תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 04:39

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מומחי הכושר - לכאן!
הודעהפורסם: 14 אפריל 2013, 20:00 
שלום לכולם,

מצב בריאותי: בריא
מעשן: כן (3-4 סיגריות ביום)
שותה: בכלל לא

המטרה: לרוץ 10 ק"מ בפחות מ50 דק.

כרגע: השיא 6 ק"מ 35:45 דק', 7 ק"מ 42 דק'.

התחלתי לרוץ ריצות אינטרבל במכון בערך לפני חצי שנה בשביל לשרוף אחוזי שומן..
בעוד שלושה שבועות אשתתף במירוץ 10 ק"מ הראשון שלי.
לפני כשלושה שבועות התחלתי לרוץ באופן סדיר עם אפליקציית ריצה ומדידת זמנים ומרחקים.
כרגע אני רץ בין 3-4 פעמים בשבוע.

הדילמה היא כזאת: לרוב אני רץ במסלול של 6.2 ק"מ, ובכל ריצה אני מוריד בערך בין 3-6 שניות לק"מ. כלומר, התחלתי לפני שלושה שבועות את המסלול הזה על זמן ממוצע של 6:36 דק' ונכון להיום אני עומד על 5:56.
השאלה היא איך להתקדם מכאן? האם להמשיך לחתוך זמן באותו מסלול או שכדאי להתחיל להעלות את המרחק?
מה לדעתכם מטרה ריאלית עבורי לשאוף אליה? ז"א בעוד 3 שבועות (כמובן שזה משתנה מאחד לאחד..), האם אתם חשובים שניתן לסיים מירוץ של 10 ק"מ בפחות מ50 דק' או באיזור הזה?

אודה לכל המומחים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מומחי הכושר - לכאן!
הודעהפורסם: 14 אפריל 2013, 21:48 
סמל אישי של המשתמש
לפני שלושה שבועות התחלת להתאמן, וכרגע השיא שלך 42 דקות ב-7 ק"מ.
חסר נתון של האם כבר הגעת למרחק של 10 ק"מ,
אבל לעניות דעתי הלא מקצועית 10 ק"מ בפחות מ-50 בתוך שלושה שבועות זה קצת גדול עליך כרגע.
הייתי ממליץ לך במירוץ הספציפי הזה לנסות להציב לך יעד של לרדת את השעה.
כמו כן בכל מקרה לפני המירוץ (לא בשבוע שלפני אלא קודם) הייתי מציע לך לרוץ 10 ק"מ, לא משנה באיזה קצב, רק בשביל להרגיש את המרחק.

בקשר לתכניות אימון ל-10K, אפשר להוריד כאלה הרבה מהרשת (של מאמנים מוכרים ומקצועיים).
רוב התכניות מבוססות על 4 אימונים בשבוע, כאשר 2 ריצות הן ריצות ארוכות ושתי ריצות הן "אימוני איכות" (אינטרוואלים, מתגברות, פארטלק וכו').
שיהיה בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אפריל 2013, 21:51 
מעולם לא רצתי 10 ק"מ..

לאחר מחשבה שניה אני חושב שאציב לעצמי יעד של 55 דקות..
בכל אופן, אשמח לשמוע ממישהו בעל נסיון כיצד להתקדם מכאן?
האם לקחת עוד 3-4 ריצות ולהגיד למצב של 6 ק"מ באיזור ה34 דק ואז להמשיך ל7 וכו' או כבר עכשיו לקפוץ את הק"מ הנוסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אפריל 2013, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי כדי לשפר 10 אתה לא חייב לרוץ מרחקים כאלה ארוכים.

תבנה לעצמך תוכנית כמו שאסיין אמר, אם אתה לא רוצה להוריד מהאינטרנט (תאמת שהשפה שם לא מובנת בעליל) אז תעשה לעצמך נניח שניים-שלושה אימונים בשבוע של ריצות עד 5 ק"מ ועוד אחת ארוכה בסופ"ש (חשוב שיהיה יום מנוחה אחד לפחות בין הארוכה לקצרות. אם אתה יכול אפילו למקם את הארוכה בין שני ימי מנוחה זה הכי טוב)

את הריצות הקצרות שלך, לטווחים של עד 5-6 ק"מ תחלק לפי מקצבים. זה מה שאסיין הסביר לך "פרטלק/טמפו/אינטרוולים" תעשה גוגל וזה מסביר מה המשמעות של כל אחד מהאימונים.

העיקרון סך הכל הוא לעבוד על השריר שיפעל חזק ולא יתעייף, להרים את הסף האירובי שלך וזה אתה תשיג על-ידי שילוב של ריצה למרחקים ארוכים (פעם בשבוע גג פעמיים זה מספיק) ובעיקר אימוני איכות בהם אתה קורע את עצמך ומשנה קצבים.

זה קצת על קצה המזלג ואני לא טוען להיות מומחה, ככה בערך בנויה התוכנית שלי פחות או יותר.

חשוב מאוד לפני כל אימון לעשות ק"מ חימום ומתיחות ובסוף כל אימון לעשות ריצת שחרור (אני אף פעם לא מצליח להגיע לקילומטר בסוף האימון, אבל 4-5 דק' ריצה קלה) ומתיחות שחרור.
מבחינת תזונה תשתדל לאכול דברים מחיטה מלאה (קמח מלא, אורז מלא וכל הדברים הלא טעימים...). לא יודע עד כמה זה ישנה לך אבל זה טוב לפתח הרגלים בריאים.

אגב, הדרך הכי טובה להשתפר לדעתי היא להירשם לתחרויות, בתחרות אתה גם ממקסם את עצמך וגם זה נותן לך יעדים. לרוץ בלי להתחרות זה כמו לאהוד הפועל רק מקריאה בפורום בלי לבוא לבלומפילד ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אפריל 2013, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
מה הבעיה לשים הליכון על 10.5 קמ"ש ולרוץ את זה עד שמגיעים ל10 ק"מ?
אני שואל בשיא הרצינות, אין לי שום מושג בריצות ארוכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2013, 11:26 
הרוש הודף כתב:
מה הבעיה לשים הליכון על 10.5 קמ"ש ולרוץ את זה עד שמגיעים ל10 ק"מ?
אני שואל בשיא הרצינות, אין לי שום מושג בריצות ארוכות.

שבהליכון אתה תמיד חייב לרוץ על שיפוע, אפילו מינימאלי נגיד של 0.5 בשביל לשמור על הברכיים..
מה שקורה זה שב3-4 ק"מ הראשונים אתה לא מרגיש את זה אבל אח"כ יותר קשה לרוץ כביכול בעלייה.
ברחוב הריצה הרבה יותר מגוונת, עלייה ירידה וכו'.

אני גם באופן אישי רץ עם מוזיקה, ברחוב הרבה יותר קל לי לשלוט על קצב הריצה, ז"א פתאום להגביר ל20 שניות ולאז להאט וכו'. במכון להתחיל להתעסק עם המד מהירות של הליכון זה אחד הרקובים..

במיוחד שאני רץ עם אפליקציית ריצה שדואגת לעדכן אותי כל ק"מ מה הזמן והקצב שלי ואם אני צועק על האוזניות את המילה feedback זה גם מעדכן אותי בlive.

אני גם חשבתי שהליכון זה יותר קל, ועד לפני חודש הייתי רץ 3-4 ק"מ במכון פעם פעמיים בשבוע.. אין על רחוב !

נ.ב
צא לרוץ זה כיף !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2013, 11:29 
תתאבד כבר כתב:
לדעתי כדי לשפר 10 אתה לא חייב לרוץ מרחקים כאלה ארוכים.

תבנה לעצמך תוכנית כמו שאסיין אמר, אם אתה לא רוצה להוריד מהאינטרנט (תאמת שהשפה שם לא מובנת בעליל) אז תעשה לעצמך נניח שניים-שלושה אימונים בשבוע של ריצות עד 5 ק"מ ועוד אחת ארוכה בסופ"ש (חשוב שיהיה יום מנוחה אחד לפחות בין הארוכה לקצרות. אם אתה יכול אפילו למקם את הארוכה בין שני ימי מנוחה זה הכי טוב)

את הריצות הקצרות שלך, לטווחים של עד 5-6 ק"מ תחלק לפי מקצבים. זה מה שאסיין הסביר לך "פרטלק/טמפו/אינטרוולים" תעשה גוגל וזה מסביר מה המשמעות של כל אחד מהאימונים.

העיקרון סך הכל הוא לעבוד על השריר שיפעל חזק ולא יתעייף, להרים את הסף האירובי שלך וזה אתה תשיג על-ידי שילוב של ריצה למרחקים ארוכים (פעם בשבוע גג פעמיים זה מספיק) ובעיקר אימוני איכות בהם אתה קורע את עצמך ומשנה קצבים.

זה קצת על קצה המזלג ואני לא טוען להיות מומחה, ככה בערך בנויה התוכנית שלי פחות או יותר.

חשוב מאוד לפני כל אימון לעשות ק"מ חימום ומתיחות ובסוף כל אימון לעשות ריצת שחרור (אני אף פעם לא מצליח להגיע לקילומטר בסוף האימון, אבל 4-5 דק' ריצה קלה) ומתיחות שחרור.
מבחינת תזונה תשתדל לאכול דברים מחיטה מלאה (קמח מלא, אורז מלא וכל הדברים הלא טעימים...). לא יודע עד כמה זה ישנה לך אבל זה טוב לפתח הרגלים בריאים.

אגב, הדרך הכי טובה להשתפר לדעתי היא להירשם לתחרויות, בתחרות אתה גם ממקסם את עצמך וגם זה נותן לך יעדים. לרוץ בלי להתחרות זה כמו לאהוד הפועל רק מקריאה בפורום בלי לבוא לבלומפילד ;)

מבחינת תזונה אני פיקס.. אני פשוט שמן במהות שלי והריצה היא מבחינתי סגירת מעגל.
אני 1.77 ועד לפני שנה וחצי הייתי 84 קילו עם 22% שומן.
היום אני 69 קילו עם 11% שומן והיד עד נטוייה (כרגע מתמקד בהורדת אחוז שומן וחיטוב).

מבחינת הריצה אם אני מבין נכון, אתה בעצם ממליץ מתוך נסיונך לרוץ פעמיים בשבוע 5-6 ק"מ ולנסות "לקרוע" את עצמי ופעם אחת ריצה של 10 ק"מ עם יום יומיים מנוחה לפני וברמה של מה שיקח יקח?
ז"א אם פעם ראשונה 10 ק"מ יקחו לי שעה וחמש או שעה ועשר דקות, עדיין להמשיך באותה מתכונת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2013, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
בגדול, ולפי מה שאני עושה, זה המפתח. אני משלב בריצות הארוכות כל 5 דקות דקה של ריצה מהירה אבל לשם התחלה תתמקד פשוט בריצה רציפה למרחק.
כמובן שעם הזמן אתה תראה שבזכות הריצות הקצרות, הקצב הנח שלך נהיה מהיר יותר.
אם אתה מצליח לעשות בריצות הקצרות נניח 6 קילומטר בחצי שעה אין סיבה שתעבור את השעה ל10..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: