תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 13:32

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיינטולוגים בבלומפילד
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
מעתיק פוסט שכתבתי בפייסבוק של הפועל. עד שמגייסי כת הסיינטולוגיה ינטשו את בלומפילד, כדאי לדעת במה מדובר ומה עומד מאחורי העלונים התמימים-לכאורה.

בוקר טוב לאחראי על העמוד. אשמח אם תוכל להפנות את תשומת לב ההנהלה (או כל גורם רלבנטי אחר) לפוסט הזבא.

אחרי המשחק אתמול נגד ויקטוריה פלזן נתקלתי ביציאה משער 7 בכמה אנשים חייכניים (בניגוד לאוהדים...) ולבושים היטב, שחילקו עלונים מסתוריים על "דיאנטיקה" ועל כל מיני תורות נפשיות.

מי שבקיא מעט בתחום יודע שמדובר בנציגי כת הסיינטולוגיה שמבקשים לגייס מאמינים חדשים. לפי העדויות שיצאו מהכת, מדובר בארגון מסוכן ולא ממש בחוג העשרה תמים. אפשר לקרוא עוד באתר של המרכז לנפגעי כתות - http://www.infokatot.com/39450/%D7%A1%D ... 7%99%D7%94

אשמח אם תבדקו כיצד ניתן לפעול נגד המפגע הזה.

תודה ושבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סיינטולוגים בבלומפילד
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
כל עוד נותנים לעובדי האלילים האלה לעמוד מחוץ למגרשים:

אין שום סיבה למנוע ממיסיונרים של כת אחרת לעשות את אותו הדבר.

מוות לכל הדתות ולכל המאעכרים הקשורים בהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
גם אותם אני לא מחבב במיוחד, לשון המעטה. אבל יש הבדל בין כת סגורה שמגייסת בכל מיני דרכי עורמה (המגייסים לא מצהירים על עצמם כסיינטולוגים) לבין מטיפים דתיים מוצהרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 17:43 
dorz כתב:
גם אותם אני לא מחבב במיוחד, לשון המעטה. אבל יש הבדל בין כת סגורה שמגייסת בכל מיני דרכי עורמה (המגייסים לא מצהירים על עצמם כסיינטולוגים) לבין מטיפים דתיים מוצהרים.

מה ההבדל בין כת לדת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 17:56 
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

תכל'ס אין הבדל. כל דת התחילה ככת, פשוט לדתיים (מכל הדתות) כיום לא מתאים שיהיו עוד דתות (סוג של קרטל..) אז מגדירים דתות אחרות ככתות ומוציאים אותן אל מחוץ לחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
לפני המשחק הסתובבו מיסיונרים, כנראה מכת חב"ד, לא ברור אם למטרות החזרה בתשובה, גיוס כספים לכת שלהם, או גם וגם.
באמת שאני לא חושב שקיים הבדל כלשהו, ואם המיסיונרים הסיינטולוגים יגרמו להתנגדות פעילה למיסיונריות, אז הם אולי המיסיונרים הראשונים שאפשר להגדיר את מה שהם עושים כ"עבודת קודש".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 18:15 
כת זו לא הגדרה מוחלטת כי אם ספקטרום. לכת יש מספר מאפיינים שלא בהכרח כל כת מקיימת את כולן. לדתות הגדולות יש מספר מאפיינים של כת, לסיינטולוגיה יש יותר, ולכת של גואל רצון אפילו יותר. בכל מקרה הדיון עקר כי זו דיכוטומיה כוזבת, אין פה איזה קו ברור שמפריד בין דת לכת לסתם ארגון רוחני. יש אוסף מאפיינים וכל יישות מהסוג הזה מקיימת חלק מהן.

כאן יש דוגמאות לכמה מהמאפיינים של כת לפי מקורות שונים:
http://www.prem-rawat-talk.org/forum/up ... istics.htm

בכל אופן, הסיינטולוגיה היא אירגון מאוד מסוכן. כמו שנהוג בכתות, הארגון מנצל חולשה של אנשים ומביא אותם בסופו של דבר לכדי שעבוד, אובדן כל נכסיהם ונתק עם כל מכריהם.
כמו כן, מדובר באירגון מטופש להחריד שהקים למעשה כותב מדע בידיוני, והאמונות של האירגון כולו נשענות על סיפורי מדע בידיוני (ברור שגם היהדות-נצרות-אסלאם מבוססות על מיתוסים והמצאות, אבל כאן מדובר ממש על מדע בידיוני מודרני של חייזרים וכו').
השמרו לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: סיינטולוגים בבלומפילד
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
כת זו לא הגדרה מוחלטת כי אם ספקטרום. לכת יש מספר מאפיינים שלא בהכרח כל כת מקיימת את כולן. לדתות הגדולות יש מספר מאפיינים של כת, לסיינטולוגיה יש יותר, ולכת של גואל רצון אפילו יותר. בכל מקרה הדיון עקר כי זו דיכוטומיה כוזבת, אין פה איזה קו ברור שמפריד בין דת לכת לסתם ארגון רוחני. יש אוסף מאפיינים וכל יישות מהסוג הזה מקיימת חלק מהן.

בכל אופן, הסיינטולוגיה היא אירגון מאוד מסוכן. כמו שנהוג בכתות, הארגון מנצל חולשה של אנשים ומביא אותם בסופו של דבר לכדי שעבוד, אובדן כל נכסיהם ונתק עם כל מכריהם.
כמו כן, מדובר באירגון מטופש להחריד שהקים למעשה כותב מדע בידיוני, והאמונות של האירגון כולו נשענות על סיפורי מדע בידיוני (ברור שגם היהדות-נצרות-אסלאם מבוססות על מיתוסים והמצאות, אבל כאן מדובר ממש על מדע בידיוני מודרני של חייזרים וכו').
השמרו לכם.

מצטער, אני עדיין לא רואה הבדל. גם "אובדן כל נכסיהם" לא כזה מרשים כשאחד מהחסידים של הרב פינטו תרם לו בית שעלה לו 10 מליון דולר, ואני לא רואה איך מדע בדיוני מודרני פחות הגיוני ממיתולוגיה מדברית מלפני 3000 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 18:52 
החתול של שרדינגר כתב:
Fez כתב:

השמרו לכם.

מצטער, אני עדיין לא רואה הבדל. גם "אובדן כל נכסיהם" לא כזה מרשים כשאחד מהחסידים של הרב פינטו תרם לו בית שעלה לו 10 מליון דולר, ואני לא רואה איך מדע בדיוני מודרני פחות הגיוני ממיתולוגיה מדברית מלפני 3000 שנה.

אתה לא חייב לראות הבדל.
"אובדן נכסיהם" התייחס לסכנות בסיינטולוגיה ולא למאפייניה. "מדע בדיוני מודרני" התייחס לטמטום בסיינטולוגיה ולא למאפייניה.
אם אתה רוצה לנהל דיון על המאפיינים, או לחלופין "לראות הבדל", כנס ללינק שנתתי. שם תוכל לעבור מאפיין-מאפיין ולבדוק אם הוא מתקיים בכל אחת מהדתות/כתות/ארגונים שאתה מעוניין להשוות. בכל מקרה מדובר כאמור בספקטרום. ליהדות יש חלק נכבד מהם, לסיינטולוגיה קצת יותר וכאמור לכתות אחרות אפילו יותר.

ברור שאתה לא צריך לשכנע אותי שהדתות הגדולות (כולל היהדות) הן מפעל מטופש ומסוכן בפני עצמו.
הסיינטולוגיה מסוכנת יותר (לאינדיבידואל), גם בשל מאפייניה וגם בשל כך שהיא פחות מוכרת לאנשים כאן. וזה אשכול שנועד להזהיר אנשים מהסיינטולוגיה, אז אפשר לדבר עליה כאן גם מבלי להשוותה למפעלים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2012, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
Fez כתב:

השמרו לכם.

אתה לא חייב לראות הבדל.
"אובדן נכסיהם" התייחס לסכנות בסיינטולוגיה ולא למאפייניה. "מדע בדיוני מודרני" התייחס לטמטום בסיינטולוגיה ולא למאפייניה.
אם אתה רוצה לנהל דיון על המאפיינים, או לחלופין "לראות הבדל", כנס ללינק שנתתי. שם תוכל לעבור מאפיין-מאפיין ולבדוק אם הוא מתקיים בכל אחת מהדתות/כתות/ארגונים שאתה מעוניין להשוות. בכל מקרה מדובר כאמור בספקטרום. ליהדות יש חלק נכבד מהם, לסיינטולוגיה קצת יותר וכאמור לכתות אחרות אפילו יותר.

ברור שאתה לא צריך לשכנע אותי שהדתות הגדולות (כולל היהדות) הן מפעל מטופש ומסוכן בפני עצמו.
הסיינטולוגיה מסוכנת יותר (לאינדיבידואל), גם בשל מאפייניה וגם בשל כך שהיא פחות מוכרת לאנשים כאן. וזה אשכול שנועד להזהיר אנשים מהסיינטולוגיה, אז אפשר לדבר עליה כאן גם מבלי להשוותה למפעלים אחרים.

הכל נכון, וכדאי לומר שגם בתוך דת ממוסדת (היהדות, למשל) יכולות להיווצר כתות או קבוצות בעלות מאפיינים כיתתיים. הכת סביב "הרב" אליאור חן, למשל. במובן הזה יש הבדל בכמות המאפיינים הכיתתיים שתמצא בקבוצות שונות ביהדות, בעוד שהסיינטולוגיה היא הרבה יותר אחידה - כולה מסוכנת. מי שמתעניין בכתות ובהבדלים בינן לבין דתות "רגילות" יכול לקרוא על כך בבלוג (המצוין) של תומר פרסיקו:
http://tomerpersico.com/tag/%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%AA/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

דת סובבת סביב כוח עליון (אלוהים, בודהה, יגאל אנטבי) עם מנהיגים משתנים ש"מייצגים" את אותו הכוח (אפיפיור, רבנים)
כת סובבת דמות אחת חזקה (גואל רצון, דיויד כורש, צ'ארלס מנסון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 00:41 
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

דת סובבת סביב כוח עליון (אלוהים, בודהה, יגאל אנטבי) עם מנהיגים משתנים ש"מייצגים" את אותו הכוח (אפיפיור, רבנים)

אז עדי יהוה הם דת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
מפלצת 4 כתב:
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

אז עדי יהוה הם דת?

בויקיפדיה הוא מוגדרים כדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 05:00 
סמל אישי של המשתמש
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cult

ציטוט:
The word cult in current popular usage usually refers to a new religious movement or other group whose beliefs or practices are considered abnormal or bizarre.[1] The word originally denoted a system of ritual practices.

אין שום הבדל מהותי בין כת לדת. האמונות היהודיות, הנוצריות, המוסלמיות וכו', מוזרות לא פחות משל כל כת הזויה ככל שתהיה. ההבדל היחיד הוא זמן שעבר ופופולאריות.

ואגב, אפילו לפי ההגדרה השגויה שלך, הנצרות היא כת. פשוט קרתה תקלה למנהיג שלהם והוא מת. (אחרי שחזר לתחיה כמובן).

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 07:19 
סמל אישי של המשתמש
דורז - תיזהר שהכנסייה הסיינטולוגית לא תתבע אותך על פתיחת אשכול בנושא :WHOME:
http://www.southparkstudios.com/clips/155134/go-ahead-sue-me

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
עזוב את הכנסייה עצמה, מה שבאמת מפחיד אותי זו תביעה מטום קרוז...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
מה האובססיה שלכם עם היהדות?
די, בשיא הרצינות, זה מעליב ופוגע לראות שבכל אשכול קופצים להזכיר את היהדות או הדתיים בתור דוגמא רעה. אין קשר בין מיסיונרים למחזירים בתשובה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
מה האובססיה שלכם עם היהדות?
די, בשיא הרצינות, זה מעליב ופוגע לראות שבכל אשכול קופצים להזכיר את היהדות או הדתיים בתור דוגמא רעה. אין קשר בין מיסיונרים למחזירים בתשובה.

אולי כי הזכירו דתות באופן כללי, ואנחנו חיים במדינה בה הדת הבולטת ביותר, וזו שדוחפים את השם שלה לכל מקום וכל עניין היא... יהדות?
תאמין לי, שבפורום של קבוצה אירופאית או אמריקאית אדומה (על כל המשתמע מכך פוליטית), ההתייחסות הנ"ל היתה לנצרות, מסיבות זהות.
...
ואתה צודק, ה"מחזירים בתשובה" לא קשורים למיסיונרים, הם פשוט תמונת מראה שלהם בדת אחרת, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 17:50 
bloodbrother כתב:
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:

מה ההבדל בין כת לדת?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cult

ציטוט:
The word cult in current popular usage usually refers to a new religious movement or other group whose beliefs or practices are considered abnormal or bizarre.[1] The word originally denoted a system of ritual practices.

אין שום הבדל מהותי בין כת לדת. האמונות היהודיות, הנוצריות, המוסלמיות וכו', מוזרות לא פחות משל כל כת הזויה ככל שתהיה. ההבדל היחיד הוא זמן שעבר ופופולאריות.

ואגב, אפילו לפי ההגדרה השגויה שלך, הנצרות היא כת. פשוט קרתה תקלה למנהיג שלהם והוא מת. (אחרי שחזר לתחיה כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:16 
Officer Barbrady כתב:
אין קשר בין מיסיונרים למחזירים בתשובה.

אהה ברור אין קשר. חוץ מזה שזה אותו דבר בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:23 
היהדות היא לא דת מיסיונרית כי אין לה רצון כלל שאנשים מהעולם יצטרפו ליהדות.
אם גוי בוחר מרצונו ומסוגל לעבור את התהליך גיור אז מאפשרים לו.

לגבי מה שקורה בארץ זה גם לא נקרא מיסונריות מכיוון שכולם כבר ממילא שייכים לעניין.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:35 
אני ועוד הרבה כמוני ממש לא "שייכים לעיניין".
ותפסיק כבר להגיד לאנשים מה הם, חתיכת מסיונר מתנשא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:38 
apu כתב:
אני ועוד הרבה כמוני ממש לא "שייכים לעיניין".
ותפסיק כבר להגיד לאנשים מה הם, חתיכת מסיונר מתנשא.

אולי מיליונר?
לא מתנשא על אף אחד.

תבדוק בשרשרת הדורות שלך.
בוודאי שאתה שייך לעניין.

לדעתי זאת מעלה גדולה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:49 
שרשרת הדורות שלי לא רלוונטית, תפנים את זה כבר יא גוש יהירות.
אני מגדיר את עצמי, ובטח שלא מתנשא גזען כמוך יגיד לי אחרת.

אידיוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:51 
apu כתב:

אידיוט.

עצם זה שאתה מקלל זה כבר מעיד עלייך.

אך זה עדיין לא מוריד מהעובדה שאתה שייך לעניין.

סיימתי את דבריי בנושא זה.

רק שמחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
אתם זוכרים שהיה טורניר נגד קבוצה רוסית , ואז במשחק הזה מנואל ניירה נפצע וגמר אצלנו ,טוב זה לא הנקודה אבל באותו יום אחריי המשחק חילקו שם דיסקים וחוברות של הברית החדשה או של הנצרות לא ממש זוכר,לקחתי מה שהביאו לי ושמתי בכיס באתי הבייתה ראיתי את הדפים וזרקתי אותם לא היה מעניין
אבל הדיסק שחילקו הייתי חייב לראות
הראו שם את ישו מעונה ע"י יהודים ואז צלבו אותו איזה קטע מוזר ואז טלפון להצטרפות לבוא ומלא שטויות מגנובבבבב סיפור אמיתי נודר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
אני לא רואה שום סיבה שבכינוס של מאמיני דת/כת הפועל תל אביב יהיו אנשים שינסו להעביר אנשים לדתות/כתות אחרות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:56 
romario כתב:
apu כתב:

אידיוט.

רק שמחה.

אם כבר עצם זה שכל נושא כזה אתה נדחף מראה כמה האמונה שלך חלשה ונאחזת בקש.
גם הנאצים הגדירו את היהודים לפי אידיאולוגיה שיקרית, אתה עושה אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 19:58 
apu כתב:
romario כתב:
apu כתב:

אידיוט.

רק שמחה.

אם כבר עצם זה שכל נושא כזה אתה נדחף מראה כמה האמונה שלך חלשה ונאחזת בקש.
גם הנאצים הגדירו את היהודים לפי אידיאולוגיה שיקרית, אתה עושה אותו דבר.

אז אתה קורא לי נאצי.
לא נעלבתי,חבר.

הרבה שמחה.
עצם זה שאתה כל כך מתעצבן זה רק מעיד שאתה שייך לעניין ושיש לך את הנקודה הפנימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2012, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
גם בעייני הנוצרים וגם בעיניי הסיינטולוגים אנחנו כבר "בתוך הענין". הם בטוחים שממילא מתישהו נפנים שהם צודקים.
כל מי שמנסה להחליט עבור אחרים לא מבין שבאותו האופן יש כאלו שמחליטים בשבילו (באופן לא מקרי פה בפורום זה מי שגם לא מבין בשום דבר אחר).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: