קחו נשימה עמוקה, וקבלו את ההתכתבות הנ"ל (עוד בתהליכים), ביני לבין כותב המאמר ההזוי הזה (בפייסבוק, אלא מה?).
רפאל בלולו: נדמה לי שהתלהטות היצרים הפטריוטית גרמה לחלקכם לפספס את שכתבתי: טביב אכן לא היה בעלים מושלם, ואוהדים מכל קבוצה שהיא רשאים לבקר את מי שמנהל את קבוצתם, אלא שהדיון סביב טביב ולוזון נערך בין היתר ובאופן בולט ברטורקיה אתנית ונקשר באופן סמוי יותר
או פחות סביב סטריאוטיפים גזעניים קלאסים בחברה הישראלית, מה גם שהטור לא נכתב על אוהדי הפועל בפרט אלא על תופעה רווחת הקשורה למנהיגים או דמויות מובילות מזרחיות ולאופי הביקורת שנשמעת מולם. עמיר פרץ לא היה שר חיובי, ברק לא טוב ממנו, והעיתונות כמו החברה מבקרות את שניהם בצדק אך מעולם לא אוזכר (לפחות לא כשאני ראיתי זאת) ברק כטיפש או עילג ולעומתו פרץ הונצח בדימוי (שמאוחר יותר הופרך) שהוא לא יותר מטיפשות טהורה (עניין המשקפת) ולעומתו ברק מטפח דימוי של אליטיסט מתנשא "פסנתרן וביטחוניסט" איש התרבות הגבוהה ויכולות אנליטיות רחבות שהוא במקרה אדם לא נחמד ושר בטחון מחרחר מלחמה ושוב אכן הביקורת היא לגיטימית אך כשהיא נעשית בכלים אתנים ועלפי חלוקות וסטריאוטיפים תרבותיים זו גזעננות וזה פסול. וגם - הכחשה והשתקה של דיון היא באמת כלי דיכוי קלאסי וההתעלמות מעניין שחר צוברי וחיים רמון תוך גיוס האלמנט הבנאלי - להפועל יש אוהדים מזרחים וערבים - לא תשתיק או תעלים את בעיית הייצוג וכאשר בובליל נצרב בתודעה של צופים צעירים (ומבוגרים) גם בשנת 2000 כדימוי מזרחי, אי אפשר להמנע מאוחר יותר מסימונים שלילים מנמיכים כגון ערס מאילת או לייחס ללוזון וטביב "תרבות ארגונית קלוקלת" כאילו הקודמים להם לא היו חלק מבעיית התרבות השלטונית בישראל. טו מייק א לונג סטרוי שורט- אין בעיה עם ביקורת כלפי פונקציונרים אלא שהיביקורת, גם היא מוצדקת, אסור שתעשה בכלים מכלילים ומניסיוני האישי הדימוי הבובלילי שפגע בטביב גם פוגע בי וברבים ורבות אחרות.
אנוכי (פלג): בחיי שלא הבנתי מה אתה רוצה - ואני נמצא בקטע הזה של פעילות פוליטית יותר מעשור.
איפה הדיון סביב טביב נערך ברטוריקה אתנית? אתה יכול להביא לכך קישור, הוכחה, דוגמא? אכן, אנחנו מתייחסים אליו כאל "נטע זר" - כי הוא באמת לא הגיע מתוך המועדון או אפילו כמשהו שמדמה אוהד (למעשה, הוא היה ידוע כאוהד של בית"ר ירושלים - ראה לינק[1] בסוף). האם זו אשמתנו שחיים רמון כבר שנים אוהד הפועל? האם אנחנו צריכים להתייחס אליו כאל נטע זר, למרות שהוא היה במשחקים גם כשפועל היתה בדרך הבטוחה לירידת ליגה בעונת 2006/2007?..
ברור שהטור לא נכתב על אוהדי הפועל בפרט, אבל הוא נכתב (או נערך, אין לי מושג מה קורה ב"הארץ") בצורה שנראית ככה: הקדמה קצרה על עניין שחר צוברי (2 פסקאות), המשיך בהטחת האשמות חסרת שחר באוהדי הפועל (3 פסקאות), הלאה לפסקה משותפת על צוברי וטביב כשני קורבנות של אותה גזענות - השוואה שעושה עוול בלתי יאמן לספורטאי כגון שחר צוברי, שכן אתה משווה אותו לפושע מורשע (פסקה 2) - בתוספת הגיגי שווא כאילו טביב אחראי על הצלחתה של הפועל (שטויות במיץ, אתייחס לזה עוד בהמשך), הלאה לעוד סבב של האשמות מרתיחות כלפי אוהדי הפועל (פסקה אחת) וכלה בפסקת סיכום שקושרת את אוהדי הפועל - הקהל בעל אחוזי הנשים הגבוה ביותר בארץ, אגב - עם סקסיזם נסתר, וצורך בשימור "הכוח הלבן". בקיצור - לאוהד הפועל ממוצע, כמוני וכמו אחרים - נראה כי נעשה כאן שימוש ציני ושגוי בקהל של הפועל ע"מ להעביר מסר מוצדק במידת מה.
מה הקשר שלנו לאהוד ברק ועמיר פרץ? ממני והלאה. בעוד אכן ישנה גזענות סמויה וגלויה כנגד השני ושנאה שמתובלת בהערצת האינטליגנציה כלפי הראשון - ניתן להביא דוגמא הפוכה מאותה מערכת ארורה: בעוד דן חלוץ - בשר מבשרה של "האליטה הלבנה", טייס קרב! - נתפש ע"י רוב הציבור והתקשורת כנוכל וטיפש, ממשיכו גבי אשכנזי נתפש בדיוק להיפך: גבר-גבר, בעל כישורים, אינטלגנטי ומוצלח. למה אני מביא את הדוגמא הזו? כי שתיהן לא קשורות בשיט לאוהדי הפועל, ואין לנו השפעה עליהן. אז מה לעזאזל אתה רוצה?..
אני לא יודע אם קראת את כל מה שכתבתנו בתגובות (תחושתי היא שלא, לאור התגובה הנ"ל שלך) - אבל הטיעון היה רחוק מאד מלהיות "אנחנו לא גזענים, כי יש אצלנו מזרחים וערבים". הנה, למשל, כמה ציטוטים:
* "הוא איש עסקים שלוקח קבוצות בשביל עשיית רווחים, ונוטש אותן לכלבים. ככה הוא עשה עם הפועל כפ"ס ועד היום הם לא התאוששו מהנזק שהוא גרם"
* לגבי חיים רמון - אין כאן איזשהו משהו אידיאולוגי - הוא אוהד הפועל שכרגע הולך לכיון של להעביר את הבעלות לידי האוהדים. אני שונא אותו מכ"כ הרבה סיבות, אבל לותר על שיתוף הפעולה הזה - והסיכוי לכדורגל בשליטת האוהדים, עניין סוציאליסטי מעין כמוהו - רק בגלל האופי של החולירע הזה, נראה לי יותר כמו התנלהות של דע"ם מכל דבר אחר"
* "לראיה - הפועל התחילה את עונתה בעידן טביב עם 50-60 מליון ש"ח בקופה, והתחילה את העונה בגרעון(!!). לאן הלך הכסף? אני בטוח שהוא כבר במיאמי, אחרי הלבנה" (מתייחס לטביב)
* "כל מי שמבין את התגלגלות העניינים מול טביב מבין שזה לא העניין. יודע שניתנו לו ימי חסד כמו לכל בעלים חדש, יודע שהוא קיבל קבוצה עם קופה מלאה אבל התקמצן ברכש. כל מי שעוקב קצת רואה את היחס שיש לו בעסקים לספקים, לשותפים, לעובדים ולשחקנים. לא בכדי הצוות המקצועי בחר לעזוב את המועדון בזה אחר זה. הוא עשה שכונה מהמועדון. (כן אני יודע ביטוי עם קונוטציות גזעניות יאדה יאדה). ראבאק, נתן לבת שלו בשנות ה20 לנהל כשהוא במיאמי, זה רציני?
אבל זה הקטנות. השאלות המרכזיות כפי שמפורט באתר שפלג קישר הן איפה הכסף? הוא לקח מועדון עם קופה מלאה ומרוקן אותו בכל מיני תכסיסים מלוכלכים."
אני לא יודע מי זה בובליל ומדוע הוא נצרב בתודעה כדימוי מזרחי, ומה זה בכלל אומר "הדימוי הבובלילי", אבל שוב ושוב הבהרתי אני, והבהירו אחרים, שהשנאה שלנו לטביב נובעת מהתנהלותו בקבוצה, ולא מעצם היותו ממוצא כזה או אחר. הגישה של המאבק נגדו הייתה שהוא רמאי, נוכל ושקרן, ושהוא בא להפועל בשביל לעשות עלינו סיבוב. הפתעה, הפתעה - זו הייתה אותה הגישה בדיוק כלפי שאול אייזנברג, אשכנזי תל-אביבי ממרצ, כשהוא ניסה - והצליח - לעשות עלינו סיבוב (בקבוצת הכדורסל).
...
ועכשיו, לטעמי, תורך לענות על כמה שאלות חשובות, את חלקן ציינתי במהלך הדיון:
א. האם המאבק בשאול אייזנברג, ורון חולדאי - שניהם אשכנזים מפא"יניקים (או "מערכניקים", אם תרצה), שנעשה באותה רטוריקה בדיוק, ובאותה צורה "אלימה" כביכול (עוד על זה בשאלה בהמשך) - לא קצת מוריד מאיכות הטיעון שלך לגבי הגזענות שלנו במאבק מול טביב? או אולי אפילו מבטל אותו לחלוטין?
ב. איך בדיוק העברת הבעלות מאיש יחיד, טביב, לבעלים שבפועל מוליך מהלך של העברת הקבוצה לאוהדיה - האשכנזים, המזרחים, הערבים וכו' באופן שווה - היא "שימור הכוח הלבן"? זה שאין דיקטטור שחור, ובמקום זה יש דמוקרטיה שמערברת גם לבנים - זה "שימור הכוח הלבן" בעיניך? זו תפישה קצת מדאיגה, שמזכירה לי את גישה שקיימת בחברה הערבית לפיה עדיפה מפלגה ערבית שמרנית מאשר מפלגת שותפות יהודית-ערבית, או בגרסתה היהודית - עדיפה מפלגה יהודית-ציונית מדירה (מפא"י על גלגלויה), ע"פ מפלגת שותפות (כאן המקום לגילוי נאות - אני חבר מק"י).
ג. איך אתה מעז להאשים את האוהדים באלימות, כאשר מול טביב (בעל הון שמחזיק ביותר כסף מרוב אוהדי הפועל שמגיעים למגרשים יחד, המעביר את רוב ימיו במיאמי ונופש במקומות אחרים בעולם, בעוד אנחנו רובנו צריכים לקרוע את התחת בשביל לסגור את החודש, בקושי) עומד כתב אישום על תקיפה בנסיבות מחמירות, השמדת ראיות ושיבוש הליכי חקירה (לינק בסוף), וזה בנוסף לעבירות פליליות אחרות בעברו, ומנגד - שום כתב אישום לא הוגש כנגד אף אוהד הפועל בכל הקשור למאבק כנגד טביב? וזה כולל מעצר של עמיתי נמרוד בוכמן, שכל חטאו היה תליית שלטים למען עזיבתו של טביב את המועדון - דבר שהתברר בדיעבד כפארסה, והוא שוחרר לביתו עוד באותו היום ולא הוגש נגדו שום כתב אישום?.. מאיפה עזות המצח לקחת התנהלות שבכל מצב אחר אני מנחש שהיית קורא לה לגיטימית - "קוראים קריאות גנאי, משבשים את הפעילות העסקית של החנות של בת זוגו, מפרים את השקט בשכונה שהוא גר בה" (אגב, האירוניה: השכונות שהוא התגורר בהן - רמת אביב ג' ואח"כ כפר שמריהו, נחשבות למעוז של אשכנזים עשירים. לזה משום מה לא התייחסת, כנראה כי זה לא נוח), ולהפוך אותה ללא לגיטימית, רק בשביל הטיעון שלך?
ד. בהמשך לסעיך הקודם - איך אתה יכול להתעלם ממעורבתו של טביב בפלילים - בין אם מדובר במעשי עבר, שציינת, אבל כמובן שבין אם מדובר בהליך פלילי חדש (תקיפת הקטין שהוזכרה לעלי ויש קישור לכתב האישום בסוף ההודעה), וקשרים ידועים עם גל יוסף ומשפחת לוזון - אולי מעברייני הספורט הגדולים ביותר כאן?..
ה. זה עניין אישי: כנצר למשפחה של שרובה הושמד בשואה, הניסיון להציג את המשלחת של מדינתי לאולימפיאדה - עם כל הביקורת שיש לי עליה ועל הועד האולימפי, שלא השכיל לשתף ספורטאים ערבים - כמשהו "ארי, לבן, נקי", הוא פוגעני במיוחד. יהודי אשכנז, גם אם הם נחשבים לטרפה בעיניך/בעיני אורטל בן דיין שהבאת את ציטוטה הזה, אינם "ארים" והם נרדפו בדיוק על עניין זה. אני לא ארחיב יותר, כי הנושא הזה דוחה אותי כ"כ שאין לי עוד מה לומר.
...
בנימה אישית, אני חושב שהן אתה והן אורטל בן דיין מונעים משנאה יוקדת כלפי אשכנזים, על שום אפליה שקבוצות מסוימות של גברים אשכנזים אכן הפעילו כלפיכם כמזרחים. עם זאת, הדבר אינו נותן לכם זכות להכליל עלינו כקבוצה, והדבר מבטא צורך עז בקבוצתיות בעלת מאפיינים לאומניים (ושלא יובן לא נכון - אשכנזים שעושים את אותו הדבר מואשמים על-ידי באותו החטא בדיוק), באצטלה של "שמאל" והתנהלות "מתקדמת". למשל - עניין שלמה מעוז - אחד מהחולירעות הגדולים ביותר, לצד חולירעות אשכנזים רבים אחרים - שאחראי על מספר לא מבוטל של ענייםן, אשכנזים ומזרחיים כאחד - טוהר מאשמות אלה כאשר הוא אמר משהו לא לעניין, שהעליב את הקולגות האשכנזים שלו. פתאום זה הפך אותו למעין קדוש מעונה שצריך את הגנתם של פעילים מזרחים (אבל העיקר שאתה מאשים אותנו, אוהדי הפועל, ב"ניקוי" רמון מאשמה...).
בעיני, אתם לא מתקדמים - אתם מרדדים את השיח בהכללתכם את החברה האשכנזית לכדי מקשה אחת, ויצירת מצג שווא כאילו המאבק כאן הוא בין אשכנזים לשאר. הדבר התבטא ביתר שאת באמירתה של בן דיין על כלל האשכנזים כי אנחנו "סופקים ידינו" בהנאה בזמן שמזרחים ורוסים מתעמתים זה עם זה. או, כפי שכתבת - זה "גם פוגע בי וברבים ורבות אחרות". חבל שאתה בוחר לנהל את המאבק הצודק לשיוויון לכלל האנשים וכנגד הגזענות בצורה כזו.
אבל זה, כאמור, בנימה אישית ופחות קשור לעניין המאמר שלך. אולי יהיה מנומס יותר לעמת את אורטל בן דיין ישירות עם נושאים אלה, במקום "לכתוב עליה מאחורי הגב" כאן. מצד שני, אני בטוח שעושים לה את זה על בסיס יומי.
...
טביב כאוהד בית"ר:

...ובמשחק השרוכים הידוע: (התמונה תתווסף כשאמצא אותה שוב)
כתב האישום נגד אלי טביב, בעניין תקיפת קטין בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי חקירה והשמדת ראיות:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CEoQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.israsport.co.il%2Fwp-content%2Fuploads%2F%25D7%259B%25D7%2590-%25D7%2598%25D7%2591%25D7%2599%25D7%2591-%25D7%2595%25D7%25A4%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%2591%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2595%25D7%2591.doc&ei=lrspUPS9LsW5hAfC2oDQAg&usg=AFQjCNE9ZvZMzV5mrITy76NRUAW8uxdyAA&sig2=feidU1i-N32nhbVMSXuf1A&cad=rjaרפאל בלולו: פלג - ראיתי את הקומנטים שלך, עברתי עליהם בריפרור ואכן אגיב עליהם מאוחר יותר. כרגע יוצא לעבודה. שיהיה יומטוב בינתיים.
(משמעות - יהיו עוד עדכונים בהמשך)
...
נשבר לי משיח הזהויות/פריווילגיות הקיצוני הזה, ונשבר לי מזה שמאשימים אותי ואשכנזים עניים אחרים, שלא מצליחים לסגור את החודש ונמצאים בחובות ובעיות כלכליות אחרות - כקבוצה אחידה של שלטון לבן שמתעמר בכל המזרחים באשר הם. שלמה מעוז מוזמן למצוץ לי.
יאללה