תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 23:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משפטנים יקרים שלום
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 11:09 
סמל אישי של המשתמש
מעניין אותי מאוד לדעת אם קיים חוק אשר מחייב את אנשי הטלוויזיה/רדיו לציין כמה זמן יימשכו הפרסומות.
אני מתעב פרסומות, במיוחד ברדיו, ותמיד משתיק את המכשיר כשיש פרסומות. אני חושב שזאת דיי זכותי לצפות/להאזין לכל תוכנית מבלי לשמוע אפילו דציבל אחד או לראות פיקסל אחד של האלה שמנסים לשטוף לי את המוח.
האם יש פה קייס להכריח את ערוצי המדיה למיניהם להגיד בדיוק כמה זמן תימשך הפסקת הפרסומות בכדי לא לעבור שטיפת מוח ולא לפספס את התוכנית בו-זמנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משפטנים יקרים שלום
הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 11:50 
לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 11:53 
לא
אבל צריך לזכור שיש הגבלות שונות על משך מקבצי הפרסומות ותדירותם אשר אינן נאכפות
קיימות כמה תחנות ״מצטיינות״ בהפרת המגבלות האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
לא
אבל צריך לזכור שיש הגבלות שונות על משך מקבצי הפרסומות ותדירותם אשר אינן נאכפות
קיימות כמה תחנות ״מצטיינות״ בהפרת המגבלות האלה

דווקא קראתי כמה פעמים על קנסות מפלצתיים שקיבלו תחנות שחרגו.
החל מסכומי כסף שהם שילמו בתור פיצוי,ועד הורדת זמן פרסום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 12:15 
בגדול, מותר לשדר דקות 10 פרסומות בשעה. זה קצת מורכב וקשור לתת סעיפים, אבל זו ההגבלה ההעיקרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 12:45 
הלוואי ויהיה כפתור שיחזיר אותנו לתוכנית מייד בתום הפירסומות והפרומואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין, למה אין פה קייס?
זה לא די בסיסי שיגידו "נעבור לתשדיר פרסומות שייערך X דקות" ואז אני אוכל לבחור אם להישאר בתחנה X דקות או לא להישאר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:00 
מוות כתב:
זה לא די בסיסי שיגידו "נעבור לתשדיר פרסומות שייערך X דקות" ואז אני אוכל לבחור אם להישאר בתחנה X דקות או לא להישאר?

בסיסי מאיזו בחינה? אם אתה רוצה להכריח את הערוצים השונים לפעול בצורה מסויימת, אתה צריך חוק שמחייב אותם לזה. אין כרגע חוק כזה (וספק רב אם אי פעם יהיה), ולכן אתה לא יכול לעשות כלום בענין.

אגב, בדיוק בשביל דברים כאלו המציאו את המג'יק/יס מקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:25 
נועם שחם כתב:
מוות כתב:

בסיסי מאיזו בחינה? אם אתה רוצה להכריח את הערוצים השונים לפעול בצורה מסויימת, אתה צריך חוק שמחייב אותם לזה. אין כרגע חוק כזה (וספק רב אם אי פעם יהיה), ולכן אתה לא יכול לעשות כלום בענין.

אני אמנם לא משפטן, אבל:

אני לא חושב שאתה צודק. זכותו של הרגולטור לקבוע בתקנות, כללים שיחייבו את הגופים שפועלים מתוקף רישיון שהם קיבלו מהמדינה.
מכיוון שערוצי הטלויזיה פועלים מתוקף רישיון שהם קיבלו מהמדינה, לרגולטור (במקרה הזה, שר התקשורת או הרשות השניה - לא סגור על זה) יש סמכות לקבוע בתקנות שעל הערוצים להודיע כמה זמן יימשכו הפרסומות. כמובן שכל זה צריך להיות בכפוף לשימוע, בתום לב ושיעמוד במבחני סבירות - אבל בעקרון זה אפשרי ולא דורש שינוי חקיקה.

בדיוק באותו אופן, לשר התקשורת יש סמכות לקבוע בתקנות שהחשבוניות של חברות הסלולר ללקוחות יהיו בפורמט X או בפורמט Y.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
בגדול, מותר לשדר דקות 10 פרסומות בשעה. זה קצת מורכב וקשור לתת סעיפים, אבל זו ההגבלה ההעיקרית.

באח הגדול וכוכב נולד יש איזה 3 הפסקות של רבע שעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
מוות כתב:

אילנה דיין כתב:
עוד דקה נשוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:51 
אדום שרוף100 כתב:
שחר כתב:

באח הגדול וכוכב נולד יש איזה 3 הפסקות של רבע שעה

בין 8 ל 12 בלילה מותר 40 דקות של פרסומת שאפשר לחלק אותן לפי שיקול דעת הזכיין גם כן אם הגבלה מסויימת על הרצף של הפרסומת. חוץ מזה, צריך לעשות הפרדה בין פרסומות לבין פרומואים שלהם יש הגבלה אחרת והם לא נחשבים חלק מה10 דקות של הפרוסמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 14:55 
יהיה חוק כזה רק אם יהיה לערוצים/מפרסמים יהיה אינטרס שזה יקרה. כמובן שהאינטרס שלהם בגדול הוא שכמה שיותר אנשים יצפו בפרסומות.
כבר עכשיו יש סיטואציות בהן אומרים "2 פרסומות וחזרנו" כי מבינים שבזמן הפרסומות יש זליגה.
אם השיטה תביא לכך שפחות אנשים יצפו בפרסומות היא פשוט לא תקרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
ארז טל התגאה בתורה שהנחיל לו אלכס גלעדי לגבי הערוצים המסחריים.
במשפט אחד: תפקידו של ערוץ מסחרי הוא למלא לצופים את הזמן בין הפרסומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 16:02 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נועם שחם כתב:
מוות כתב:

אני אמנם לא משפטן, אבל:

אני לא חושב שאתה צודק. זכותו של הרגולטור לקבוע בתקנות, כללים שיחייבו את הגופים שפועלים מתוקף רישיון שהם קיבלו מהמדינה.
מכיוון שערוצי הטלויזיה פועלים מתוקף רישיון שהם קיבלו מהמדינה, לרגולטור (במקרה הזה, שר התקשורת או הרשות השניה - לא סגור על זה) יש סמכות לקבוע בתקנות שעל הערוצים להודיע כמה זמן יימשכו הפרסומות. כמובן שכל זה צריך להיות בכפוף לשימוע, בתום לב ושיעמוד במבחני סבירות - אבל בעקרון זה אפשרי ולא דורש שינוי חקיקה.

בדיוק באותו אופן, לשר התקשורת יש סמכות לקבוע בתקנות שהחשבוניות של חברות הסלולר ללקוחות יהיו בפורמט X או בפורמט Y.

אני לא נכנס לשאלה באיזו סמכות זה, האם בחקיקה ראשית (כנסת) או בחקיקת משנה (תקנות או צוים שמתקין השר), אני רק אומר שכרגע לא קיימת נורמה חוקית שמחייבת בענין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 16:39 
סמל אישי של המשתמש
שחם, כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.
ברור לי שכרגע אין חוק, התכוונתי לשאול אם יש כאן בסיס הגיוני לדרוש שיהיה חוק כזה בעתיד.
למי צריך לפנות? מה הסיכויים שלנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2011, 18:06 
מוות כתב:
ברור לי שכרגע אין חוק, התכוונתי לשאול אם יש כאן בסיס הגיוני לדרוש שיהיה חוק כזה בעתיד.

בשלב הראשון הייתי פונה אליהם:

http://www.rashut2.org.il/public_lobby.asp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 00:35 
מוות כתב:

לטעמי אין בסיס הגיוני.
צריך להבדיל בין זה לבין השאלה העקרונית האם אפשר לחייב את זה. בטח שאפשר. יש מעט מאוד דברים שאי אפשר לעשות בחקיקה בארץ. האם זה חקיקה ראשית או משנה זאת שאלה אחרת (הייתי מהמר שחקיקת משנה תספיק ואולי אפילו החלטה של איזה רגולטור אבל זה לא משהו שבדקתי אי פעם) אבל לא נורא קריטית.
האם זה הגיוני? לטעמי לא. אם תכנית X מגזימה לדעתך עם היקף הפרסומות שלה, אל תראה אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 10:20 
גיא האדום כתב:
מוות כתב:

לטעמי אין בסיס הגיוני.
צריך להבדיל בין זה לבין השאלה העקרונית האם אפשר לחייב את זה. בטח שאפשר. יש מעט מאוד דברים שאי אפשר לעשות בחקיקה בארץ. האם זה חקיקה ראשית או משנה זאת שאלה אחרת (הייתי מהמר שחקיקת משנה תספיק ואולי אפילו החלטה של איזה רגולטור אבל זה לא משהו שבדקתי אי פעם) אבל לא נורא קריטית.
האם זה הגיוני? לטעמי לא. אם תכנית X מגזימה לדעתך עם היקף הפרסומות שלה, אל תראה אותה.

לפי דעתי זה דווקא מאוד הגיוני.
העלות של זה לערוצי הטלויזיה תהיה זניחה, וזה ישפר את חוויית הצפיה של הרבה צופים.
למה לא בעצם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
חשבתי על חוק כזה, אבל אסור לשכוח שבסופו של דבר עם כמה שמדיניות הפרסומות בארץ מרתיחה, הן אלה שממנות את הטלוויזיה בישראל ואי-אפשר להוריד עוד יותר (אחרי היס מקס וכל האלטרנטיבות) את אחוזי הצפייה בהן.
מה שכן, אם יש משהו מעצבן שכבר יש לגביו חוק שלא נאכף הוא הגברת הווליום בפרסומות. :PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 10:44 
היתה בכנסת הקודמת הצעת חוק פופוליסטית כזו.

http://www.mako.co.il/entertainment-tv- ... 421006.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 11:08 
סמל אישי של המשתמש
מה פופוליסטי בזה?
אם כבר פופוליזם זה כל בעלי ההון למיניהם שמגיבים בכתבה הזאת. "אף אחד לא רוצה לחזור לתקופת ערוץ 1" ו"הצופה האינטליגנטי מחזיק בשלט".
אני לא מבין איך זה בדיוק אמור לשנות את פני השוק כמו שהם מציגים זאת. הרי אין תשלום אובייקטיבי של זמן פרסומת, זה עניין של היצע וביקוש, אז מה שיקרה זה שהם יצטרכו לשלם את אותם סכומים על פחות רייטינג.
בכל מקרה, מי שיפגע מזה זה בטח לא האזרח הפשוט.

אין לי בעיה עם מדיניות הפרסומות. אין לי בעיה אם בתוכנית מסוימת יש 80% פרסומות ו20% תוכן. יש לי בעיה עם חוסר היכולת המאוד בסיסי של לבחור - לבחור אם להיחשף לפרסומת או לא.
כרגע האלטרנטיבה היחידה שלי היא לסגור/להנמיך את המכשיר. היה נחמד אם הייתה לי אלטרנטיבה אחרת שלא כוללת הקלטה מיוחדת ועריכה ביתית או מצד שני, פספוס של חלקי התוכן שגם ככה מצטמצמים עם הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 12:44 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
מוות כתב:

לטעמי אין בסיס הגיוני.

למה לא בעצם?

אני לא מכיר את עולם הפרסום, אבל אני יודע לחבר אחד ועוד אחד.
אם שיטות המדידה מאפשרות לדעת כמה אנשים באמת צופים בפרסומות והרעיון שהועלה כאן מאפשר ליותר אנשים לא לראות יותר פרסומות, ואם עלות הפרסום היא פונקציה של מספר הצופים בכל פרסומת, זה פשוט לא יקרה בחיים. אולי עם התפתחות התחכום בפרסום יהיו יותר תכניות שהן בעצם פרסומת סמויה אחת גדולה, וזה יאפשר להן "להתכתב" עם הפרסומות הפורמאליות מה שייתן יותר מרחב לרעיונות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
שלא יעבדו עליכם. עלות הפרסום היא אולי פונקציה של מספר הצופים בכל פרסומת, אבל ממש לא מדובר באיזה יחס אובייקטיבי.
בסופו של יום, אם במצב תיאורטי המדינה תאפשר לשדר בכל יום רק פרסומת אחת לאורך שתי דקות, תיהיו בטוחים שישלמו עליה הרבה יותר ממה שמשלמים היום על אותו זמן פרסומת באותו מצב של רייטינג.

כמו שאמרתי, זה עניין של היצע וביקוש. אולי בהתחלה ישלמו קצת פחות כי הרייטינג בזמן הפרסומת ירד, אבל ככל שהזמן יעבור המחירים ימשיכו לעלות כי כל אחד ירצה לשווק את המוצר שלו בצורה הטובה ביותר תחת התנאים האפשריים.
זה לא שחברות ישראליות יתחילו לפרסם את המוצרים שלהם באלג'זירה או בBBC.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 13:04 
זה ברור שיש כאן פונקציה יותר מורכבת, אבל השאלה היא האם היום יש למישהו מבעלי ההשפעה יש אינטרס להתקין תקנה כזאת. לדעתי ממש לא.
אם מישהו יעלה את זה מייד ברוני הטלוויזיה יישלפו את המניפולציות שלהם וימוססו את זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 15:02 
מוות כתב:
מה פופוליסטי בזה?
אם כבר פופוליזם זה כל בעלי ההון למיניהם שמגיבים בכתבה הזאת. "אף אחד לא רוצה לחזור לתקופת ערוץ 1" ו"הצופה האינטליגנטי מחזיק בשלט".
אני לא מבין איך זה בדיוק אמור לשנות את פני השוק כמו שהם מציגים זאת. הרי אין תשלום אובייקטיבי של זמן פרסומת, זה עניין של היצע וביקוש, אז מה שיקרה זה שהם יצטרכו לשלם את אותם סכומים על פחות רייטינג.

אין לי בעיה עם מדיניות הפרסומות. אין לי בעיה אם בתוכנית מסוימת יש 80% פרסומות ו20% תוכן. יש לי בעיה עם חוסר היכולת המאוד בסיסי של לבחור - לבחור אם להיחשף לפרסומת או לא.
כרגע האלטרנטיבה היחידה שלי היא לסגור/להנמיך את המכשיר. היה נחמד אם הייתה לי אלטרנטיבה אחרת שלא כוללת הקלטה מיוחדת ועריכה ביתית או מצד שני, פספוס של חלקי התוכן שגם ככה מצטמצמים עם הזמן.

זה בערך כמו שתגיד שאין לך שום בעיה עם גלידה, יש לך בעיה עם לשלם עליה.
יש לך אלטרנטיבהה נוספת והיא לצפות בערוץ 11 או בכל אחד אחר מערוצי הכבלים או לא לצפות כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 17:54 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
מוות כתב:

לטעמי אין בסיס הגיוני.

למה לא בעצם?

ניתנו לך כבר כמה תשובות כאן למה זה לא יותר מידי הגיוני. אני אוסיף שאם זה היה כל כך הגיוני והיה משפר את חווית הצפיה בעלות נמוכה אז ערוצי הטלויזיה היו עושים את זה מיוזמתם בלי צורך בשום חוק או תקנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
מוות כתב:
מה פופוליסטי בזה?

זה בערך כמו שתגיד שאין לך שום בעיה עם גלידה, יש לך בעיה עם לשלם עליה.
יש לך אלטרנטיבהה נוספת והיא לצפות בערוץ 11 או בכל אחד אחר מערוצי הכבלים או לא לצפות כלל.

לא מסכים איתך למרות שאתה חתיך. להגיד "אתה יכול לא לצפות" זאת לא אלטרנטיבה ואף אחד לא מרוויח מזה, לא הצופים, לא רשות השידור ולא המפרסמים.
ודרך אגב, אני ממש אוהב לשמוע בבוקר רשת ב' שהם כן שייכים לשידור הממכלתי ובכל זאת יש שם פרסומות כל שתי דקות בערך. איזו אלטרנטיבה יש לי במקרה זה? לשמוע גלגל"צ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2011, 23:29 
יש לך ברירה- ממירים מקליטים (לא חובה YesMax, אפשר להסתפק בממיר DTT ללא דמי מנוי). יש לך ברירה גם לרדיו, להוריד את התכנית שאתה מאזין לה בicast.

הרדיו הוא דוגמא מצוינת- פרט לקבוצה קטנה של בכירים רובם מרוויחים שם 4000 ש"ח ועדיין התחנות בקושי מחזיקות את הראש מעל המים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: