Fez כתב:
עמדת הקשר האחורי זו העמדה הכי סובייקטיבית ונתונה לפרשנות בעולם הכדורגל.
בוא נגיד שהסטנדרטים של "שחקן ענק" הם מאוד גמישים כשמדובר בעמדה הזאת. שחקן כמו אונישנקו שהיה בהפועל, היו לא מעט בקהל שהתעקשו שזה אחד הכישרונות הגדולים שהיו בארץ, בעוד חלק אחר חשב שהוא נגר מארץ הנגרים ודי אנטי-כדורגל. גם כשקשטן הסב את פישונט לסוג של קשר אחורי חצי קהל חשב שהוא עושה עבודה אדירה באמצע והחצי השני חשב שהוא שחקן די גרוע שלא מזכיר בכלום את ההוא מבית"ר.
בחיפה חצי מהאוהדים שלנו ושלהם חשב שקולמה זה שחקן על שמחזיק להם את כל הקבוצה והחצי השני חשב שזה השחקן הכי חלש בסגל פחות או יותר.
ברור שקיימות מחלוקות כאלה לגבי שחקנים בכל העמדות, אבל בעמדת הקשר האחורי זה בולט בקיצוניות, במיוחד כשמדובר בשחקנים "אפורים" מה שנקרא.
קשה לי עדיין לקבוע את דעתי לגבי דג'מבה, מה שבטוח זה שבינתיים הוא לא הראה לנו "שחקן ענק". הוא פחות או יותר הראה הגדרה מילונית של "שחקן סולידי".
הוא מבין כדורגל, יש לו כדורגל, אין לי בהכרח בעיה עם זה שהוא משחק פשוט. אבל אני כן מבין על מה שחר מדבר.
אגב, אנסומבו בסה"כ היה מהזרים היותר טובים שהיו בארץ בעמדה הזאת (בהפועל הוא נפל לתוך קבוצה די קטסטרופה). לא סתם שיחק פה שש שנים.
לגמרי.
יש ערפול סביב עמדת הגרזן, מן הסתם, כי מבחנה הסופי הוא במשולב עם עמדת ה-50-50 - האם מרכז השדה, כולל העברת כובד המשקל לכיוון רחבת היריב, הוא שלנו. קשור כמובן במבחן המספרי של האם הפוזיישן שלנו גבוה. יתכן מצב בו תוצאות מבחן הפעולות הנקודתיות של הגרזן הוא X אבל הוא שותף לאמצע שדה שתוצאות פעולותיו הן Y. ובמקרה של עמדתו ה-Y מהותי אם כי לא היחיד.
המצב מעורפל ולגבי מומחים חלק מהתשובות הנקודתיות נמצאות במשבצת הפעולות הטקטיות - האם המיקום נכון, האם הנעת הכדור היא לכיוון נכון (מעבר למסירות עומק מדהימות שהן חשובות וברורות לכל), האם קבלת ההחלטות בין הנעה קדימה ובין כדורי הרוחב נכונה. אבל, כאמור, המבחן המהותי הוא לכיוון איזו רחבה המשחק הולך.
אגב, בעמדת ה-50-50 המבחן הוא גם ה-50 הנקודתי של ההתקפה. כלומר, חלקו הברור לעין כל בהתקפות ובלי קשר לגרזן או לכל שחקן אחר.
1 עד כה נראה שגמבה שחקן טוב.
2 עד כה התמודדנו עם נמושות. וזה לא המבחן הסופי. צריך להזהר במיוחד נגד מכב* שמשחקת 433 (לדעתי נכון, כאשר 2 שחקנים מעורבים מי יותר ומי פחות בהתקפה).
3 כיוון שבימים אלה אין לנו 50-50, אז אמצע השדה קיבל ציון טוב רק כשממן וטועמה נכנסו. וגמבה היה שותף ב-433.
4 טכניקה - גמבה יודע לחלץ כדור באלגנטיות יחסית וזו דוגמא למה השתנה מאנסומבו שהיה ג"כ גרזן (לא אוהב את הביטוי הפשטני) טוב. וכמובן, קשה לעבור אותו ולעקוף אותו.