kobster כתב:
לא בטוח שלמכור את טב"ח ודמארי זה הפתרון הנכון.
אנחנו נקבל חצי מהמכירה של דמארי ורבע מהמכירה של טב"ח, הם יושבים על חוזים לא גבוהים של 160 ו 180 אלף דולר בהתאמה - לא זה מה שיפיל לנו את התקציב.
סתם להשוואה, דמארי מרוויח 50 אלף שקל ברוטו בחודש ו 15,000 שקל פרמיה על ניצחון. אלרואי מרוויח 100 אלף שקל בחודש וכמעט אותה פרמיה על ניצחון. אם משתחררים מהחוזים של טוטו,אדל, אלרואי ואלמוג זה הבדל של משהו כמו 5 מיליון שקל בתקציב שכר השחקנים בהשוואה לעונה הנוכחית. שם נמצא הכסף.
בוריס,גילי,חמ"ן,טב"ח ודמארי צריכים להישאר. עליהם מוסיפים את סלים, שי ושושן להם יש חוזה לשנה הבאה ועוד צעירים כמו שרם, ספורי, פיליפ, אמזלג, ניר לקס, חי חמו ואייזנשטיין.
מה שנשאר זה להביא 4-5 זרים טובים ועוד 3-4 ישראלים שבאמת יוכלו לשדרג אותנו (כחלון,זגורי,בן הרוש וכדומה).
עם ניהול נכון ומאמן מקצועי אפשר לעשות הרבה דברים טובים, גם בתקציב של 30-35 מיליון שקל.
1. הפועל תקבל על דמארי 50% מדמי ההעברה. בהנחה שהשחקן יימכר ב-2 מיליון יורו ומעלה, מדובר בהכנסה של כ-5 מיליוני שקלים לערך. סכום לא מבוטל שמהווה חלק נכבד מסכום הגירעון. אני דווקא מצדד במכירה של עומר, שכן התמורה ממכירתו וכן שחרור שחקנים עם חוזים כבדים (אדל, טוטו ואלרואי) יכולה להספיק כדי לכסות את כל או כמעט כל הגירעון.
כמובן שאם נוסיף לכך שהמחליפים שיבואו במקומם ובמקום שאר השחקנים שצפויים לא להמשיך (לרבות באדיר, אנטבי, דנין ועוד) אמורים להשתכר פחות מהקיים - הרי שהפועל יכולה לקצץ דרסטית בתקציב השחקנים מבלי לפגוע בתקציב ומבלי להשתעבד לגירעון.
2. להביא 4-5 זרים טובים שיתאקלמו בקבוצה ויהוו בה פקטור בלי שנגלה שקנינו חתול בשק - זה ממש לא פשוט. לכן למשל אני לא בטוח שנכון יהיה לוותר כלכך מהר על אריק או סאבו ולהחזיק 5 זרים. הייתי מתחיל עם 4 זרים (סאבו ואריק ואם אפשר מנגה שאנחנו מכירים כבר ומשחק בארץ) ואז נשאר לנו "לא ליפול" עם זר אחד חדש בלבד. את הזר החמישי הייתי שומר כאופציה לחיזוק אפשרי בינואר אם וכאשר, כדי שלא נצטרך להקפיא זר אחר כדי להתחזק ולשלם עוד משכורת מיותרת.
3. לגבי הישראלים - הייתי מאד שמח לרענן את השורות גם בחזית אבוטבול וטועמה.... לגבי אלרואי - יש לו חוזה לעונה הבאה ולכן או שימכרו אותו או (אפילו עדיף) יביאו באמצעותו שחקן טוב תחת חוזה בטרייד כמו שרצו לעשות בינואר האחרון עם גבאי וק"ש.
4. ושוב אנחנו חוזרים לשאלת המאמן כי הוא זה שאמור להביא לך את הזר או שניים החדשים שאסור ליפול איתם והוא זה שצריך לבחור את מי לשחרר ובעיקר את מי להביא - מי מהשחקנים שמסתובבים היום בארץ ייקלט טוב בהפועל ויכול להתפתח לשחקן מוביל וטוב ומי עלול להתגלות כאפיזודה חולפת וכואבת, דוגמת רוזן ואבו-לאבן בעבר. על המאמן תקום ותיפול העונה הבאה.
אגב, למי שכאן רשם שאפשר להתמודד על האליפות עם שינוי כזה או אחר בסגל - קח כוס מים ותירגע. הפועל לא תתמודד בעונה הבאה על האליפות אבל זה לא אמור למנוע ממנה לגבש קבוצה טובה, שתתמודד על אירופה, תציג כדורגל טוב ולא תתבזה בדרבי פעם אחר פעם.