תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 00:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: על כדורגל, פוליטיקה ובחירות אישיות
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2012, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
ובעיקר אחרי אירועי טדי האחרון. קחו נשימה עמוקה ונסו להבין לעומק את הפוסט הזה. הוא לא פשוט, אבל יש בו קריאה חשובה ללקיחת צעדים בגם הרמה האישית.
"היפרדות", פוסט חדש בבלוג.
סופ"ש נעים לכולם

http://fussballogie.blogspot.de/2012/11/blog-post.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: על כדורגל, פוליטיקה ובחירות אישיות
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2012, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
מספר הערות בנוגע לפסקה הבאה:
ציטוט:
דיאלוג עם גזענים כמוהו כמתן לגיטימציה לקיומם. בעצם קיום הדיאלוג מתרחש גם תהליך של אשרור הזהות של בן השיח. אין דוגמא טובה יותר ממאורעות טדי בכדי להמחיש את זה: הסיבה לכך ש-17,000 אנשים מרשים לעצמם ללהג שירים גזעניים נעוצה באופן שבו האנשים האלה מתקבלים בחברה קבלה מלאה. הם כמובן לא היחידים. כמעט בכל מעגל חברתי בישראל יימצאו גזענים, לאומנים, קסנופובים והומופובים. הם נמצאים במקומות מרכזיים בתקשורת (אברי גלעד, מנחם בן, עירית לינור ורבים אחרים), בתרבות (אריק סיני, אריאל זילבר, עמיר בניון ועוד) ובטח ובטח שבפוליטיקה ובספורט (הרשימה היא כמעט אינסופית). האנשים האלה נמצאים במקומות שלהם משום שהעמדות שלהם לא נתפסו אף-פעם כבלתי נסבלות. בחברה קטנה כמו ישראל, לכל אחד יש בחוג החברים, המכרים או אפילו המשפחה כאלה שיבטאו עמדות כאלה בקול רם. הצורך שלנו להבליג או להיכנס לדיון בשל הקשר האישי הופך את העמדות הללו לברות שיחה. כש-ת' מאולטראס סט פאולי גילה את מדי האס.אס בארון של הסבא שלו הוא ניתק עימו מגע וסירב לכל הידברות מאז שהיה בן 15.

אתה לא יכול להכליל את כל אוהדי ביתר וליתר דיוק את כל הנוכחים באיצטדיון.
אני יכול להסכים עם הדעה שלך אם מדובר באנשי הימין הקיצוני, אבל במקרה הזה אני מעריך
שחלק קטן של אוהדי ביתר נמנה על הימין הקיצוני. רוב האוהדים שלהם הם ליכודניקים ויש גם כאלה מקדימה
ושמאלה מזה. יש גם ערבים שהם אוהדי ביתר.
אם אתה מתכוון שאני למשל, כאיש מפא"י ותיק, צריך לנתק קשר עם קרוביי וחבריי מצביעי הליכוד הרי שזו אמירה מסוכנת שכן הם חלק נכבד מהעם והם בוודאי שאינם גזענים ומסוכנים בדומה לניאו-נאצים שאתה כותב עליהם בבלוג שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2012, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
ציטוט:
דיאלוג עם גזענים כמוהו כמתן לגיטימציה לקיומם. בעצם קיום הדיאלוג מתרחש גם תהליך של אשרור הזהות של בן השיח. אין דוגמא טובה יותר ממאורעות טדי בכדי להמחיש את זה: הסיבה לכך ש-17,000 אנשים מרשים לעצמם ללהג שירים גזעניים נעוצה באופן שבו האנשים האלה מתקבלים בחברה קבלה מלאה. הם כמובן לא היחידים. כמעט בכל מעגל חברתי בישראל יימצאו גזענים, לאומנים, קסנופובים והומופובים. הם נמצאים במקומות מרכזיים בתקשורת (אברי גלעד, מנחם בן, עירית לינור ורבים אחרים), בתרבות (אריק סיני, אריאל זילבר, עמיר בניון ועוד) ובטח ובטח שבפוליטיקה ובספורט (הרשימה היא כמעט אינסופית). האנשים האלה נמצאים במקומות שלהם משום שהעמדות שלהם לא נתפסו אף-פעם כבלתי נסבלות. בחברה קטנה כמו ישראל, לכל אחד יש בחוג החברים, המכרים או אפילו המשפחה כאלה שיבטאו עמדות כאלה בקול רם. הצורך שלנו להבליג או להיכנס לדיון בשל הקשר האישי הופך את העמדות הללו לברות שיחה. כש-ת' מאולטראס סט פאולי גילה את מדי האס.אס בארון של הסבא שלו הוא ניתק עימו מגע וסירב לכל הידברות מאז שהיה בן 15.

אני יכול להסכים עם הדעה שלך אם מדובר באנשי הימין הקיצוני, אבל במקרה הזה אני מעריך
שחלק קטן של אוהדי ביתר נמנה על הימין הקיצוני. רוב האוהדים שלהם הם ליכודניקים ויש גם כאלה מקדימה
אם אתה מתכוון שאני למשל, כאיש מפא"י ותיק, צריך לנתק קשר עם קרוביי וחבריי מצביעי הליכוד הרי שזו אמירה מסוכנת שכן הם חלק נכבד מהעם והם בוודאי שאינם גזענים ומסוכנים בדומה לניאו-נאצים שאתה כותב עליהם בבלוג שלך.

:ROSE:
לא קראתי את הבלוג אלא רק את הציטוט שהבאת.
:ROSE:
מעניין מה שמאלנים שחושבים שצריך לדבר לדוגמא עם החמאס או החזבללה מסכימים עם המשפט שציטטתי.

ציטוט:
דיאלוג עם גזענים כמוהו כמתן לגיטימציה לקיומם. בעצם קיום הדיאלוג מתרחש גם תהליך של אשרור הזהות של בן השיח .

"אהבתי" מאוד את המששפט שציטטתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2012, 18:15 
אני לא חושב שהתעלמות מאנשים (שהם הרוב) תגרום להם להבין שהם טועים בצורת המחשבה שלהם, לעומת זאת הסברה נכונה מגיל קטן כן יכולה לגרום לאנשים לחשוב אחרת.
אם נעשה את מה שציינת היום בישראל ,לדעתי נשאר האנשים המנודים האלה בפינה.

נערך לאחרונה על ידי רועי ב בתאריך 09 נובמבר 2012, 19:26, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2012, 19:22 
סמל אישי של המשתמש
רועי ב כתב:
אני לא חושב שהתעלמות מאנשים (שהם ברוב) תגרום להם להבין שהם טועים בצורת המחשבה שלהם, לעומת זאת הסברה נכונה מגיל קטן כן יכולה לגרום לאנשים לחשוב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2012, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
הדיון פה הוא כמעט אינסופי והמסקנה האישית שלי לפחות די רחוקה מהכיוונים שהועלו כאן באשכול. בישראל יש חלק גדול מאוד באוכלוסייה, אולי כבר רוב, שעבורו דמוקרטיה לא ערך אלא אמצעי. אם בעבר זה היה בעיקר אמצעי להשגת משאבים וכוח, היום הכתובת כבר מזמן מרוחה על הקיר: דמוקרטיה היא עבור רבים מדי אמצעי לביטול הדמוקרטיה. שר משפטים בישראל הצהיר על זאת קבל עם ועדה. דווקא פה הימין רק שיחק את המשחק אבל לא המציא אותו: מי שאשמה בכך היא מפא"י. התוצר הסופי הוא חברה שבה עמדות ימניות הן הנורמה (גם אצל רבים פה שמגדירים את עצמם כמשתייכים לשמאל), ועמדות שמאליות אמיתיות נחשבות לקלון, אפילו בפיו של ראש ממשלה מכהן, שאמור להיות ממלכתי.
בכל מקרה, במקום קטן כמו ישראל אני לא רואה סיכוי ריאלי להיפרדות. ההיפרדות כבר מתרחשת באופן אחר ותתרחש ביתר שאת בשנים הקרובות, כשמעמד הביניים לא יוכל לשאת עוד את העול ופשוט יעזוב את הארץ. יש מושבת ישראלים ענקית בקליפורניה ועוד אחת גדולה שמתפתחת בברלין. שתיהן תוכפלנה, לפי הערכה שלי, בחמש השנים הקרובות.
את שלב הדיאלוג והחינוך כבר עברנו מזמן. כמו בפרק השלישי של בחזרה לעתיד, הקטר כבר לא יכול לעצור.

נערך לאחרונה על ידי Karl Marx בתאריך 10 נובמבר 2012, 16:49, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2012, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
ציטוט:

עזוב את זה, אני ראיתי נער שחום עור בטדי בקהל של בית"ר, יותר ממעניין אותי לדעת איך הוא הרגיש שהם נהמו ושרו לתת לטוטו בננה.
אני בטוח שהוא לא היחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2012, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
RedFox כתב:

עזוב את זה, אני ראיתי נער שחום עור בטדי בקהל של בית"ר, יותר ממעניין אותי לדעת איך הוא הרגיש שהם נהמו ושרו לתת לטוטו בננה.
אני בטוח שהוא לא היחיד.

בדיוק כמו שאמור להרגיש נצר למשפחה של ניצולי שואה כשהוא נמצא בשער 5 או בשער אחר בבלומפילד ולובש אדום ומצטרף לאדום עולה בבלומפילד. בדיוק כמואוהד ממוצא ערבי לבוש צהוב שיושב במזרחי או במערבי ושומע איך מקללים את סלים.

כניראה כאלה שחושבים שבמסגרת הנורמות של הכדורגל מותר הכל ואין קווים אדומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2012, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
RedFox כתב:

אני בטוח שהוא לא היחיד.

בדיוק כמו שאמור להרגיש נצר למשפחה של ניצולי שואה כשהוא נמצא בשער 5 או בשער אחר בבלומפילד ולובש אדום ומצטרף לאדום עולה בבלומפילד. בדיוק כמואוהד ממוצא ערבי לבוש צהוב שיושב במזרחי או במערבי ושומע איך מקללים את סלים.

כניראה כאלה שחושבים שבמסגרת הנורמות של הכדורגל מותר הכל ואין קווים אדומים.

לא מסכים עם החלק הראשון שלך, אף אחד בשער 5 לא שר על נצרים לניצולי שואה, שרים על מכבי זה שאנשים בוחרים לקחת את זה כפגיעה אישית בהם זה משהו לגמרי אחר מגזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2012, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
כל אחד ונקודת המבט שלו, והסיבות המקלות שהוא נותן לתופעות שונות שלדעתי פסולות.
לדעתי אין הבדל בין המקרים. לדעתך כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2012, 16:59 
אופטימי, זה לא איש הישר בעיניו יעשה- יש פה אמת מוסרית שצריכה להיות מוחזקת ע"י כל אחד שרואה עצמו כחלק ממדינה דמוקרטית, ולא דעה אישית כי אם משהו חוצה גבולות ודעות. קריאות גזעניות (מעבר לזה שהן עבירה על החוק) הן גורם ישיר לאלימות.

אם זה לא משנה מה היא הקריאה, כל עוד היא מעליבה היא פסולה (ע"פ שיטתך)
אני מסיק מדבריך שגם לצעוק לשחקן בן זונה ולצעוק למשהו כושי זה בעל אותה משמעות.

הרי פה מעליבים ציבור של שחומי עור ופה מעליבים ציבור עובד של זונות ובני משפחתם לא?

זה אמירה מסוכנת לטעון ששירי שואה (שאני מתנגד להם דרך אגב, אני חושב שהם מטופשים, לא מתוחכמים ובעיקר מאד מיותרים) וקריאות גזעניות כמו שאוהדי בית"ר קוראים הן בעלי אותן ההשלכות ובעלי אותה משמעות- זה לא!

לקרוא שתהיה שואה למכבי, זה מטופש. לא במקום ואפילו קצת חסר טאקט, אבל זה לא קשור לכלום. אין לזה סאב-טקסט יותר עמוק מזה.

קריאות דוגמת:
"הוא לא נביא, בסך הכל עוד ערבי, יש לו שפם עם פרעושים. פועל בניין, ויש לו תעודה כתומה. בסך הכל עוד ערבי בן זונה. מוחמד מת"

"מה סלים עושה פה לא יודע
מה זה פה בכלל אני שואל
מכל הצדדים אני שומע
טועמה פה זה ארץ ישראל
פה זה ארץ ישראל טועמה
פה זה מדינת היהודים
אני שונא אותך סלים טועמה
אני שונא את כל הערבים"

אלו קריאות שהם לא של קומץ. ואני חושב שאתם טועים אם אתם חושבים שרק קומץ באמת מאמין בזה. אני חושב שמרבית הקהל הביתרי עומד בשמחה ושר את המילים האלה (שאגב אין להם שום קיטלוג אחר חוץ מליריקה נאצית).

מסוכן, טועה ומטעה מי שמניח שלשיר שירי שואה ולשיר תנו לטוטו בננה או השיר הנ"ל הם בעלי אותה החומרה כי הם לא.
וצריך כבר להפסיק לתת לגיטמיות לפעילות הגזענית החשוכה שהולכת ביציעי טדי ומתקבלת בהבנה ובחצי חיוך בתקשורת ובקרב הציבור הישראלי שנהיה אדיש וחירש לקריאות שלא מזכירות אלא פשוט עושות תירגום ישיר לליריקה גרמנית משנות ה30 וה40.

ובנושא הפוסט:
אני אגיד שאני איני מסכים לגמרי עם האמירה של התנתקות כמו שקרל מרקס מעלה בפוסט. אני חושב שהמלחמה בישראל היא איננה קרב אבוד ואיננה קרב מאסף, כי אם עיצומו של קרב בלימה של השמאל הישראלי. ובקרב בלימה זה אין את היכולת לנתק מגע לחלוטין.
אני חושב שהתנתקות היא אינה הפיתרון. אבל אני בהחלט מסכים איתו לגבי נקיטת כוח כלפי אותם פאשיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: