תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 20:32

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חדשות הפועל יום שלישי 21/5/13-מידע
הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 00:45 
סמל אישי של המשתמש
״מעריב״

"השילוב ביני ובין הפועל ת"א אמור לייצר מטרות גבוהות"
רן בן שמעון חתם אתמול לשנתיים בחודורוב, ולא מפחד ממאבק מול מכבי ת"א: "לא תהיה לי בעיה לדבר על אליפות אם הדברים יסתדרו לי, ואבנה את הקבוצה כמו שאני מקווה" \ בתוכנית החימוש: אלכס דה סילבה ובריאן גרזיצ'יץ'

יניב טוכמן

רן בן שמעון חתם אתמול לשנתיים בהפועל ת"א. הוא ירוויח
‭ כ250-‬ אלף דולר נטו בכל עונה. הפועל תשלם למעשה חמישה מיליון שקל בעונה הבאה לצוות המקצועי, מאחר שגם לניצן שירזי וליוסי אבוקסיס יש חוזים.
"הפועל הציעה לי לבוא וראיתי בזה אתגר גדול‭,"‬ סיפר אתמול בן שמעון. "ראיתי גם קשיים, אבל גם הרבה דברים טובים. אני בוחר לראות את הצדדים הטובים ולכן הולך לאתגר הזה‭."‬
לעגו להפועל על הסחבת במו"מ, על כך שהיא מחכה לך הרבה זמן.
"אתם בונים תיאוריות על תיאוריות על בסיס הנחה מוטעית לחלוטין. התקשורת ממציאה, קובעת, מפרסמת ומפרשנת ואחרי זה מבקשת תגובה. המו"מ עם הפועל בכלל לא היה ארוך. היו דיבורים שהפועל מעוניינת, אבל היחסים שלי עם הפועל היו רק בשבועיים האחרונים. המו"מ היה קצר וענייני. לא שמתי את הפועל על קו הטלפון ואמרתי להם לחכות כי אני רוצה לבדוק עוד הצעות‭."‬
אז פרדי דוד לא צריך להיעלב? הוא עבד חודשיים כשמאחורי גבו דיברו עליך.
"אני לא יודע מה פרדי חושב ואני רוצה לשמור על קולגיאליות ועל חברות נאותה. הוא עשה עבודה טובה ואני מאחל לו את כל ההצלחה. לי אין אחריות על דברים שנאמרו כאן. היו לי מטרות בלרנקה ורציתי להיות נאמן עד הסוף אליהם, וזו האמת היחידה‭."‬
לקחת אליפות עם קרית שמונה, אבל אותי דווקא יותר הרשים מה שעשית בלרנקה.
"נפרדתי מלרנקה בדמעות. שחקנים, אנשי צוות, מינהלה. ראיתי גם שהיה להם מאוד קשה. התחברתי אליהם ועשינו עונה מדהימה. פספסנו את הכרטיס לאירופה בנקודה או שתיים, אבל זה היה בשליש תקציב מהקבוצות שהתחרו איתנו. יצרנו גאווה של מועדון שאני חושב שלא היתה לפניי‭."‬ הציפיות ממך בהפועל בשמים.
"אין לי שליטה על זה. אני חי עם רמת ציפיות גבוהה כבר תקופה ארוכה. האתגר בקרית שמונה היה עצום וכך גם בלרנקה, וגם האתגר בהפועל ת"א עצום‭."‬ הפועל יכולה להתקרב למכבי ת"א?
"אם הייתי נופל לתבניות, יכול להיות שלא הייתי זוכה בתארים בעבר. תשאיר 5 אחוז ספק בהערכה הזו שלך‭."‬ נוח להיות אנדרדוג?
"הפועל ת"א לא יכולה להיות אנדרדוג, ולא תהיה אנדרדוג‭."‬ בקבוצה גדולה בארץ עוד לא הצלחת.
"התזה שלי בחיים היא שאני לא שם על עצמי כזה משקל על הכתפיים. אני מאה אחוז מחויב, לא מפחד משום דבר. גם אם אכשל בהפועל ת"א או בעתיד במועדון גדול אחר, אמשיך לנסות‭."‬ הפיטורים ממכבי ת"א עוד מלווים אותך?
"כרגע לא כי בשנים האחרונות אני חווה הצלחות. ההתקדמות שלי כאדם תגרום לי לחיות ולהתייחס לדברים אחרת מאיך שהתייחסתי אליהם בעבר‭."‬ זה היה בלתי נמנע לחזור לארץ?
"כן. המשפחה קיימת אצלי במקום הראשון. ויתרתי על הצעות טובות מהפועל ת"א, כלכלית ומקצועית, כדי לחזור לארץ ולהיות עם המשפחה, ולקחת את האתגר בהפועל‭."‬
זה נראה כאב ראש גדול לארגן את הפועל לעונה הבאה.
"כאב ראש היה לי גם אם הייתי עכשיו בקבוצה אלופה שצריכה להגיע לליגת האלופות. אני רואה את האתגר בהפועל כאתגר הגיוני ולא כאתגר חלומי. אפשר לעמוד בו‭."‬ יש עשרה שחקנים חדשים שצריך לצרף.
"שחקני כדורגל צריכים להיות אחראים למה שהם מוציאים מעצמם. יש מעשים ויש תוצאה. יש שחקנים שלא ימשיכו בגלל שהנתינה שלהם לא היתה מספקת‭."‬ אתה מרוצה מתקציב הרכש?
"אף פעם לא. גם כמאמן צ'לסי הייתי רוצה יותר. יש משהו מאוד מספק בלעבוד עם תקציב הגיוני ולהגיע להישגים. צריך להסתדר עם מה שיש, אבל אני מקווה שהתקציב יגדל‭."‬ התקציב תלוי בליגת אירופה?
"כן, אבל אני מקווה שהוא עוד יגדל קודם, כדי שנוכל להגיע בצורה נוחה יותר לליגת אירופה‭."‬ היו לך בעבר סנטימנטים להפועל?
"אחד הפרמטרים הגדולים שלי להצלחה זו היכולת ליצור זהות בכל מקום אליו אני מגיע. עם לרנקה הייתי מזוהה טוטאלית. הייתי מעודד במשחקי הכדורסל של הגברים שלהם והולך למשחקי הכדורעף של הנשים שלהם‭."‬
היריבות עם מכבי ת"א תתמתן בגלל יחסיך עם קרויף?
"אי אפשר לשנות את היריבות בין המועדונים. יחסיי עם קרויף מצוינים, אבל זה לא יוריד באחוז את הרצון שלי לנצח אותו‭."‬
המודל של מכבי, עם מנהל מקצועי, זה משהו שבחנתם בהפועל?
"בלרנקה עבדתי עם קווין הופלנד כמנהל מקצועי והסתדרתי איתו מצוין. הנוסחה הזו מוצלחת כשהיא מצליחה ולא מוצלחת כשהיא לא מצליחה. ליורדי תרומה גדולה להצלחה של מכבי, אבל לא בכל מקום זה מתאים‭."‬
המטרה היא אליפות כבר בעונה הבאה?
"אני לא יכול לדבר על מטרות לפני שאני יודע איך הפועל תיראה בעוד חודש. לא תהיה לי בעיה לדבר על אליפות אם הדברים יסתדרו לי, ואבנה את הקבוצה כמו שאני מקווה. השילוב של הפועל ת"א כמועדון גדול איתי כמאמן תחרותי, אמור לייצר מטרות גבוהות‭."‬
אתה מרגיש נוח לקחת שחקנים מקרית שמונה?
"עברה שנה מאז האליפות ולא הייתי כאן. היום השוק הוא חופשי. מבחינתי מי שמסיים חוזה, או שאפשר לרכוש אותו, הוא לגיטימי, כולל מקרית שמונה. רק שהכל יהיה בצורה ג'נטלמנית‭."‬
איזי שירצקי צלצל לברך?
"אל תיכנס למקומות האלה. אני רוצה לשמור את הזיכרונות שלי כיפיים וטובים‭."‬ גם אלעד גבאי בתוכניות
בן שמעון מעוניין לצרף את הקשר הברזילאי אלכס דה סילבה, ששיחק אצלו בעונה שעברה בלרנקה. גם בריאן גרזיצ'יץ' ואלעד גבאי מקרית שמונה חזק ברשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חדשות הפועל יום שלישי 21/5/13-מידע
הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 01:00 
סמל אישי של המשתמש
״ישראל היום״

ובא להפועל גואל?
רן בן שמעון עזב את לרנקה, חתם לשנתיים בהפועל ת"א ויהיה אחראי גם על מחלקת הנוער דומב וזלצר עשויים לעזוב הקפטן שי אבוטבול הגיש תביעה נגד המועדון

אביתר לנג וליאב נחמני

סאגה בת שבועיים באה אתמול
לסיומה, אחרי שרן בן שמעון חתם כמאמנה הבא של הפועל ת"א. בן שמעון הגיע אתמול למשרדו של היועץ המשפטי של המועדון, עמית פינס, וחתם על חוזהו לשנתיים הבאות, שמוערך ‭ 2.1-ב‬ מיליון שקלים.
במסגרת החוזה יהיה המאמן החדש אחראי לכל הצד המקצועי במועדון, החל במחלקת הנוער וכלה בקבוצה הבוגרת. הצוות המקצועי שאמור להגיע עם בן שמעון יכלול את עוזר המאמן איתי מרדכי ואת מאמן הכושר רון ציבלין, שעבד כבר במועדון וחוזר אליו אחרי שנתיים.
אגב, בהמשך לדרישת הפיצוי של אא"ק לרקנה, קבוצתו הקפריסאית של בן שמעון, מהפועל ת"א על שחרורו של המאמן, חתם אתמול בן שמעון על הצהרה כי הוא פנוי וכי הוא אינו קשור בחוזה במועדון אחר. ההצהרה הזו למעשה העבירה אליו את האחריות, במקרה שבלרנקה יממשו את איומם לפנות למוסדות אופ"א בנושא.
שחקנים בכירים מאוד במועדון לוחצים על הנהלת הקבוצה ועל בן שמעון להחליף את מנהל הקבוצה, מורדי דדון, שלטענתם היחסים עימו אינם תקינים. גם המנהל המקצועי של מחלקת הנוער, זאב זלצר, עשוי לעזוב את תפקידו ושלום תקווה הוא המועמד המוביל לאיוש התפקיד. אסי דומב, ששימש עוזרם של יוסי אבוקסיס ופרדי דוד, יעבור לקבוצת הנוער של המועדון, אך בסביבתו טענו כי לא בטוח שיסכים למהלך וכי הוא עלול לעזוב.
כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום‭,"‬ הפועל ת"א במשא ומתן מתקדם עם הקשר הברזילאי אלכס דה סילבה, ובמהלך היומיים הקרובים הדבר עשוי לקבל תאוצה. המאמן הבהיר להנהלה כי הוא מעוניין מאוד בשחקנו מהעונה האחרונה בלרנקה.
בנושא אחר, קפטן הפועל ת"א שי אבוטבול הגיש אתמול את תביעתו נגד המועדון על סך 700 אלף שקלים, בעניין כספים שמגיעים לו מתקופת אלי טביב ואשר אותם אמורה הנהלת הפועל להעביר לידיו של אבוטבול ולהתקזז מול הבעלים לשעבר, אך מסרבת לעשות כך.
בסביבתו של הקפטן אמרו אתמול: "דווקא בתקופה שבה שי עשה הכל לחזור מפציעה ושיחק עם כאבים כדי שהקבוצה לא תתרסק, בהנהלה התעלמו ממנו לחלוטין בצורה לא ראויה. זאת לא התנהגות ראויה, בלשון המעטה‭." ‬
שחרור המוני במכבי חיפה
מאמן מכבי חיפה, אריק בנאדו, לא מבזבז זמן בהכנות לעונה הבאה וכבר אתמול שיחרר את המגן אוראל דגני, את הקשר דלה ימפולסקי ואת החלוץ וויאם עמאשה. בקרוב יקבלו הודעת שחרור שחקנים נוספים, ובהם המגן עודד אלקיים והקשר תמיר כהן. חוזי השחקנים ששוחררו אינם אמורים להיפגע, ויכובדו על ידי המועדון אם לא יימצאו קבוצות שיקלטו אותם.
לגבי עמאשה לא אמורה להיות בעיה, ואתמול עלתה אפשרות שהחלוץ יחזור לעירוני קריית שמונה, ובתמורה תקבל חיפה את המגן אלעד גבאי. בשיחות בין שני המועדונים עלתה גם אפשרות צירופו של החלוץ שמעון אבוחצירה. סוכנו של עמאשה, אבי נמני, יחפש עבורו קבוצות באירופה ורק לאחר מכן יחזור לאפשרות של ליגת העל.
בשלב זה השם החם ברשימת הקניות של בנאדו הוא איתי שכטר. מקורבים לשחקן אמרו אתמול כי הסיכוי שיחזור לקייזרסלאוטרן קלוש וכי יש סיכוי סביר שיחתום בשורות הירוקים, למרות שגם מכבי ת"א עדיין נמצאת בתמונה.

על פי השער
אסף שלונסקי

תקווה לאוהדים

חמישה מאמנים בלבד הצליחו באמת בהפועל ת"א ‭ 40-ב‬ השנים האחרונות ואלה שמות: דוביד שווייצר, יצחק שניאור, אלי כהן, דרור קשטן ואלי גוטמן. המשותף לכולם - פיגורות. כולם הגיעו להפועל כמאמנים בכירים וכולם עשו דברים עוד לפני כן. בהפועל הם הגיעו לשיא הקריירה, אבל קורות החיים שלהם מלאים גם בהצלחות אחרות.
הרבה יותר מחמישה מאמנים נכשלו בהפועל ת"א ‭ 40-ב‬ השנים האחרונות, או שהצליחו פחות. המשותף לכולם: הם לא היו פיגורות וכמעט לא היו להם קבלות אמיתיות לפני ההגעה לתפקיד.
במובן הזה רן בן שמעון הוא לא הימור. אין כיום בשוק הישראלי מאמן אחר שמסוגל להפוך את הפועל לקבוצת צמרת לגיטימית ולהחזיר את החשק שאבד לאוהדים בחודשים האחרונים. אבל כמו תמיד בהפועל, יש מילכוד. כי בן שמעון, כמו חמש הפיגורות שהצליחו לפניו, לא יכול להיות רק מאמן. גוטמן וקשטן שרדו הנהלות לא יציבות, שווייצר את הבלאגן בבית ברנר. כולם היו הרבה יותר ממאמנים. הם היו המערכת והפנים של הפועל וכך צריך להתנהל גם בן שמעון.
נכון לעכשיו כולם מעריכים את המאמן החדש ומבינים שיותר מכל, הפועל זקוקה לדמות מקצועית סמכותית, מנהיגה, שלא רק תאמן, אלא תנהל את המערכת. בן שמעון יגלה בשבועות הקרובים שהפועל ת"א אינה קריית שמונה. שם הוא אולי התמודד עם בעלים קפריזי, אבל לא הרבה מעבר לכך. בחודורוב הלחץ גדול, ולמרות התקציב הרזה, בוודאי לעומת היריבה הצהובה, הציפיות גבוהות, בעיקר אצל האוהדים.
אז מה עושים? מתכוננים ועובדים. אנחנו בסך הכל באמצע מאי, ובתקופה הזו בעונה שעברה עוד לא התחיל בכלל המו"מ עם אלי טביב. לבן שמעון יש עכשיו שלושה חודשים, והוא ייאלץ לראות קלטות, לדבר עם שחקנים, לשכנע סוכנים ולפעמים גם להרגיע אוהדים. כי מהיום, הפועל ת"א היא בן שמעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 03:49 
סמל אישי של המשתמש
ידיעות אחרונות
המטרה: למכור את דמארי ב-8 מיליון שקל
נדב צנציפר

הפעולה הראשונה שביצע רן בן-שמעון הייתה פנייה לאיתי שכטר שנחת אתמול בארץ. שכטר שסיים את עונת ההשאלה בסוונזי, מחזיק בחוזה לעונה הבאה בקייזרסלאוטרן שתתמודד בחמישי הקרוב במשחק פלייאוף העלייה לבונדסליגה מול הופנהיים. עלייה של קבוצתו לליגה הבכירה, תניב שחרור כמעט ודאי בשל העלות הגבוהה של שכטר. הפועל עשויה לפתוח במו"מ עם קייזרסלאוטרן, כשגם מכבי חיפה ומכבי ת"א בתמונה. בשיחות עם אוהדי הקבצה, אמר שכטר: "העדיפות הראשונה שלי היא הפועל ת"א". כפי שפורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות", אחרי שראפיד וינה ונירנברג סיכמו על השאלתו של אלמוג כהן, המריא אמש קשרה של הפועל ת"א להתרשמות באוסטריה.

בן-שמעון מתכוון לבצע ניקוי אורוות של ממש בוולפסון. לפחות תריסר שחקנים לא ממשיכים בקבוצה בעונה הבאה, בין היתר מדובר בכל החמשת הזרים, אליהם יצטרפו: אלמוג כהן, טוטו תמוז, וואליד באדיר שפרש, נאיל חוטבה וניר נחום. את עומר דמארי, שמחזיק במספר הצעות מספרד, מקווים למכור בשמונה מיליון שקל. הגעתו של בן-שמעון שאימן את אלרואי כהן בקריית-שמונה, משפרת את סיכויי ההישארות של הקשר, אבל רק במידה ויקצץ משמעותית משכרו. סלים טועמה, שי אבוטבול, טל בן-חיים, וייתכן כי גם רועי גורדנה ושמעון הרוש צפויים להמשיך, לצד גילי ורמוט, בעל השכר הגבוה במועדון, שהיה מושבת כמעט לאורך העונה כולה ואמור להיות אחד משחקני המפתח. בוריס קליימן, שוער הנבחרת הצעירה, צפוי להיות השוער הראשון.

בן-שמעון יצטרך לצרף מספר רב של שחקנים במהלך הפגרה הקצרה, מאחר והפועל חוזרת לאימונים מוקדם מהרגיל כדי להיות מוכנה לסיבוב המוקדמות השני של הליגה האירופית שייפתח באמצע חודש יולי. מלבד שכטר, בן-שמעון שוחח גם עם בריאן גרזיצ'יץ' וסיכם עימו עקרונית את תנאיו.

בן-שמעון יגבש ביומיים הקרובים את הצוות המקצועי שלצידו. ההתלבטות היא בין איתי מרדכי לאסי דומב כעוזרים, כשהמאמן נתן אור ירוק גם לצירופו של אופיר חיים לצוות המקצועי. מאמן הכושר יהיה אחד מהשניים, רון ציבלין או ערן שאדו, ומאמן השוערים יהיה יום-טוב טליאס או פיני אברהם.

שי אבוטבול הגיש אתמול תביעה נוספת בסך 350 אלף שקל באמצעות עו"ד רז בן-דור נגד המועדון, על כך שלא קיים את פסק הבורר בעניינו. תגובת הפועל ת"א: "לא הגיעה אלינו תביעה שכזו. בכל מקרה, מדובר בעוד תביעה מיני רבות כנגד הפועל בזמן ניהולו של טביב, שמצטברות יחדיו למיליוני שקלים. אנו מצפים מטביב שיעמוד בהתחייבויותיו".

יש גם ראיון עם בן-שמעון, הוא אומר את אותם דברים שאמר בשאר הראיונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 05:04 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
בן שמעון מתחיל לעבוד: אין בלמים, גרזיץ' בדרך
ביום שאחרי החתמת המאמן, תמונת המצב בהפועל ת"א לא מעודדת מדי. כל הזרים יעזבו, ההגנה תיבנה מחדש, רצון למכור את דמארי ומה עם מנגה וזגורי?

מאת שירי אלג'ם 21/05/2013 10:15

http://one.co.il/Article/217316.html

ציטוט:
לאחר מינויו הרשמי של רן בן שמעון כמאמן הפועל תל אביב, במועדון האדום רוצים להתחיל לעבוד ולהכין את הקבוצה לעונה הבאה. מזה תקופה ארוכה מדברים בחודורוב על מתיחת פנים רצינית בסגל השחקנים, כשגם המאמן החדש טען עם חתימתו כי "יש לי הרבה עבודה", ובמועדון הבהירו כי "כל עמדה בקבוצה מועמדת לחיזוק".

אין ספק כי לא מעט שחקנים ישתחררו ומספר לא מבוטל של שחקנים יצטרפו. השוער אפולה אדל וטוטו תמוז מסיימים חוזה ולא ימשיכו באדום (אדל חוזר לצרפת ותמוז רוצה לצאת לאירופה), כמו גם כל הזרים (ג'ון פנטסיל, טיאגו קוסטה, סאבו פאביצ'ביץ', דוד רוצ'לה, אריק דג'מבה דג'מבה) שלא צפויים להישאר.

משמעות הדבר היא כי בן שמעון יצטרך בראש ובראשונה לאייש את חוליית ההגנה. בעמדת המגן הימני מי שנותר הוא נאאל חוטבא, שאומנם מחזיק בחוזה לעונה הבאה, אך במועדון לא בונים עליו להיות שחקן הרכב. לגבי הבלמים, בן שמעון למעשה מגיע לסגל ללא בלמים, שכן וואליד באדיר פרש ממשחק פעיל, רו'צלה ופאביצ'יץ' לא צפויים להמשיך, בן יוסף מזה חצי שנה אינו נחשב לחלק מהסגל ומור שושן לא מחזיק בחוזה בעונה הבאה, אך ייתכן מאוד כי ימשיך.

בהתייחס לעמדת המגן השמאלי, אלירן דנין סיים את חוזהו ולא ברור אם ימשיך, מה שמשאיר את יגאל אנטבי ושמעון הרוש היחידים בעמדה זו, וייתכן מאוד כי המאמן החדש ירצה חיזוק בעמדה זו.

בחולייה האמצעית התמונה קצת יותר ברורה. גילי ורמוט, שי אבוטבול, רועי גורדנה וסלים טועמה מחזיקים בחוזה לעונה הבאה וצפויים להמשיך, כשהמועדון גם צפוי לממש את האופציה על הקשר חנן ממן ולרכוש אותו מהפועל חיפה בכ-600 אלף שקלים. ניר נחום, המחזיק בחוזה לעונה נוספת, מתנדנד ולא ברור אם ימשיך.

נראה כי השאלה המעניינת יותר היא עתידו של אלמוג כהן, שמסיים חוזה בהפועל ואמור לחזור אוטומטית לנירנברג הגרמנית. לא מן הנמנע כי כהן ימשיך בסופו של דבר במועדון, היות ופרט לתרומתו על כר הדשא הוא נחשב כשחקן דומיננטי בחדר ההלבשה. סימן שאלה נוסף מרחף מעל אלרואי כהן, שאומנם לא שותף בתקופה האחרונה אך בן שמעון מעריך אותו, עוד מימיו בק"ש.

עמדה נוספת לה יצטרך בן שמעון להקדיש תשומת לב מירבית היא החלוצים. כפי שכבר פורסם ב-ONE, במועדון שואפים למכור לקבוצה באירופה את עומר דמארי על מנת להכניס סכום כסף לא מבוטל לקופת המועדון. טל בן חיים צפוי להישאר, אלא אם תגיע הצעה אטרקטיבית מחו"ל.

ומה לגבי עמדת השוער? באופן טבעי, בעקבות עזיבתו של אדל, בוריס קליימן, שהאריך את חוזהו במועדון מיועד לקבל את חולצת השוער הראשון, אך כמובן שהדברים תלויים בבן שמעון, שעשוי בסופו של דבר להביא שוער שיתמודד מול קליימן על המקום בהרכב.

בתוך כך, השם החם ביותר שצפוי להצטרף להפועל המתחדשת הוא בראיין גרזיץ', ששיחק תחת רן בן שמעון בק"ש וצפוי להתאחד עם המאמן באדום, במיוחד לאחר שהקבוצה הצפונית החתימה את וובה בראון מהפועל ר"ג. שחקן נוסף שעשוי להצטרף הוא ישראל זגורי. שחקן הנבחרת הצעירה נתן עונה טובה מאוד בהפועל ר"ג, אך העובדה שהקבוצה ירדה ליגה עשויה לגרום לכך שהוא יעזוב, כשמספר קבוצות נמצאות במירוץ אחריו.

בנוסף, כפי שכבר פורסם ב-ONE, האוהדים לוחצים לצרף את איתי שכטר שזכה עם הקבוצה בדאבל ב-09/10 ועשוי להיות מחליף אידיאלי למשבצת שיפנה טוטו תמוז. חלוץ נוסף שקיימת אפשרות שיצטרף הוא דוד מנגה מהפועל ר"ג, שבדיוק כמו זגורי, לא ימשיך בקבוצה שירדה ללאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
http://sports.walla.co.il/?w=/156/2643867
ציטוט:

מספיק להיות נחמד: על נחיתת רן בן שמעון בהפועל תל אביב
מאת: אורן יוסיפוביץ, מערכת וואלה! ספורט
יום שלישי, 21 במאי 2013, 13:50
קשטן, גוטמן ואלי כהן הוכיחו שרק מאמנים חזקים וקשוחים יכולים להצליח בהפועל תל אביב. רן בן שמעון יכול לעצור את השכונה בקבוצה, והצעד הראשון יהיה לטפל במוקשים טועמה ואבוטבול. אורן יוסיפוביץ מציע למאמן: תשקם את אלרואי כהן וממן, טפל בכושר, ובקיצור, קח פיקוד
תגיות: רן בן שמעון,הפועל תל אביב

זה נראה כל כך מוזר, אבל בהפועל תל אביב סוף סוף קיבלו את ההחלטה הברורה, הצפויה והמצוינת. ועוד בסוף מאי. אין לקחת את זה כמובן מאליו. לא ברור כיצד שכנע חיים רמון את רן בן שמעון לקבל את התפקיד, לא ברור איזה ספרים הראה לו ואילו הבטחות הבטיח ולא ברור מאיפה הכסף. אבל מה שברור – על החתמת רב"ש חובה לפרגן. מדובר בשיחוק ענק של חיים רמון, שחוטף ויחטוף המון ביקורת, בצדק, אבל הפעם צריך להחמיא לו, ובצדק.

זה מאוד פשוט.

השכונתיות המתמשכת בהפועל הוכיחה שרק מאמנים חזקים יכולים להצליח במועדון הזה. ב-20 השנים האחרונות רק שלושה מאמנים שייטו מעל לגובה השלולית. דרור קשטן, אלי גוטמן ואלי כהן. שני דאבלים ועונת שרוכים. המשותף לשלושה ברור. מדובר באנשים חזקים, ששולטים ביד רמה בקבוצה שלהם ומנחילים משמעת בלתי מתפשרת. לפי הקריירה הקצרה והמוצלחת של רב"ש, הוא בהחלט יכול להפוך לחבר במועדון האקסקלוסיבי הזה.

"הפועל תל אביב צריכה שינוי. נקודה" (רב"ש, 20.5.2013)

בן שמעון יודע. הפועל חייבת שינוי עצום. מצב הסגל איום ונורא, אבל השינוי העמוק חייב לבוא בהתנהלות. יותר מדי בכירים, יותר מדי מקורבים, יותר מדי שכונה. ערן זהבי מקבל הצעות בוואטסאפ, ואלמוג כהן מוחתם על ידי נציגים של נציגים של. רב"ש צריך לשלוט בקבוצה שלו בכוח, ולא רק בשחקנים. הוא צריך לאמץ את האוהדים שרוצים לעזור ולתרום - כנראה שבלעדיהם לא תהיה הפועל תל אביב. אבל הוא צריך לשמור על הסדר. אם אין ג'נרל מנג'ר מעליו, הוא הג'נרל מנג'ר. הוא מחליט מי בא ואיך, הוא מחליט מי נוכח באימונים ומי לא, מי על הספסל ומי ביציע. הכול. הכול עובר דרכו. מקצועיות, התנהלות, שיווק, תקשורת. הוא הבוס.

אין לבוא בתלונות לניצן שירזי, יוסי אבוקסיס ופרדי דוד, על כך שבתקופתם שרר כאוס. שלושתם הוגדרו כמאמנים זמניים או מאולצים, וכך התייחסו אליהם. בן שמעון מגיע על תקן בעל הבית החדש, והוא צריך להתנהג ככזה. והוא כזה. בקרית שמונה מספרים על מאמן שקודם כל דואג לחדר הלבשה הרמוני, מחונך ומאוחד. הגיבוש לא פחות חשוב לו מהטקטיקה. הוא רוצה קבוצה מסודרת ונקייה. כדי לעשות זאת גם בהפועל, יש אורווה שצריך לנקות. אבל הוא ינקה.

"אעשה עבודת שטח עמוקה, וכשנגלה את הבעיות נדע להתמודד"

כשמפקד בכיר נכנס ליחידה חדשה בצבא, הוא עושה שני דברים: מחפש את נקודות החולשה, ומסיר את המוקשים. גם את המוקשים אפשר להסיר בשתי דרכים – בפיצוץ, או בהזזה מבוקרת. בהפועל תל אביב של העונה, אותם מוקשים היו שי אבוטבול וסלים טועמה. לא מדובר בשחקנים עם בעיות התנהגות מרובות, וכן מדובר בשניים שהפועל תל אביב חשובה להם, כנראה יותר מכולם, ובשניים שיש להם המון ברגליים והמון בניסיון. הבעיה - הם נהיו גדולים מדי.

טועמה ואבוטבול חזקים מול הקהל וחזקים מול ההנהלה ועקב כך חזקים מול המאמן. "באמצע האימון יוסי היה מחבק את סלים", אומר שחקן בהפועל. "היו שחקנים שהשתגעו מזה. לא הבינו אם זה מאמן או חבר. הזרים לא סבלו את זה". לפי גורמים, אחת הסיבות שהגעת ערן זהבי טורפדה היתה קשורה לעובדה שהוא ואבוטבול וטועמה לא מדברים.

רב"ש, שוב, לפי הקבוצות בהן אימן, יטפל בנושא. בקרית שמונה הוא היה גוער בסאלח חסארמה יותר מכולם, למרות ובגלל הוותק. רב"ש תמיד שם את עצמו כשחקן הכי בכיר במועדון, ואם יעשה את זה גם בהפועל, יצליח. לשם כך הוא צריך להנהיג את היחס הזה אל טועמה ואבוטבול כבר מהפתיחה. להבהיר להם שהם שניים מסגל, ולא יותר. בכבוד, אבל בתקיפות. החלטה מעניינת ראשונה תהיה למי להעניק את סרט הקפטן. וואליד באדיר פרש, והמועמדים הם מן הסתם אבוטבול וגילי ורמוט. הענקת הסרט לאבוטבול תסמן את הפשרה של רב"ש, את הגישה העדינה בסילוק המוקש; הענקת הסרט לורמוט תסמן מעבר טוטאלי להפועל חדשה, אבל עשויה גם לגרום לפיצוץ.

בן שמעון עשוי ללכת בין הטיפות. לתת לאבוטבול את ההנהגה החברותית אבל להזיז אותו מקצועית. בעונת הדאבל, בעיקר בגלל פציעה, אבוטבול פתח רק בשני משחקי ליגה; טועמה לא היה במועדון בכלל. עוגנים מקצועיים הם בטוח לא, למרות שכשחקני סגל יש לכל אחד מהם מה לתרום.

"הגעתי עם רמון להמון הסכמות. נבנה את הקבוצה הכי טובה שאפשר"

רב"ש כבר לקח את האליפות הכי צנועה במילניום הנוכחי, והוא יצטרך להוכיח שהוא יכול לעשות זאת שוב. זה יתחיל בסילוק מאסיבי. רוצ'לה, דג'מבה דג'מבה, דנין, פאביצ'ביץ', אנטבי, נחום, קוסטה, הרוש, חוטבא. כל אלו לא נמצאים כרגע ברמה של קבוצת צמרת בליגת העל, ולא צריך להיות גאון גדול כדי להמר שרב"ש לא יזדקק לשירותם.

לגבי הרכש, המאמן חייב לבוא עם דרישות. להיות מוביל ולא מובל. המאמנים האחרונים של הפועל קיבלו שחקנים ובנו לפיהם שיטה – שהשתנתה גם מדי שבוע. לא עוד. רב"ש צריך להמשיך את השיטה שלו, ולפיה להביא שחקנים.

בעמדת השוער האדומים מסודרים. בהגנה – קטסטרופה. אף שחקן הגנה שסיים את העונה לא ראוי לשחק בהרכב הראשון בעונה הבאה, ובן שמעון יצטרך להביא חוליה בילט אין. אלעד גבאי, לפי הדיווחים, מעדיף את הפועל על מכבי חיפה. את שלושת החברים האחרים רב"ש יצטרך למצוא במקומות אחרים. בהנחה שאיזי שרצקי, שיאבד בקיץ גם את גבאי, חרסיסיץ' (להפועל) ואבוחצירא, לא ירצה לאבד גם את צדק, האדומים יצטרכו לבחור בין הימור על עמרי בן הרוש לבין שיבוץ זרים בעמדות הללו.

כמובן שגם הקישור צריך חיזוק, בעיקר בצד הדפנסיבי (חרסיסיץ'), אבל כבר קראנו שרב"ש ירצה לחזק עוד, ויסתמך כנראה על המוכר והטוב. אלכס דה סילבה מלרנקה בתוכניות, כשאופציות מעניינות נוספות יכולות להיות ישראל זגורי ואדריאן רוצ'ט.

בהתקפה יהיה קשה לשמור על טב"ח ודמארי וגם לצרף קליבר. אבל לכו תדעו, בסוף גם שכטר יחבור לורמוט. נשמע הזוי (ונראה שלשכטר כבר הוכן שטיח בקרית אליעזר), אבל גם להצליח לצרף את אלמוג כהן בינואר זה הזוי.

"הגעתי כדי לגרום לשינוי, לקדם שחקנים"

כמו שאלי גוטמן עשה לערן זהבי, וכמו שרב"ש עשה בקרית שמונה - כשהתקציב לא גבוה, צריך להפוך אבן ליהלום. אם זה בהחזרת מושאלים ושדרוג מהותי ביכולתם (אטזיאנוב? עבאס? אלקסלסי?), ואם זה בעין טובה לשחקני דרג שני. אבל גם בסגל הנוכחי מסתתרים שני שחקנים שיכולים להפוך ליהלומים.

אלרואי כהן פרח אצל רב"ש בקרית שמונה. בהפועל, כהן ידע מעט מדי רגעי זוהר ולא השתדרג. רב"ש יכול להחיות את האש בקשר המוכשר. לכהן מגיעה עוד הזדמנות. בטח לאחר ההושבה ההזויה שלו ביציע בסוף העונה, שנועדה כדי לחסוך כמה גרושים. הרי ברור היה שכל מאמן שיגיע להפועל, ירצה לפחות לתת לכהן הזדמנות, כך שמחשבה לטווח ארוך לא היתה. במקום לנסות להריץ את כהן בחודשיים האחרונים, בהפועל בחרו לחסוך כ-100 אלף שקל – לפי החוזה שלו, כל נקודת ליגה שווה כ-6,000 שקל. אלא אם הסכום הזה יעזור בהבאת רכש עתידי, מדובר בהחלטה תמוהה שיצרה יותר מינוסים מפלוסים.

חנן ממן התחיל נהדר את העונה, ודעך עם שאר הקבוצה בהמשך. בממן יש המון איכויות, ועם תג המחיר המגוחך שלו מהפועל חיפה, יהיה מופרע שלא לממש את האופציה עליו.

ביחד עם השניים האלה, יש את הברורים מאליהם: ורמוט, טב"ח, דמארי. בקיצור, יש על מה לבנות.

"אני מודע לחשיבות של כסף, אבל יש דברים שאפשר לעשות"

למשל, כושר. מכבי תל אביב טרפה את הליגה בעיקר בגלל מקצוענות וכושר. האימונים של חואן טוריחו, הסשנים המיוחדים לפני המשחקים ומיד לאחריהם. הצהובים דהרו ברמה אחרת, חסרת תחרות. בהפועל, להבדיל, סבלו מכושר נוראי ומכמות פציעות חסרת תקדים. זכורה במיוחד התקופה שבה מספר דו ספרתי של שחקנים נעדר – תשעה בגלל מתיחה באותו שריר. גם פרדי דוד נדהם מכמות הפציעות והמחלות.

מאמן הכושר דרור שמשון הוא מאמן הכושר של הנבחרת, ולא היה מגיע לתפקיד ללא הערכה, אבל בשורה התחתונה – הפועל תל אביב סבלה בתחום הזה, והכישלון הוא שלו, ובגדול. רון ציבלין כנראה יחזור לחודורוב, ובתקופתו היה הרבה יותר טוב. אבל לא יזיק לאדומים, כמערכת, ללמוד ממה שקורה בקרית שלום – אולי אפילו לעבות את צוות הכושר. נחכה לאימוני השחרור אחרי המשחק הראשון במחנה האימון, ונראה.

"הגעתי כדי לבנות מערכת בריאה ותחרותית"

שכרו של בן שמעון מוגדר ונאה, גם תוקף החוזה ידוע (וקצר מדי). האדומים חייבים לתת לבן שמעון לעבוד. שמונה הפסדים רצופים בתחילת העונה, הדחה מהגביע, תבוסה באירופה – לא משנה מה. לעבוד. שהמטרה תהיה קבוצת על ב-2015 או ב-2016, ולא באוגוסט הקרוב. אחרי שלושה מאמנים שונים בחצי שנה, אפשר וצריך לנוח עם החרב.

אין הרבה מאמנים בשוק, ויחסית להתנהלות האבדנית של האדומים בעונות האחרונות, הם זכו בלוטו עם בן שמעון. עכשיו שישמרו עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 17:23 
ההפתעה של בן שמעון: רוברטו קולאוטי מועמד להפועל תל אביב
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 42978.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
http://www.one.co.il/Article/217348.html
בן שמעון: הייתי רוצה לראות את עמאשה בהפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 20:26 
סמל אישי של המשתמש
הנרי הלקבץ מונה למנהל מחלקת הנוער.

http://www.red-fans.com/Article.asp?id=4377

:hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 42985.html
עובר ושב: עונת המלפפונים שוב איתנו. זה הזמן לבדוק את השוק
הפועל תל אביב
בחודורוב עומדים בפני עידן חדש: כמות לא מבוטלת של שחקנים סיימו חוזה ורן בן שמעון אמור להתחיל בבניית סגל בצלמו ובדמותו. חלק מהברגים המרכזיים טרם שוחררו, אך הכיוון כרגע ברור. בשל העובדה שהמאמן החדש רק הצטרף, לעת עתה אין מאגר שמות גדול במיוחד אך צפו למהפכה של ממש.

נפלטו: וואליד באדיר (פרש)

בדרך החוצה: דויד רוצ'לה, טיאגו קוסטה, אלירן דנין, אפולה אדל, ג'ון פנטסיל, יגאל אנטבי, ניר נחום, נאאל חוטבה. אלמוג כהן.

בסימן שאלה: עומר דמארי עשוי להימכר, אך רק לקבוצה אירופית; סוכניו של טוטו תמוז מתעקשים שייצא לאירופה, אם כי ייתכן כי יעבור בסופו של דבר לקבוצה בארץ באם לא תימצא קונה; לסאבו פאביצ'ביץ' ואריק דג'מבה דג'מבה חוזה לעונה הבאה אך מעמדם מעורער.

העמדות הדרושות: שוער, שני מגינים, שני בלמים, קשר אחורי, קשר קדמי, חלוץ

מבוקשים: אלעד גבאי, איתי שכטר, בראיין גרזיצ'יץ', אוראל דגני, שמעון אבוחצירה, רוברטו קולאוטי ועוד זרים חדשים שיגיעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 21:20 
http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/471 ... 1&cat=7101
הפועל ת"א: בן שמעון רוצה את עמאשה
חלוץ מכבי חיפה בעונה האחרונה מעדיף להגיע למתחם חודורוב, אבל במועדון לא מעוניינים לרכוש את כרטיסו. קשר קרית שמונה בריאן גרזיצ'יץ', שנחשב לשחקן חופשי, הודיע: "אני סגור ב-99 אחוז בהפועל". במועדון ינסו למכור כבר בקיץ את כרטיסו של עומר דמארי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2013, 21:42 
http://www.sport-pikama.co.il/Next.asp?ID=6874
''גבאי נתן לבן שמעון את המילה שיילך איתו להפועל''

http://www.red-fans.com/Article.asp?id=4376
בן שמעון יזמן את אנשי המועדון לסבב שיחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: