תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 00:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קראו למרצ לצאת מקואליציית חולדאי!
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:04 
ביבשת אירופה קיימות מספיק דוגמאות לכלכלה בריאה, שעדיין יודעת לדאוג לכלל אזרחיה.
העיר וינה עושה זאת כבר שנים רבות.
הלינקים הם באנגלית:

http://www.wohnbauforschung.at/en/home.htm
http://www.europaforum.or.at/current_li ... UAGE_ID=en
http://www.wien.gv.at/english/living-working/
http://www.wien.gv.at/english/housing/promotion/

ועם כל זאת, העיר מדורגת בעשור האחרון, באופן קבוע בטופ 3 של העיר עם איכות החיים הטובה בעולם.
הכל בסופו של יום מסתכם בעניין של רצון, גישה ומשאבים.
רצון וגישה אין אצל חולדאי ובמדינת ישראל של היום.
משאבים זה משהו שאפשר לייצר, רק שכנראה זה דורש מאמץ ייתר.

אופטימי,

אתה מביא דוגמא אישית לנושא שהוא כולו קשור לפיתוח התחבורה הציבורית בישראל.
אני חי במקום שרק בשנים האחרונות, השקיע מיליארדים של יורו בפיתוח ושידרוג מערכת התחבורה הציבורית שלו (תחנת רכבת מרכזית, שידרוג תחנות מרכזיות קיימות, הרחבת קווי הרכבת התחתית, הפעלת הרכבת התחתית בשעות הלילה בסופי שבוע, בנוסף לקווי לילה באוטובוסים, הרחבת שדה התעופה וזה מבלי לציין את הרחבת מערכת הכבישים המהירה)
אני משלם בשנה 450 יורו למערכת התחבורה העירונית ונוסע חופשי בכל רכבי העיר (אוטובוסים, רכבות תחתית ועילית וחשמליות)
בכל 8 שנות מחייתי בעיר, העלו את המחיר פעם אחת, ב-90 אגורת לחודש, שיוצאות בתשלום ל- 10 חודשים 9 יורו לשנה.
הרכב שלנו יושב בחניה כל ימות השבוע ( מעבר לנוחיות בסופי שבוע, אחזקת הרכב לא חיונית, ואולי מייקרת את המחייה החודשית שלנו).
כמה אזרחי תל אביב והפריפריה משלמים בשנה למערכת דומה, ומה אתה מקבל בתמורה ?
כמה זמן לוקח להתנייד מחיפה, ב"ש וי-ם למטרופול תל אביב ?, כמה אתה משלם על התענוג ? ומה דרכי ההתניידות שלך בתוך תל אביב ?
אני בטוח שאתה משלם יותר ממני, גם בחישוב יחסי מהמשכורת ומקבל רבע מהתמורה.

היה פה בימים האחרונים אשכול על דמי אבטלה למישהו בעל שתי עבודות.
אני לא ממש בקי כמה מקבל מחוסר עבודה "מתקדם" בישראל (מעבר ל-6 חודשים).
פה מקבלים 793 יורו לחודש, שהם "המינימום למחייה" (באמת לא הרבה), ועדיין אפשר למצוא עבודה חלקית של 20 שעות שבועיות ולהרוויח עוד 400 יורו.
בנוסף אתה זכאי לקבל עזרה בדיור, חימום, חשמל, ילדים ועוד.
מהצד זה נראה כאילו זה עושה את "חיי המובטל" לנוחים, אבל זה ממש לא כך.
שוק העבודה מוצף בכוח עבודה זול, בכל הרמות, ממדינות השוק האחרות.
דרך אגב, התחרות על מקום עבודה טוב, הוא הרבה יותר קשה פה מבישראל.
חופש העיסוק בשוק האירופאי, מנייד את האוכלוסיה למקומות הטובים.
ומי שכבר מצא עבודה, מקבל 14 משכורות בחוק.

מדברים על המערכת הרפואית הקורסת.
כך לינק, שיסביר לך באיזה "חרא" אתה נמצא:
http://www.wien.gv.at/english/health-socialservices/

מנסיון אישי עם המערכת:
לפני ארבע שנים סבלתי מפריצת דיסק, שבעקבותיה אושפזתי בבי"ח לשבוע.
מהביטוח הרגיל של המדינה, קיבלתי חדר עם עוד שני חולים.
את המקלחת והשירותים חלקנו יחד בחדר, כשבנוסף היה לכל אחד ארון קיר וארון ליד המיטה.
אוכל קיבלתי לפי תפריט שמילאתי ברישום הראשוני, כשבקבוקי מיים, קפה ותה מקבלים באופן שוטף בלי תשלום נוסף.
"ההשתתפות העצמית" שלי בסוף האישפוז היתה 77 יורו ( אם לא היה לי איך לשלם, הייתי יכול גם לקבל פטור לסכום הזה ממוסד כלשהו).
בהמשך ויתרתי על 3 שבועות של בית הבראה בתשלום כמעט מלא של הביטוח הרפואי הרגיל.
הסתפקתי בחודשיים אינטנסיבים של התעמלות ופיזיותרפיה.
כל זה מהביטוח הרפואי שיש לכל אדם במדינה.

ב- 8 השנים האחרונות הבנתי מה זה לחיות בכבוד.
למדתי מה זה אומר לקבל תמורה הוגנת לעבודתי.
הבנתי ש- 25 ימי חופש (בלי שבת-ראשון), הם ימים שהמעסיק לא יכול להטריד אותך.
ותאמין לי, שיש ימים שאנחנו עובדים גם 12 שעות, אבל כל שעה נוספת משולמת כחוק (החברה מחוייבת במשכורת ל- 20 שעות נוספות בחודש).

יש עוד הרבה נושאים, שאפילו לא התחלתי להרחיב עליהם, שמשפרים את איכות החיים פה ביום יום.
הגיע הזמן שהמהפכה שמנסים להתניע בישראל תביא פירות. יש מספיק דוגמאות בעולם לאיך לעשות זאת נכון.
לפעמים צריך לצאת החוצה, על מנת להבין באיזה חרא אתה חי. אופטימי, אולי לא אתה ואני שמח בשבילך, אבל יש מספיק אנשים שאני מכיר בישראל שהיו מתחלפים איתי אתמול.

(חבל לי מאוד מה שנהייה ממפלגת מרצ. אני מכיר את המפלגה מימי רצ ההיסטורית, ושנים רבות עד עזיבתי את ישראל, היא היתה מפלגת הבית שלי)

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
בלומי,
אני מסכים עם כל מה שכתבת. מה זה רלוונטי ?

כל מה שכתבת צריך להיות באחריות רשויות מדינת ישראל.
ויש הטוענים כאן שזה באחריות ראש העיר. אם לא שמת לב זו נקודת המחלוקת בין דעותי לבין מה שאחרים טענו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:38 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
אדום אופטימי כתב:
הרוש הודף כתב:
אדום אופטימי כתב:
רדנקו,
לא אגרר לירידות האישיות וללשון המתנשאת.
עריית ת"א צריכה לשרת את תושביה.
היא לא צריכה לספק להם דיור זול.
מי שלא יכול להרשות לעצמו לגור בת"א שלא יהיה תושב ת"א.
זה שמישהו נולד בת"א לא אומר שהוא חייב להמשיך להתגורר בה כשהוא הופך לבוגר.
יכול להרשות לעצמו , תפדל. לא יכול להרשות לעצמו ...שיעבור לרשל"צ או לאשדוד.

גם במנהטן מאוד יקר לגור. מי שיכול להרשות לעצמו גר שם. מי שיכול לגור בשדרה השישית עם נוף לפארק עוד יותר טוב.
מי שאין לו מספיק כסף גר באיזורים פחות טובים במנהטן או לחילופין יוצא לקווינס או לברוקלין וכו .
לא חושב שראש עריית ניו יורק צריך לדאוג לדיור זול במנהטן. כנ"ל בת"א.

לך יש אג'נדה מוצדקת נגד חולדאי ולכן תאשים אותו בכל דבר שיקרה בת"א גם בדברים שאינם באחריותו בוודאי לא הישירה . זכותך.

איזה קטע, גם בראשל"צ ובאשדוד אין דיור זול.

נכון !!
זה באמת קטע . אחלה קטע.
ומי אשם בזה ראש עריית רשל"צ ? או ראש עריית אשדוד ?
לדעתי לא. כניראה שלדעתך כחלק מהקטע בהחלט כן. !!

אז כנראה אין לך מושג בבירוקרטיה ואתה נהנה לדבר שטויות. ראשי הערים הם אחת הסיבות המרכזיות לכך שמחירי הדירות בשמיים בגלל אותם פרוייקטים של בניה חדשה שמכוונת לאוכולוסיה עמידה ומבוססת. ראה מערב ראשל"צ, ראה ח-300 בחולון, ראה את הבניה מול הים בסוף הטיילת בבת ים, ראה את השכונות החדשות בקריית אונו והסביבה. כולם דירות למעמד בינוני-גבוה עם דירות 5 חדרים שזוג צעיר לא יכול להרשות לעצמו. ועל כל אלה חתומים ראשי הערים.

תודה על המחמאה,
אז ראש עריית רשל"צ חרא, וראש עריית אשדוד חרא, וגם אלה של בת ים וחולון ואזור ובוודאי ת"א ,רמת גן , קריית אונו, גני תקווה ויסלחו לי אלה שלא ספרתי אותם והמעטתי במעמדם ואולי פגעתי בהם אישית. מתנצל בפניהם.

כלאמר כל ראשי העירייה האלה חרות שלא דואגים לצעירים ומרץ שיושבת בקואלציה היא האשמה בכך שאין דירות קטנות וזולות לצעירים.
ראשי הערים עושים מה שנכון כלכלית לעיר שלהם ומה שיביא להם קולות בבחירות הבאות. הדאגה להקמת דירות של 3 חדרים הם מהם והלאה.
רק הממשלה יכולה לדאוג לכך, ע"י כך שתייצר מנופים כלכליים תחרותיים שיורידו את מחירי הדיור. כל עוד מחירי הקרקע גבוהים כל כך בכל הערים שהזכרת בחיים לא יבנו בהן דירות זולות. הדרך היחידה היא הקמת ערים ושוכונות חדשות בשולי הפריפריה בהם יבנו רק או כמעט רק דירות קטנות וממילא יותר זולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:41 
אדום אופטימי כתב:
בלומי,
אני מסכים עם כל מה שכתבת. מה זה רלוונטי ?

כל מה שכתבת צריך להיות באחריות רשויות מדינת ישראל.
ויש הטוענים כאן שזה באחריות ראש העיר. אם לא שמת לב זו נקודת המחלוקת בין דעותי לבין מה שאחרים טענו.

אכן. העובדה שבאזור המרכז אין מערכת הסעת המונים סבירה (קרי, רכבת תחתית) היא שערורייתית. הריסת השרותים הבסיסיים להם זכאים האזרחים כמו בריאות ובמידה פחותה חינוך, היא עיקבית ומכוונת. הורדה המיסוי הישיר על חשבון המיסוי העקיף היא נוראית. רק שההשפעה של החולדה על כל המהלכים האלו היא בין אפסית לבין לא קיימת בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:52 
גיא ואופטימי,

נושא הדיור והתחבורה הם באחריות המלאה והבלעדית של עיריית וינה.
מלבד שדה התעופה ותחנת הרכבת המרכזית, כל שאר ההשקעות הן מתקציבים והשקעות של עיריית וינה.
שיפוץ בתי החולים, ובניית בית החולים החדש, הן באחריות מלאה של עיריית וינה.

המדינה, בלי אפילו לבדוק, משתתפת במימון חלקי של חלק מהפרוייקטים (בכל זאת רבע מתושבי המדינה חיים בעיר הבירה).

שחולדאי ייקח וישפר רק נושא אחד - הדיור הציבורי ברחבי העיר.
שיעשה פעולות להורדת מחירי הדירות וההשכרה לכלל תושבי העיר.

כל הלינקים שהבאתי, הם באנגלית ומתוך האתר של עיריית וינה, ולא קשורים למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 13:57 
אחד אדום כתב:
אופטימי, אפילו במנהטן יש דיור בר השגה וזה נטו החלטה של עירייה
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... 75,00.html

זה טיפה בים מנהטן. 99% מהאנשים שרוצים לקבל דירות שכאלו ועונים על הקריטריונים (שזה כשלעצמו בצדק או שלא מסנן את רוב האנשים שרוצים את הדירות האלו) לא יקבלו אותן.
מה שיותר משמעותי בניו יורק אלו הכללים של הפיקוח על שוק השכרת הדירות. זאת מערכת שנוייה במחלוקת. לפני עשרות שנים נ"י נטשה את התוכנית של פיקוח מאוד נוקשה שנכשלה לחלוטין והיום מופעלות תוכניות הרבה יותר צנועות וגם לגביהן המגמה הברורה היא לצמצם אותן ולתת לשוק החופשי לעשות את שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
בלומי ,
אנו חיים בישראל ולא בווינה. ד"א גם לא בארה"ב.

גם בארה"ב האחריות על המשטרה בעיר מסוימת היא של ראש העיר. העירייה משלמת את משכורות השוטרים ורוכשת את הניידות ומחליטה גם מה יהיה שכר השוטר.
ולכן יכול ראש עיר להעלות את שכר השוטרים ולגייס שוטרים ברמה גבוהה יותר כדי שבעיר שלו ישמר החוק והסדר ( כמובן לצד מגרעות אחרות) . כך הצליח ראש עריית ניו יורק לנקות באופן יחסי את העיר מהומלסים, מסוחרי סמים וממסוממים שהיסתובבו במרכז העיר.
האחריות על מערכי הכיבוי וההצלה היא של ראש העיר.
כשקונים כבאית חדשה או אמבולס חדש בניו יורק זה 100% מתקציב עריית ניו יורק.
גם תקציב בתי הספר המקומיים הוא מתקציב העירייה. השכר למורים משולם מתקציב העריה ולא מתקציב משרד החינוך האמריקאי.

אני מבין שלדעתך מרץ שיושבת בקואלציה עם חולדאי אשמה בכל תחלואי המדינה.
בכך שאצלינו בשונה ממה שיש בווינה את המשכורת לרופאים בבית החולים איכילוב משלמת המדינה ולא עריית וינה.

כל המערכת שונה בין אוסטריה ובין ישראל.
אתה רוצה לעשות מהפך בישראל, טפדל. זה נושא אחר.
כמדומני שהדיון באשכול זה הוא סביב הכותרת שלו וההודעה הפותחת שלו ולא איך לשנות את המבנה של השירותים הציבוריים במדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 14:02 
בלומי האדום כתב:
גיא ואופטימי,

נושא הדיור והתחבורה הם באחריות המלאה והבלעדית של עיריית וינה.
מלבד שדה התעופה ותחנת הרכבת המרכזית, כל שאר ההשקעות הן מתקציבים והשקעות של עיריית וינה.
שיפוץ בתי החולים, ובניית בית החולים החדש, הן באחריות מלאה של עיריית וינה.

המדינה, בלי אפילו לבדוק, משתתפת במימון חלקי של חלק מהפרוייקטים (בכל זאת רבע מתושבי המדינה חיים בעיר הבירה).

שחולדאי ייקח וישפר רק נושא אחד - הדיור הציבורי ברחבי העיר.
שיעשה פעולות להורדת מחירי הדירות וההשכרה לכלל תושבי העיר.

כל הלינקים שהבאתי, הם באנגלית ומתוך האתר של עיריית וינה, ולא קשורים למדינה.

אבל זה פשוט לא רלוונטי. אני לא מכיר את החוקים באוסטריה אבל אין שום סיבה בעולם להניח שהם דומים לחוקים של מדינת ישראל. למען האמת אני די בטוח שהם שונים. ראשי עירייה בישראל הם גורמים חלשים מאוד בהשוואה לראשי ערים בעולם. לעירייה אין תקציב לטפל בהרבה מהנושאים האלו, כמו תחבורה, ולגבי חלקם (בתי חולים) אין לה אפילו סמכות חוקית. העיריות בישראל חיות מתקציב ארנונה זערורי שאין להם סמכות לקבוע אותו בעצמו, אין להם כוח משטרתי משלהם, הסמכויות שלהם מוגבלות בחוק, ושר הפנים יכול לפטר אותם כרצונו. זה לא בר השוואה לרוב ראשי הערים בעולם.

לגבי הדיור הציבורי, גם אם יש לחולדאי מה לעשות אני בכלל לא בטוח שמה שמציעים לו לעשות אלו הצעות טובות ואני עוד פחות בטוח שהאינטרס של תושבי העיר זה שהוא יעשה את הדברים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 14:42 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
כל ילד שמתחיל תואר ראשון במדע המדינה בישראל לומד כבר בשנה הראשונה את המשפט: "מלך בעירו".
בשל העובדה שבישראל התחום בין הרשויות המבצעות המקומיות לרשות המבצעת הכללית אינו ברור והוא תחום אפור לגמרי, ובשל העובדה שבכל פעם שקמה יוזמה לחוקק חוק יסוד: שלטון מקומי, היא הוכשלה על-ידי עסקנים, ראש עיר בישראל הוא אכן מלך עירו, ובניגוד למה שקורה בעולם ולמה שכמה כותבים פה ציינו, הוא בעל סמכויות רחבות הקף.
כמובן, אפשר גם לדחות את העובדות הללו ולהמשיך לחשוב שחולדאי הוא סוציאליסט מעונה שידיו כבולות.

ועוד דוגמא לאיך דברים אמורים להתנהל במקומות בהם הרשות המבצעת אכן מבצעת עבור האזרח ולא עבור קומץ בעלי הון: בעיר שבה אני גר (ברלין), מוגדרים אזורים רבים כאזורי עדיפות חברתית. לא מדובר בשכונות מצוקה או בשכונות הפריפריאליות המרוחקות של העיר, אלא ברובעים השווים והמרכזיים ביותר שלה. כשאני חיפשתי דירה גדולה בברלין, כדי שזו תשמש לי גם למשרד, כמעט בכל דירה שמצאתי, הובהר לי שאני לא יכול לעבור לגור לבד בדירת 3-4 חדרים. דירה גדולה לא יכולה לאכלס רק בן-אדם אחד. מעבר לזה, בכל הדירות השייכות לאזורי הדיור החברתי שכר הדירה קבוע בטווח מוגדר מראש, ויכול לעלות באחוזים בודדים וקבועים מראש אחת לכמה שנים.
התפיסה הזו מגיעה מהבנה פשוטה, שבמדינת ישראל משום מה, גם עכשיו, מסרבת לחלחל לאנשים:
הזכות לדיור היא זכות בסיסית. היא לא מותרות והיא בוודאי קודמת לזכות לעשות רווח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:36 
Karl Marx כתב:
כל ילד שמתחיל תואר ראשון במדע המדינה בישראל לומד כבר בשנה הראשונה את המשפט: "מלך בעירו".
בשל העובדה שבישראל התחום בין הרשויות המבצעות המקומיות לרשות המבצעת הכללית אינו ברור והוא תחום אפור לגמרי, ובשל העובדה שבכל פעם שקמה יוזמה לחוקק חוק יסוד: שלטון מקומי, היא הוכשלה על-ידי עסקנים, ראש עיר בישראל הוא אכן מלך עירו, ובניגוד למה שקורה בעולם ולמה שכמה כותבים פה ציינו, הוא בעל סמכויות רחבות הקף.
כמובן, אפשר גם לדחות את העובדות הללו ולהמשיך לחשוב שחולדאי הוא סוציאליסט מעונה שידיו כבולות.

...

לא ראיתי איפה העובדות בכל הטיעונים האלו. כל ילד שמתחיל תואר ראשון במשפטים לומד כבר בשנה הראשונה את עיקרי תוכנה של פקודת העיריות המנדטורית ואת הפסיקה שפרשה אותה והוא רואה במו עיניו את הסמכויות המגוחכות שניתנות לראשי ערים שם, אם הכפיפות המוחלטת שלהם ושל המועצות המקומיות לבירוקרטים של משרד הפנים (חולדאי עצמו התעמת עם משרד הפנים אי אלו פעמים במהלך השנים בעיקר סביב נושאי ארנונה ודו"חות חניה. הוא הפסיד בעימותים האלו), ואת האמירות החוזרות ונשנות של בית המשפט העליון לאורך השנים שמבהירות שראש עירייה בישראל הוא פקיד נבחר ציבור עם סמכויות מוגדרות ומצומצמות. לא שאין לו השפעה על הנעשה בעיר אבל רוב הצעדים הרציניים להפחתת הפערים החברתיים בישראל אינם בשליטתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
Karl Marx כתב:

...

לא ראיתי איפה העובדות בכל הטיעונים האלו. כל ילד שמתחיל תואר ראשון במשפטים לומד כבר בשנה הראשונה את עיקרי תוכנה של פקודת העיריות המנדטורית ואת הפסיקה שפרשה אותה והוא רואה במו עיניו את הסמכויות המגוחכות שניתנות לראשי ערים שם, אם הכפיפות המוחלטת שלהם ושל המועצות המקומיות לבירוקרטים של משרד הפנים (חולדאי עצמו התעמת עם משרד הפנים אי אלו פעמים במהלך השנים בעיקר סביב נושאי ארנונה ודו"חות חניה. הוא הפסיד בעימותים האלו), ואת האמירות החוזרות ונשנות של בית המשפט העליון לאורך השנים שמבהירות שראש עירייה בישראל הוא פקיד נבחר ציבור עם סמכויות מוגדרות ומצומצמות. לא שאין לו השפעה על הנעשה בעיר אבל רוב הצעדים הרציניים להפחתת הפערים החברתיים בישראל אינם בשליטתו.

בנוסף,
לפחות במקצוע הקודם שלי למדתי כי יש פערים גדולים בין הידע האקדמי לבין העבודה בפועל וכי מקומה של האקמיה במקומו מונח אבל הוא מהווה רק בסיס של ידע לצורך העיסוק בחיים ממש.
יש כאלה שמבלים את רוב חייהם באקדמיה ( ולמען הסר ספק אין הכוונה לכותבים בפורום) ולא מבינים שדעות ופילוסופיות אקדמיות אין להם בהרבה מקרים אחיזה בחיים האמיתיים.
האם זה כך גם במקצוע שלך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 12:27 
גיא ואופטימי,

אני אשאל שאלת תם, כי אני באמת לא בקיא בחוקים עירוניים וסמכויותיו של מר חולדאי או כל ראש עיר בישראל.
בתל אביב קיימת עשורים רבים חברה עירונית בשם "עזרה וביצרון".
בשמה המלא: עזרה וביצרון, חברה לשיכון בע"מ.
מתקנון החברה בשנת הקמתה: "להקים עבור הישוב היהודי בארץ ישראל, דירות מרווחות יפות לבריאות....."
נכון להיום היא עוסקת בעיקר, בשיפוץ מבנים ציבוריים במרחבי העיר תל אביב - יפו.
מה מפריע לכבוד ראש העיר, להתחיל מיום ראשון בבוקר להרחיב את פעילותה העסקית של החברה, ולהקים מבנים לדיור ציבורי ?
אני גם די בטוח, שחלק מהמבנים שאותה חברה שיפצה לאורך השנים, יכולים גם היום לשמש לדיור ציבורי, ובהחלטות מקומיות שינו את הייעוד הראשוני שלהן.

דרך אגב, לעיר תל אביב- יפו קיימת עוד חברה, חלמיש, במאגר החברות הממשלתיות-עירוניות, שמתוקף הגדרתה:
תחום פעילות: בינוי, מקרקעין ושיכון
תחום עיסוק עיקרי: פינוי ובינוי מחדש של אזורי מגורים בעיר, לרבות הטיפול בפיתוח הרחבות בשכונות השיקום בתל-אביב יפו, ניהול פרוייקטים במסגרת "בנה ביתך" וסיוע בבעיות דיור של תושבי העיר.
משרד אחראי : משרד הבינוי והשיכון

בלי להבין הרבה, אני מנחש שלראש העיר יש חברות שמסוגלות לעסוק מיום ראשון בבוקר בפיתוח נושא הדיור הציבורי בעיר.
בעצם יש לו כבר כאלו, שמתוקף הגדרתן אמורות לעסוק בתחום.
אולי במקום לעסוק בפינוי, שיעברו לבינוי, ולא רק בהגדלת אחוזי בניה עבור סקטור אחד בעיר.

בוינה, בה העיסוק בדיור הציבורי החל כבר בשנת 1918, קיימים כיום ברשות העיריה 220,000 דירות, 6000 עסקים ומשרדים ו47,000 מקומות חניה.
כל זה מתוך מאגר כולל של 900,000 דירות בעיר, עבור 1,600,000 תושבים.
בחישוב מהיר, כמעט כל דירה רביעית בעיר היא לדיור ציבורי.
אני אפילו לא נכנס לסטטיסטיקה של כמה משכירי דירות יש בעיר.
עוד נושא, שמפותח בכל העולם המערבי, ורק בישראל קיים מירוץ משוגע לארבע קירות.
בוינה יש אנשים שמיום היוולדם ועד יום מותם חיים בשכירות ובאושר.

אתם לא חושבים שהגיע הזמן, שחברות שהוקמו לפתור מצוקת דיור, יעסקו בייעוד המקורי שלהן ולא בשיפוצים ?
שמר חולדאי רק יתחיל, שהציבור שלו ידע שיש עתיד.
ביום שהוא רק יפרסם כוונות, אתם תבחינו בשינוי מגמה בנושא השכירות ומחירי הדירות בעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 14:29 
אני לא מכיר את החברות האלו לעומק. אני יודע למשל שחלמיש זאת חברה ממשלתית ולא עירונית ולכן חולדאי לא אחראי עליה. עזרה ובצרון מבצעת עבודות בינוי לעירייה. זה עדיין לא אומר שיש ביכולתה הכלכלית של החברה הזאת להקים דיור ציבורי בהיקפים משמעותיים בת"א. למשל, כמעט כל הקרקע בת"א נמצאת בבעלות (או בחכירה) של גורם פרטי כזה או אחר והיא גם יקרה. מי יקנה את הקרקע מהגורם הזה? ממה זה ימומן? אתה הרי לא מדבר כאן על פתרון של בניין ציבורי כאן בניין ציבורי שם.

בכל מקרה, אני לא בטוח שגם אם זה היה אפשרי זה היה פתרון טוב שישרת את תושבי ת"א, בטח כזה שינצל את משאבי עיריית ת"א המצומצמים באופן האופטימלי לשרות תושבי העיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 14:43 
ובכלל בלומי ההשוואה בין תל אביב לוינה היא לא במקומה. וינה זאת עיר שקיימת מאות שנים. במאה השנים האחרונות אוכלוסיית ת"א גדלה פי 100 ואוכלוסיית וינה קטנה ב20% ואתה מדבר על פתרונות שיגדילו את אוכלוסיית ת"א, עיר צפופה, מזוהמת ונטולת תחבורה ציבורית או תשתיות עירוניות שיכולות לתמוך בגודל האוכלוסיה הנוכחי שלה, עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
בלומי יקר,

1. גיא ענה לך נכון. מצטרף לכל מה שכתב גיא.
2. אני נגד דיור ציבורי בת"א, למעט הרחבת הדיור הציבורי באוניברסיטת ת"א. אם היית קורא קצת יותר ביסודיות את תגובותי הקודמות היית מבין זאת בקלות.
גם אם לעריית ת"א היו אדמות פנויות בבעלותה הייתי מעדיף שיבנו עליהם מבני תרבות וספורט לדוגמא על עוד כמה בניינים לדיור ציבורי שאופן החלוקה של הזכאויות יהיו קומבינה אחת גדולה.
3. בת"א יש מצוקת דיור. בעבר המחירים בדרום העיר היו נמוכים. מסיבה כלשהי בשנים האחרונות עלו המחירים בדרום פי שניים לאור ביקוש רב לדיור . כימדומני שמדינת ישראל אחראית לגידול בביקוש זה ולא חולדאי.

נערך לאחרונה על ידי אדום אופטימי בתאריך 15 אוקטובר 2011, 10:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
כשהקימו את מגדלי הצעירים עיריית תל אביב חייבה אותם באחוז מסוים שישמש לדיור בר השגה. לעירייה יש כח דרך הועדות המקומיות לבניה. הבעיה שזה המקרה הפרטי שמעיד על הכלל. העירייה לא רוצה להיכנס לפינות האלה, היא מצהירה על דברים אבל לא עושה כלום (העיריה כבר הצהירה שיהיה דיור בר השגה בעוד מקומות אבל זה לא קורה). לפני שלוש שנים ראיתי את חולדאי ברחוב ובמקום לקלל אותו שאלתי אותו מה עם מגרש כדורסל, הוא ענה לי אל תדאג אנחנו נבנה. שלוש שנים עברו, ושום דבר לא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: