מעריב
רועי גורדנה: אנחנו שולטים
שחקן במכבי ת"א: "במקום לבוא בביטחון שאנחנו יותר טובים מהפועל, באנו בפחד למשחק"
יניב טוכמן
כעס ועצבים במכבי ת"א בעקבות ההפסד בדרבי.
המאמן אוסקר גרסיה, שראה את התסכול הגדול
של השחקנים בחדר ההלבשה, עבר ביניהם, לחץ ידיים וניסה להרים את המוראל. אוסקר ניסה לשדר רוגע מול התקשורת ולא היה מוכן לקבל את הביקורת החריפה שהוטחה על ההופעה.
"שיחקנו טוב יותר מהפועל ת"א," אמר הקטאלוני. "היינו טובים יותר כששיחקנו ב11- שחקנים, בעשרה שחקנים ובתשעה שחקנים. כל ההבדל הסתכם בפנדל שהם כבשו ובזה שאנחנו החמצנו. אני מצטער עבור הקהל הטוב שלנו שדחף אותנו כדי שננצח. אני משוכנע שהם יהנו מהקבוצה בהמשך. אני גאה בשחקנים שנתנו מעצמם הכל. לא באתי למשחק הזה קודם כל כדי לא להפסיד. החזקנו הרבה יותר בכדור. אנחנו עדיין במקום הראשון. אם הליגה היתה מסתיימת היום, היינו אלופים."
גם גונסאלו גרסיה היה מאוד שלו: "אני יוצא מעודד למרות שהפסדנו. שיחקנו יותר טוב מהפועל אפילו כשהיינו בעשרה שחקנים. אם נמשיך בדרך הזו, אני משוכנע שנרוץ עד הסוף ונתמודד על האליפות."
למרות העמדה המרגיעה של אוסקר וגונסאלו, נשמעה גם ביקורת על צורת המשחק של מכבי. אוהדים רבים עזבו את האיצטדיון בכעס. גם בקרב חלק מהשחקנים נשמעו טרוניות על המערך ההגנתי שהעלה המאמן ועל החילופים שהיו הגנתיים ומאוחרים מאוד. שחקן בקבוצה: "במקום לבוא בביטחון שאנחנו יותר טובים מהפועל, באנו בפחד למשחק הזה."
אבוקסיס: בשביל האוהדים
בהפועל דווקא הרגישו שחצנות מכיוון קרית שלום בימים האחרונים. אחד משחקני הקבוצה אמר בסיום: "הם כבר חשבו שיהיה להם משחק קל. כל התקשורת הספידה אותנו. פרשנים אכלו את הכובע."
המאמן יוסי אבוקסיס היה מרוצה בסיום, למרות משחק לא גדול של קבוצתו: "ניצחנו במשחק טקטי. היו לנו משחקים הרבה יותר טובים באחרונה, אבל אותם הפסדנו. אני מקדיש את הניצחון לאוהדים שדחפו אותנו אחרי ארבעה הפסדים. אם היינו מפסידים והפער היה תשע נקודות, זה היה רע מאוד."
רועי גורדנה הוסיף: "עברנו תקופה קשה מאוד. לא התחבר לנו שום דבר. שימחנו את הקהל הנפלא שלנו והמשכנו את השליטה המוחלטת של הפועל במשחקי הדרבי. העדפנו לא לדבר לפני המשחק. באנו לעשות את העבודה ולדבר במגרש." •
ידיעות

ישראל היום
החגיגות לא נעצרו באדום
יוסי אבוקסיס: "לא שיחקנו כדורגל גדול - היינו נחושים"
אביתר לנג
חדר ההלבשה של הפועל ת"א היה אתמול בסיום המשחק עמוס לעייפה ומלא בחיוכים. השחקנים חגגו בבגדים מינימליים, שפכו בקבוקי מים אחד על השני ולא הפסיקו לשיר עם האוהדים.
שחקן בקבוצה אמר לאחר המשחק: "מכבי לא נראתה אפילו כמו קבוצת אמצע טבלה. אם זאת מובילת הליגה, אוי ואבוי לנו."
המאמן יוסי אבוקסיס אמר בסיום המשחק: "לא יכולנו לבקש לצאת מהמצב שלנו עם משחק יותר טוב מזה. אני יודע שלא שיחקנו כדורגל גדול אבל היינו נחושים יותר, והכי חשוב ששימחנו את הקהל המדהים שעודד אותנו." עומר דמארי קיבל מחמאות גדולות מחבריו לקבוצה ומאנשי הנהלת הקבוצה והיה כוכב החגיגות בחדר ההלבשה.
בצד הצהוב העניינים נראו פחות שמחים, כאשר לאחר סיום המשחק התעמת החלוץ מואנס דאבור עם קומץ אוהדי הפועל שנשארו ביציע לאחר המשחק, והורחק על ידי מאבטחים ששהו במקום.
המשטרה עצרה בסיום המשחק אחד מאוהדי הפועל שככל הנראה תיכנן לשרוף דגל שהותירו אוהדי מכבי ת"א בשטח האיצטדיון.
תל אביב אדומה