בראיון המפורסם של טביב השבוע ציין שבזכותו יש להפועל 3 גביעים כלומר זוקף לזכותו את הגביע של 2009-2010. בכך למעשה מודה טביב כי היה מעורב בעסקי הקבוצה באותה עונה בניגוד להנחיית ההתאחדות ובקרת התקציבים.
מצד שני להלן ציטוט מכתבה שפורסמה ב- ynet וגם באתרים אחרים שימו לב בעיקר לעונש המודגש בפסקה האחרונה וכמו כן ציטוט נוסף של תגובת טביב מכתבה אחרת.
האם טביב לא דיווח אמת ? האם ההתאחדות לא צריכה לחקור בצורה רצינית האם טביב היה מעורב בענייני הקבוצה באותה עונה ולהענישו על פי האיום בכתבה ?
את אותו עונש אפשר גם להטיל על מוני הראל אם אנחנו רוצים לוודא שלא יחזור להפועל.
ההתאחדות להראל: "המעורבות של טביב אסורה"
יועצה המשפטי של ההתאחדות, עו"ד משה אביבי, העביר מכתב לבעלים של הפועל ת"א בנוגע למעורבותו של אלי טביב בהכנות לעונה הבאה והזהיר: "עוד לא חלפה תקופת צינון של 12 חודשים, הקפידו היטב על התקנון"
יועצה המשפטי של ההתאחדות לכדורגל, עו"ד משה אביבי, הוציא היום (ה') מכתב לבעלים של הפועל ת"א, מוני הראל, בו הוא מתריע בכל הנוגע למעורבותו בקבוצה של הבעלים המיועד, אלי טביב. "לאחרונה הגיעו להתאחדות פניות ולפיהן מעורב מר אלי טביב בהכנותיה של קבוצת הפועל ת"א לקראת עונת המשחקים 2009/2010", פתח אביבי את מכבו.
"אני מוצא לנכון להדגיש בפניכם כי מעורבות, כאמור, ככל שאכן קיימת, אסורה על פי תקנוני ההתאחדות כל עוד לא חלפה תקופת צינון של 12 חודשים מסיום מעורבותו של מר טביב בקבוצת הפועל כפר סבא. הנכם מתבקשים להקפיד הקפד היטב על קיום הוראות התקנון בענין זה". עותק של המכתב הועבר גם לטביב עצמו.
מוני הראל. מכתב אזהרה מההתאחדות (צילום: אלי אלגרט)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3726340,00.htmlולהלן מתוך אתר של אופירע
ההתאחדות לאלי טביב: הישמע להוראות התקנון
היועמ"ש של ההתאחדות פנה לאיש העסקים ולהפועל ת"א וכפ"ס: "לטביב אסור להיות מעורב באופן פעיל בענייני הפועל". טביב: "לא מתעסק בהפועל" היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל, משה אביבי, הוציא היום בצהריים מכתב לאיש העסקים אלי טביב, הבעלים של הפועל תל אביב מוני הראל, קבוצת הפועל תל אביב וקבוצת הפועל כפ"ס.
במכתב התריע אביבי בפני הצדדים כי הצדדים מתבקשים להישמע להוראות התקנון של ההתאחדות ובו נאמר שלטביב אסור להיות מעורב באופן פעיל בענייניה של הפועל תל אביב מאחר והוא הבעלים של הפועל כפ"ס ולא החל תקופת צינון של שנה כפי שמתחייב בתקנון.
אביבי אמר ל-ONE: "פניתי לטביב, להראל ולקבוצות והזהרתי אותם שהם מתבקשים לקיים את הוראות התקנון". עוד אמר אביבי: "מדובר בסך הכל בהתראה על כך כי הצדדים צריכים לשים לב ולהקפיד. כמובן שאני לא מתכוון לערוך חקירה בעניין או להזמין משרד חקירות שיבדוק את הנושא".
יומיים אחרי הסערה בגביע המדינה, קשר האדומים שנמצא בסכסוך עם טביב: "מאמין שהוא ימכור. מבחינתי אני ממשיך". באדיר ייפגש עם שירזי
לכתבה המלאה
יו"ר הרשות לבקרה תקציבית, יאיר רבינוביץ', שיסיים את תפקידו בסוף החודש אמר ל-ONE: "טביב קשור לכפ"ס מאחר והוא רשום ומעורב כבעלי הקבוצה. לפי התקנון, מהרגע שהתנתק מכפ"ס רק אז תחל הספירה של עונה אחת תקופת צינון. לכן יש סוגיות שצריך לבדוק אותן בנוגע למעורבותו או אי מעורבותו של טביב בהפועל תל אביב".
טביב אמר את הדברים הבאים ל-ONE: ”אני מבקש מכולם לא להתייחס לכל "המקורבים" והקשקשנים שכביכול מדברים בשמי. אני נמצא הרבה שנים בכדורגל ומכיר הרבה מאמנים, בעלי קבוצות ושחקנים. יש לי הרבה חברים ובאופן טבעי אני נפגש איתם. א
ני איש עסקים ואני לא עסוק או מתעסק בהכנות של הפועל ת"א לעונה הבאה".
טביב ממשיך ומציין: ”
מעכשיו, כל ציטוט שיוצא באיזשהו כלי תקשורת שלא ישירות ממני ומוגדר כמקורבים אלי או כל מיני דברים מהסוג הזה, אני מבקש להתייחס אליו כאל משהו לא נכון שאין לו שום קשר אלי. רק אם אני מצוטט בשמי המלא הדברים הם שלי ויצאו מפי. לא שום דבר אחר".בהפועל סרבו להגיב, כאשר ל-ONE נודע שבמשרדי המועדון עדיין לא התקבל מכתב מאביבי". גבי קצרה אמר ל-ONE: “אני בקשר עם עורך הדין משה אביבי".
הזהרת ההתאחדות נובעת מהעובדה שטביב וגבי קצרה, מי שמיועד להיות מנכ"ל הפועל ת"א עם כניסתו של טביב לקבוצה, עובדים מאחורי הקלעים במועדון כבר תקופה לא קצרה. קצרה וטביב מנהלים משאים ומתנים עם שחקנים כאלה ואחרים, כשהאחרון שסיכם מולם את תנאיו היה חלוץ קרית שמונה, יובל אבידור.
יו"ר בקרת התקציבים, יאיר רבינוביץ', הוסיף ואמר היום לגלי צה"ל כי "טביב עושה דברים בניגוד לתקנון, וצריך לערוך בדיקה מיידית. אם הוא פועל בניגוד לתקנון צריכים להרחיקו. בית הדין יכול להרחיקו לצמיתות או לתקופה מסוימת"http://www.one.co.il/cat/articles/artic ... 38215&bz=1