its-sick כתב:
romario כתב:
יש פה הרבה מה להבין.
ולא צריך את כל המקצועות שרשמת בשביל להבין את זה.
אמרתי לך כבר שהכל טוב ויפה עם התעודה שלך.
אך יש משהו הרבה יותר גבוה ונשגב מזה
וזאת התורה הקדושה שבשביל לקלוט אותהצריך משהו הרבה יותר גבוה מלימודי תעודה
צריך לשנות הרגלים,צריך להתרחק מהנאות השקריות של העולם הזה ואז אתה מקבל את האור הגדול שלה.
מקווה שתבין את זה יום אחד. בן אדם לא כל כך נחמד שכמותך(רק כרגע אני מקווה)
אתה זה שלא נחמד, כשאתה תופס פוזה של חכם גדול ושולח אנשים ללמוד. הסברתי לך שאתה זה שמעלה לדיון את ענין הלימודים וההשכלה, אבל כרגיל אינך מבין.
ספר לנו מה כבר למדת? הרי לא למדת בתיכון, חזרת בתשובה רק לפני שנים ספורות ואתה עובד. מה שאומר שאתה לומד בקושי שעות בודדות בשבוע בערב כשאתה עייף מאיזה רב סוג ד' שתקעו אותו עם חוזרים בתשובה שלא סיימו תיכון.
סביר להניח שעוד לא נולדת כשכבר קראתי כתב רש"י ולמדתי משניות. אתה לא מבין כלום גם ביהדות, כל מה שאתה מביא פה זה את הסיפורים הדביליים שמעבירים איתם את הזמן בין מנחה לערבית.
את מיטב שנותיי ביליתי כשאני קבור בלימודים של תואר כפול (42 שעות בשבוע בכיתה + פתרון עשרות תרגילים בשבוע בבית + עבודה לפרנסה בשישי ושבת) כשבקושי יש לי זמן לישון ולאכול, אין לך מה ללמד אותי על התרחקות מהנאות העולם. אני מבין טוב מאד כל מה שאתה מבין, אין לך שום יתרון בהבנה.
אם אתה צריך פורום חילוני בשביל להרגיש חכם גדול שיודע דברים שאחרים לא, זה רק מראה כמה מצבך קשה.
תפנים- בתחום הידע וההבנה אם אתה רוצה להרגיש שמצבך טוב אתה צריך להסתובב עם ילדים בכתה אלף שעוד מתקשים בקריאה. בכל מקום אחר אין לך מה למכור.
ובכל פעם שתתנשא ותשלח אנשים ללמוד אני אהפוך ל"לא נחמד" כלפיך. אני את חיי הקדשתי ללימודים, תפסיק לעצבן עם המנטרה המחורבנת הזו.
כמובן שסיימתי תיכון ויש לי בגרות(זה קנה מידה למשהו?)
אמרתי לך כבר שאם למדת כל כך הרבה ועדיין נשארת עם נפש בהמית חזקה אז לא עשית כלום.
אני לא בא לפאר את עצמי בכלום זה גם לא מעניין אותי.
וכמובן שאני יציע לאנשים ללכת ללמוד תורה אך לא מתוך התנשאות הרי גם לי יש עוד הרבה מה ללמוד בתורה
אלא מתוך כוונה טובה שיש איזה חוסר ידע של אנשים(במיוחד מהסוג שלך) של מה זה תורה ואיך היא יכולה להשפיע עליהם לטובה.
אין לי צורך גם להרגיש חכם גדול ואני לא צריך פורם לא דתי בשביל זה.
אני מנהל דו שיח עם האנשים פה ומביע את דעתי בעמדת התורה וקדושה וזה הכל.
זה שאתה חושב שאם למדת כמה תחומים זניחים או לא זניחים זה אומר שאתה מבין גדול במציאות העולם אז יש לך טעות גדולה.
את מה שאנחנו אמורים להבין בעולם הזה לא מקבלים מלימודי חול.