה יותר מאשר בחברות השילוח.
יחד עם כך, זה הימור רציני. כפי שציינתי קודם לכן, המכס מתעלל באנשים כרגע.
נכון להיום, אני רואה שאנשים שהטלפונים שלהם נתפסו נדרשים לשלם לא רק את המס, אלא גם קנס בדמות כפל מע"מ.
אם אתה רוצה להעמיק בעניין, יש אשכול של יותר מ-100 עמודים על כך בפורום iandroid. עיקר הדיון שם הוא על סין, אבל גם מכשירים שנשלחו מהמערב נתפסים:
http://iandroid.co.il/forum/topic158432-1120.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 09:32 
שים לב זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4496915,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
הזמנתי טלפון סלולרי מארה"ב ואמורים להביא לי אותו פיזית לארץ.
הבנתי שבודקים תיקים בשיקוף, השאלה היא אם אני דואג שיוציאו את המכשיר מהקופסה ויישמו בכיס, אבל לא יפעילו אותו ולא ישימו סים. האם המוכסים מעבירים את האנשים בשיקוף ומכריחים להוציא דברים מהכיסים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 09:43 
סומך כתב:
הבנתי שבודקים תיקים בשיקוף, השאלה היא אם אני דואג שיוציאו את המכשיר מהקופסה ויישמו בכיס, אבל לא יפעילו אותו ולא ישימו סים. האם המוכסים מעבירים את האנשים בשיקוף ומכריחים להוציא דברים מהכיסים?

לא כל אדם שנכנס לארץ עובר מכס, זה מתבצע לפי מודיעין ובחירה רנדומאלית.
במקרה ואותו אחד יצטרך לעבור מכס אז הוא יצטרך גם להוציא את הדברים שיש לו בכיסים.
אותו עצרו פעם אחת במכס, היתה לי שקית של דיוטי פרי עם פקטים של סיגריות, ולא אמרו לי על זה מילה.
(כנראה חיפשו משהו "רציני" יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 11:33 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:

למכס יש סמכות לבקש מן הנוסע להוציא את תכולת הכיסים שלו.
אבל, בפועל, לא יחרימו לאדם מכשיר סלולרי שנראה שהוא משמש לצרכים אישיים, ולא הובא לצרכי מסחר.
באחת הנסיעות האחרונות שלי לחו"ל ניגשתי ביציאה מהארץ לחדר המכס (יש חדר כזה, מיד אחרי ביקורת הדרכונים, מצד שמאל. רק יחידי סגולה יודעים על קיומו).
ביקשתי להצהיר על הטלפון הסלולרי שהיה ברשותי. המוכס סירב לתת לי טופס, ואמר שאין צורך.
מכך אני מסיק שאם אדם נכנס לארץ עם טלפון סלולרי או שניים, ונראה שהם בשימוש, לא תהיה בעייה.
אתה יכול לבקש מחברך שיעשה לך שירות קטן, יפעיל את הטלפון בחו"ל, ויסיר מעליו את הניילונים.
בהזדמנות, שגם יראה שהוא פועל ותקין, כך שיוכל להחליף בחנות במקרה של אי-תקינות, ולא יביא לך מכשיר תקול לארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שאלת מכס, או יותר נכון שאלת אי מכס
הודעהפורסם: 10 מרץ 2014, 11:49 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
סומך כתב:

למכס יש סמכות לבקש מן הנוסע להוציא את תכולת הכיסים שלו.
אבל, בפועל, לא יחרימו לאדם מכשיר סלולרי שנראה שהוא משמש לצרכים אישיים, ולא הובא לצרכי מסחר.
באחת הנסיעות האחרונות שלי לחו"ל ניגשתי ביציאה מהארץ לחדר המכס (יש חדר כזה, מיד אחרי ביקורת הדרכונים, מצד שמאל. רק יחידי סגולה יודעים על קיומו).
ביקשתי להצהיר על הטלפון הסלולרי שהיה ברשותי. המוכס סירב לתת לי טופס, ואמר שאין צורך.
מכך אני מסיק שאם אדם נכנס לארץ עם טלפון סלולרי או שניים, ונראה שהם בשימוש, לא תהיה בעייה.
אתה יכול לבקש מחברך שיעשה לך שירות קטן, יפעיל את הטלפון בחו"ל, ויסיר מעליו את הניילונים.
בהזדמנות, שגם יראה שהוא פועל ותקין, כך שיוכל להחליף בחנות במקרה של אי-תקינות, ולא יביא לך מכשיר תקול לארץ.

תודה על התשובה המפורטת :-)
זה פחות או יותר ממה שחשבתי וזה גם החשש שלי. שבגלל שהמכשיר עובד על מיקרו סים ולי יש רק מיני סים, לא ניתן יהיה להכניס אליו את הסים ולהראות שהוא כביכול בשימוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: