מאז המינוי שלו טענתי פה שלא יכול להיות שנותנים לכזה אחד להיות מאמן . משחק אחרי משחק אני מתעצבן עליו , לא מבין את ההחלטות שלו. אבל רק היום הבנתי שאי אפשר להתעצבן עליו .. הוא לא אשם . אני מבין את ההנהלה שמטעמי חיסכון החליטה לתת לו את הג'וב, אבל עכשיו מוטלת עליה חובה. אבוקסיס לא מאמן רע, הוא פשוט לא מאמן . הוא לא יודע להיות מאמן. הוא צריך שיחנכו אותו ... אפשר כדוגמא לקחת קצין שסיים אתמול קורס קצינים ונותנים לו לעשות תפקיד של סרן כי אין תקנים. מוטלת על המפקד של אותו קצין צעיר החובה לחנוך אותו, להדריך אותו , להסביר לו... לומר לו מה מותר ומה אסור ואם צריך אז גם לתת לו הוראות מה לעשות. לגבי המקרה שלנו- ברור שכרגע אבוקסיס עדיין בראש של חייל ועדיין לא של קצין, כלומר, הוא עדיין בראש של שחקן . הוא מאבד את העשתונות, יוצא על שופטים, ואני מתאר לעצמי שכך גם הוא מתייחס לאימונים. ההנהלה צריכה להורות לו להישאר עם כל החיילים שלו מהבוקר עד הלילה בבסיס, כלומר, להתאמן מהבוקר עד הערב. לא הולכים הביתה... בהתחלה השחקנים יבואו אליו בטענות, אבל ככה הוא ישפר את כושר המנהיגות שלו, יילמד איך להיות בוס , יבין שהחיילים, כלומר השחקנים, לא יכולים להיות חברים. וגם אם אנטבי ממש חבר טוב, לא הוא לא יוכל לקבל עדיפות. בשלב הזה אבוקסיס עדיין צעיר ופעור, אין ספק שהוא לא כשיר לקבל החלטות שקשורות בקליטת חיילים חדשים . לכן כל חייל ,כלומר שחקן, שהוא יחשוב שמתאים יצטרך לקבל גם את האישור של ההנהלה עד שהוא ילמד לקחת החלטות כאלו לבד. כרגע הוא לא כשיר. בנוסף, ההנהלה חייבת לתת לאבוקסיס שיעורים אצל מאמנים מנוסים ממנו, כדי שיבין וילמד. אפילו לשלם כסף למאמנים ותיקים כדי שישבו איתו ויסבירו לו, ילמדו אותו, כמה זמן אמור להימשך אימון , מה עושים באימון , איך מתרגילים טקטיקה, איזה חילופים צריך לעשות ומתי , מקרים ותגובות, הוא לא יודע... בקיצור , הנהלת הפועל לא יכולה להפקיר בנאדם צעיר וטירון בשטח לבד בלי עזרה ובלי הכוונה . יוסי לא יודע להיות מאמן והוא זקוק לעזרה.
דרך אגב, תמיד יש את האפרות השנייה, פשוט לפטר אותו...
|