תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 22:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מחשב חדש
הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 19:47 
למחשב הנוכחי שלי יש בעיה: מערכת האיוורור שלו לא משהו. התוצאה: בחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט) הוא נכבה כל הזמן. בשאר חודשי השנה זה לא קורה.
לכן, לקראת הקיץ הקרוב החלטתי להתחדש במחשב חדש. השימושים: גלישה באינטרנט וצפיה בסדרות וסרטים. לא משחק במשחקים, לא משתמש ביישומים גרפיים מתקדמים.

ההתלבטות שלי היא בין 2 מחשבים.
הראשון:
http://www.electra-computers.co.il/Prod ... ductid=890
השני:
http://www.electra-computers.co.il/Prod ... ductid=948

שאלות:
1. איזה מהשניים הנ"ל עדיף? האם הם מתאימים לצרכים שלי?
2. לאור הבעייתיות עם ההתחממות, האם כדאי לי לקנות את מערכת האיוורור המתקדמת שמציעים בחנות?
3. האם כדאי לשדרג זיכרון, או ש-2 ג'יגה מספיק?
4. האם יש צורך לשדרג את כרטיס המסך?
5. האם מערכת ההפעלה וינדוס 7 נחשבת לטובה?
6. אתם מוזמנים להוסיף כל מה שעולה על דעתכם.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מחשב חדש
הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 21:09 
אם הבעיה שלך היא במאווררים, אולי הגיע הזמן שלא תקנה מחשב עם מארז גנרי, אלא תבנה מחשב עם מארז יותר טוב ומאוורר.

החופ שגורם לכיבוי משפיע גם על זכרונות, ובמחשב שאתה רוצה לקנות שוב יש זכרונות גנריים, שגם הם לא שווים הרבה ויגרמו לתקלות הרבה יותר מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 21:13 
הנה דוגמא. זה קצת יותר יקר אבל יעבוד מצוין. זה מה שאני קניתי ובינתיים עובד מצוין.

http://hwzone.co.il/specslist/index.php ... 7%AA%D7%99

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 21:15 
עכשיו ראיתי שהמפרט השני כבר יותר טוב.

עדין הוא מורכב עם מארז גנרי והייתי ממליץ לך ללכת על מארז טוב יותר וזכרונות של קינגסטון לפחות.

שים לב שגם לא ברור מהמפרט איזה דיסק קשיח אתה מקבל מלבד הגודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מחשב חדש
הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 22:02 
רדנקו כתב:
עכשיו ראיתי שהמפרט השני כבר יותר טוב.

עדין הוא מורכב עם מארז גנרי והייתי ממליץ לך ללכת על מארז טוב יותר וזכרונות של קינגסטון לפחות.

שים לב שגם לא ברור מהמפרט איזה דיסק קשיח אתה מקבל מלבד הגודל.

תודה.
אבל אם אני קונה את מערכת האיוורור המשוכללת זה לא אמור לפתור את הבעיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 23:50 
אני מסכים עם רדנקו בנוגע למארז - מארז טוב, ספק טוב וקירור טוב למעבד הם אלו שנותנים מחשב יציב וטוב לאורך זמן.

חנויות כמו אלקטרה לא מחזיקות מארזים וספקים כאלו כי הם קצת יותר יקרים.
אני יכול להמליץ לך על חנות שאני מכיר כבר כמה שנים ושולח לשם באופן קבוע אנשים ועוד לא שמעתי תלונה - Logic PC ברמת גן.

קח בחשבון שכדי לקבל מחשב טוב, שיחזיק לך לאורך זמן, תצטרך להשקיע כ500-600 ש"ח יותר ממה שציפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2012, 00:41 
קניתי השבוע מחשב בחנות RSM בתל אביב שהמליצו לי עליה והיא זולה מאד.

המחשב היה אותו מחשב שצירפתי לך לינק אליו, בשינוי קטן: המעבד הוא G630 (ולא G620) בתוספת קירור למעבד.

אני מציע לך לבדוק כמה זה יעלה שם. המחיר הוא כפי שאמר לת"א - מעט יקר יותר. אבל זה בהחלט שווה את ההשקעה.

אני מצטרף להמלצה על לוג'יק פיסי. חנות מצויינת ואמינה שעד היום כל הרכישות שלי נעשו בה. מעט יקרה יותר אבל מצוינת ותיתן לך אחריות של 3 שנים על מחשב חדש שמורכב בה.

קניתי ב-RSM כי הייתי צריך את המחשב מהיום למחר והם יכלו לבצע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2012, 01:06 
סמל אישי של המשתמש
הנה הצעה מהפכנית:
תזיז את המארז שלך ככה שיהיה לו מקום "לנשום". משמע: לא ממש קרוב לקיר או לכל דבר אחר שחוסם את זרימת האוויר.
אח"כ כנס לסופרמרקט הקרוב לביתך ורכוש לך מאורר רצפה פשוט ב70 ש"ח.
שים אותו ליד המחשב ותפעיל בזמן השימוש. המהדרין היו גם מפעילים מזגן בזמן השימוש במחשב. גם ככה נורא חם....

בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2012, 07:45 
לא תתפוס אותי כתב:
אני מסכים עם רדנקו בנוגע למארז - מארז טוב, ספק טוב וקירור טוב למעבד הם אלו שנותנים מחשב יציב וטוב לאורך זמן.

אני יכול להמליץ לך על חנות שאני מכיר כבר כמה שנים ושולח לשם באופן קבוע אנשים ועוד לא שמעתי תלונה - Logic PC ברמת גן.

קח בחשבון שכדי לקבל מחשב טוב, שיחזיק לך לאורך זמן, תצטרך להשקיע כ500-600 ש"ח יותר ממה שציפית.

אוקיי, תודה (גם לרדנקו למרות שהוא לא מצוטט). הבנתי שאני צריך לקנות מארז לא גנרי.
מה עוד אני צריך? מספיק 2 ג'יגה זיכרון, מעבד G620, וכל כרטיס מסך שיש לו יציאת HDMI? ומה לגבי וינדוס 7 - כדאי או לא?
אין לי בעיה לשים כסף, מה שחשוב לי זה שאני לא אצטרך לבזבז זמן על תיקונים של המחשב. הזמן שלי הרבה יותר יקר מעוד כמה מאות שקלים שזה יעלה.

נאוי: את מה שהצעת עם המאוורר עשיתי - זה לא עזר. מזגן עזר, אבל אצלי המחשב עובד המון שעות ביום ואני לא רוצה להפעיל מזגן כל כך הרבה.
לגבי "לתת למחשב לנשום" - יש לי שולחן מחשב עם מקום לשים את המארז, ולצערי אין לי אפשרות טכנית לשים אותי במקום אחר. אבל יש מרווח מהקיר וגם יש לכל צד משהו כמו 10 ס"מ רווח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2012, 09:27 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

אוקיי, תודה (גם לרדנקו למרות שהוא לא מצוטט). הבנתי שאני צריך לקנות מארז לא גנרי.
מה עוד אני צריך? מספיק 2 ג'יגה זיכרון, מעבד G620, וכל כרטיס מסך שיש לו יציאת HDMI? ומה לגבי וינדוס 7 - כדאי או לא?
אין לי בעיה לשים כסף, מה שחשוב לי זה שאני לא אצטרך לבזבז זמן על תיקונים של המחשב. הזמן שלי הרבה יותר יקר מעוד כמה מאות שקלים שזה יעלה.

נאוי: את מה שהצעת עם המאוורר עשיתי - זה לא עזר. מזגן עזר, אבל אצלי המחשב עובד המון שעות ביום ואני לא רוצה להפעיל מזגן כל כך הרבה.
לגבי "לתת למחשב לנשום" - יש לי שולחן מחשב עם מקום לשים את המארז, ולצערי אין לי אפשרות טכנית לשים אותי במקום אחר. אבל יש מרווח מהקיר וגם יש לכל צד משהו כמו 10 ס"מ רווח.

Windows 7 כדאי מאוד (אפשר לרכוש גרסת שדרוג מקורית דרך משרד החינוך ב60 ש"ח)
לפחות 4 ג'יגה זיכרון (תוספת של לא יותר מ-100 ש"ח עבור כל 2 ג'יגה)

אני לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית לגבי המעבד, אבל אני לפני חודשיים בערך רכשתי מעבד AMD A6-3500, שנמדד כקצת פחות טוב מהמעבד שרדנקו תיאר אבל מגיע עם כרטיס מסך מובנה טוב בהרבה (שמבצע את הפענוח בניגון HD), והוא מנגן Full HD בלי להתאמץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2012, 11:57 
תודה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 08:18 
את הגרסת שדרוג וינ 7 ממשרד החינוך אפשר להתקין גם במחשב שאין בו שום מערכת הפעלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 08:25 
לא, צריך שיהיה משהו. אפשר להתקין WinXP לא חוקי ועליו לשים את גרסת השדרוג שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: