תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 03:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הכדורגל כראי של החברה הישראלית
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2012, 08:45 
תחושה שאני מסתובב איתה כבר זמן רב, מאז התקופה של גוטמן למען האמת. אוהדי הקבוצות האחרות בארץ, בעיקר הגדולות מבניהן, מסתכלים על הפועל כעל "הבוגדת" של החברה הישראלית. בדומה לאיך שמסתכלים בעצם על כל השמאל בישראל. לכך יש השלכות שבאות לידי ביטוי בחברה שלנו כמו אלימות מילולית ונידוי חברתי של מי שלא הולך עם העדר, הפועל המייצגת של המישהו הזה בכדורגל. אגב, אני לא חושב שזה רע להכניס פוליטיקה לכדורגל היא מכניסה פלפל ולא צריך לברוח מהדעות שלך. אבל, ופה יש אבל גדול, הפוליטיקה צריכה להיות אובייקטיבית ודמוקרטית. יש לי הרגשה שישנו עליהום כללי וחסר תקדים על מי שלא מוכן לקבל את הדרך של השלטון פה במדינה. הדבר ניכן בכל מקום בחברה שלנו גילויי גזענות ואלימות חוזרים ונישנים, תחושה של החזק שורד. הכדורגל על-פי דעתי הוא מיקרוקוסמוס של החברה. הפועל מצטיירת כנציגת השמאל הגדולה במפת הכדורגל וכמו שמתנהגים פה לשמאל במדינה ככה רואים בהפועל "בוגדים" של החברה שלנו.
אני מסתובב עם הרגשה, ואם להיות כנה לפעמים גם עושה לי טוב (בתקופה של גוטמן בעיקר). ורק בכדי לחדד, גם בעונת הדאבל, לאחר עונה איומה של השופטים שדפקו אותנו ללא היכר לבסוף לקחנו אליפות והרגשנו שניצחנו פשוט את כל העולם - דבר שאני בטוח שלא הורגש במכבי חיפה שלקחה אליפות בשנה שעברה.
החולי עליו אני מדבר בכדי לבהר את התמונה מצוי גם באנשים שמשפעים על הפועל חדשות לבקרים - שופטי כדורגל, דיינים (תקדימים נגד הפועל פשוט כי קל לעשות את זה נגד הפועל), עיתונאים (למעט אלו שאוהדים את הקבוצה , פשוט כולם נגדה) ואוהדי קבוצות הכדורגל האחרות.
הצילום של הבננה ששודר אתמול בערוץ 11 הוא לכאורה סימפטום של בעיה במערך המשפטי שלנו. האם יעלה על הדעת שעו"ד שמייצג את הפועל לא יבקש את צילומי הערוץ לעבור עליהם בזמן שהוא מחפש ראיות?
האמת שאין לזה יותר מידי פיתרונות, הבעיה היא שורשית והרבה יותר עמוקה מהכדורגל הישראלי שם הפועל מקבלת את הריקושטים. לפי דעתי בכדי לפתור את הבעיה הקטנה שלנו בהפועל (שלא כמו הבעיה בחברה שדורשת טיפול רציני יותר) היא לבנות מערך של יועצים משפטיים איכותיים שימצאו דרכים יצירתיות להבהיר לכולם את המצב עליו כתבי לעיל. לצלם את טוטו תמוז כשהוא נכנס לטדי, לעשות סטטיסטיקה של טעויות נגד הפועל, גילויי אלימות נגד הקהל של הפועל ועוד. השורה התחתונה היא לדבוק יותר בעובדות כי איתם לא ניתן להתווכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הכדורגל כראי של החברה הישראלית
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2012, 09:22 
אלכימאי, מה שכתבת פה אני רושם ומדבר עליו עם חברים שלי שהם אוהדי הפועל חדשות לבקרים ואני לגמרי מסכים עם המשפט שלך "הפוליטיקה צריכה להיות אובייקטיבית ודמוקרטית. יש לי הרגשה שישנו עליהום כללי וחסר תקדים על מי שלא מוכן לקבל את הדרך של השלטון פה בשלטון" לצערי הרב החלק הזה חדר לכדורגל בגדול ולא מבחינת מחנאות של שמאל וימין, אלא יותר של מי יוביל את הכדורגל בישראל, וכשאנשים ראו שהפועל לוקחת את המושכות זה קצת הלחיץ אותם, ערבים ויהודים ביחד, שחקנים שחורים מובילים, רוב לשחקנים ישראלים ב-11, בלם ברזילאי בין הנדירים שהיו פה שסחבו את מתן האזרחות בשבילו (אחרי שלמכבי בכדורסל וכדורגל יש אגף מיוחד שמטפל להם בנושא, וחיפה קיבלו בשביל בוקולי ) עד שזה לא היה רלוונטי, מה זה ?

זה בדיוק האנטיתזה לכל מה שקורה פה במדינה... טביב לעומת זאת היה בדיוק התיזה... יו"ר ההתאחדות, המשטרה והאבטחה שנראו אז... בדיוק התיזה.

ומה קורה עכשיו ? הפחדן שהיה כאן קודם טוב שהוא הלך ? לא בטוח כי הוא עדיין מסתובב במחוזותינו מלא בעצמו ובטוח שהוא יכול לרכוש לו עוד קבוצת כדורגל, משום מה דבר שמתקבל אצל אוהדינו בשלוות נפש ("שיהרוס אותם גם"), אבל בשורה התחתונה אנחנו נותנים יד לאיוולת הזאת מלהמשיך ולהתקיים.

דרך אגב, אני לא יודע איזה מחנה אנחנו נמנים, אבל אנחנו לא חפים מלספח אלינו קצת מהנורמה הישראלית שחדרה גם לקהל שלנו, יש אצלנו אוהדים שאוהבים לשבת על הגדר ולקטר מרגישים שכל הזמן חייבים להם משהו, באים לכדורגל רק בשביל להנות, לא יכולים לראות מעבר לאף של עצמם את הביחד והחשיבות של להיות מאוחדים ברגעי משבר, סובלים גם טיפה מחוסר יכולת לייצר ביקורת עצמית, מעמיקים את הקרע, סוגדים לשונות (שדרך אגב אני לגמרי חושב שאנחנו שונים - וזה מצויין) אבל מפה ועד לסגידה.

הקיצר אנחנו לגמרי מיקרוקסמוס, אבל עדיין בשנה כזאת כמו שעוברת על הקבוצה שלנו ציפיתי שאוהדי הפועל כולם ללא יוצא מן הכלל ירתמו לעמידה איתנה וסחיבת הקבוצה קדימה, אז שתדע שאנחנו גם סוג של מיקרוקוסמוס שבמיקרוקוסמוס של פני בחברה הישראלית, אנחנו לא נבדלים ולא בטיח !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: