תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 00:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פרשת איש התקשורת המטריד (לכאורה וזה...)
הודעהפורסם: 06 מאי 2013, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
איר קנדה כתב:
אני חושב שיש פה אנשים שקצת מקובעים במחשבתם,רואים דברים בצורה של שחור ולבן די קטבית.
כמו שנאמר, יחסים בין גבר ובחורה (וגם גבר לגבר ואישה לאישה מן הסתם) זה דבר מורכב, מושגים כמו "לשחק אותה קשה להשגה","משחקת משחקים" ושאר ביטויים הבאים לבטא את המשחקים הפסיכולוגים השונים שבני\בתי הזוג השני משחקים הומצאו כי יש פה אלמנט של משחקים פסיכולוגים ונאיבי מי שאומר שלא.

הדיעה שנאמרה פה לגבי זה שאם בחורה אומרת לא לסקס אז זה לא ולעומת כל דבר אחר בחיים זה לא נתון למשא ומתן או שיכנוע נשמעת די מגוחכת בעיניי ואסביר.
נכון,כל מקרה הוא לגופו, בחורה שמסרבת ליחסים מן הסתם אין לכפות עליה יחסים. אני כן רואה את זה לגטימי לשאול למה, ולדבר על זה, אותו דבר מהצד הנשי אגב. אני מכיר בחורות שרצו לשכב והגבר לא רצה וזה לגטימי להתדיין על זה בעיניי, במידה ואתה באמת נמצא במצב של דייט וברור שיש עניין בין השניים ולא במצב של ניצול יחסי מרות.
בסופו של דבר החלטות על קיום סקס,יחסי מין וגם על אפשרויות שונות נובעות מהשקפת העולם בנושא של האינדיבידואל. לדוגמא, אם בחורה שאני יוצא איתה תגיד לי שהיא לא רוצה לקיים יחסי מין כי ה' יעניש אותה על כך, אני בנימוס ובצורה מקובלת הביע את דעתי שאומרת שה' לא קיים ולפיכך הוא לא יעניש אותה על כך..זו דוגמא קיצונית מן הסתם, אבל ישנן עוד הרבה מאוד גורמים שמשפיעים על ההחלטה. "לרדוף" אחרי בחורה זה גם לגיטימי עד גבול מסויים שלפעמים כמו שנאמר הוא אפור ולפעמים ממש לא (כמו במקרה של רוזן במידה והטענות יוכחו כנכונות אבל מהר מדי לשפוט). לא מכיר את רוזן לעומק, גם את טוריו לא קראתי יותר מדי.
קשה לי להביע את דעתי על העניין, מצד אחד זה לגיטימי לדבר על העניין בעיתונות, כמו שלגטימי לפתוח פוסט בפייסבוק בנושא, מי שעושה זאת צריך לשאת בחשבון אופציה של תביעת דיבה והוצאת שם הרע. מצד שני, במידה ובית המשפט יוציא אותו זכאי אז זה ייחשב רצח אופי לכל דבר ועניין. יכול להיות שהמשפט יוציא אותו זכאי עקב אי אילו נימוקים והוא עדיין חרא של בן-אדם.. אבל בכל אופן מאוד בעייתי האופן שבו ממהרים להאשים בחור X ומכפישים את שמו כאשר המילה אונס נזרקת בהקשרו.
הקטע זה שיש מקרים שנשים ולעיתים גם גברים מתחרטים על קיום יחסי המין ומסלפים את הדברים בצורה כזאת שזה יצטייר כאונס או כעבירה ולא בהכרח כך הדבר

עוד פעם, לדעתי האישית זה מאד מאד פשוט לדעת אם בחורה רוצה לשכב איתך, אני מבין שלך זה קשה, אבל זו בעיה שלך, לא של אף אחד אחר.
אם אתה לא בטוח, בזמן שאתה מוריד את המכנסיים תשאל "את רוצה לשכב איתי"? כן, זה לא רומנטי כמו בסרטים ולא, אני לא חושב שאתה חייב להיות כל כך ישיר בשביל לפענח את התעלומה הזו, אבל אם אתה מתקשה, עדיף ישירות על אונס.
קיימת יחסי מין עם בחורה בלי שהיא רצתה - אנסת אותה, חד וחלק, שחור ולבן, והאחריות אך ורק עליך.

וזה שלפעמים אנשים ממציאים סיפורים על אונס לא משנה לעניין הזה בשיט (ואגב, זה דבר שכמעט אף פעם לא קורה, וההתמקדות בזה היא רצינית כמו לפתוח דיון על גזענות בספורט בקריאות נאצה במשחקי ברידג').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2013, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
קיימת יחסי מין עם בחורה בלי שהיא רצתה - אנסת אותה, חד וחלק, שחור ולבן, והאחריות אך ורק עליך.

אם לא רציתי, אבל חשבתי שהיא רוצה אז הסכמתי, והיא הסכימה בלי שרצתה כי חשבה שאני רוצה. אז היה פה אונס הדדי?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2013, 21:21 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
teknoboy כתב:
אם 90% מהמדגם המקרי של משתמשי הפורום שלחו לנשים הודעות בעלות אופי מיני גם אחרי שהם קיבלו סירוב ובקשה שלא לשלוח עוד כאלה - אל תתפלאו שנשים חשות כאילו תוקפים אותן על כל צעד ושעל.

אף פעם לא עשיתי את זה (הרי אפילו נייד אין לי),
אבל זו ממש לא תקיפה.

זו לא תקיפה, אבל זו כן הטרדה מינית כהגדרתה בחוק.
ואם מהאנשים שפה שיעור עצום כזה עושה דברים כאלה, לך תחשוב כמה אחוז מהאוכלוסיה הכללית מרשה לעצמה לזרוק מילה, לשלוח יד או לגרור לסמטה אפלה (כמובן שהדברים האלה לא דומים, אבל המדרון הוא חלקלק וכו').

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2013, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:
אני חושב שיש פה אנשים שקצת מקובעים במחשבתם,רואים דברים בצורה של שחור ולבן די קטבית.
כמו שנאמר, יחסים בין גבר ובחורה (וגם גבר לגבר ואישה לאישה מן הסתם) זה דבר מורכב, מושגים כמו "לשחק אותה קשה להשגה","משחקת משחקים" ושאר ביטויים הבאים לבטא את המשחקים הפסיכולוגים השונים שבני\בתי הזוג השני משחקים הומצאו כי יש פה אלמנט של משחקים פסיכולוגים ונאיבי מי שאומר שלא.

הדיעה שנאמרה פה לגבי זה שאם בחורה אומרת לא לסקס אז זה לא ולעומת כל דבר אחר בחיים זה לא נתון למשא ומתן או שיכנוע נשמעת די מגוחכת בעיניי ואסביר.
נכון,כל מקרה הוא לגופו, בחורה שמסרבת ליחסים מן הסתם אין לכפות עליה יחסים. אני כן רואה את זה לגטימי לשאול למה, ולדבר על זה, אותו דבר מהצד הנשי אגב. אני מכיר בחורות שרצו לשכב והגבר לא רצה וזה לגטימי להתדיין על זה בעיניי, במידה ואתה באמת נמצא במצב של דייט וברור שיש עניין בין השניים ולא במצב של ניצול יחסי מרות.
בסופו של דבר החלטות על קיום סקס,יחסי מין וגם על אפשרויות שונות נובעות מהשקפת העולם בנושא של האינדיבידואל. לדוגמא, אם בחורה שאני יוצא איתה תגיד לי שהיא לא רוצה לקיים יחסי מין כי ה' יעניש אותה על כך, אני בנימוס ובצורה מקובלת הביע את דעתי שאומרת שה' לא קיים ולפיכך הוא לא יעניש אותה על כך..זו דוגמא קיצונית מן הסתם, אבל ישנן עוד הרבה מאוד גורמים שמשפיעים על ההחלטה. "לרדוף" אחרי בחורה זה גם לגיטימי עד גבול מסויים שלפעמים כמו שנאמר הוא אפור ולפעמים ממש לא (כמו במקרה של רוזן במידה והטענות יוכחו כנכונות אבל מהר מדי לשפוט). לא מכיר את רוזן לעומק, גם את טוריו לא קראתי יותר מדי.
קשה לי להביע את דעתי על העניין, מצד אחד זה לגיטימי לדבר על העניין בעיתונות, כמו שלגטימי לפתוח פוסט בפייסבוק בנושא, מי שעושה זאת צריך לשאת בחשבון אופציה של תביעת דיבה והוצאת שם הרע. מצד שני, במידה ובית המשפט יוציא אותו זכאי אז זה ייחשב רצח אופי לכל דבר ועניין. יכול להיות שהמשפט יוציא אותו זכאי עקב אי אילו נימוקים והוא עדיין חרא של בן-אדם.. אבל בכל אופן מאוד בעייתי האופן שבו ממהרים להאשים בחור X ומכפישים את שמו כאשר המילה אונס נזרקת בהקשרו.
הקטע זה שיש מקרים שנשים ולעיתים גם גברים מתחרטים על קיום יחסי המין ומסלפים את הדברים בצורה כזאת שזה יצטייר כאונס או כעבירה ולא בהכרח כך הדבר

עוד פעם, לדעתי האישית זה מאד מאד פשוט לדעת אם בחורה רוצה לשכב איתך, אני מבין שלך זה קשה, אבל זו בעיה שלך, לא של אף אחד אחר.
אם אתה לא בטוח, בזמן שאתה מוריד את המכנסיים תשאל "את רוצה לשכב איתי"? כן, זה לא רומנטי כמו בסרטים ולא, אני לא חושב שאתה חייב להיות כל כך ישיר בשביל לפענח את התעלומה הזו, אבל אם אתה מתקשה, עדיף ישירות על אונס.

וזה שלפעמים אנשים ממציאים סיפורים על אונס לא משנה לעניין הזה בשיט (ואגב, זה דבר שכמעט אף פעם לא קורה, וההתמקדות בזה היא רצינית כמו לפתוח דיון על גזענות בספורט בקריאות נאצה במשחקי ברידג').

ידידי, לי אין שום בעיה. בחורה בד"כ מגיעה למצב שהיא מורידה את הבגדים בעצמה כך שאני לא צריך לשאול.
אני מבין שהנושא כואב לך אישית ע"פ התגובות שלך. זה שאתה לא מקבל את האופציה שישנן מצבים שבהן בחורה (או בחור) ייתלבטו אם כן או לא,זה בעיה שלך. אל תתקוף אותי אישית בנושא, אני נגד אונס ואילוץ של אנשים לעשות דברים שהם אינם רוצים, אני פשוט לעומתך לא רואה בעניין פרה קדושה שלא נתונה לשיכנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2013, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
איר קנדה כתב:

ידידי, לי אין שום בעיה. בחורה בד"כ מגיעה למצב שהיא מורידה את הבגדים בעצמה כך שאני לא צריך לשאול.
אני מבין שהנושא כואב לך אישית ע"פ התגובות שלך. זה שאתה לא מקבל את האופציה שישנן מצבים שבהן בחורה (או בחור) ייתלבטו אם כן או לא,זה בעיה שלך. אל תתקוף אותי אישית בנושא, אני נגד אונס ואילוץ של אנשים לעשות דברים שהם אינם רוצים, אני פשוט לעומתך לא רואה בעניין פרה קדושה שלא נתונה לשיכנוע.

אני מקבל שיכולה להיות התלבטות, אני לא מקבל שיכול להיות מצב ששכבת עם בחורה בלי שהיא הסכימה, ואני ממש ממש לא מקבל שזה מסובך לדעת אם בחורה רוצה שתזיין אותה (ועוד פעם, יש ספק אז אין ספק, זה כולו סקס בחיאת דינאק).
וכן, ההסכמה ב"יחסי מין בהסכמה" זו פרה קדושה בשבילי, אני לא הולך להתנצל על זה.

ואלוהים ישמור, משהו באזור של אחת מכל שש נשים עוברת תקיפה מינית במהלך החיים שלה, לך הנושא הזה לא כואב לך באופן אישי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

כל עוד מדובר על הסכמה, אז אין ויכוח. אתה דברת על רצון. כמובן שאפשר להגיד שמסכימה, הכוונה רוצה. אבל זה נתון לפרשנות וסמנטיקה.

אתן עוד דוגמא.

זוג נשוי. (לא רלוונטי, אבל בשביל שהדוגמא תהיה הכי "קיצונית"). האישה מתחננת בפני הבעל שיקיים איתה יחס מין. הבעל סובל מכאב ראש ולא רוצה. בסוף נמאס לו לשמוע אותה מתחננת, והוא מסכים לקיים יחס מין, רק שיגמר כבר. לא רוצה, אבל מסכים כי לא רוצה לשמוע אותה יותר מתחננת. האם היא אנסה אותו? (ואתה יכול גם להפוך את הגבר והאשה אם אתה רוצה).

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 02:28 
סמל אישי של המשתמש
תראה, בהחלט יכול להיות שיש אנשים כל כך מטומטמים שהם אשכרה אנסו בטעות. קשה לי לדמיין שזה משהו שקורה במספרים גדולים, בטח לא ברמות שידרוש אותי לעבור על כל מצב היפוטתי שיכול להווצר, אבל בגדול, כן, נראה לי שאני באופן אישי אשפוט פחות בחומרה מישהו שאנס בגלל שהוא טיפש לעומת מי שאנס בגלל שהוא "אדם רע".
לא יודע למה זה כל כך קריטי לך, כשזה מגיע לאונס, אני בגדול דואג יותר לקורבנות מאשר לאנסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 07:43 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

אני מקבל שיכולה להיות התלבטות, אני לא מקבל שיכול להיות מצב ששכבת עם בחורה בלי שהיא הסכימה, ואני ממש ממש לא מקבל שזה מסובך לדעת אם בחורה רוצה שתזיין אותה (ועוד פעם, יש ספק אז אין ספק, זה כולו סקס בחיאת דינאק).

ואלוהים ישמור, משהו באזור של אחת מכל שש נשים עוברת תקיפה מינית במהלך החיים שלה , לך הנושא הזה לא כואב לך באופן אישי?

תלוי בהגדרה של תקיפה מינית, אבל ככל הנראה מדובר ביותר.
גם אם מדובר אך ורק באונס ובתקיפה פיזית של ממש, ההערכה של המרכז לנפגעות אונס בישראל כפולה מזה בדיוק (להערכת המומחים\ות שם, אחת משלוש נשים בישראל מותקפת פיזית על רקע מיני ו\או נאנסת).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 07:52 
ואם לחזור למקרה המדובר, העדויות בתקשורת מדברות על הרבה יותר מהודעות טקסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 08:43 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
תראה, בהחלט יכול להיות שיש אנשים כל כך מטומטמים שהם אשכרה אנסו בטעות. קשה לי לדמיין שזה משהו שקורה במספרים גדולים, בטח לא ברמות שידרוש אותי לעבור על כל מצב היפוטתי שיכול להווצר, אבל בגדול, כן, נראה לי שאני באופן אישי אשפוט פחות בחומרה מישהו שאנס בגלל שהוא טיפש לעומת מי שאנס בגלל שהוא "אדם רע".
לא יודע למה זה כל כך קריטי לך, כשזה מגיע לאונס, אני בגדול דואג יותר לקורבנות מאשר לאנסים.

לדעתי אנחנו מסכימים. אתה לא חושב שהסכמה לסקס (כשאין איום או הפעלת כח פיזי) משמעה שאין מצב שיש פה אונס? גם אם אשתך לא רוצה, אבל מסכימה, לא אנסת אותה, נכון?

ואני לא דואג לאנסים, לא מבין מאיפה עזות המצח לכתוב את זה. זה שאתה מגדיר מישהו שקיים יחסי מין בהסכמת הצד השני, בלי איום, בלי הפעלת כח פיזי, בלי ניצול פיגור שכלי או קטינים, כ"אנס" זאת בעיה שלך. וזילות המונח.

בדאגה שלך אתה כבר דומה לקיצוני דתות, למשל איסלאמים, שמאלצים נשים ללבוש כיסוי ראש כי סקס זה קדוש יותר מכל דבר וצריך להגן עליהן מהעולם האכזר. אסור להסתכל עליהן, אסור לדבר איתן מחשש שיסכימו לסקס, דבר נורא שהן יתחרטו עליו אח"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 09:04 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
אמיר כתב:

לדעתי אנחנו מסכימים. אתה לא חושב שהסכמה לסקס (כשאין איום או הפעלת כח פיזי) משמעה שאין מצב שיש פה אונס? גם אם אשתך לא רוצה, אבל מסכימה, לא אנסת אותה, נכון?

אני מניחה שבסיטואציות שאתה כ"כ אוהב להביא כדוגמא אף אחת מהנשים לא תלך ותתלונן על אונס.
אונס דורש אמנם הסכמה, אבל אם היא הסכימה בגלל סיבות לא לגיטימיות (כמו במקרה המדובר) אז כן זה ייחשב לאונס. מה הן סיבות לא לגיטימיות? מה זה איום? ביהמ"ש יחליט (בהנחה וזה יגיע לשם). אם לך יש ספק שההסכמה היא לא אמיתית ושאולי זה בתחום שאתה וג'ושסוס אוהבים להגדיר "אפור" - תוודא. פשוט פשוט פשוט!

מה יש פה לתרץ או להצדיק? מה כ"כ קשה להבין? אמרו לך "לא" זה לא.
אם אחרי יום-יומיים, חודש-חודשיים היא החליטה להגיד לך "כן", אחלה. תהנו.

אח"כ מתפלאים למה נשים לא מתלוננות. שיבואו יקראו קצת תגובות פה.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

אתה צודק במאה אחוז ואני איתך במאה אחוז, אין ספק שהקורבנות פה הם העיקר ושהבחורה צריכה להסכים לקיום יחסים ואם יש ספק אז צריך פשוט לשאול ולקבל תשובה ברורה.
התגובה שלי הייתה יותר הסתייגות מדיעה שהועלתה פה שלא ראוי לשכנע בחורה לשכב איתך,הרי באיזשהו מקום בני-אדם "מוכרים" את עצמם כל הזמן דרך האישיות שלהם (או דרכים אחרות) להשגת מטרות כאלה ואחרות,אז מה ההבדל פה?
כן זה לא נעים ולא אידיאלי,ורצוי שלא יקרה ככה. אני אגב מדבר יותר על מצבים של בחורים\בחורות צעירים\צעירות שבאיזשהו שלב אחד מהם מרגיש מוכן,ולגטימי בעיניי נסיון לשכנע את הצד השני,גם את זה במידה ועושים צריך לעשות כשורה.
בסופו של דבר אנס צריך לשלם על כך,אבל שנינו גברים ויודעים שגבר כשהזין עומד השכל בתחת,והחשיבה היא פחות רציונלית. זה לא תירוץ לכלום ושום דבר, בסופו של דבר בן-אדם ששולט על עצמו לא יגיע למצב של אונס,אבל אני מכיר לא מעט אנשים שקצת הגזימו (היו יותר מדי "פושי" למשל) והתחרטו על כך אחר-כך,אני לא ממהר לחרוץ גורלות לאף-אחד לפני שאני יודע בדיוק מה קרה.
ד"א גם בקנדה מפרסמים מספרים של בחורה אחת לכל שלוש שעוברת הטרדה,המספרים מפחידים,אבל בתור אחד שלא בקיא בחוק אשמח לדעת איך הם מגדירים הטרדה. כי אם נגיעה בתחת ללא רשות זו הטרדה,אז אני עברתי הטרדה מינית מבחורה רק לפני שבועיים,אבל באופן אישי לא לקחתי את זה כהטרדה כי ידעתי שזה היה בהומור,אבל אולי החוק רואה את זה ככן ולכן הרבה מאוד מקרים נופלים תחת הקטגוריה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 11:13 
סמל אישי של המשתמש
מלכה לב אדום כתב:
bloodbrother כתב:
אמיר כתב:

אני מניחה שבסיטואציות שאתה כ"כ אוהב להביא כדוגמא אף אחת מהנשים לא תלך ותתלונן על אונס.
אונס דורש אמנם הסכמה, אבל אם היא הסכימה בגלל סיבות לא לגיטימיות (כמו במקרה המדובר) אז כן זה ייחשב לאונס. מה הן סיבות לא לגיטימיות? מה זה איום? ביהמ"ש יחליט (בהנחה וזה יגיע לשם). אם לך יש ספק שההסכמה היא לא אמיתית ושאולי זה בתחום שאתה וג'ושסוס אוהבים להגדיר "אפור" - תוודא. פשוט פשוט פשוט!

מה יש פה לתרץ או להצדיק? מה כ"כ קשה להבין? אמרו לך "לא" זה לא.
אם אחרי יום-יומיים, חודש-חודשיים היא החליטה להגיד לך "כן", אחלה. תהנו.

אח"כ מתפלאים למה נשים לא מתלוננות. שיבואו יקראו קצת תגובות פה.

אין הבדל בין אחרי יום-יומיים, לאחרי כמה דקות. ואם האשה או האיש הנשואים לא ילכו להתלונן על אונס ע"י בן או בת הזוג שלהם, מה זה אומר? שלא היה אונס? אז פתאום רק אם מתלוננים אז זה אונס?

מעבר לזה, לא נראה לי שהדיון הזה מוביל לשום מקום.

להאשים תגובות פה בזה שנשים לא מתלוננות, זה לא לעניין. לא מתלוננות על מה? אם היה איום, או הפעלת כח פיזי, או אפילו האשה אמרה לאיש לעזוב את ביתה והוא לא עזב, אני הראשון שיעודד אותה להתלונן. (בשני המקרים הראשונים על אונס, במקרה האחרון על פלישה או משהו כזה).

די להאשים את כל העולם, בטח אנשים שרחוקים שנות אור מזלזול בתקיפה או ניצול מיני. אם היה אונס, כמובן שחשוב להתלונן.

מה שכן, זה מזכיר לי שוב, למה באמת נשים לא מתלוננות על תקיפות, כמו זאת של חיים רמון. תקיפה אמיתית, פיזית, בלי אפשרות להגיד "לא" או "תלך מפה". למה? בגלל התנהגות כזאת -

ציטוט:
בנוסף להרשעה, מתחו השופטים ביקורת חריפה על רמון וכתבו: "מצאנו שהנאשם לא דבק באמירת אמת, ניסה להסיט את האש ממנו והלאה, המעיט וצמצם את מעשיו ואחריותו ומנגד הגזים והפריז באשר לחלקה של המתלוננת, עיוות וסילף את העובדות בדרך מתוחכמת ומתחכמת".
השופטים מתחו ביקורת על המסע התקשורתי נגד המתלוננת: "במשך חודשים, מהשלבים הראשונים של החקירה ועד הלום, המתלוננת הייתה מושא להכפשות מצד גורמים שונים שלא הכירו את העובדות כהוויתן, עמדה "חשופה בצריח" בלי יכולת להתגונן. דבר מדברי הבלע שכוונו כלפיה לא היה בו אמת. מדובר בצעירה איכותית, ישרה, לא "פלרטטנית" ולא קלת דעת. צר לנו, שבתמורה לחשיפת האמת, שילמה המתלוננת מחיר כבד בפגיעה בכבודה ובשמה הטוב. מצערת העובדה, שהנאשם בחר לפגוע פגיעה בלתי הוגנת במתלוננת לצורך ניהול הגנתו. אנו תקווה ש"המסע המתוקשר" שליווה תיק זה, לא ירפה ידיהן של מתלוננת אחרות במצבים דומים."

אבל מבחינתך הוא שילם חובו לחברה ויכול להיות דמות אבאית לאוהדי הפועל ושחקניה. לאנס כנראה לא היית נותנת להיות בעלים של הפועל אחרי ששילם חובו לחברה, אבל למבצע מעשה מגונה וכזה שהפעיל את כל אמצעיו כדי להשפיל את הצעירה שהעיזה להתלונן, ובכך באמת גורם לנשים לפחד להתלונן, את לא מוצאת בעיה שיכהן כבעלים של הפועל.

תגובות של אנשים פה, זה מה שחשוב. לא תגובות של מבצעי מעשים מגונים כמו רמון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

ואלוהים ישמור, משהו באזור של אחת מכל שש נשים עוברת תקיפה מינית במהלך החיים שלה , לך הנושא הזה לא כואב לך באופן אישי?

גם אם מדובר אך ורק באונס ובתקיפה פיזית של ממש, ההערכה של המרכז לנפגעות אונס בישראל כפולה מזה בדיוק (להערכת המומחים\ות שם, אחת משלוש נשים בישראל מותקפת פיזית על רקע מיני ו\או נאנסת).

אני לא רוצה להיות קטנוני בנושא אבל ההערכות של המרכז לנפגעות אונס בישראל גדולות בהרבה מכל מחקר שנעשה בנושא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
teknoboy כתב:
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

אני לא רוצה להיות קטנוני בנושא אבל ההערכות של המרכז לנפגעות אונס בישראל גדולות בהרבה מכל מחקר שנעשה בנושא

מה הנתונים במחקרים שאתה מגדיר כאמינים יחסית?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אחד אדום כתב:
teknoboy כתב:
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

מה הנתונים במחקרים שאתה מגדיר כאמינים יחסית?

היה לי לינק למאמר שלם בנושא, בגלל ויכוח אם ידידה שהיא פמיניסטית קיצונית. לא יודע איפה זה עכשיו ואני לא רוצה להגיד מהזיכרון. בכל מקרה הסקר כנראה המקיף ביותר נעשה בשנת 2000 ע"י משרד העבודה והרווחה בשיתוף עם מינרווה (אוניברסיטת חיפה). לפי הסקר ההוא 7.6% חוו אלימות מינית כלפיהם. זה עדיין סקר ישן שיכול להיות שהיום נשים יתנו פרשנות שונה לחוויות שהיו להן. אולי בעקבות המודעות להטרדה מינית שנכנסה רק באמצע העשור הקודם. בכל מקרה לא מדובר בשליש מאוכלוסיית הנשים בישראל. מה זה אלימות מינית יכול להיות נתון לפרשנות וייתכן שאפשר להגיע ל100% עם הפרשנות הנכונה.
כמות הנפגעות אגב, לא אמור להשפיע כהו זה על חומרת המעשים, ועל חובתנו כחברה להגן על נשים שנפגעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
1. זה נשמע מעניין, אם יש לינק אשמח.
2. זה קצת ישן.
3. ידוע לך איך מוגדרת שם "אלימות מינית"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 16:30 
להקיא מגברים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

זה מאד קשה למדוד את הדברים האלו.
בגלל שזה לא ממש קריטי לדיון ולא היה לי כח להכנס לדיונים על ססטיסטיקה, הלכתי עם הערכה הכי סולידית שאני מכיר.

איר קנדה כתב:
אתה צודק במאה אחוז ואני איתך במאה אחוז, אין ספק שהקורבנות פה הם העיקר ושהבחורה צריכה להסכים לקיום יחסים ואם יש ספק אז צריך פשוט לשאול ולקבל תשובה ברורה.
התגובה שלי הייתה יותר הסתייגות מדיעה שהועלתה פה שלא ראוי לשכנע בחורה לשכב איתך,הרי באיזשהו מקום בני-אדם "מוכרים" את עצמם כל הזמן דרך האישיות שלהם (או דרכים אחרות) להשגת מטרות כאלה ואחרות,אז מה ההבדל פה?
כן זה לא נעים ולא אידיאלי,ורצוי שלא יקרה ככה. אני אגב מדבר יותר על מצבים של בחורים\בחורות צעירים\צעירות שבאיזשהו שלב אחד מהם מרגיש מוכן,ולגטימי בעיניי נסיון לשכנע את הצד השני,גם את זה במידה ועושים צריך לעשות כשורה.
בסופו של דבר אנס צריך לשלם על כך,אבל שנינו גברים ויודעים שגבר כשהזין עומד השכל בתחת,והחשיבה היא פחות רציונלית. זה לא תירוץ לכלום ושום דבר, בסופו של דבר בן-אדם ששולט על עצמו לא יגיע למצב של אונס,אבל אני מכיר לא מעט אנשים שקצת הגזימו (היו יותר מדי "פושי" למשל) והתחרטו על כך אחר-כך,אני לא ממהר לחרוץ גורלות לאף-אחד לפני שאני יודע בדיוק מה קרה.
ד"א גם בקנדה מפרסמים מספרים של בחורה אחת לכל שלוש שעוברת הטרדה,המספרים מפחידים,אבל בתור אחד שלא בקיא בחוק אשמח לדעת איך הם מגדירים הטרדה. כי אם נגיעה בתחת ללא רשות זו הטרדה,אז אני עברתי הטרדה מינית מבחורה רק לפני שבועיים,אבל באופן אישי לא לקחתי את זה כהטרדה כי ידעתי שזה היה בהומור,אבל אולי החוק רואה את זה ככן ולכן הרבה מאוד מקרים נופלים תחת הקטגוריה..

אתה מדבר על הטרדה מינית, שזה נושא נפרד מאונס (ואני אגב כן חורץ גורלות למי שאנס).

ולשאלתך, לא, לא כל נגיעה בתחת בלי רשות היא הטרדה מינית, אבל בהמון המון מקרים היא כן, אם אתה רוצה להיות בטוח במליון אחוז, אל תגע לאנשים בתחת בלי רשות, אבל אם זה משהו שאתה מחליט כן לעשות, האחריות היא עליך. בכל מקרה, לא מדובר על דברים כאלו במספרים הנ"ל, מדובר על אונס ונסיון לאונס (והמספרים לא כאלו שונים אם מדברים רק על אונס אגב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
הייתי משנה את נושא האשכול ל: פרשת איש התקשורת המטריד לכאורה ודעותיהם המטרידות לא לכאורה של חברי הפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
אני חייב לומר שאני לא מבין על מה אתם מתווכחים. צד אחד אומר משהו, והצד השני עונה על משהו אחר.
הרוב המכריע של מקרים של הטרדה מינית מתבצע כאשר:
1. יש ניצול של יחסי מרות
2. זה מלווה בהשפלה, כמו למשל לדבר בצורה גסה לבחורה (בין אם יש אנשים מסביב, או לא).
3. כל שימוש בכח פיזי ללא הסכמה, כולל מגע הכי קטן שאפשר לחשוב עליו. לא ליטוף, לא כלום (יש דברים שלגיטימי לנסות, אבל רק פעם אחת. פליק בטוסיק לא נחשב).

אבל, כאשר שני הצדדים נמצאים במעמד דומה, ואין שום רמיזה אלימה,
לשמוע "לא" ולנסות לשכנע, להתחנן אפילו, זה לגיטימי בכל מובן ואף שופט לא יעניש אדם כזה גם אם הוגשה נגדו תלונה. בארץ או בחול. זה לא הטרדה מינית.
אם הבחורה מבקשת להפסיק לנסות לשכנע אותה, ואתה לא מפסיק, זה לכל היותר הטרדה. לא מינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 19:31 
סמל אישי של המשתמש
איזה עמדות מבחילות יש בדיון הזה.
ואיזה תלי תלים של דיונים מפגרים עם טענות הזויות על משחקים פסיכולוגיים שבינו-לבינה.
מזכיר לי קצת את מה שהיה עם יצחק לאור ועיתון הארץ, אחרי שתחקיר של תוכנית "המקור" חשפה לאור ( :SMOKE: ) שהוא אנס שפל, ועיתון הארץ הגיב במאמר שפל ובזוי בו הוא ניסה להסיט את הדיון מכך שעובד בכיר שלהם הוא אנס, וניסו להסיט את הדיון לרדיפת שמאלנים.
איך זה קשור?
לאנשים אינטיליגנטיים יש נטייה לתרץ כשלים מוסריים בשלל טענות אינטלקטואליות.
מסתבר שחלק גדול מחברי הפורום, כמו חלק גדול מגברי העולם, עדיין מחזיקים בעמדה מוסרית בעייתית כלפי יחס לנשים.
אשה היא תמיד יצור פתייני שמשחקת אותה קשה להשגה, וכל מה שגבר צריך לעשות כדי לצוד אותה זה פשוט להתעקש מספיק, כי אין דבר כזה אישה שלא רוצה שיזיינו אותה.
:PUKE:
האשכול הזה הוא תזכורת טובה לכך שכל נושא מעמד וזכויות האשה זה נושא חדש מהמאה שנים האחרונות, וכנראה יעברו עוד כמה שנים טובות עד שלהביע עמדות דומות לעמדות שנכתבו באשכול הזה יחשב כגועל נפש בעיני כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
רק לי זה נראה כאילו בלאד עושה את כל הלהטוטים הלוגיים פה, כדי שמשתמשים יסבירו לו שאין תחום אפור ואין סבלנות לשום סוג של הטרדה ואז הוא יוכל לכתוב - "אה הא! אז אתם רואים שרמון חלאה סוטה מטרידן!"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 19:45 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
רק לי זה נראה כאילו בלאד עושה את כל הלהטוטים הלוגיים פה, כדי שמשתמשים יסבירו לו שאין תחום אפור ואין סבלנות לשום סוג של הטרדה ואז הוא יוכל לכתוב - "אה הא! אז אתם רואים שרמון חלאה סוטה מטרידן!"

לא נראה לי שיש לו בעיה להגן על מטרידים מצד אחר ולרדוף את רמון על אותו דבר בדיוק מצד שני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:

לא נכון.

במקרה מלכה לב אדום האשימה את הפורום כחלק מהסיבה לכך שנשים לא מתלוננות על תקיפות מיניות או הטרדות מיניות.

אז זה הזכיר לי את הגנתה (פחות או יותר, "שילם חובו לחברה וסבבה שהוא בעלי הפועל ת"א"), על מי שהוכך בבית משפט שתקף מינית (מעשה מגונה) פיזית, בכפיה, בחורה (ועוד כזאת שהיתה כפופה למשרד ראש הממשלה בעודו שר בממשלה, כלומר יש פה בעצם הגישה המינית שלו אליה גם הטרדה מינית חמורה ביותר במקום העבודה. אבל זה מתגמד לדעתי לעומת הפגיעה הפיזית שהוא הורשע בה).

בעיקר זה הזכיר לי את מה שצטטתי, את מה שהשופטים קבעו שעשה לאחר שהואשם, וזאת בדיוק , הסיבה שנשים מפחדות להתלונן. אנשים כמו חיים רמון.

מקווה שהבנת.

מה דעתך על רמון? אם היה תופס איזו קרובה שלך כשאינה מוכנה, תופס את סנטרה ודוחף את הלשון שלו לפה שלה, מה היית חושב? אם אחרי זה כשהיא היתה מתלוננת הוא היה מתנהג ככה, מה היית חושב עליו? :

ציטוט:
בנוסף להרשעה, מתחו השופטים ביקורת חריפה על רמון וכתבו: "מצאנו שהנאשם לא דבק באמירת אמת, ניסה להסיט את האש ממנו והלאה, המעיט וצמצם את מעשיו ואחריותו ומנגד הגזים והפריז באשר לחלקה של המתלוננת, עיוות וסילף את העובדות בדרך מתוחכמת ומתחכמת".
השופטים מתחו ביקורת על המסע התקשורתי נגד המתלוננת: "במשך חודשים, מהשלבים הראשונים של החקירה ועד הלום, המתלוננת הייתה מושא להכפשות מצד גורמים שונים שלא הכירו את העובדות כהוויתן, עמדה "חשופה בצריח" בלי יכולת להתגונן. דבר מדברי הבלע שכוונו כלפיה לא היה בו אמת. מדובר בצעירה איכותית, ישרה, לא "פלרטטנית" ולא קלת דעת. צר לנו, שבתמורה לחשיפת האמת, שילמה המתלוננת מחיר כבד בפגיעה בכבודה ובשמה הטוב. מצערת העובדה, שהנאשם בחר לפגוע פגיעה בלתי הוגנת במתלוננת לצורך ניהול הגנתו. אנו תקווה ש"המסע המתוקשר" שליווה תיק זה, לא ירפה ידיהן של מתלוננת אחרות במצבים דומים."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2013, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
איזה עמדות מבחילות יש בדיון הזה.
ואיזה תלי תלים של דיונים מפגרים עם טענות הזויות על משחקים פסיכולוגיים שבינו-לבינה.
מזכיר לי קצת את מה שהיה עם יצחק לאור ועיתון הארץ, אחרי שתחקיר של תוכנית "המקור" חשפה לאור ( :SMOKE: ) שהוא אנס שפל, ועיתון הארץ הגיב במאמר שפל ובזוי בו הוא ניסה להסיט את הדיון מכך שעובד בכיר שלהם הוא אנס, וניסו להסיט את הדיון לרדיפת שמאלנים.
איך זה קשור?
לאנשים אינטיליגנטיים יש נטייה לתרץ כשלים מוסריים בשלל טענות אינטלקטואליות.
מסתבר שחלק גדול מחברי הפורום, כמו חלק גדול מגברי העולם, עדיין מחזיקים בעמדה מוסרית בעייתית כלפי יחס לנשים.
אשה היא תמיד יצור פתייני שמשחקת אותה קשה להשגה, וכל מה שגבר צריך לעשות כדי לצוד אותה זה פשוט להתעקש מספיק, כי אין דבר כזה אישה שלא רוצה שיזיינו אותה.
:PUKE:
האשכול הזה הוא תזכורת טובה לכך שכל נושא מעמד וזכויות האשה זה נושא חדש מהמאה שנים האחרונות, וכנראה יעברו עוד כמה שנים טובות עד שלהביע עמדות דומות לעמדות שנכתבו באשכול הזה יחשב כגועל נפש בעיני כולם.

וואו איזה נאום. חבל שהוא לא קשור למציאות של מה שכתבו פה אלו שאתה כנראה תוקף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2013, 08:27 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
סומך כתב:

לא נכון.

במקרה מלכה לב אדום האשימה את הפורום כחלק מהסיבה לכך שנשים לא מתלוננות על תקיפות מיניות או הטרדות מיניות.

אז זה הזכיר לי את הגנתה (פחות או יותר, "שילם חובו לחברה וסבבה שהוא בעלי הפועל ת"א"), על מי שהוכך בבית משפט שתקף מינית (מעשה מגונה) פיזית, בכפיה, בחורה (ועוד כזאת שהיתה כפופה למשרד ראש הממשלה בעודו שר בממשלה, כלומר יש פה בעצם הגישה המינית שלו אליה גם הטרדה מינית חמורה ביותר במקום העבודה. אבל זה מתגמד לדעתי לעומת הפגיעה הפיזית שהוא הורשע בה).

בעיקר זה הזכיר לי את מה שצטטתי, את מה שהשופטים קבעו שעשה לאחר שהואשם, וזאת בדיוק , הסיבה שנשים מפחדות להתלונן. אנשים כמו חיים רמון.

מקווה שהבנת.

מה דעתך על רמון? אם היה תופס איזו קרובה שלך כשאינה מוכנה, תופס את סנטרה ודוחף את הלשון שלו לפה שלה, מה היית חושב? אם אחרי זה כשהיא היתה מתלוננת הוא היה מתנהג ככה, מה היית חושב עליו ? :

ציטוט:

אני חושב שרמון הוא צלופח חלקלק,
כשהוא אומר בוקר טוב, אני פותח חלון לראות אם באמת זורחת השמש בחוץ
ואיפה שהוא דורך, לא יצמח דשא.
ולכן, אני בחיים לא הייתי מרגיש נוח במצב שרק אני והוא סגורים לבד בחדר, גם כגבר...
כתבתי את זה כבר בעבר בפורום, אתה מוזמן לבדוק
אני לא מרוצה שהוא מחזיק כרגע בקבוצה, אבל הוא שיחרר אותנו מטביב, אז קשה לי להלין.
(קצת כמו לשאול יהודים בבריה"מ של מלחה"ע ה2 למה הם מעדיפים את סטאלין על היטלר :) )
זה לא סותר את העובדה שאני חושד בכנות כוונותיך בדיון כאן, תודה שהבהרת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2013, 17:46 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
סומך כתב:

לא נכון.

wow!
אשכרה אין יכולת לנהל איתך איזשהו דיון.
בחיים לא עיוותו ככה את מה שכתבתי.
זה כמעט כמו לעוות את זה שאומרים לך "לא" ל"כן, אני רוצה אותך כאן ועכשיו".

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2013, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
מלכה לב אדום כתב:
bloodbrother כתב:
סומך כתב:

לא נכון.

wow!
אשכרה אין יכולת לנהל איתך איזשהו דיון.
בחיים לא עיוותו ככה את מה שכתבתי.
זה כמעט כמו לעוות את זה שאומרים לך "לא" ל"כן, אני רוצה אותך כאן ועכשיו".

אני מתנצל שעיוותתי את דבריך.

אז את חושבת שזה לא סבבה שרמון הוא הבעלים של הפועל ת"א?

ואני מניח שגם לא האשמת את הפורום, אלא התכוונת שדברים דומים גורמים לנשים לא להתלונן. אני מתנצל על זה.

עדין, לא ענית לגבי מה שרמון עשה, לא רק המעשה המגונה, אלא היחס לבחורה לכשהואשם, שזה בדיוק מה שגורים לנשים לשקול לא להגיש תלונות. לא ככה?

ואגב, אם בניהול דיון עסקינן, נדמה לי (תקני אותי אם אני טועה, זה אשכול ארוך ויתכן שפספסתי) שלא ענית על שאלה פשוטה ששאלתי - האם היית בסדר עם בעלים של הפועל ת"א שהוא אנס מורשע, שכבר שילם חובו לחברה? אשמח לתשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: