תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 00:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תזכורת קטנות מי באמת מנהל את הצבא
הודעהפורסם: 29 ינואר 2012, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/331/414.html
ציטוט:
בלחץ רבנים, ראש אכ"א, האלוף אורנה ברביבאי, לא פגשה חיילים מהגדוד החרדי "נצח יהודה" בביקורה בו בשבוע שעבר. על אף שמפקד הגדוד, סגן אלוף עמיחי סגל, רצה שברביבאי תערוך שיחה עם חיילים ולא רק עם הסגל הפיקודי, כפי שנהוג בביקורים מעין אלה, גם הרב של הגדוד, סרן אריאל אליהו וגם הרב שמלווה את הגדוד, הרב יצחק בר חיים התנגדו לכך ודעתם היא שהתקבלה.


http://www.haaretz.co.il/1.1628119
ציטוט:

"בני משרת בחיל האוויר זה כתשעה חודשים. פעם אחת יצא כל הקורס מחיפה לירושלים - כל הדרך כדי לשמוע הרצאה של רב. אתמול יצאו הוא וחבריו בצורה מאורגנת מהבסיס לירושלים, עם לינת לילה באיזו מדרשה דתית... כל הזמן כדי לשמוע הרצאות הזויות של טיפוסים ש'חזרו בתשובה' ועל התהליך שעבר עליהם. כמובן גם הרצאה של רב על 'הכנה' לחיי נישואים, וכן גם סיור במנהרות הכותל.

"אז אולי אחדש לך שחיילי חיל האוויר, לפחות מהבסיס הזה, לא יפגשו סופר, לא מדריך לטבע וידיעת הארץ, לא מדען, לא פילוסוף, לא עיתונאי, לא היסטוריון, לא עתידן... אלא רק אנשי דת אותם מתאר בני כ'הזויים'.

"בראש השנה ביקרנו את בננו כאשר 'סגר' בחג. ישבנו על המדשאה הקטנה בכניסה לבסיס, סעדנו, דיברנו, ולפתע צד את עיני מראה מוזר. מתוך הבסיס צועד לו נמרצות, לעבר עמדת הש"ג, בלבוש שחור עם מגבעת, מה שהייתי מתאר כלבוש של חסיד, של חרדי, גבר עם שופר גדול בידו. בהגיעו לשער הבסיס הוא תוקע בשופר בגאווה, כאילו מצהיר, זאת הממלכה שלנו, זה צבא של אלוהים (חיזבאללה?).

"נדהמתי ושאלתי את בני, מה קורה פה? מי זה? זה רב הבסיס, באה התשובה התמימה. ואני הופתעתי שוב מכך שבכלל יש דבר כזה בצה"ל. שמטייל לו רב, לבוש אזרחי, בתוך בסיס של צה"ל, כנראה מתפרנס מזה. ואני שואל את עצמי, אם הוא מפגין ביטחון עצמי שחצני שכזה, אולי הוא גם משתתף בישיבות עם הקמב"ץ?

"כי מתברר עוד שבכוננות שבת רגילה של הבסיס, לא להזנקה מיידית, נאלצים הטכנאים לשהות בדת"ק כל השבת הרחק ממגוריהם, במקום נידח על יד מסלולי ההמראה. כדי שאם תהיה הקפצה לא ייעשה שימוש ברכב בשבת. "

_________________
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 צוות phpBB הישראלי
Design by fragilix © 2008 based on subsilver2.