נתחיל בסוגריים מכך שבניגוד לכל מיני חכמולוגים - כל עוד לא ירדנו ליגה, אני עדיין מעדיף פי מיליון את המצב כרגע ואף יותר גרוע מכך מאשר את טביב, ואני מאוד מקווה שאני לא בדעת מיעוט. הבעיה מבחינתי העונה היתה מכתחילה הקונספציה המוטעית, גם מצדנו הקהל, וגם מצד ההנהלה החדשה שנכנעה לנו. הוא הרי הרס אותנו שנה שעברה, ובמקום שנבנה את עצמנו מחדש בתבונה, לאט וביסודיות, כדי לבנות קבוצה ממזרית שהמטרה שלה זה אירופה, אז המגלומניה היא זאת ששיחקה את התפקיד. במקום שנכריז שללא בעל בית אמיתי שישקיע אנחנו מתחילים שוב מלמטה בקטן ומשקיעים את השנה-שנתיים הראשונות בשיקום מחלקות הנוער ובראייה לטווח הארוך כי זאת המציאות עכשיו -אז הפנטזיה והיומרנות הם שדיברו. תיאום הציפיות בדיוק הלך להכין קפה. השפיות יצאה להשתין. ״אנחנו הפועל ת״א, לא אשדוד!! אנחנו מוכרחים להיאבק על כל התארים אחרת זה יהיה כישלון!! איפה הרכש הנוצץ שהם הבטיחו לנו??״ מחזור ראשון, מחצית מאופסת בחוץ נגד הפועל ר״ג, והנה כבר התחלנו עם שריקות הבוז, אוהדים עם זיכרון של נמלה, תאבי בצע, שיכורי הצלחות, מנויים כבר שלוש שנים ולא בשביל זה הם עשו את המנוי לשער 8, מכבי זה פה. ועוד תיקו, ועוד הפסד, והיומרנות והמגלומניה נהפכים לכאוס ניהולי ובלאגן. וכמו מכורים להימורים שמסתבכים וממשיכים עם הכסף שאין להם למרות שכבר איבדו את התחתונים - עוד רכש כושל, ועוד בזבוז כסף, והמצב בעו״ש לא נהיה יותר טוב, ״ותראו את מי מכבי מביאים ואת מי אנחנו, מה נהיה מאתנו??״, והתוכנית עבודה היחידה שנשארה זה לפזול לצד השני של הכביש, לראות מה עושים שם, ובאמת לחשוב שכרגע ניתן לתת לזה פייט וגם לעבוד לפי זה. ובינתיים האוהדים כבר על הגדרות, והקבוצה מקבלת רק יותר בראש שבוע אחר שבוע, והתקשורת חוגגת, והכל מתפרק. ושלא יובן לא נכון, אני מאשים את רמון ואת ההנהלה הכושלת שלו לא פחות ואף יותר מאת עצמנו. אין טענות לגביו שהוא לקח את הקבוצה. בלי שום ציניות, הוא שכב פה על הגדר נטו מציונות של אהבת הפועל ומדאגה למצב, ועושה זאת בזמן שעשירים מופלגים ממנו בקהל נעלמו, ובינינו הוא לא באמת היה צריך את זה מכל הבחינות. אבל בתור המבוגר האחראי הוא זה שהיה צריך מלכתחילה לעצור את השטף ולהכריז ״חבר׳ה, המצב לא פשוט, אך התגייסנו למשימה הקשה הזאת, ולכן נעשה פה את מרב המאמצים בתבונה ובחוכמה, כשהמודל שלנו היא מחלקת הכדורסל״. במקום זאת הם גם נסחפו לתוך המשחק הזה ורק הגבירו את הורטיגו. וכל הזמן הזה אף אחד לא עצר כדי להגיד שהמלך הוא עירום או לפחות כדי לתקוע אצבע בסכר. והעונש של כולנו על חטא היוהרה הזה ייתכן ויהיה עונה נטולת אירופה, כביכול התרסקות תקציבית, אבל בפועל ייתכן וזאת הגאולה שתעצור את הסחרור המסוכן ותביא לקתרזיס סוגר מעגל, וכך הגלגל יחזור לאחור כדי שנקבל הזדמנות להתחיל מחדש בעונה הבאה, והפעם כמו שזה אמור וצריך להיות. ואולי לא.
|