teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
1. טוב זה לא נכון..
יש החלטה של האום, ואז העולם צריך להסתגל להחלטה הזו
ב48 כשהכריזו על מדינה יהודית בא"י, התחילה מלחמה מאותה סיבה בדיוק. העובדה שניצחנו (אלוהים יודע איך), ולשכנינו הנכבדים לא היתה ברירה אלא לקבל אותנו, היא הסיבה היחידה שבזכותה יש לנו פה מדינה ריבונית. ולא שום סיבה אחרת.
זה שהאום, שיודע שמינית מהעובדות על שטחי 67 ועל החיים במדינה, מחליט שאין לנו זכות להיות שם, זה יפה מאוד. זה לא אומר שצריך להקשיב להם.
2. ועדיין, פרנק צודק. יש מציאות וצריך למצוא לה פתרון. ברור שאי אפשר לשמור על ההתנחלויות בכל אזור יהודה ושומרון. אבל גם אי אפשר לצאת לגבולות 67. זה פשוט לא ריאלי. צריך למצוא איזון, והשאלה אם השטחים "כבושים" או לא, לא רלוונטית בכלל
3. (אלא במקרים בהם למשל היום יחליט איזה יהודי לבנות בית באמצע מטע זיתים של פלסטיני.. זה כבר מעבר להחלטות או"ם).
1. כמו אכתבת בעצמך, צריך להסתגל למציאות. אם נראה לך שישראל תוכל להתקיים בבידוד בין לאומי כמו דרום אפריקה בשעתה, קח את הצ'אנסה. חבל שזה על חשבון החיים של כולנו.
2. אני נוטה להסכים איתך ששתי מדינות לשני עמים זה כבר לא פתרון ריאלי.
3. אם היית יודע בכמה מקרים כאלה בדיוק מדובר ומה שיעורם מכלל המקרים, אולי היית חושב אחרת (שוב, כל הנתונים, שלא את כולם אני זוכר כרגע, נמצאים בספר בשם "אדוני הארץ" כולל אסמכתאות מפורטות).
1. ברור שצריך להסתגל. הערבים מסביב לא הסתגלנו והמלחמה לא עבדה לטובתם. אין לי שום רצון במלחמה. אבל אנחנו עדיין לא שם. אני לא אומר שצריך למתוח את החוט עד הסוף, אבל בטח לא לאמר אמן על כל מילה של האום...
2. לא אמרתי ש-2 מדינות ל2 עמים זה לא ריאלי. להפך. אני כן חושב ככה. אבל אני לא חושב שלפנות את כ-ל ההתנחלויות זה הפתרון היחיד. בכל זאת, פרט להתנחלויות אנחנו בשטח נשלט לכל אורך המדינה.. יש מקומות כמו אריאל שאין אפשרות לעזוב. כמו גם בית אריה והישובים באזור שצמודים לקו הירוק. מצד שני, כל מיני התנחלויות עלומות בין שכם לרמאלה כמו עפרה ובית אל מיותרות לחלוטין, ויסלח לי מתנחל אדום שאיני יודע היכן הוא גר.
3. כן, צריך לבדוק את זה. מה לעשות. כמו שנאמר פה כבר, בהחלט לא בלתי סביר שגירשו אותנו מאדמות אלה בטרם 48.. אף אחד לא בודק את זה אפילו.
3.