אחד עם כיפה כתב:
red in blood כתב:
אחד עם כיפה כתב:
red in blood כתב:
אחד עם כיפה כתב:
הדת היהודית, בניגוד לדת הנוצרית נניח, היא דת של ציבור ושל לאום - ובגלל זה ההגדרה הציבורית כאן היא כ"כ חשובה, בגלל זה זה לא נכון להשוות את הלגטימיות של תנועות מסוימות ללגיטימיות של יחידים יהודים. זה שונה.
ואם אני לוקח ברצינות את הציבוריות הדתית הזאת (ואני כן) - אני רוצה לדעת איזו תנועות יש כאן בכלל ומי משתתף במשחק.
אני לא מסכים איתך כאן, אבל בוא לצורך הדיון נגיד שאתה כן, שוב אני שואל - מי אתה בכלל שאנשים יהיו חייבים להסביר לך מה זה להיות יהודי בשבילם?
רוב יהודי העולם לא מגדירים עצמם אורתודוקסים. טכנית, אם הטענה שלך נכונה, אתה זה שחייב הסברים מה זה להיות יהודי בשבילך, ולקוות שהציבור היהודי בעולם יקבל את זה.
בשמחה גדולה.
הלוואי שיהיה כנס גדול או מפגש משמעותי בין הזרמים השונים ביהדות.
הלוואי שיכריעו בפסיקות ציבוריות.
בנתיים החזקה כאן בארץ היא של הציבור האורתודוכסי, עד שלא יוכח אחרת, החזקה נשארת שלו.
אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אתה מדבר על הציבוריות של היהדות ושחובה שהזרמים הקטנים יותר יסבירו את עצמם לשאר היהודים על מנת להתקבל כנורמה ולקבל זכויות, סמכויות והכרה מהמדינה כתנועה וזרם יהודי,
אז אתה צריך גם לוותר מראש על המונופול שיש לך על היהדות בארץ עד שזה יקרה.
אני לא מבין אותך, בכלל - אני לא אוהב את הביטוי של "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", אני אף פעם לא בטוח שאני מבין מה זה אומר. זה כאילו אומר שאתה רוצה לאפשר את קיומם של שני דברים סותרים?
כי אם כן, אני לא מבין איפה הבעייתיות כאן.
ההפך, זה אומר שאתה כרגע מקיים דברים סותרים, ואתה לא יכול לעשות את זה.
אם אכן ערך הציבוריות של כל היהדות חשוב לאורתודוכסיה, ובעינהם זרמים קטנים חייבים להסביר את עצמם לפני שהם יהיו יכולים מבחינה ערכית להיכנס לקונצנזוס של היהדות ולקבל זכויות בתור תנועה יהודית או זרם ביהדות, אזי האורתודוכסיה חייבת לעזוב מיידית את כל האחיזה שלה על מוסדות היהדות הרשמיים בישראל עד אשר הסבריה יתקבלו בעיני שאר הזרמים ביהדות.
כל דבר אחר הינו צביעות משעוות.
אגב, אני לא מסכים עם התפישה הזאת שהצגת, ובעיני לא אמור להיות ערך ציבוריות כזה, וכל אחד רשאי להגדיר אם ואיך הוא יהודי ככל שירצה מבלי להיות חייב הסברים לשום גורם,
אבל אם אתה כבר מציג דעה כזאת, לפחות תעמוד מאחוריה.