מעריב
"קח את הכפפות, תחליף אותי" סיום המשחק נגד בית"ר, אפולה אדל לבוריס קליימן: "כבר לא אהיה השוער הראשון" \ מה עובר על שוער הפועל ת"א? יניב טוכמן את המשחק של הפועל ת"א בשבוע שעבר מול בית"ר ירושלים אפולה אדל לא ישכח עוד זמן רב. על שער היתרון של חן עזריאל השוער לא יכול היה לעבור לסדר היום. הכדור פגע באריק דג'מבה דג'מבה וניתז לעברו. אדל ניסה להדוף במה שנראה כמו פלופ אחד גדול. בחדר ההלבשה, כשהשחקנים ישבו גמורים לפני המקלחת, אדל נעמד, הסיר את הכפפות מידיו וירה: "זהו, אני נותן לך בוריס את הכפפות שלי. תחליף אותי בשער. אני כבר לא אהיה השוער הראשון." הדברים כוונו לעבר שוער המשנה בוריס קליימן, שעם קשר או בלי יפתח הערב במשחק מול מכבי חיפה. אחרי דבריו הכנים של אדל, ניגש אליו הקפטן וואליד באדיר, חיבק ואמר: "כולנו הפסדנו. אתה לא האשם היחיד כאן ואנחנו אוהבים אותך. הבאת לנו הרבה נקודות." כבר תקופה ארוכה שאדל לא בשיאו. אתמול, באימון המסכם, הוא הבין שיוסי אבוקסיס מעדיף את קליימן, שבשבוע שעבר האריך את חוזהו בשלוש שנים נוספות. אם קליימן יציג הופעה סבירה הערב, הוא יפתח גם במשחק הגביע באמצע השבוע, ואולי ימשיך עד סיום העונה. אדל גם כך אמור לטוס מחרתיים לצרפת כדי לסדר את תעודת התושב שלו. הוא יחזור כעבור 24 שעות ואמור לשבת על הספסל גם בגביע נגד הפועל ב"ש. רק מעטים במועדון יודעים על הבעיה האישית שיש לשוער, ושבעטיה הוא ממריא מדי תקופה מסוימת לשהות לצד רעייתו בצרפת. "הוא בחור נדיר," אמר עליו אתמול שחקן בקבוצה. "שוער מצוין, אבל קודם בחור טוב. איש מיוחד כזה שכנראה עוד כמה חודשים יעזוב." אדל כנראה יסיים את דרכו בהפועל ת"א בסוף העונה בלי שהשאיר חותם, אף שבתקופות מסיימות היו כאלה שטענו כי עלה על וינסנט אניימה האגדי. אבוקסיס יציב הערב בחיפה מערך שונה. "זה שאנחנו משחקים עם שלושה בלמים לא אומר שאנחנו באים להסתגר," אמר המאמן לשחקנים. "נאאל חוטבא ושמעון הרוש )בהופעת בכורה( שישחקו מגינים יכולים לתקוף וללחוץ כבר למעלה על היריב." אבוקסיס יפתח עם שלושה בלמים: באדיר, מור שושן וסאבו פאביצ'ביץ.' בקישור ישחקו חנן ממן, ניר נחום ורועי גורדנה. טוטו תמוז יחזור לשפיץ, לצד עומר דמארי. הפועל תחסר את בן חיים וורמוט הפצועים ואת דג'מבה דג'מבה המורחק.
_________________ ארכיון הפועל ת"א בכדורגל htaarchives@gmail.com htaarchives.blogspot.com
|