תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 22:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 01:57 
סמל אישי של המשתמש
תשמע, אין ממש טעם להתדיין, בטח לא שעברת מלצטט משפט מסויים, לחצי משפט.
מצד שני הפרק על כליות למבחן של משרד הבריאות כולל מאות עמודים ומייגע, כמעט כמו הדיון הזה או מה שזה לא יהיה. יחד עם זאת חשוב ללמוד, כי צריך לטפל בפצועים הסורים שמגיעים לבית החולים בצפת כל יום, כל הזמן, ולתת להם את הטיפול הראוי כמו לכל אדם. אחח הציונות, הנאצים טובים ממכם גוזלי אדמות ורוצחי ילדים.
ציטוט:
חצי משפט השני של גביזון:
לומר שיש איסלאם פאשיסטי שמחסל הומואים ומתנגדי משטר - אסור ותתוייג כזען.
גיא האדום:
5. זאת לא בדיוק אמירה גזענית כמו שהיא טיפשית. פשיסטי? תאמר במקום ש"יש מדינות מוסלמיות עם שלטון דיקטטורי אכזר שבהן הורגים הומואים ומתנגדי משטר" ואף אחד לא יתייג אותך כגזען. קשה?

וואללה גיא? זו הבעיה פה? זה מה שהיה גורם לאותו מחוק מוח לקבל את דברי או כל אחד אחר שלא חושב כמוהו? הניסוח? או ההתעלמות מהמציאות? אז למה לא אמרו לאותם פעילים ציונים שבשם חופש הביטוי לא נותנים לדיעה שלהם להשמע, או לחילופין מאיימים עליהם? (אולי הזנזונת הציונית בסרטונים סתם מזיינת תשכל שההתאגדות היהודית הרגיעו אותו אחרי שזה קרה), בחיי שזה היה חוסך להם הרבה טמטום, כל הזמן הם ממציאים דברים.
יש לך את זה ביותר מתייפיף?

הקשב סטודנט שלימדו אותו\דחפו לו למוח שהציונות היא נאצית: יש אסלם פאשיסטי שמחסל הומואים ומתנגדי משטר
מחוק מוח שאשם \לא אשם בכך: ציוני מסריח!!! אל תתנו לו לדבר
הקשב סטודנט שלימדו אותו\דחפו לו למוח שהציונות היא נאצית: יש מדינות מוסלמיות עם שלטון דיקטטורי אכזר שבהן הורגים הומואים ומתנגדי משטר
מחוק מוח שאשם \לא אשם בכך: אתה צודק, לא חשבתי על זה, בוא נמחה כנגד הפאשיזם האמיתי, ובוא נודה בכך, גרוע יותר ממוסליני

אכן גיא, זו הבעיה, הניסוח.עצום.

הפאשיזם הנורא והאלים שמתרחש במדינות האלה מתרחש בשם האיסלם, בשם אללה, וזה עם פוליטקליקורקט ובלעדיו איסלמופאשיזם. אפשר למרוח את זה למושגים שלא יפגעו חלילה באדם אחר, כי ידוע שדווקא מי שנפגע הוא אותו אחד שדוגל באיסלמופאשיזם, ואז...טוב אז אנחנו יודעים איך אותו אחד שמחליט אני חוזר מחליט שהוא נפגע מגיב, בצורה מאד דמוקרטית וברוח חופש הביטוי.
הביטוי יהודונאצים חוזר פה הולך ושוב, יהודים שמתייחסים לאחר בצורה נוראית או באלימות רק כי הוא אחר.
אז עם פאשיזם רצחני שנעשה בשם האיסלם, בשם אללה, כציווי אלוהי, הוא לא אסלמופאשיזם?

אם לא הבנת על מה אני מדבר, שוב אשים לך את הנאום של אוריאנה פלאצ'י, אנטיפאשיסטית שלחמה במוסליני, ממשפחה של לוחמים בפאשיזם (בלי קשר אישה יפיפיה), עיתונאית שראיינה כמעט כל דמות ממשפיעה בעולם, שהחלה כמובן בהיותה אנטי ישראל, ועם הזמן למדה לראות כמה צדדים. בשנותיה האחרונות כמובן קיבלה איומים על חיה, ולמזלה נפטרה ב2006, מישום שבמציאות היום היתה מתוייגת שגזענית, ציונית, ולא היו נותנים לה אפשרות להגיד את האמת שלה. היא אומרת שהגישה של השמאל ה"ליברלי" החלה כבר אז. אונס בעיוות המושג חופש הביטוי, אונס בשם עיוות המושג גזען.
אל תקשיב לי, אני אהבל, אבל אולי כמה מילים מראשונות האנטיפשיסטיות הלוחמות והעיתונאיות הדגולות יעניינו אותך, ולא הקרקס שנעשה היום בשמו ונוגד כל רעיון של אנטיפאשיזם (אני בספק אם אדם עם אג'נדה מעוורת הן מהימין והן מהשמאל מגיע לדיון באמת בשביל להחליף רעיונות או לקבל גם את האחר אם זה לא מסתדר לו עם מה שהוא רוצה להאמין,בדיוק כמו החרדים, אבל אם זו הזדמנות לשים שוב נאום של אישה אמיצה שהלכה כנגד כולם,קולגות, דעת קהל, פרנסה, כמו שבדיוק אותה תמונה מפורסמת של אדם בבין אנשים רביםשלא מצדיע הצדעה נאצית בשם חופש המחשבה וכל אלה שמקיפים אותו כן מצדיעים,אז למה לא)

http://en.wikipedia.org/wiki/Oriana_Fallaci

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 03:29 
סמל אישי של המשתמש
גרתי בארה"ב 12 שנים והייתי בערמות של אוניברסיטאות, הן מהעבודה והן לצרכי ספורט, ובחיים שלי לא נתקלתי בגילוי של אנטישמיות (והאמת, לא ראיתי אנטישמיות בשום מקום).
פה ושם ראיתי הפגנות נגד המדיניות של ממשלת ישראל (בעיקר בסיאטל וסן פרנסיסקו), אם כי כולם התמקדו באופן מוחלט כמעט לגמרי בהקמת מדינה פלשתינאית.
ואני אגב מעולם לא הסתרתי את העובדה שאני ישראלי, לרוב האנשים זה לא ממש מזיז, אבל בהחלט נתקלתי ביותר אנשים שתומכים במדיניות של ישראל מאלו שמתנגדים לה (שתמיד העמיד אותי במצב טיפה מוזר), בטח אחרי 9/11.

עכשיו אני לא אומר שאין אנשים אנטישמים בארה"ב, אחרי הכל יש שם יותר מ 300 מיליון אנשים, אבל זה לא משהו שמתקרב לדגדוד של סדר הגדול של מה שאתה רואה בישראל עם גזענות כנגד ערבים במרחב הציבורי (אני הייתי בהרבה מקומות בעולם, לא הייתי בשום מדינה שבבירה שלה יש כמות כזו של "מוות ל[מיעוט אתני]" כמו שיש בירושלים).

אנשים שטוענים שיש בעיה של אנטישמיות בארה"ב מדברים או מבורות או מאינטרסים, אחרי הכל, ראיה מפוכחת של הסכנות שעומדות בפני היהודים בצפון אמריקה תאלץ את האנשים מהליגה נגד השמצה לחפש לעצמם עבודה אמיתית, וכמו שאפטון סינקלייר כתב - קשה לשכנע אדם להבין דבר מסוים אם משכורתו תלויה בכך שלא יבין אותו.

ואנשים שמפחדים מקנדה חייבים לגדל ביצים, בדחיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 09:52 
גיא האדום כתב:
מתנחל אדום כתב:
ערן כתב:
מתנחל אדום כתב:
התנחלויות לא חוקיות לפי מי?

לפי החוק הבינלאומי. חד וחלק. עכשיו, תבוא ותאמר שאתה (ו/או ממשלת ישראל, לצורך העניין) מצפצפים על החוק הבינלאומי. כי מי הם שיקבעו וכו'. בבקשה. הרי רק לפני שבועיים נוכחתם לראות שבסוף מישהו יילך איתנו ראש בראש, ומי יתקפל לאחר מכן.

נספח את שטחי C והכל יהיה חוקי ונחמד. למרות השוק שזה עלול ליצור, אני לא תומך גדול של אפרטהייד.

ההתנחלויות, רובן ככולן, לא חוקיות לא לפי החוק הבינ"ל ולא לפי החוק הישראלי. בג"צ קבע את זה אבל התעייף מלהלחם עם המדינה על זה.

ועוד פעם, אם ממשלת ישראל תצטרך לפנות יישוב בשביל שלום והיא תשלם את המחיר על זה, ואם תתן התרעה מוקדמת, אז כן, התושבים יצטרכו לעבור. אנשים לא עוברים דירה כל הזמן? מסתגלים. בעיני, כל מי שגר בשטחים הכבושים קיבל התרעה מוקדמת שהולכים להעביר אותו בשלב זה או אחר.

מתנחל אדום כתב:
גיא האדום כתב:
מתנחל אדום:
רק שיובהר, אני מוכן להתפנות מחר בבוקר מביתי אם הממשלה תחליט שצורך מדיני חשוב מחייב את זה, בטח אם היא תהיה מוכנה לשלם לי הרבה מעבר למחיר השוק של הנכס (מה שהיא עשתה ברצועת עזה).
על אחת כמה וכמה אם הייתי גר בהתנחלות לא חוקית (ואין כמעט התנחלויות חוקיות). מי שעבר לשם לקח את הסיכון שיפונה או שימצא את עצמו יום אחד בפלסטין. לא מתאים לו, שלא יעבור לשם.

כל הכבוד (באמת). אני הייתי מוכן להתפנות מביתי בשביל שלום אמיתי. לא פחות מזה כנראה.
אבל יש לך במהלך כזה חשיבה על אלמנטים כמו ילדים שלך שצריכים לעזוב את ביתם? פרנסה שתחדל מלהתקיים? חיי קהילה שכנראה לא ישתמרו?
בקיצור, מדובר בקצת יותר מסתם נכס כזה או אחר..

התנחלויות לא חוקיות לפי מי? (ועוד פעם- כרגע הוא ממש לא ימצא את עצמו בפלסטין מכיוון שפלסטין לא תקבל אותו)

אני אחזור ואומר שאם נספח את שטחי ההתנחלויות, ההתנחלויות יחדלו להיות 'התנחלויות'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
אני די בטוח שכל מי שמדבר על פינוי אנשים מביתם מביא בחשבון את הילדים ואת הקהילה.

הפרנסה לא צריכה להיות בעיה, גם כך רובם עובדי מדינה שאפשר להנפיץ להם משרות גם בתוך המדינה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 10:41 
teknoboy כתב:
אני די בטוח שכל מי שמדבר על פינוי אנשים מביתם מביא בחשבון את הילדים ואת הקהילה.

הפרנסה לא צריכה להיות בעיה, גם כך רובם עובדי מדינה שאפשר להנפיץ להם משרות גם בתוך המדינה.

אני דווקא לא מדבר על מי שמדבר על פינוי אנשים מביתם. אני מדבר על הבחור הממוצע שמעוניין לעבור דירה/מוכן לעבור דירה.

נגיד ואפשר להנפיץ להם משרות. עשו את זה?
ומה עם כל אלו שעבדו במשרות שהיו רלוונטיות רק לגוש קטיף?

נחמד להגיד כמה שהמפונים 'עקצו' את המדינה, אבל בסופו של יום, המדינה נתנה להם בעיטה בתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
תראה, אני בגדול מאמין שזה תפקידה של ממשלה לעזור לאזרחים למצוא עבודה ופרנסה, אבל אני לא חושב שיש משהו כל כך מיוחד במקרה של המתנחלים שדורש מהממשלה לדאוג להם באופן מיוחד מעל ומעבר למה שהיא עושה לאזרחים בתחומי הקו הירוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 11:03 
אמיר כתב:
תראה, אני בגדול מאמין שזה תפקידה של ממשלה לעזור לאזרחים למצוא עבודה ופרנסה, אבל אני לא חושב שיש משהו כל כך מיוחד במקרה של המתנחלים שדורש מהממשלה לדאוג להם באופן מיוחד מעל ומעבר למה שהיא עושה לאזרחים בתחומי הקו הירוק.

גם אני לא חושב שמתנחלים צריכים לקבל יחס מיוחד.
אני כן חושב שאם ממשלה עוקרת את חייהם של 8000 אנשים ממקום מסוים היא צריכה לתת להם פתרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
אני כן חושב שאם ממשלה עוקרת את חייהם של 8000 אנשים ממקום מסוים היא צריכה לתת להם פתרונות.

למה זה משנה אם אנשים איבדו את העבודה שלהם בגלל החלטה של ממשלה או אם איבדו את העבודה שלהם בגלל שאיזה טייקון החליט להעביר את המפעל שלהם לחו"ל או היו צריכים לעבור דירה בגלל שבעל הבית שלהם החליט להפוך את הבניין שלהם לחניון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 11:45 
אמיר כתב:
מתנחל אדום כתב:

למה זה משנה אם אנשים איבדו את העבודה שלהם בגלל החלטה של ממשלה או אם איבדו את העבודה שלהם בגלל שאיזה טייקון החליט להעביר את המפעל שלהם לחו"ל או היו צריכים לעבור דירה בגלל שבעל הבית שלהם החליט להפוך את הבניין שלהם לחניון?

א. אני חושב שההבדל הוא די מובן (ואם אתה לא מבין, אז אני מודה שאין לי כל כך מה לעשות עם זה).
ב. מדובר כאן בשילוב של 'טייקון שמעביר את המפעל לחו"ל' ו'בעל בית שהופך את הבניין לחניון' בו זמנית (מקרה מיוחד יחסית..).
ג. לא כמו החלטות של משרד האוצר לאורך השנים שהנגזרת של אותן החלטות היו הרסניות לאזרחים מסוימים (וגם לעניין הזה היה רצוי שהמדינה תפנה את תשומת ליבה), כאן ההחלטה עצמה היא פינוי והרס של מקום המגורים והעבודה של אותם אזרחים, והייתי מצפה שהמדינה תעשה כל שביכולתה בשביל להחזיר את המשפחות למסלול חיים תקין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 11:57 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:

א. אני חושב שההבדל הוא די מובן (ואם אתה לא מבין, אז אני מודה שאין לי כל כך מה לעשות עם זה).
ב. מדובר כאן בשילוב של 'טייקון שמעביר את המפעל לחו"ל' ו'בעל בית שהופך את הבניין לחניון' בו זמנית (מקרה מיוחד יחסית..).
ג. לא כמו החלטות של משרד האוצר לאורך השנים שהנגזרת של אותן החלטות היו הרסניות לאזרחים מסוימים (וגם לעניין הזה היה רצוי שהמדינה תפנה את תשומת ליבה), כאן ההחלטה עצמה היא פינוי והרס של מקום המגורים והעבודה של אותם אזרחים, והייתי מצפה שהמדינה תעשה כל שביכולתה בשביל להחזיר את המשפחות למסלול חיים תקין.

א. אני מבין את ההבדל, אני לא מבין למה הטיפול של הממשלה צריך להיות שונה.
ב. אז אתה אומר שלמתנחל שעובד בתחומי הקו הירוק לא צריך לדאוג? בוא תנסה להתדיין ברצינות עם העמדות האמיתיות שלך.
ג. למה זה משנה? אני באמת שואל. השאלה היא אם יש למדינה אחריות לדאוג לאנשים למצוא עבודה, פרנסה ודיור, אם כן אני לא מבין למה זה לא תופס לאנשים שפוטרו, חלו, או שבנו להם כביש על הבית.

אני מבין מבין השורות שלך שמה שקובע אצלך זה הישירות של ההחלטה, כן?
למה זה קריטריון חשוב?
אתה חושב שאנשים שאיבדו את העבודה ו\או הבית שלהם בגלל החלטה עקיפה (מה שזה לא אומר) צריכים פחות עזרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 12:32 
אמיר כתב:
מתנחל אדום כתב:

א. אני מבין את ההבדל, אני לא מבין למה הטיפול של הממשלה צריך להיות שונה.
ב. אז אתה אומר שלמתנחל שעובד בתחומי הקו הירוק לא צריך לדאוג? בוא תנסה להתדיין ברצינות עם העמדות האמיתיות שלך.
ג. למה זה משנה? אני באמת שואל. השאלה היא אם יש למדינה אחריות לדאוג לאנשים למצוא עבודה, פרנסה ודיור, אם כן אני לא מבין למה זה לא תופס לאנשים שפוטרו, חלו, או שבנו להם כביש על הבית.

אני מבין מבין השורות שלך שמה שקובע אצלך זה הישירות של ההחלטה, כן?
למה זה קריטריון חשוב?
אתה חושב שאנשים שאיבדו את העבודה ו\או הבית שלהם בגלל החלטה עקיפה (מה שזה לא אומר) צריכים פחות עזרה?

אם בעמדות אמיתיות עסקינן- אני לא חושב שצריך לפנות אף אחד מהבית שלו. לא יהודים. לא ערבים. לא 'פלסטינים' לא מתנחלים ולא חרדים.
אבל אם בכל זאת קורה מצב לא מוסרי שכזה, אז ברור שצריך לתת מענה לאותם אנשים שאתה מפנה מבחינת כל אספקט שנפגע (ואם מקום העבודה שלהם נשאר קיים וריאלי לעבוד בו- אז לא, אין צורך לדאוג לפרנסה חדשה לאותו אדם).

ישירות ההחלטה היא מהותית מכיוון שבמקרים אחרים אפשר להתווכח אם המדינה אשמה, ובסוף עם מספיק פלפולים אפשר להאשים את המדינה בהכל.
לעומת זו, בהחלטה ישירה של המדינה, לעניות דעתי, אין ספק מי נדרש לתת את המענה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 13:14 
סמל אישי של המשתמש
גונבים ומשתלטים על אדמות, נוסעים בכבישים ליהודים בלבד, נהנים מהגנת החוק באופן בלעדי ועוד ועוד, ואתה מעז לדבר על מוסרי ולא מוסרי? עצם קיום ההתנחלויות אינו מוסרי, ולכן כל הוויית חייהם של המתנחלים אינה מוסרית. הניסיון לחסות תחת אצטלת המוסר הוא חוצפה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 14:00 
ערן כתב:
גונבים ומשתלטים על אדמות, נוסעים בכבישים ליהודים בלבד, נהנים מהגנת החוק באופן בלעדי ועוד ועוד, ואתה מעז לדבר על מוסרי ולא מוסרי? עצם קיום ההתנחלויות אינו מוסרי, ולכן כל הוויית חייהם של המתנחלים אינה מוסרית. הניסיון לחסות תחת אצטלת המוסר הוא חוצפה גדולה.

דבר ראשון, אני נורא אוהב את ההכללה הנחמדה שלך של גזילת האדמות (ממש לא מריח כמו סתם שיח שנאה).
אתה עוד מעיז לדבר על זה בכלל? אני גר ב'התנחלות' נחמדה שהוקמה על גבעות שוממות מאדם. ולעומת זו, אוניברסיטת ת"א בתור דוגמא, מה יש לך להגיד בנושא שייח' מוניס? אני אשמח לשמוע.
נוסעים בכבישים ליהודים בלבד? מצטער, אבל לפחות באיזורי לא נתקלתי בתופעה כזו.
הגנת החוק באופן בלעדי? נכון. זה מה שקורה שהמדינה ממלמלת דברים. ונוצר מצב שבו יש באותו מקום אזרחים ישראלים וכאלו שאינם אזרחים ישראלים. אבל מי לא מעוניין לספח את שטחי C? אנחנו המתנחלים? או שאולי מדובר בקבוצה אחרת במדינה...
אז המצב בשטחים הוא ממש לא אידיאלי. אפשר לספח את שטחי C. אבל לעשות עוול מוסרי בשביל לכפר על עוול מוסרי זו לא הדרך שאני אישית הייתי בוחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 14:02 
גביזון כתב:

מצד שני הפרק על כליות למבחן של משרד הבריאות כולל מאות עמודים ומייגע, כמעט כמו הדיון הזה או מה שזה לא יהיה. יחד עם זאת חשוב ללמוד, כי צריך לטפל בפצועים הסורים שמגיעים לבית החולים בצפת כל יום, כל הזמן, ולתת להם את הטיפול הראוי כמו לכל אדם. אחח הציונות, הנאצים טובים ממכם גוזלי אדמות ורוצחי ילדים.

שמע באמת שאין לי מה להתווכח עם השדים הפנימיים שלך. אבל מכיוון שבאמת החומר מייגע והמבחנים מטרידים זה צרם לי בעין.

החלק בהריסון 18 (שמשמש כסילבוס לבחינת הגמר ברפואה פנימית לבוגרי הארץ, לבחינות ההסמכה של רופאים בוגרי חול, ולבחינות שלב למתמחים בפנימית) הוא קצת פחות מ100 עמודים (שהם אכן מאוד מייגעים) אם בשביל הבחינה בתזנואות דורשים ממך יותר ממה שיש בהריסון אז באמת יש כאן משהו דפוק. מצד שני הפצועים הסורים נראה לי יסתדרו גם אם התזונאי במחלקה שהם מאושפזים שם לא ידע להבדיל בין FSGN לPSGN לכן שווה לך להמשיך להלחם בSELF HATING JEWS (או סתם בקוראי הארץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: