תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 23:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סוגיית הפליטים בת"א
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2013, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
מה הפיתרון שיש לכם לנדון?
אני חבר בקבוצה הנקראת דיבור חופשי בפייסבוק אשר נוסדה לתת מקום להבאת דיעות ויצירת דיונים ונראה שהעניין של הפליטים הסודנים, ארתיראים מטריד לא מעט את התושבים בדרום ת"א, ויש הרבה מאוד התבטאויות זעם ושנאה הן כלפי המסתננים /מהגרים והן כלפי רשויות החוק והממשלה ועוד גוף שברח לי שמו שלטענתם מעלים עין ונותן לגיטימציה לעניין.

לדעתי יש כמה תהליכים יחסית פשוטים שצריכים להיעשות:
-החמרת הסנקציות והקריטריונים של מי נכנס למדינה ואיזה מעמד הוא מקבל.
-פיזור האוכלוסייה. יש לזה מספר סיבות, אפרט בהמשך.
-הגברת כוחות של משטרה וצבא באיזור לספק שקט לאזרחים ולמנוע פשע.
-להעיף לאלתר מי שנתפס עובר על החוק, או מבצע מעשה אלימות.
-למצוא עבורם תעסוקה ומקום לינה נורמלי ואם אין זה אפשרי אז להגביל דרמטית את כמות הנכנסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סוגיית הפליטים בת
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2013, 13:13 
הם לא מקבלים מעמד מעבר לאיזו הגנה קולקטיבית, כי אף אחד לא בודק מי ראוי לקבל מעמד של פליט ומי לא.
הם הפסיקו כמעט לגמרי להכנס לארץ בשנה האחרונה http://www.south-tlv.co.il/article6907
מסכים שמי שעובר על החוק לא צריך להשאר פה.

יש על זה דיון די ארוך מלפני איזה שבועיים קצת למטה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2013, 17:29 
הגדר שהקימו בגבול מצרים, זו אחת ההצלחות הגדולות ביותר של ממשלות ישראל ב-30 השנים האחרונות.
הדבר הכי חשוב זה שלא ייכנסו לפה יותר פליטים. לגבי אלה שכבר פה: את אלה שמבחינה חוקית אפשר לגרש - לגרש.
לאחרים צריך לתת אישור עבודה ללא אזרחות, משהו מקביל ל-PERMANENT RESIDENT בארה"ב. שיוכלו לעבוד, אבל לא יוכלו לבחור לכנסת ולא יקבלו זכויות של אזרחים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2013, 03:00 
אין פה בכלל סוגיה לתת לכל אחד 2000 דולר ולהעלות אותם על טיסה חזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סוגיית הפליטים בת"א
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2013, 05:22 
סמל אישי של המשתמש
הרשויות האחראיות צריכות לבצע הערכת מצב של כמה ניתו להשאיר ועל פי איזה קריטריונים.
אני לא ממש בקיא במצב במדינות מוצא שלהם, אשמח אם מישהו פה שמתמצא ייתן קצת יותר אינפורמציה.
אבל לפי הבנתי הם בורחים ממשטר בעייתי, טוטליטרי ואלים. אני לא רואה לנכון לשלוח את אלה שכבר פה חזרה למקום כזה.
אבל זה בהנחת עבודה שאכן כן המצב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2013, 19:43 
סמל אישי של המשתמש
להחזיר אותם מאיפה שהם באו ולא לתת לאחרים להכנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2013, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
חבק אותי... כתב:
אין פה בכלל סוגיה לתת לכל אחד 2000 דולר ולהעלות אותם על טיסה חזרה.

שווה גם ב- 2500$.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוגוסט 2013, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
בטח אלה הדיונים שהיו במדינות בעולם לגבי אוניות של יהודים במלחמת העולם השניה.
יש בעיה גדולה של ריכוז פליטים בדרום תל אביב בגלל מדיניות של ממשלת ישראל (אוטובוסים לגינת לוינסקי)
לפזר כנראה לא יעבוד, ע״ע חוק גדרה חדרה
גם די ברור שזה שאסרו עליהם לעבוד העלה את אחוזי הפשיעה אצלכם בצורה דרסטית. ב2010 אחוזי הפשיעה שלהם היה נמוך מאחוזי הפשיעה באוכלוסיה הכללית
אז מה צריך לעשות?
קודם כל להקים גוף מסודר שיבדוק אחד אחד את זכאות האדם להגדרת פליט.
מי שזכאי לתת לו תעודת תושב זמנית, מי שלא לגרש.
להפסיק את הדלת המסתובבת של עובדים זרים מהמזרח, מה שמכניס אגב הרבה מאוד כסף למקורבים.
להפנות את הפליטים לעבוד בעבודות שהמדינה רוצה שהם יעבדו בהם ובמקומות שחסרים ידיים עובדות, כולל הכשרה מקצועית אם צריך.
כמובן, שמדינת ישראל חייבת להפסיק לתמוך במדינות כמו אריתראה ובשליטים נתעבים כמו שליט אריתראה ואז יהיה לתושבי המדינה פחות תלונות....
אבל מצד שני מאחת המדינות הבודדות שתמכו במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה לא הייתי מצפה להרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: