מולי לוי כתב:
מה זה מכבי?מכבי זה כל מה שאני לא יכול להבין.מכבי זה החיים ללא מודעות,החיים ללא שונות,ללא מוזרות,ללא שריטה.החיים כמו שהם אמורים להיות,כמו שתוכננו במקור.החיים מבלי שהתערבה בהם מצוקה בגיל מוקדם,מבלי שהקופסה התעקמה בפס הייצור.החיים כפי שהם נהיים במקומות נורמלים.מכבי זה בוקיות,מכבי זה סוס.
מה זה מכבי?מכבי זה לא אני.זה לא ההתחבטויות,זה לא הפחדים,לא הרגישויות,לא היצירתיות,לא המקוריות,לא כל הדברים שבזכותם יש טעם לחיות.מכבי זה לאכול בלי ההנאה מהאוכל,לשתות בלי להבין את הטעם,מכבי זה לנצח רק לשם הניצחון,מכבי זה רואה חשבון.
מה זה מכבי?מכבי זה אנשים שלא מבינים את ההוא שעומד בצד.מכבי זה מלך הכיתה.מכבי זה חזיר קפיטליסט שמודה בזה.שגאה בזה.שטוען שכל השאר מתחסדים.שבטוח שכולם רוצים אותו הדבר,אבל רק הוא משיג את זה.מכבי זה חליפה ומשקפי שמש.
מה זה מכבי?מכבי זה הילד הבחור.זה שלא חי לעומת מישהו אחר.הוא הראשון והיחיד.מכבי זה שתלטנות,אגרסיביות,ארנותיות,סתמיות.בעיקר סתמיות.מכבי זה שיעור באיך החיים יכולים להיראות בלי אנטיתזה.מכבי זה קיום ללא אבולוציה.מכבי זה גוף שלא מייצר מוטציות.מכבי זה פלסטיק.
מה זה מכבי?מכבי זה לדרוך.גם כשהיריב למטה,לדרוך.כי ככה זה, וזה החוק,וזה הספורט,ואילו החיים,כי ככה כתוב,כי אפשר.מכבי זה חוסר מינון.חוסר מידתיות.מכבי זה קיצוני.מכבי זה הכל או כלום בלי אופציה לכלום.מכבי זה גרגרנות.
מה זה מכבי?מכבי זה ״אברם,זיינתי אותו״(מאיר מליקה לאברם גרנט אחרי שנכנס בברך של רומן פץ).מכבי זה קהל קופץ באקסטזה שדרק שארפ משחיל עוד שלשה בדרך ל32 הפרש על הפועל ג׳לג׳וליה.מכבי זה הכי הרבה אליפויות,הכי הרבה גביעים,הכי הרבה אף פעם לא ירדנו ליגה.מכבי זה הכי.הכי חזיר שאפשר.
מה זה מכבי?מכבי זה קבוצת כדורגל שאני לא אוהב.מכבי זה קבוצת כדורסל שאני לא סובל.מכבי זה דימוי לחוסר יכולת להזדהות.מכבי זה דימוי של איך רוע יכול להתקיים בלי כוונה להיות רע.מכבי זה לא טוב.
מה זה מכבי?מכבי זה פחות או יותר מדינת ישראל.
לא שלי
טקסט גדול, מקפיד לקרוא אותו לפני כל דרבי...