תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 02 יולי 2025, 12:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: העולים מרוסיה חמדנים ולא ציונים.
הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:04 
its-sick כתב:
dr.avi כתב:
משיחות שהיו לי עם רוסים, רבים מהם מתחרטים שהגיעו ארצה,
לטענתם, קרוביהם שהיגרו לקנדה/ארה"ב הסתדרו יותר טוב מהם.
היו גם כאלה שלקחו סל קליטה וחזרו למקום ממנו היגרו/היגרו למקום אחר.
גם אני מתחרט שנולדתי פה. זה לא קשור לסיבות שזה קרה, זה בדיעבד.
לרוסים נמאס מהמדינה כמו שלרבים מילידי הארץ נמאס ממנה- היא מתדרדרת במהירות.
למה בעצם שלא יימאס להם ממדינה שבספרי הלימוד שלה כתובים כאלה דברים?
ספרי הלימוד הם רק סימפטום לגזענות עמוקה בעם הזה. טביב הוא קודם כל תימני, רוסיה היא קודם כל זונה וכן הלאה.

כל מילה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
מה אומרים על העולות מרוסיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:19 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
dr.avi כתב:
משיחות שהיו לי עם רוסים, רבים מהם מתחרטים שהגיעו ארצה,
לטענתם, קרוביהם שהיגרו לקנדה/ארה"ב הסתדרו יותר טוב מהם.
היו גם כאלה שלקחו סל קליטה וחזרו למקום ממנו היגרו/היגרו למקום אחר.
גם אני מתחרט שנולדתי פה. זה לא קשור לסיבות שזה קרה, זה בדיעבד.
לרוסים נמאס מהמדינה כמו שלרבים מילידי הארץ נמאס ממנה- היא מתדרדרת במהירות.
למה בעצם שלא יימאס להם ממדינה שבספרי הלימוד שלה כתובים כאלה דברים?
ספרי הלימוד הם רק סימפטום לגזענות עמוקה בעם הזה. טביב הוא קודם כל תימני, רוסיה היא קודם כל זונה וכן הלאה.

אל תשווה את עצמך אליהם.
אנשים הגיעו לפה בני 40-50, שם היה להם בית, עבודה, חיים,
ופה הם לא הצליחו להיקלט במקצוע בהם עבדו, לא באשמת המדינה כמובן, איך ניתן לדרוש שייצרו מאות אלפי מישרות ?

ומה הקשר בכלל לטביב ?
הוא קיבל את כל הצ'אנסים בעולם אבל בחר לזיין אותנו מכל הכיוונים.
אם היה מתנהג כמו בנאדם הייתי מוכן אפילו לתלות את דגל תימן במרפסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
ומה הקשר בכלל לטביב ?

הוא דיבר על זה שגם במקרה של טביב, שדי ברור לכולם מה הבעיה איתו, יש כאלה שמתעקשים משום מה לקרוא לו "התימני" במקום "הגנב", "הנוכל" או סתם "הזבל שהורס אותנו".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
ומה הקשר בכלל לטביב ?

הוא דיבר על זה שגם במקרה של טביב, שדי ברור לכולם מה הבעיה איתו, יש כאלה שמתעקשים משום מה לקרוא לו "התימני" במקום "הגנב", "הנוכל" או סתם "הזבל שהורס אותנו".

הבנתי.
אני בכל מקרה לא רואה בעיה בזה, מה עוד שרק קמצוץ מהאוהדים מתעקש לקרוא לו ככה.
רוב האוהדים קוראים לו בשמות גנאי חריפים למדי, כך שלקרוא לו תימני זה אפילו עדיף מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
ומה הקשר בכלל לטביב ?

הבנתי.
אני בכל מקרה לא רואה בעיה בזה, מה עוד שרק קמצוץ מהאוהדים מתעקש לקרוא לו ככה.
רוב האוהדים קוראים לו בשמות גנאי חריפים למדי, כך שלקרוא לו תימני זה אפילו עדיף מבחינתו.

יש בזה שתי בעיות:
1. התייחסות לאדם קודם כל על פי קריטריונים של גזע\אתניות\שקרכלשהו אחר.
2. הצמדת ערך שלילי לשיוך גזעי\אתני\שקרכלשהו אחר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
בגדול אתה צודק, אבל יש לי כמה הסתייגויות:
1. מדינת ישראל היא קיבוץ גלויות, כמדומני מצב ייחודי בעולם כולו. בעבר נהגו לזהות אדם לפי מוצאו וכך זה נשאר.
2. יש רבים המזהים את עצמם לפי מוצאם ולא ייעלבו אם יקראו להם בשם מוצאם.
אתן לך שתי דוגמאות מאנשים שאני מכיר באופן אישי:
א. בחורה בת 30 ומשהו, דור שלישי בארץ, לא יעבור יום שלא תשמע אותה אומרת:"אני פולניה טובה"
ב. בחור שעובד איתי, מדי פעם נעלמים כלי כתיבה ואז מתגלים אצלו ואז הוא אומר:"אני רומני, מה לעשות"
3. גם אם היה בעלים אחר, ממוצא אחר והיה נוהג כטביב אז היו אומרים:"הרומני הזה" או "הפרסי הזה" או "הייקה הזה",
מה שאני רוצה לומר הוא שאין פה גזענות אלא רק שימוש במטבע לשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
בגדול אתה צודק, אבל יש לי כמה הסתייגויות:
1. מדינת ישראל היא קיבוץ גלויות, כמדומני מצב ייחודי בעולם כולו. בעבר נהגו לזהות אדם לפי מוצאו וכך זה נשאר.
2. יש רבים המזהים את עצמם לפי מוצאם ולא ייעלבו אם יקראו להם בשם מוצאם.
אתן לך שתי דוגמאות מאנשים שאני מכיר באופן אישי:
א. בחורה בת 30 ומשהו, דור שלישי בארץ, לא יעבור יום שלא תשמע אותה אומרת:"אני פולניה טובה"
ב. בחור שעובד איתי, מדי פעם נעלמים כלי כתיבה ואז מתגלים אצלו ואז הוא אומר:"אני רומני, מה לעשות"
3. גם אם היה בעלים אחר, ממוצא אחר והיה נוהג כטביב אז היו אומרים:"הרומני הזה" או "הפרסי הזה" או "הייקה הזה",
מה שאני רוצה לומר הוא שאין פה גזענות אלא רק שימוש במטבע לשון.

נתת פה המון דוגמאות לגזענות שהחברה הישראלית רוויה בה (כלומר הדגמת מצוין את הנקודה שאיציק העלה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 14:43 
Frank Serpico כתב:
טוב, כמובן שיש פער בין ה"ציטוט" לכאורה שהביא מר ברזל (תכל'ס העתיק כותרת סנסציונית במתכוון. "חמדנים!!!", "לא ציונים!!!1") לציטוט המקורי שבספר שלא לגמרי רחוק מהאמת:

"ייחודה של העלייה מברית המועצות לשעבר בהיותה חילונית ולא ציונית ברובה, כשמניעי המהגרים לעזיבת ארץ הולדתם הם בעיקרם כלכליים", נכתב בספר, שממשיך ומציין: "לעומת זאת, העלייה מאתיופיה גם היא נעשתה מטעמים כלכליים, אך גם מטעמים של קשר עם הארץ והיהדות".

על מה מבוססת הטענה שרוב העולים מברית המועצות לא היו ציונים? תחושת בטן? על מה מבוססת הטענה שהעלייה מאתיופיה הייתה מבוססת על "קשר עם הארץ והיהדות"? אינטואיציה?
סתם שטויות. גם שאר הציטוטים ממעריב מראים על רמה מאוד נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 15:14 
משעמם אה? אין במה להתעסק?
אם נודה על האמת עם כל הצער שבדבר, המשפט נכון להפליא, חבל שמכללים את כל העולים ביחד אבל לגבי הרוב המוחלט המשפט מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 15:33 
סמל אישי של המשתמש
בזמן מלחמת העולם השניה היה היישוב היהודי בארץ ישראל קטן מ 600 אלף איש, בקושי 3% מכלל יהודי העולם. הציונות אף פעם לא היתה להיט גדול.
אחרי השואה פתאום כולם באו. למה?
כי כמעט כל העולים למדינת ישראל (לדעתי למעלה מ 95%) עלו בגלל ששאפו לשפר את מצבם האזרחי או הכלכלי או הבטחוני. גם אירופה היתה בקרשים אחרי השואה וגם מדינות ערב תמיד היו חרא מזוקק.
חמדן הוא מי שיש לו הרבה ורוצה עוד יותר. לשפוט את מי שאין לו כלום מעז רק מי שיש לו הרבה, וכולם פה מרימים את האף כאילו שהם יותר טובים באופן בסיסי ממי שנולד במקרה במדינה מחורבנת.
ברור שמי שמצבו גרוע, מדינת ישראל נראית לו אטקרטיבית יותר מאשר מי שמצבו האישי טוב מאד.
העליה הרוסית היא העליה הטובה בתולדות המדינה- הרוסים עובדים קשה ולא בוחלים בשום עבודה, הם משכילים והם העלו את התוצר שלנו פלאים.
כבר שני פרופסורים ניקו אצלי את המשרד בעשרים השנה האחרונות ואני לא שומע מהרוסים בכיינות על קיפוח כמו שאני שומע מעשרות אחוזים מילידי הארץ.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 15:40 
its-sick כתב:
בזמן מלחמת העולם השניה היה היישוב היהודי בארץ ישראל קטן מ 600 אלף איש, בקושי 3% מכלל יהודי העולם. הציונות אף פעם לא היתה להיט גדול.
אחרי השואה פתאום כולם באו. למה?
כי כמעט כל העולים למדינת ישראל (לדעתי למעלה מ 95%) עלו בגלל ששאפו לשפר את מצבם האזרחי או הכלכלי או הבטחוני. גם אירופה היתה בקרשים אחרי השואה וגם מדינות ערב תמיד היו חרא מזוקק.
חמדן הוא מי שיש לו הרבה ורוצה עוד יותר. לשפוט את מי שאין לו כלום מעז רק מי שיש לו הרבה, וכולם פה מרימים את האף כאילו שהם יותר טובים באופן בסיסי ממי שנולד במקרה במדינה מחורבנת.
ברור שמי שמצבו גרוע, מדינת ישראל נראית לו אטקרטיבית יותר מאשר מי שמצבו האישי טוב מאד.
העליה הרוסית היא העליה הטובה בתולדות המדינה- הרוסים עובדים קשה ולא בוחלים בשום עבודה, הם משכילים והם העלו את התוצר שלנו פלאים.
כבר שני פרופסורים ניקו אצלי את המשרד בעשרים השנה האחרונות ואני לא שומע מהרוסים בכיינות על קיפוח כמו שאני שומע מעשרות אחוזים מילידי הארץ.

מה שאתה אומר לא נכון לגבי יהודי המזרח. מצטער.
בתקופה שבה הם עלו - מרוקו טוניס עיראק וכו' לא היו מדינות עניות מישראל. בוודאי ובוודאי שהם לא שיפרו את רמת החיים שלהם כשעלו לפה. אם כבר אז ההיפך המוחלט.
העליה הגדולה מארצות ערב וצפון אפריקה קרתה בראש ובראשונה כתוצאה מטיהור אתני ישיר ועקיף שביצעו המדינות האלה כלפי היהודים שגרו בהם בשנים האלה.
לא גירוש מסודר, אבל רמה כזו של התנכלויות שרוב היהודים לא ראו עוד טעם להישאר.
גם מניע דתי היה פה. אבל כלכלי? ממש ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
זה מה שכתבתי: כמעט כל העולים למדינת ישראל (לדעתי למעלה מ 95%) עלו בגלל ששאפו לשפר את מצבם האזרחי או הכלכלי או הבטחוני.
לא רואה איפה טעיתי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 15:51 
its-sick כתב:
זה מה שכתבתי: כמעט כל העולים למדינת ישראל (לדעתי למעלה מ 95%) עלו בגלל ש שאפו לשפר את מצבם האזרחי או הכלכלי או הבטחוני.
לא רואה איפה טעיתי.

טעות שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 18:12 
הרע כתב:
אם נודה על האמת עם כל הצער שבדבר, המשפט נכון להפליא, חבל שמכללים את כל העולים ביחד אבל לגבי הרוב המוחלט המשפט מדוייק.

לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:10 
מזעזע אותי, כמורה לאזרחות שספר גזעני כזה אמור לצאת ואני אמור ללמד לפיו- דבר שאני אסרב בתוקף.
בכלל, הבון טון הוא להגיד שאתיופים יותר טובים מהרוסים, קוטי מסכן מקופח וכדומה. נמאס כבר מהשטויות האלה!
כל אלה שאוהבים את האתיופים יותר מהרוסים: האם אתם מוכנים שבן\בת שלכם תתחתן עם אתיופי או שהם יעברו לגור ברמת אביב וצפון תל-אביב?
אז די כבר עם הצביעות ווההתחסדות

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
:hapoel:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 מאי 2012, 19:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:52 
סנוקר פיקדילי כתב:
בוריס כתב:
בכלל, הבון טון הוא להגיד שאתיופים יותר טובים מהרוסים, קוטי מסכן מקופח וכדומה. נמאס כבר מהשטויות האלה!

הכל בגלל שהיוצרות התהפכו והספרדים נהיו פה העליון והאשכנזים נהיו מתחת להם
זה התחיל עם עליית הליכוד ב2001, המשיך עם פריצת המוזיקה הים תיכונית הרדודה, הדת שנלקחה למקומות לא טובים (ע"י אותם ערסים) ונכנס בכל דבר שקורה פה

לפחות אייל גולן אוהב את הרוסים, חח. בכל מקרה, כבר כתבתי למפמ"ר אזרחות ואמרתי את דבריי בנושא הספר. בפורמט הזה אני לא אלמד את הנושא הזה באזרחות

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
:hapoel:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 מאי 2012, 19:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:01 
סנוקר פיקדילי כתב:
בוריס כתב:
סנוקר פיקדילי כתב:
בוריס כתב:

הכל בגלל שהיוצרות התהפכו והספרדים נהיו פה העליון והאשכנזים נהיו מתחת להם
זה התחיל עם עליית הליכוד ב2001, המשיך עם פריצת המוזיקה הים תיכונית הרדודה, הדת שנלקחה למקומות לא טובים (ע"י אותם ערסים) ונכנס בכל דבר שקורה פה

לפחות אייל גולן אוהב את הרוסים, חח.

אילנית בת ליוצאי מרוקו

הוא התגרש ממנה, לא? בנימה יותר רצינית: אם הספר אכן ייצא במתכונת כפי שתואר במאמר- כנופיות ניאו-נאצים זה יהיה דבר שאנשים יתגעגעו, כי חבריה הרוסים שמשרתים בצבא לא יישבו לנוכח ההסתה ועלולים להפנות נשק נגד חבריהם לנשק יוצאי עדות המזרח ואתיופים. אז כדאי שנושא הזה בספר ייגנז ומהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:28 
סמל אישי של המשתמש
:HEART2: העליה הרוסית :HEART2:
*אין סוף לבבות* אנשים ונשים מאוקריאנה *אין סוף לבבות*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:46 
גיא האדום כתב:
הרע כתב:

לינק?

בתור רוסי, עם הרבה חברים רוסים, לי ולמשפחתי. ואני יכול להגיד בוודאות גמורה שזה נכון. ואם יבוא סקר שיראה לי נתונים אחרים זה יהיה יותר מהזוי בשבילי.
אין אף רוסי שאני מכיר ועלה משנת 90 והילך שציונות, יהדות וכל מה שבינתים ממנו והאלה.

די לחפש איפה שאין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:55 
"כמה מחברי הטובים" הם ילידי רוסיה או אוקראינה שעלו לארץ בשנות ה90 המוקדמות והם ציונים לחלוטין. זה לא אומר שאם המצב שלהם ברוסיה או אוקראינה היה מעולה הם היו עולים לארץ, אבל זה לא מה שהציטוט אמר. הציטוט הוא שרובם לא ציונים. במילים אחרות, שרובם שונים מאוד מבחינה מהותית מרוב האוכלוסיה היהודית בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:06 
השאלה איך אתה מגדיר ציונות.
אם אתה מתכוון לציונות כסוג של פטריוטיות (ואל תתפוס אולי פה בלשון), אז כן, אין ספק שהרבה רוסים אחרי שכבר השתקעו בארץ רואים את עצמם ציונים.
זה עדיין לא משנה את העובדה שרוב רובם המוחלט עלה לישראל לחלוטין ללא שום שיקול ציוני או יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:42 
skadiv כתב:
השאלה איך אתה מגדיר ציונות.
אם אתה מתכוון לציונות כסוג של פטריוטיות (ואל תתפוס אולי פה בלשון), אז כן, אין ספק שהרבה רוסים אחרי שכבר השתקעו בארץ רואים את עצמם ציונים.
זה עדיין לא משנה את העובדה שרוב רובם המוחלט עלה לישראל לחלוטין ללא שום שיקול ציוני או יהודי .

זה לא מה שהציטוט אומר. זה ספר לימוד לנערים שאומר להם שהם לא ציונים. לא שהם עלו לארץ ממניעים שקשורים לאיכות חייהם.
ואגב, גם אם הציטוט היה שמרבית העולים מברה"מ הי"ד עלו לארץ ממניעים שאינם ציונים לחלוטין זה היה בלתי ראוי. זה היה אמנם עובדתית נכון אבל, כפי שאחרים כאן אמרו, קצת מפספס את המוטיבציה של הרוב המכריע של מי שעלה לישראל מאז מלחמת העולם השנייה.
כאמור, הספר אפילו לא אומר את זה אלא הולך יותר רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 09:09 
סמל אישי של המשתמש
בוריס כתב:
מזעזע אותי, כמורה לאזרחות שספר גזעני כזה אמור לצאת ואני אמור ללמד לפיו- דבר שאני אסרב בתוקף.
כל אלה שאוהבים את האתיופים יותר מהרוסים: האם אתם מוכנים שבן\בת שלכם תתחתן עם אתיופי או שהם יעברו לגור ברמת אביב וצפון תל-אביב?

אז הטענה שלך היא לא לגבי עצם הגזענות אלא רק לגבי המיקום של הרוסים ב"מדד הנחותים"?
מה שמרגיז אותך זה שיש אנשים מעריכים דוברי אמהרית יותר מדוברי רוסית?
אני מקווה מאוד שלא הבנתי אותך נכון. ממורה לאזרחות הייתי מצפה שייצא באופן כללי ונחרץ נגד עצם הרעיון של לסווג אנשים על פי הארץ בה נולדו או על פי צבע עורם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: