טרול אינטרנט? תתחיל להתכונן למאסר של 25 שנה חוק שנמצא בהליכי אישור באריזונה קובע עונשים חמורים במיוחד לגולש שיטריד אדם אחר.
שמה של האסיפה המחוקקת של אריזונה יצא לשמצה, בין היתר בעקבות שורה של חוקים גזעניים שהעבירה. אבל החוק שאישרה לאחרונה האסיפה, שמחכה כעת לחתימתו של המושל, בולט אפילו בנסיבות האלה.
החוק נועד לכאורה להילחם בבריונות רשת, והוא אוסר על איומים, הטרדה או פגיעה ברגשותיו של אדם באמצעות כלי אלקטרוני או דיגיטלי כלשהו. איומים או הטרדות כאלה, לחם חוקם של טרולים ברחבי העולם, יוגדרו מעתה כעוון בדרגה הראשונה – שיכול לגרור עד שישה חודשי מאסר או קנס. נשמע סביר למדי, בינתיים.
אבל אם כל הנ"ל משמש ל-Stalking – נקרא לזה הטרדה אישית מתמשכת – של אדם, הכל באמצעים דיגיטליים או אלקטרוניים וללא מגע אישי בין המוטרד והמטריד, אז הסיפור אחר לגמרי. העונש המינימלי על עבירה כזאת הוא מאסר של שנתיים וחצי, והעונש המקסימלי - 25 שנות מאסר.
ועכשיו, כל זמן שמדובר באיומי רשת, אני חושב ששנתיים וחצי בכלא נמצאים בקצה הסקאלה העליונה של הענישה הסבירה. 25 שנות מאסר? המקבילה של מאסר עולם בישראל? עונש ששמור בדרך כלל לרוצחים? לא נסחפנו קלות, אריזונה?
ומילא האיומים. ענישה עליהם היא סבירה – אם כי האכיפה הולכת להיות בעייתית מאוד – אבל הערות פוגעניות? אתם רציניים? אם אני אומר לאיזה טרול-פורומים שהוא אידיוט, אני אצטרך להעביר לו קנס? זו כנראה הצעת החוק הטיפשית ביותר מאז שאינדיאנה ניסתה לקבוע שפאי שווה שלוש. למען תושבי אריזונה, אני מקווה שהמושל שלהם יעצור את הפארסה הזאת.
מקור: יוסי גורביץ', "כלכליסט"
_________________ ג'ינג'י מאת מרים ילן שטקליס: "... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."
|