ישראל היום
הם יורים ואז מצטערים
שחקני הפועל ת"א סלים טועמה וטוטו תמוז, שהתנפלו שלשום על הבעלים אלי טביב בסיום גמר הגביע, עשו "אחורה פנה" "אני מצטער, אהיה מוכן להתנצל לפניו," אמר תמוז "הוטעינו על ידי התקשורת," תירץ טועמה רותם גרוסמן ליאב נחמני שיחת היום בהפועל ת"א לא התרכזה בשמחה ובהיסטוריה שעשו, כקבוצה הישראלית הראשונה שזוכה בפעם השלישית ברציפות בגביע המדינה, אלא באירועים החריגים שהתרחשו על הדשא בסיום. החלוץ טוטו תמוז, שגידף את הבעלים אלי טביב בזמן שהתראיין בשידור חי לערוץ הספורט, קיבל תגובות רבות על האירוע, חלקן תומכות ואחרות שגינו את התנהגותו. אתמול, לאחר שנרגע מעט וצפה כמה פעמים בדבריו של טביב, הבין תמוז כי הבעלים לא באמת כינה אותו "בוגד," כפי שהבין באותו הרגע, מה שגרם לו להצטער על הדרך שבה בחר. "הייתי צריך להקשיב בעצמי לראיון של טביב ולבדוק מה הוא אמר בדיוק לפני שהתפרצתי, ועל זה אני מצטער," אמר אתמול תמוז, שנשמע הרבה יותר רגוע לעומת הרגע שבו החליט להתעמת מול מעסיקו לעיני כל העולם. "מה שהתפרץ אצלי על הדשא היה סיכום הרגשה רעה של כמה חודשים, שקשורה כמובן לטביב. לא התנצלתי לפניו, ואני אהיה מוכן לעשות זאת, אבל יש כמובן דברים שגם הוא צריך לבדוק עם עצמו אם מגיעה לי התנצלות עליהם," סיכם החלוץ שככל הנראה קיבל עצות ממקורביו, שדחקו בו להתנצל מאחר שהוא שואף לעזוב את המועדון, ובסביבתו חוששים שטביב יערים קשיים על המהלך. גם סלים טועמה חזר בו מדבריו אתמול, אבל מצא דרך מקורית למדי להסיט מעצמו את האש. "הוטעיתי על ידי כתבים ואני מתנצל על רוב הדברים שאמרתי, למרות שברור שיש בעיה בהפועל ת"א עם צורת הניהול," אמר טועמה. "המצב לא יכול להימשך ככה. טביב צריך להסתכל טוב על עצמו ועל מה שהוא רוצה להשיג באמת, ואני חושב שהוא יגיע לתשובה אחת." "לא להספיד את הפועל" אחד מגיבורי העונה המוזרה הזאת הוא לבטח המאמן ניצן שירזי, שקטף אתמול תואר ראשון בקריירה. המאמן, שהצליח לגבש את קבוצתו בחודשים האחרונים סביב הנושא המקצועי והצליח להפריד בין הקרע בהנהלה לבין חדר ההלבשה וכר הדשא, ניסה להסביר אתמול את הרגשתו: "אם מנטרלים את כל מה שמסביב, ההרגשה לקחת תואר היא עילאית. אני חייב להודות שכשאתה במועדון כזה - הסיכוי לקהחת תואר גדול יותר." כעת ממתין טביב להתפתחויות בנוגע לשאלת הבעלות ובינתיים הוא מנסה לתכנן ככל האפשר את העונה הבאה, את מחנה האימונים ואת המשחק הראשון במוקדמות הבתים של הליגה האירופית. "אני עובד על זה ולוקח הכל בחשבון. אם יימצא רוכש או לא, הפועל ת"א תתקיים, והיא תהיה הפועל ת"א הרבה יותר טובה ממה שחושבים. גם אם ימונה נאמן למועדון - נוכל להעמיד קבוצה. הפועל זה לא דבר שמספידים מהר, והוכחנו את זה," אמר שירזי. יעקב הלל: "נמאס לי" גם מנהל הקבוצה, יעקב הלל, שמילא השנה שלל תפקידים נוספים דוגמת דובר, מנכ"ל ובעיקר מפשר בין השחקנים לטביב, שמח אתמול כמובן על הגביע אבל בעיקר על סיומה של העונה, מה שמותיר לו זמן לחשוב על עתידו. "אני מקווה שיהיה פה פתרון מהיר, ואם זה לא יקרה עד סוף החודש נהיה בבעיה. צריך לראות אם טביב באמת רוצה למכור או לא. אם הניהול יישאר במתכונת דומה, אני אעזוב כי נמאס לי לאכול חרא בגלל דברים שלא קשורים בי. אנשים האשימו אותי שאני בובה של טביב, וזה הכי העליב אותי. במשך החודשים האחרונים אני והצוות עשינו שמיניות באוויר כדי להחזיק הכל. בסופו של דבר לקחנו גביע וסגנות, ואני לא חושב שהביקורת מגיעה לי. לשמחתי, אותם אנשים שקיללו קצת וביקרו אותי, גם ידעו להתנצל לפני ולהעריך בסוף את הפעולות שעשיתי, שהפירות שלהן נראו בר"ג ובסיום הליגה. אין ספק שזה לא היה כיף לעבוד ככה ושאני לא אהיה מעוניין להמשיך במתכונת הזאת." הקפטן ואליד באדיר טרם הודיע סופית אם החליט לפרוש, למרות שההערכה היא כי הוא אכן יתלה בקרוב את הנעליים. שירזי מנסה ללחוץ עליו שיישאר כשחקן פעיל לעונה נוספת, ואם לא - שיסכים לפחות להישאר במועדון בתקופה הקשה הצפויה לו, בכל תפקיד אחר. "אני צריך זמן של שבוע-שבועיים ואז אודיע מה קורה איתי," אמר אתמול באדיר. "כמעט בכל סוף עונה בשנים האחרונות עמדתי בפני ההתלבטות הזאת, אבל עכשיו זה באמת מרגיש אחרת ואני לא יודע מה לעשות," סיפר אתמול באדיר המבולבל.
_________________ הפועל תל אביב מ-1927 ולתמיד
|