מידי יום מתפרסמות כתבות באתר ספורט באינטרנט ONE בנוגע לקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב, על ידי עורכת התוכן והעיתונאית גברת אופירה אסייג. הכתבות של גברת אסייג כוללות הפרות בוטות של החלטות הרשומות בתקנון האתיקה המקצועית של העיתונות.
מספר דוגמאות להפרות מתוך ידיעה שפורסמה בתאריך 07/06/2012 בשעה 17:15 (לינק:
http://www.one.co.il/Article/200932.html) אשר עוסקת במשא ומתן בנוגע לרכישת מועדון הפועל ת"א על ידי קבוצת רכישה בראשות חיים רמון ומשה תאומים, המעוניינת לרכוש את הבעלות מידיו של מר אלי טביב:
- סעיף אובייקטיביות, 6.א. : "עיתון ועיתונאי יבחינו בפרסום בין ידיעות לבין דעות". סעיף אובייקטיביות, 6.ג. : "פרסום ידיעות יהיה הוגן וללא הטיה". בכתבה לעיל מצויין כי ל"... חיים רמון ומשה תאומים ביחד ולחוד אינם מוצאים שום תמיכה כספית, אין להם משקיעים...". בחיפוש מהיר בכל אתרי האינטרנט והעיתונים בבוקר השביעי ליוני, ניתן לקרוא ולשמוע על שמות ספציפיים של משקיעים העומדים מאחורי קבוצת הרכישה של רמון ותאומים. ציון הפרטים הלא נכונים ומועד פרסום הידיעה במהלך משא ומתן חי בין שני צדדים עסקיים, הינו מטעה בצורה מכוונת וקיים חשש רב כי מדובר בניסיון להטיית מו"מ ושימת לחץ על אחד הצדדים השותפים בו תוך שירות הצד האחר.
- סעיף ניגוד עניינים, 15.ג. "היה לעיתון אינטרס מהותי – כלכלי או אחר, בתחום התקשורת או מחוצה לו – בנושא של פרסום מסויים, יפרסם בצמוד לאותו פרסום גילוי נאות של האינטרס שלו". גברת אסייג ידועה בקשרי הידידות עם מר טביב ואף הצטלמה בחברתו במספר אירועים חברתיים בשנתיים האחרונות. לגברת אסייג קיים לפיכך אינטרס להשתמש בתפוצה הרחבה של אתר ONE על מנת לסייע למר טביב למקסם רווחים במו"מ. לכתבה לעיל כמו גם לכל כתבותיה של גברת אסייג בנוגע לקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב, לא מצורף גילוי נאות כלל וכלל.
בנימה אישית ומעבר לכתוב לעיל, מועצת העיתונות עשויה לדעתי למצוא את רמת הכתיבה של גברת אסייג כמעליבה ומוציאה שם רע לעיתונות בישראל.
גילוי נאות: הח"מ הינו אוהד הפועל ת"א.