אין לי נתונים על זה אבל אני מהמר שמבחינת רייטניג למשל טורנירי GS מקבלים הרבה הרבה יותר צופים מכל טורנירי המסטר, ואולי אפילו ביחד. כמה משוגעים (כמוני) באמת רואים את חצאי הגמר או אפילו הגמר של טורניר מונטה קארלו או של טורניר סינסנטי? בארץ למשל למיטב ידיעתי זה לא משודר. בארה"ב זה משודר בערוץ הטניס (כאשר אפילו השלבים המוקדמים של טורניר GS משודרים בESPN והשלבים המתקדמים בNBC).
זה שלפדרר יש עונה טובה זה לא נתון לויכוח אבל השאלה היא איך העונה שלו בהשוואה למשל לעונה של דיוקוביץ? מתוך ארבעה גרנד סלאמים פדרר הגיע לגמר באחד בלבד. דיוקוביץ' לשלושה (כמו נדאל). פדרר זכה בגמר אחד ונובה בשניים. בשניים מהטורנירים פדרר אפילו לא היה פקטור (בצרפת למשל הייתה לו הגרלה כמעט מגוחכת עד לחצי ושם הוא ממש הושפל).
זה כשלעצמו כמעט סוגר את הסיפור בעיני באשר לשחקן הטוב כיום בעולם.
אשר להישגים שציינת: טורניר רוטרדם זאת די בדיחה (גם מארי הוא בדיחה אגב. אתה יודע למה? בדיוק מאותה סיבה שפדרר לא השחקן הטוב בעולם כיום, ובדיוק מאותה סיבה שפדרר הוא כן השחקן הטוב בהיסטוריה. כי GS נחשבים הרבה הרבה יותר ומארי לא זכה בכזה מעולם). דובאי רק קצת פחות. נשארת עם: 1) טורניר פריז בשלהי השנה - 1,000 נקודות שפדרר קיבל בין השאר מכיוון שהיריבים שלו הגיעו אליו עם הלשון בחוץ (אחרי שפדרר שיחק בהילוך שני בחודשים שלפני זה) - נדאל פרש ערב הטורניר ונובה פרש באמצע וכך פדרר זכה בטורניר מבלי לנצח אף שחקן טופ 5. 2) טורניר סוף השנה - 1,500 נקודות שפדרר קיבל כמעט באותן נסיבות רק הפוך - נובה כבר היה גמור לחלוטין ונדאל נשאר עוד שארית הכוחות בעוד פדרר היה די רענן. 3) טורניר מדריד - שאני עוד פעם אומר שאני לא חושב שההפסד של שני המדורגים ראשונים, שהם גם שחקני החימר הטובים בעולם (הגיעו לגמר בכל שלושת הטורנירים הגדולים האחרים כולל הרולנד גארוס), לשני חברים טובים מהמדינות שלהם, שיש להם מאזן פסיכי נגדם (לנדאל היה למיטב זכרוני מאזן של 18-0 נגד ורדסקו לפני המשחק הזה) - הוא ספורטיבי ממש - ובכל מקרה הנה לך עוד 1,000 נקודות שפדרר קיבל מבלי לנצח שום שחקן בכיר (למען ההוגנות, הוא ניצח את דוד פרר שהוא חצי בכיר).
לבסוף (להוציא כמובן את וימבלדון) הגעת לטורניר האינדיאן וולס. בניגוד לטורנירים האחרים שהוזכרו מדובר על באמת טורניר בכיר שהשחקנים המובילים מגיעים אליו בדר"כ בכושר טוב וכאן פדרר באמת שיחק טוב כולל נצחון מרשים (ומאוד נדיר) על נדאל.
בסה"כ, כמו שאתה רואה, במקרה של פדרר השנה הוא אסף נקודות שאינן פרופורציוניות לקשיים שבהם הוא נתקל. טורניר סוף השנה לא באמת שווה כמעט כמו זכייה בGS. בטורניר פריז לא שווה חצי מהרולנד גארוס אלא הרבה הרבה פחות. לכן, בזכות זה שהוא שיחק את משחקי הנקודות של הATP הוא מדורג במקום שלא משקף את יכולתו האמיתית (שהיא מצויינת, בטח לגילו, רק שלא ממש שווה מקום 1 בעולם).
|