ירדן כתב:
לפי האמונות המזרחיות אז מימד הוא מצד רוחני . למעשה הוא מתבטא בתדר. תדר מתמטי (הוא נא בצורת סינוס אם אני זוכר נכון), וכן לפי האמונה כאשר אנשים עובדים על לצאת מגופם (או לחלופין פשוט... למות) הם עוברים מימד. למימד הרביעי באופן ספציפי (המימד בו אתה נמצא כאשר אתה ישן). כמו שאמרתי יש תורות שלמות על הדברים האלו, ובשונה מדתות המערב אמונות המזרח לא אוהבות לנפנף באמונותיהם ופעולותן והן גם לא מכריחות אף אחד להאמין או לעשות את אותן פעולות.
איכשהו, אף אחד בבודהיזם, הינודאיזם או ניואייג'יזם לא דיבר על תדירות לפני היינריך הרץ או מימדים לפני איינשטין.
אין לי בעיה ש"רוחניות" תמציא מושגים חדשים, זה רק קצת מפריע לי שהם משתמשים במינוחים מדעיים בשביל להראות רציניים.
מימד ותדר זה מונחים מדוייקים מאד שמגיעים מהעולם של הפיזיקה (והמתמטיקה), להגיד "הקול הוא משהו חוזר בתדר של מימד אחר" זה אשכרה חסר משמעות, זה כמו להגיד "הקול הוא משהו שחוזר בצבע של משקל אחר".
ואם אתה רוצה להגיד שאנחנו ישנים במימד הרביעי, אתה צריך להגדיר מחדש מה זה "מימד", כי בהגדרות שהמתמטיקה והפיזקה מכירות, זה חסר משמעות.
ירדן כתב:
זה נשמע הזוי ותמוהה ואני לא לוקח את זה ברצינות יתר, אבל זאת התאוריה.
זה תאוריות שמגיעות בעיקר משרלטנים שמנסים לעשות כסף.
אני מבטיח לך שאף אחד במאה החמישית לספירה (או מתי שהליצנים האלו טוענים שהתיאוריות האלו הומצאו) לא דיבר על תדירות, המילה עוד לא היתה קיימת אז.