תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 17:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שחרור קרן פנסיה לאחר התפטרות
הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
אין עם מי לדבר, ולמרות כל הלינקים מהרשת, אני לא בטוח שהבנתי איך זה עובד, ואולי יש פה מישהו שעשה זאת -

התפטרתי מהעבודה, ואני רוצה לשחרר את קרן הפנסיה שלי. האם אני פשוט צריך לקבל טופס 161 מהעבודה ולשלוח את זה לחברה שמחזיקה בקרן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שחרור קרן פנסיה לאחר התפטרות
הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 15:57 
שלום תקוה כתב:
אין עם מי לדבר, ולמרות כל הלינקים מהרשת, אני לא בטוח שהבנתי איך זה עובד, ואולי יש פה מישהו שעשה זאת -

התפטרתי מהעבודה, ואני רוצה לשחרר את קרן הפנסיה שלי. האם אני פשוט צריך לקבל טופס 161 מהעבודה ולשלוח את זה לחברה שמחזיקה בקרן?

אכן יש צורך במילוי טפסים.
עליך לגשת למס הכנסה לצורך חישובי חבות מס וסכומים פטורים. מנהל מאשבי אנוש של החברה בה עבדת מכיר את התהליך והמסמכים הנדרשים (כולל תלושים שאתה צריך להציג במס הכנסה).
כמו כן עליך להתייעץ עם סוכן הבטוח שניהל את התיק שלך. יש מסלולים שונים של קרן פנסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 00:29 
עשיתי זאת לא מזמן.
1. לגשת לפקיד שומה של מס הכנסה עם טופס 161
2. הוא נותן לך טופס 161 א עם פירוט של כספים שחייבים במס וכספים שאינם חייבים (למעשה 2 טפסים)
3. אתה נותן את הטפסים לסוכן הביטוח במקום העבודה הישן - וכאן אתה יכול לפדות את הכספים

עדיף מאוד שלא לפדות כספים, אלא אם כן אתה חייב. אם כבר פודים - אז רק את אלו שאינם חייבים במס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 10:25 
הכספים שאתה יכול למשוך, במקרה שלך, שאתה בן אדם צעיר וכל כספי התגמולים חייבים במס עקב משיכה מוקדמת שלא כדין, הם רק כספי הפיצויים.
וכמו שאמרו לך, אלא אם אתה חייב, לא מומלץ למשוך אותם, מהסיבה הפשוטה שלמרות השם המטעה (פיצויים), הם אמורים לשמש אותך לפרישה בכבוד ואם תמשוך את הכספים האלה בכל פעם שתעזוב מקום עבודה, אתה תמצא את עצמך פורש עם הרבה פחות כסף ממה שהיית אמור לחסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 15:54 
למיטב הבנתי אפשר לשחרר רק את הסכום הפטור ממס ואת השאר להשאיר. זה לא שקרן הפנסיה שלך מרוויחה הרבה בימים אלו ומשלמים די הרבה דמי ניהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 16:03 
סמל אישי של המשתמש
אפשר למשוך גם מעבר לפטור ממס, רק שזה לא ממש משתלם. כמעט חצי מקרן הפנסיה שלי היא הפיצויים שלא משכתי מעבר לפטור ממס (במקצוע שלי מחליפים הרבה מקומות עבודה).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 16:05 
האמת שקראתי שוב את ההודעה שלי והכוונה שלי לא ברורה בכלל -
עם איך שמנהלים את הכסף בקרן הפנסיה, משתלם למשוך כל גרוש פטור ממס שאפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 18:12 
לא תתפוס אותי כתב:

ממש לא נכון.
מכל אפשרויות ההשקעה שקיימות לאדם ממוצע, קרן פנסיה היא הטובה מכולן.
יש רק אפשרות אחת יותר טובה, והיא להשקיע את הכסף בעצמך ישירות בני"ע, ואת זה 99% מהאוכלוסיה לא יודעת לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 21:17 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

ממש לא נכון.
יש רק אפשרות אחת יותר טובה, והיא להשקיע את הכסף בעצמך ישירות בני"ע, ואת זה 99% מהאוכלוסיה לא יודעת לעשות.

מיטב והדס ארזים התחילו לשווק עכשיו קופות גמל וקרנות השתלמות בניהול אישי, שכמובן פטורות ממס על רווחי הון.
כמובן שגם זה מתאים לאחוז הבודד שציינת ואפילו לפחות מזה. מה גם שצריך סכום התחלתי של 100,000 ש"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 00:07 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

ממש לא נכון.

עם איך שקרן הפנסיה שלי לפחות נראית בשנה האחרונה, עדיף לשים את הכסף בבנק ולהסתכל עליו. וזה לפני דמי הניהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 דצמבר 2011, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
אני ממש לא מבין בזה כלום, אז אולי אני לא הסברתי את עצמי כמו שצריך - אני לא רוצה או צריך את הכסף עכשיו, אבל אני רוצה שהקרן לא תשב במקום העבודה הישן שלי, אלא שאני אוכל להכניס לה כספים בעצמי או שהיא תהיה קרן הפנסיה שלי במקום החדש.

מקום העבודה הישן שלי מחויב לנפק לי אישורים לכך בשביל שאני אתן לחברה שמנהלת את הקרן, לא ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: