לא יודע מה מכל זה עוד רלוונטי להיום, אבל זה מה שהיה בתותחנים של תחילת העשור הקודם (שירתתי 3 שנים כלוחם חפ"ש בוותיקות, מחזור גיוס אוגוסט 1, כן, 01):
מצד אחד יש את התותחנים האמיתיים הארדקור, אלה מהגדודי תומת"ים (תותחים מתנייעים) של 155 מ"מ קוטר קנה. מצד שני יש את כל האלו מהמסביב של התותחנים, כל האיכון, MLRS (שזכורים בתור "הכוסיות" של החיל, ולא מדובר בכך רק על ההחיילות שם), מורן (שהתפרקו כבר והיום זה "מיתר") וכו'. אלה לא באמת תותחנים אמיתיים. הם מנקודת מבט מתנשאת מכנים את התותחנים האמיתיים בשם התואר דחפז"ים - דוחפי פגזים, כלומר מין סבלים פושטים שזה כל מה שהם יודעים.
גדודי הדחפזי"ם של החיל מכונסים בשני אגדים (אגד-ככה קוראים בתותחנים לחטיבה): אגד 282, שזה אגד רמה, כי הוא יושב ברמת הגולן, ובעיני עצמו הוא גם ברמה משל עצמו, ואגד 215, אגד בקעה, שלא באמת יושב בבקעה ולא בשום מקום אלא רק נודדים בלי בסיס קבע ביתי לאימונים וכדומה, ולכן הם מכונים "אגד פלישתים", וגם ידועים (בעיקר בקרב אגד רמה) כמעין חורנים ורעים, סוג של הגולנצ'יקים (בעירבון מוגבל) של החיל.
באגד רמה יש את גדוד 405 נמר (הנאצים? זה לא זכור לי), גדוד 411 קרן (שיושבים בבסיס מפקדת האגד, אז לפחות על הנייר הם אמורים להיות יותר קרובים לצלחת ומדוגמים), והיה גם את גדוד 404 שפיפון (העבדים) שפורק. לאגד גם מסופח MLRS (שאגב אני חושב שהפעם היחידה שהם ירו מבצעי על אמת בכלים שלהם זה היה במלחמת לבנון השנייה).
באגד בקעה-פלישתים יש את 55 (הגנבים), 402 (שבתקופתי היו ידועים בפאשלות המפוארות שלהם), והיה גם 403 שפורק.
אני אישית עד פז"ם שנתיים די סבלתי בראש הקשה של הסוללה הוותיקה שלי בגדוד 404 (שפיפון), ימח שמו וזכרו, עד שהגדוד פורק עקב קיצוצים, ובשנה האחרונה לשירות דווקא ממש נהנתי בגדוד נמר 405, ההוא שאתם קוראים לו הנאצי, ושגם החבר'ה בגדוד הקודם צחקו עלי שאסבול בו.
הייתי שם בסוללה הוותיקה א' שהיו בה תנאים די טובים לוותיקים, אבל זאת לא רק הסיבה שהיה לי שם כיף. עובדה שגם לצעירים שעברו יחד איתי היה לדבריהם גם הרבה יותר טוב ממקודם. בסוללה הוותיקה השנייה של גדוד נמר, סוללה ב', היה הרבה פחות תנאים וכבוד לוותיקים מאצלנו, אבל גם הם די נהנו שם משום מה.
סה"כ לא יודע איך להסביר את זה, אבל יש משהו די מרגש בלהיות תותחן בכלל ודחפ"ז בפרט. מרגש בקטע אפור ולא בקטע זוהר. מין גאוות יחידה לא מובנת של אנדרדוגים ולוזרים. האמת שזה קצת כמו להיות אוהד הפועל. יש בזה איזה דמיון. איך חבר שלי שיצא לו לפגוש הרבה תותחנים בשירות שלו היה אומר לי: אתם התותחנים..זה עם! שוב, קצת כמו אוהדי הפועל. יחד עם אינספור הרגעים המשעממים והמשביזים שסחבתי בשירות - עד היום אני איכשהו סוחב איתי משם כ"כ הרבה מור"קים וסיפורים הזויים וביזארים (ואפילו קצת אקשן) שיכולים לקרות רק בתותחנים, באותם גדודי הדחפ"זים הטוחנים.
אגב אם כבר תותחנים, אז הייתי ממליץ להישאר לוחם שם כל השירות. אם כבר להיות ג'ובניק אז עד הסוף בקריה או משהו, ולא להיות סתם תקוע כמו חרא במפקדות של הגדודים או של האגד בסוף העולם. זה סתם דפוק, זה לא לפה ולא לפה, לא לבלוע ולא לירוק.
לסיום, האתר הדי ישן אך ההמגניב הזה מעביר בצורה די יפה את ההווי של חפש"י סוללות הדחפ"זים של התותחנים. בתקופתי הוא היה להיט:
http://www.oocities.org/hapash_forever/index1.html